ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
ferdi_fk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Kasım 2012 21:28
Son Ziyaret:
30 Kasım 2017 09:36
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ferdi karasungur
Doğum Tarihi:
17 Mart 1980
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
özel sektör.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ferdi karasungur
SON 10 MESAJI
Sarı Prenses Cinsiyet Ayrımı
Selam balıkların net olarak belirlemek için anüs vnt kontrolü ile olur bunun için balığın anüs vnt resimlerini koymanız daha iyi olacaktır.
Selam balıkların net olarak belirlemek için anüs vnt kontrolü ile olur bunun için balığın anüs vnt resimlerini koymanız daha iyi olacaktır.
120*60*60 , F0 Black Kriza - Video Eklendi
Slm hocam balıkların maşallahı var bir sorum olacak bütün canlılara ne kadar ödediniz.bende bir koloni almak niyetindeyim.
Slm hocam balıkların maşallahı var bir sorum olacak bütün canlılara ne kadar ödediniz.bende bir koloni almak niyetindeyim.
İkolam Dişi Mi Erkek Mi ?
Hocam foto çok net değil ama dişi gibi duruyor daha net bir foto koyarsan daha kolay yorum yapılır.
Hocam foto çok net değil ama dişi gibi duruyor daha net bir foto koyarsan daha kolay yorum yapılır.
Sp Cinsiyet (foto)
1.resim dişi 2.resim erkek gibi duruyor ama 2. resim net değil.
1.resim dişi 2.resim erkek gibi duruyor ama 2. resim net değil.
Tropheus İkola Kurulumu
Hayırlı olsun kum tercihiniz doğru ama yavru akvaryumlarda kum kullanımı tavsiye edilmez dekor olarak ta balıkların arkasına saklanacak çok fazla dekor kullanmamaya özen göster
canlı adetleri 20-30 adet adet olursa iyi bir koloni oluştura bilirsiniz 8-10 adet yavru canlıda fazla erkek çıkma olasılığı fazladır arka fondaki dekor zamanla yosunlaşma olacak ve temizlemek hiç de kolay değil ama yosunlaşmayı sorun etmezsen sıkıntı yok hayırlı hobiler.
Hayırlı olsun kum tercihiniz doğru ama yavru akvaryumlarda kum kullanımı tavsiye edilmez dekor olarak ta balıkların arkasına saklanacak çok fazla dekor kullanmamaya özen göster
canlı adetleri 20-30 adet adet olursa iyi bir koloni oluştura bilirsiniz 8-10 adet yavru canlıda fazla erkek çıkma olasılığı fazladır arka fondaki dekor zamanla yosunlaşma olacak ve temizlemek hiç de kolay değil ama yosunlaşmayı sorun etmezsen sıkıntı yok hayırlı hobiler.
Meksika cüce kerevit cinsiyet
1.dişi geri kalan erkek.
1.dişi geri kalan erkek.
Acemiyim Yardım Lütfen
Selam
önce hayırlı olsun hiç acele etmeye gerek yok kuluçka süresi 21 gündür kuluçka ya konulan balıktan hayır gelmez bırakın gelişimini annesinin ağzında sürdürsün 2 hafta sonunda hamile olan balığı yakalayın ve boş bir kaba kusturun daha sonra boş akvaryuma salın (balık yakalamadan önce akvaryum ışıklandırmasını açmayın 1-2 saat karanlıkta kalan balık uyku sersemi olurlar yakalanması daha rahat olur kovalamaca,stres,dekor bozulması gibi şeyler yaşamazsınız.[;)]
Selam
önce hayırlı olsun hiç acele etmeye gerek yok kuluçka süresi 21 gündür kuluçka ya konulan balıktan hayır gelmez bırakın gelişimini annesinin ağzında sürdürsün 2 hafta sonunda hamile olan balığı yakalayın ve boş bir kaba kusturun daha sonra boş akvaryuma salın (balık yakalamadan önce akvaryum ışıklandırmasını açmayın 1-2 saat karanlıkta kalan balık uyku sersemi olurlar yakalanması daha rahat olur kovalamaca,stres,dekor bozulması gibi şeyler yaşamazsınız.[;)]
Sump
Sump Filtre Sistemi
Özellikle büyük akvaryumlar için vazgeçilmez bir filtrasyon sistemidir. Büyük akvaryumlar için dış filtre yetersiz gelebilir. İki yada daha fazla dış filtre kullanmak yerine akvaryum boyutuna göre yeterli ölçülerde sump yaptırmak, akvaryumun filtrasyonunu daha iyi bir şekilde sağlanmış olacaktır. Sumpı eğer ana tankın alt kısmına yaptıracaksak, elimizden geldiği kadar büyük yaptırmalıyız. Bu sayede filtrasyon daha iyi bir şekilde sağlanmış olacak ve akvaryum daha uzun bir şekilde temiz kalacaktır.
