ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kemvol
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ocak 2013 14:05
Son Ziyaret:
28 Mart 2013 12:41
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal Tiraki
Doğum Tarihi:
27 Nisan 1964
Yaş:
60
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal Tiraki

SON 1 MESAJI

japon balığının üstünde yara
ARKADAŞLAR KESİNLİKLE HASTA OLAN BALIKLA DİĞER BALIKLARI AYIRIN.. Balığın küçüklüğü büyüklüğü farketmez mutlaka ayrırın.
Mantarı olan balıklar için: balığı mümkünse ayrı bir fanusa alın. fanusa kaynatılmış ve biraz bekletilip havalandırılmış su koyup daha sonra bir miktar kayatuzu (kilo işi satılan evlerde yemeklere konulan tuz) ilave ediniz. Her balıkçıda satılan mavi damlalardan alıp bu fanusun içerisine 7  8 damla damlatınız. iki gün balığınız bu suda bekletiniz. Daha sonra suyunu değistirerek fanusa 2 damla ilaç ve tuz koyarak suyu yenileyiniz. Bir iki gün sonra tekrar balığınızı 7 -8 damla ilaç koyarak 2 gün o suyun içerisinde bekletiniz. 2 günün sonunda balığınızı 2 damlu ilaç damlatılmış ve kaya tuzu ilave edilmiş suya koyup balığınızın gelişimini izleyebilirsiniz. göreceksiniz mantarlar gitmeye başlayacak.
 
 
Yarası olan balıklar için: yarası olan balığı mümkünse ayrı bir fanusa alın. fanusa kaynatılmış ve biraz bekletilip havalandırılmış su koyup daha sonra bir miktar kayatuzu ilave ediniz. Her balıkçıda satılan mavi damlalardan alıp bu fanusun içerisine 5 6 damla damlatınız.  Sonra eczaneden bildiğiniz tentürdiyot ve silverdin (yara ve yanık kremi) alın.
Önce tentürdiyotu balığa zarar vermeden tutarak yara yerine sürünüz. bir iki saniye beklettikten sonra tekrar suya bırakınız. ertesi gün silverdin kremini balığın yara yerine sürerek balığı tekrar suya bırakınız. (silverdini sürmeden önce parmağınızda biraz eritiniz). bu işlemi 2 gün uygulayın. fanusa alırsanız sorun yok fakat akvaryum içerisine tek koyacak olursanız hava motorlarını kapatarak balığınızı dinlendiriniz.
 
Ayrıca balığınıza sabah öğle aksam yem verin az verin sık verin. ayrıca kaliteli besleyici yem kullanırsanız balığınızın sağlığının daha hızlı iyileştiğini göreceksiniz.
 
Ben bunu uyguladım ve balığımın yarası iyilesti.
Fakat hemen iyilesmiyor biraz zaman alıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.