ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ceyne
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Şubat 2013 03:16
Son Ziyaret:
05 Eylül 2014 18:45
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuzhan CAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuzhan CAN ceyne ceyne

SON 5 MESAJI

Eheim 2215 mi JBL Cristal Profi E901 Greenline mi
Bende eheim 2226 ve Jbl 901 arasında sürekli gidip geldim. Belki kullanan sayısı az olduğundandır ama Jbl için çok az sorun yaşayan gördüm. Birde jbl nin motor harici aparatları daha iyi gibi gelmişti. İkisininde kaliteli motor olduğunu düşündüm ama tercihimi jbl e901 modelinden yana kullandım. 10 gündür çalışıyor. Şu an memnunum, henüz bi sıkıntısını görmedim.
Eheim 2215, Eheim 2226, Jbl E901 seçimi
Akvaryum siparişini henüz birkaç gün önce verdim, geldikten hemen sonra motoru almak istiyorum, o yüzden biraz daha vaktim var. Okuduğum yorumlardan 1-Eheim 2216 2-JBL E901 3-Eheim 2215 gibi bi sıralama olmuştu bende. Ama burada 1-Eheim 2215 2-Eheim 2216 3-JBL E901 gibi bir tavsiye olmuş. Yorumlarıda dikkate alarak bi karar verecem. Ama eheim 2226 neden 2215 e göre arka planda tam anlamıyorum. Bu arada pet garden JBL için hiç bir şekilde yedek parça sıkıntısı olmadığını yazdı.
Eheim 2215, Eheim 2226, Jbl E901 seçimi

2-3 hafta içinde 200 litrelik bi akvaryum bekliyorum. JBL yada eheim marka bir dış motor almayı düşünüyorum ama tecrübeli arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var. Forumdaki yorumlardan aşağıdaki sonuçları çıkardım.

Jbl e901
- Çoğunluk memnun ve aparatları sanırım daha kaliteli. Sessiz ve debisi yüksek. U şeklinde uzun borusu olduğundan söküp takma sorunundan bahsetmiş bir kullanıcı. Mıknatıs sorunları olabildiğini duydum ve piyasada yedek parçası sanırım hiç bir yerde yok. 4 yıl garantili, pet garden ilgili, ama bu yeterli gözükmedi. Sorun yaşanırsa sıkıntılı bi süreci olabilir.

Eheim 2226
-Jbl gibi çok sessiz, almanyada üretilen ama clasic serilere göre ikinci planda kalan model. Hava pompası olmaması, hortum ve aparatlarının Jbl gibi kullanışlı olmaması v.s. düşündürdü.

Eheim 2215
-Bu seri en çok övülen seri. 2226 modelinin ekksiklerinin yanında üstteki modellere göre ses veya uğultu şikayetleri çok daha fazla. en kötü durum bu. Üstteki modellere göre diğer eksisi içi boş satılıyorve bu nedenle daha pahalıya geliyor. Eheim modellerinin jbl modellerinin aksine her türlü yedek parçası var. JBL Ankaradan normal fiyatına alabileceğim hiç bi yer yok ama eheim bulmak sanırım mümkün.

jbl e901 ve eheim 2226 fiyatları birbirine yakın. Ses ve fiyat konsunda eksileri olduğundan 2215 diğer iki modelin bana göre gerisinde kalıyor. JBL ve eheim konusunda acaba doğru bi kanı edinmişmiyim sormak istedim. Yada tecrübeli ardaşların tavsiyelerini duymak isterim.

Kum tavsiyesi
Yakın zamanda elimdeki küçük akvaryumu biraz daha büyütücem. Akvaryumda 2 gümüş(silver shark), 2 japon, 2 pengasus, çöpcü vatoz var. Şu an klasik midye kırığı var. Hepside yemleri aramak için ağızlarında toprağı geveleyip yemleri seçiyorlar. Japonlarda belli ki mutlu. Ama ben yeni akvaryumda biraz görsellik istiyorum. Bu balıkların rahatını yada alışkanlıklarınıda bozmak istemiyorum. Forumda gördüğüm hagen siyah kum yada 1 numara beyaz silis kum olabilir diye düşündüm. Malum japonlar kumla sürekli oynuyorlar acaba hagen 1-3mm arasında olduğundan japonlar bu durumdan hoşlanmayabilirmi?
Yada silis 0.7mm kum olursa beyaz renk pisliği çok fazla gösterirmi? japonlar bazen boyundan büyük artık bırakabiliyırlarda. Kumu daha çok japonlara göre belirliyecem. Yoksa en iyisi midye kırığına devammı ediyim? Yada farklı bir tavisyesi olan varsa sevinirim.
Yem tavsiyesi
Akvaryumumda 2 gümüş(silver shark), 2 japon, 2 pengasus, çöpcü vatoz var. Gümüş balığın biri 2 aydır çok az yiyor. Bi ara tamamen yemden kesidi. iç parazit olabilir diye flagy ve su piresini karışımını 5 gün boyunca verdim. Hepsinden daha çok saldırarak yedi. Su pirelerinden sonra eskisi gibi yemlere harekelenmeye başladı fakat normal yemi alıyor ve geri atıyor. Sürekli su piresi vermem mümkün değil. Sanırım sadece yem seçiyor, sorun parazit değil.
Bu balığın hoşuna gidecek yem tavsiyesi istiyorum. Bazen tetra bits yemleri yiyor sadece. Nhl Thera A+ aldım, hiç sevmedi pengasularda tam tersine hepsini yiyip bitiriyor, patlayacak gibi oluyorlar. Birde pul yem var ama onuda yemiyor. Toprağı alıyor yokluyor ama onu yaptiğı zamanlarda bütün yemleri diğerleri süpürmüş oluyor.
Forumda secam garlic guard ürününden bahsedilmiş, faydası olurmu acaba. Yada alternatif bir yem.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.