Sumplar akvaryumun görselliğinde de önemli rol oynarlar. Sumpsız bir akvaryumdaki ısıtıcı, motor vs gibi malzemeler akvaryumun doğal görüntüsünden uzaklaştırır. Oysaki sumplı bir akvaryumda bütün malzemeleri sumpta saklayabiliriz. Bu sayede akvaryumunuzun görüntüsü daha doğal olacaktır. Akvaryumdan sumpa dökülen su havalanmış olacağından ayrıca hava motoru almamıza da gerek kalmayacaktır.
Sumplı sistemdeki akvaryumlar için değişik yöntemler uygulanmaktadır. Bu sumplardan bazıları akvaryumun arkasına yapılırken, bazıları yanına, bazıları da akvaryumun alt kısmına yapılmaktadır. Eğer sump akvaryumun altında ise suyu yukarıya basmak için daha kuvvetli bir motor kullanmamız gerekmektedir. Devir-daim sağlayan kafa motorları, akvaryumun suyunu saatte 3-4 defa çevirecek şekilde olmalıdır. Genelde motorların üzerlerinde yazan değerin yarısı kadar su basarlar. Bu yüzden kafa motoru alırken hangi markanın ne ölçüde gerçek değerde su bastığını bilerek almalıyız.
Akvaryumdaki suyun sumpa gitmesini sağlamak için değişik yöntemler vardır. Bunlardan bazıları; tabandan yada arka camdan delik açılıp, pimaş yardımı ile suyu sumpa aktarmaktır. Bu akvaryum camındaki delik, daha akvaryum oluşturulmadan cam halindeyken açılması gerekmektedir. Eğer akvaryum yapıldıktan sonra sumplı sisteme çevirmek için delik açılmaya çalışılırsa akvaryumun camı çatlayabilir. Bunun yerine overflow yardımı ile sumpa su verilebilir. Ancak bu overflow akvaryumda görünüm olarak hoş olmayacak ve yer kaplayacaktır. Bu yüzden daha akvaryum yapılmadan cam delinmelidir.
Sumplı akvaryum sistemlerinde elektrik kesilmediği yada kafa motorunun fişini çekmediğimiz sürece, anatanktaki su seviyesi sabit kalır. Buharlaşan su sumptan eksilmiş olacaktır. Eğer bu buharlaşma sonucu su takviyesinde bulunmazsak ve buharlaşmanın devam etmesi sonucunda su, kafa motorunun su bastığı seviyenin altına düşmeye başlayacaktır ve kafa motorundan akvaryuma su ile karışık hava basılacaktır. Bu durumu motorunuzun sesinin normalden daha farklı çıkması ile anlayabilirsiniz. Suyun bu seviyeye düşmemesini sık kontroller yaparak önleyebiliriz. Bu durum hem motorunuz için zararlı hem de iyi bir sirkülasyon için iyi değildir. Yeteri kadar su basılmadığı için sirkülasyon yavaşlayacaktır. Bu yüzden de akvaryum iyi bir şekilde devir-daim olamayacaktır. Ayrıca sumpta bulunan ısıtıcınız yan camda ise aşırı buharlaşmadan dolayı su dışına çıkarak patlayabilir. Patlamış olan ısıtıcı kısa devre yaptırır istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bunun önüne geçmek için ısıtıcımızı mümkün olduğunca tabana yakın hatta taban camına yapıştırmalısınız. Sık kontroller yaparak ve buharlaşan suyu hemen takviye ederek bu tür üzücü olabilecek olayların önüne geçebilirsiniz.
Sumpa gereğinden fazla su doldurmak, elektrik kesintilerinde sumpın taşmasına neden olabilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için kapalı sump sistemleri kullanmalısınız yada gereğinden fazla su doldurmamalısınız. Bu ölçüyü sumpınızın hacmine göre kendiniz ayarlamalısınız.
