ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mycrop
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ocak 2013 22:51
Son Ziyaret:
15 Mart 2013 16:14
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammet ÇİMİŞ
Doğum Tarihi:
11 Eylül 1986
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Muhammet ÇİMİŞ

SON 10 MESAJI

Epsom Tuzu Arayanlar ?
Bugün aldım eminönünden Zag marka 1 kg 8 tl 250 gr a da var dedi 15 tl o içilebilir dedi ancak bu içilmeyen cinstenmiş ne olcak şimdi dandik mi yani?

Ayrıca arkadaşlar birşey daha belirteyim faydası olur diye düşünüyorum Epsom Tuzu (İngiliz Tuzu) (saf içilebilir olanından kastediyorum) safra kesesi hastalığı için kullanılıyor ve gerçekten çok faydalı olduğunu araştırmalarım sonucu öğrendim.
red full lepistes ölümü
Öncelikle geçmiş olsun... Akvaryumunuzda kum taş mango vs gibi neler var belirtirmisiniz.. Ayrıca artemia lepistesler için ne kadar gerekli bir besin o da ayrı çünki lepistesler vejeteryan balıklardır.. Akvaryumunuzun sıcaklığı çok 24-25 derece lepisterler için iyi bir sıcaklık.. Sanırım balıklarınız dış parazite yakalanmışlar.
kafadaki delik
Öncelikle geçmiş olsun.. Dikkat ettinizmi bilmiyorum ama balığın başındaki deliğin alt ve üst kenarlarında diş gibi şeyler var acaba balıkta ayrı bir ağızmı açıldı ilginç doğrusu.
Tropheus İkola Bloat Acil Yardım :(
   Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

   Tankımdaki balık sayısı şuanda 4 ve henüz yavrular... Boyları 1.5 - 2 cm kadarlar. Tankın hemen yanında 250 yada 300 litre tam emin değilim metre de olmadığı için ölçemedim tankı kaç litre su aldığını öğrenmek için.. Yeni tankın içine su doldurdum yaklaşık 3 gündür su dinlendi ancak evin içerisinde toz veya kıl tüy varsa tankın içine giriyor bu hiç iyi bir durum değil ilk işim tankın üzerine ince plastik paletler var odan yaptırım koymak olacak ayrıca başka bir ısıtıcım olmadığı için diğer tankın suyunu ısıtmak da başka bir problem oluşturuyor.. Elimdeki imkanlar sınırlı ancak balıklarıma elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.. İlk fırsatta verdiğiniz bilgiler doğrultusunda sarımsak tedavisi uygulayacağım ve forumda araştırdığıma göre Epsom Tuzu (İngiliz Tuzu) var bu tuzuda yarın erkenden yola çıkıp Eminönünden temin edip balıklarımın barsaklarının açılması için  uygulayacağım..

Teşekkür ederim Değerli Akvaryum.com/Forum ve yardım sever üyeleri..

Başka fikri ve tecrübeleri olan arkadaşların yorumlarına herzaman açığım, önemli olan elimizdeki imkanlarla bile olsa sorumluluğunu taşıma görevini üstlendiğimiz canlıların üzerimizdeki haklarına değer verip elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmamız bir insanlık görevidir bence.
Tropheus İkola Bloat Acil Yardım :(
Sera Flora Pul yem, Tropical in spirulina yemi var granül ve jbl nin spirulina pul yemi var teşekkür ederim yardımınız için
Tropheus İkola Bloat Acil Yardım :(
Yardımlarını bekliyorum :(
Demasoni İç parazit
Zamanla yeme alışacaktır, yem yemesi için sürekli yem vermekten kaçının uzun bir süre balığınız yem yemediği için ağzına aldığı yemler yabancı geliyor zamanla alışacaktır inşallah en fazla 2 gün 3. gün de yemediği taktirde bilgilendiriniz.
Tropheus İkola Bloat Acil Yardım :(
Arkadaşlar neolur yardım edin hiç mi fikri bilgisi olan yok :( mycrop2013-01-26 17:47:56
Tropheus İkola Bloat Acil Yardım :(
Durumum olsa 5 dakika durmaz gider alırdım ama yapacak pek fazla birşeyim yok su değişimi ve tuz atmaktan başka Bu arada balıklarım yavru 2 cm kadarlar :( Acaba Avi-Vit var Multivitamin kuşlar için o vitamin ilacından döksem akvaryuma iyi gelirmi vitamin ihtiyacı olarak?
mycrop2013-01-25 00:02:49
Tropheus İkola Bloat Acil Yardım :(
Fotoğraf: yok

Canlıdaki Belirtiler: beyaz dışkı, sürekli saklanma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 80 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: yok

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: eheim

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 gün önce su değişikliği yaptım

Arkadaşlar 3 ikolamı kaybettim 4 adet ikolam kaldı bu balıkların ilki beyaz dışkı çıkarıyordu diğerleri ise nasıl oldu bilmiyorum eve geldiğimde ölü buldum...

Şunu söylemek istiyorum illa ilaç mı kullanmam gerekiyor? Gereken ilaçların fiyatları oldukça yüksek (bana göre), ilaç tedevisinden başka bir uygulama yapamam mı mesela bitkisel tedavi gibi, acil yardımlarınıza ihtiyacım var kalan balıklar gayet iyi durumda gözüküyorlar ama sadece gözüküyorlar içleri nasıl bir haberim yok fazla kendileri ile uğraşıp strese de sokmak istemiyorum...

Kısacası arkadaşlar bu işi ilaç tedavisi yapmadan yapamam mı veya yapabiliyorsam da ucuz birşey yokmu herkesin bütçesi bir değil ki.
mycrop2013-01-26 17:48:24

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.