Sumpın yararının olduğu kadar dezavantajları da vardır. Bunlardan birisi yukarıda bahsettiğim gibi su buharlaşmasıdır. Bir diğeri de dış motora göre oldukça gürültülü olmasıdır. Akvaryumdan sumpa dökülen su havalanırken aynı zamanda gürültülü bir ses oluşturur. Ayrıca kafa motorunun büyüklüğüne göre kafa motorunun kendisinin ve camı titreştirerek oluşturduğu seste buna eklenmektedir. Bu sesi biraz olsun önlemek için kafa motorunun alt kısmına elyaf koyabilirsiniz. Ayrıca sumpın bulunduğu bölgeye dolap yaptırırsanız bu sesteki azalma en aza indirilmiş olacaktır.
Sumpa dökülen su akvaryum yüzeyinden taşırma yardımı ile dökülür. Bu sayede akvaryumun yüzeyinde oluşan yağ tabakası da temizlenmiş olur. Böylece akvaryumun üst tabakası her zaman temiz kalmış olacaktır. Aydınlatmış olduğumuz akvaryum daha iyi bir şekilde aydınlanmış olacaktır.
Akvaryumun tabanında kalmış olan balık pislikleri ve yem artıkları nitratın artmasına neden olacaktır. Bu nitratı azaltmak için düzenli olarak su değişimleri yapmalıyız.
Çok uzun akvaryumlarda filtrasyon sisteminin daha iyi bir şekilde sağlanması için çift taşırma sistemi yapılıp tek bir sumpa bağlanabilir. Bu sayede uzun akvaryumlar tek bir sump ile iyi bir şekilde temizlenebilecektir. Bu şekildeki uzun akvaryumlar için çok güçlü bir tane kafa motoru yada iki tane daha düşük kafa motoru kullanmamız gerekebilir. Bu tür akvaryumlarda su akışı daha hızlı olacağından akvaryumdan gelen seste aynı oranda artabilir.
Alttan delik açılmış sumplı akvaryuma göre yaptıracağımız demir profili ve dolabı bu tabandaki deliği hesaba katarak yaptırmamız gerekmektedir. Aksi taktirde taban camındaki delik demir profilin yada akvaryum dolabının kenarına gelebilir. Bu yüzden demir profil yada dolap yaptırırken buna mutlaka dikkat etmeliyiz.
Anatanktaki taşırma sisteminin üstü açık olduğundan balıklarımız her an sumpa düşebilir. Bundan dolayı balıklarımız yaralanabilir hatta balığımızı kaybedebiliriz. Fark etmediğimiz ölü balıklar akvaryumdaki nitratın artmasına sebep olaktır. Bu yüzden akvaryumdaki taşırmayı ızgara yada başka bir malzeme ile balıkların geçemeyeceği şekilde kapatmalıyız.
Sump sisteminde bazı bölmeler bulunmaktadır. Bu bölmelere koyacağımız malzemeler filtrasyonda çok önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden bu malzemeleri akvaryumda besleyeceğimiz balık türüne göre seçmemiz gerekmektedir.
" İlk bölmede; (Akvaryumdaki taşırmadan gelen suyun ilk döküldüğü yerdir.) kaba pislikleri tutmasını sağlamak için elyaf ve onun hemen altında biyolojik sünger olmalıdır.
" İkinci bölmede; besleyecek olduğumuz balık türüne göre koyacağımız malzemelerden oluşmaktadır. Sert suyu seven balıklar için mercan kırığı, yumuşak sevenler için torf tercih edilebilir.
" Üçüncü bölmede;zeolit,substrat dan bir tanesi bulunabilir. İkinci bölmeden gelen su yağmurlama yapılarak bu malzemelerden birinin üstüne dökülmelidir.
" Dördüncü bölmede; kafa motoru,ısıtıcı,derece vs malzemelerin bulunduğu sumpın son bölmesidir. Bu bölmeye gelen su, kafa motoru yardımı ile anatanka geri basılır.
Sump Filtre Sistemi
Özellikle büyük akvaryumlar için vazgeçilmez bir filtrasyon sistemidir. Büyük akvaryumlar için dış filtre yetersiz gelebilir. İki yada daha fazla dış filtre kullanmak yerine akvaryum boyutuna göre yeterli ölçülerde sump yaptırmak, akvaryumun filtrasyonunu daha iyi bir şekilde sağlanmış olacaktır. Sumpı eğer ana tankın alt kısmına yaptıracaksak, elimizden geldiği kadar büyük yaptırmalıyız. Bu sayede filtrasyon daha iyi bir şekilde sağlanmış olacak ve akvaryum daha uzun bir şekilde temiz kalacaktır.
Sumplar akvaryumun görselliğinde de önemli rol oynarlar. Sumpsız bir akvaryumdaki ısıtıcı, motor vs gibi malzemeler akvaryumun doğal görüntüsünden uzaklaştırır. Oysaki sumplı bir akvaryumda bütün malzemeleri sumpta saklayabiliriz. Bu sayede akvaryumunuzun görüntüsü daha doğal olacaktır. Akvaryumdan sumpa dökülen su havalanmış olacağından ayrıca hava motoru almamıza da gerek kalmayacaktır.
Sumplı sistemdeki akvaryumlar için değişik yöntemler uygulanmaktadır. Bu sumplardan bazıları akvaryumun arkasına yapılırken, bazıları yanına, bazıları da akvaryumun alt kısmına yapılmaktadır. Eğer sump akvaryumun altında ise suyu yukarıya basmak için daha kuvvetli bir motor kullanmamız gerekmektedir. Devir-daim sağlayan kafa motorları, akvaryumun suyunu saatte 3-4 defa çevirecek şekilde olmalıdır. Genelde motorların üzerlerinde yazan değerin yarısı kadar su basarlar. Bu yüzden kafa motoru alırken hangi markanın ne ölçüde gerçek değerde su bastığını bilerek almalıyız.
Akvaryumdaki suyun sumpa gitmesini sağlamak için değişik yöntemler vardır. Bunlardan bazıları; tabandan yada arka camdan delik açılıp, pimaş yardımı ile suyu sumpa aktarmaktır. Bu akvaryum camındaki delik, daha akvaryum oluşturulmadan cam halindeyken açılması gerekmektedir. Eğer akvaryum yapıldıktan sonra sumplı sisteme çevirmek için delik açılmaya çalışılırsa akvaryumun camı çatlayabilir. Bunun yerine overflow yardımı ile sumpa su verilebilir. Ancak bu overflow akvaryumda görünüm olarak hoş olmayacak ve yer kaplayacaktır. Bu yüzden daha akvaryum yapılmadan cam delinmelidir.
Sumplı akvaryum sistemlerinde elektrik kesilmediği yada kafa motorunun fişini çekmediğimiz sürece, anatanktaki su seviyesi sabit kalır. Buharlaşan su sumptan eksilmiş olacaktır. Eğer bu buharlaşma sonucu su takviyesinde bulunmazsak ve buharlaşmanın devam etmesi sonucunda su, kafa motorunun su bastığı seviyenin altına düşmeye başlayacaktır ve kafa motorundan akvaryuma su ile karışık hava basılacaktır. Bu durumu motorunuzun sesinin normalden daha farklı çıkması ile anlayabilirsiniz. Suyun bu seviyeye düşmemesini sık kontroller yaparak önleyebiliriz. Bu durum hem motorunuz için zararlı hem de iyi bir sirkülasyon için iyi değildir. Yeteri kadar su basılmadığı için sirkülasyon yavaşlayacaktır. Bu yüzden de akvaryum iyi bir şekilde devir-daim olamayacaktır. Ayrıca sumpta bulunan ısıtıcınız yan camda ise aşırı buharlaşmadan dolayı su dışına çıkarak patlayabilir. Patlamış olan ısıtıcı kısa devre yaptırır istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bunun önüne geçmek için ısıtıcımızı mümkün olduğunca tabana yakın hatta taban camına yapıştırmalısınız. Sık kontroller yaparak ve buharlaşan suyu hemen takviye ederek bu tür üzücü olabilecek olayların önüne geçebilirsiniz.
Sumpa gereğinden fazla su doldurmak, elektrik kesintilerinde sumpın taşmasına neden olabilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için kapalı sump sistemleri kullanmalısınız yada gereğinden fazla su doldurmamalısınız. Bu ölçüyü sumpınızın hacmine göre kendiniz ayarlamalısınız.
Sumpın yararının olduğu kadar dezavantajları da vardır. Bunlardan birisi yukarıda bahsettiğim gibi su buharlaşmasıdır. Bir diğeri de dış motora göre oldukça gürültülü olmasıdır. Akvaryumdan sumpa dökülen su havalanırken aynı zamanda gürültülü bir ses oluşturur. Ayrıca kafa motorunun büyüklüğüne göre kafa motorunun kendisinin ve camı titreştirerek oluşturduğu seste buna eklenmektedir. Bu sesi biraz olsun önlemek için kafa motorunun alt kısmına elyaf koyabilirsiniz. Ayrıca sumpın bulunduğu bölgeye dolap yaptırırsanız bu sesteki azalma en aza indirilmiş olacaktır.
Sumpa dökülen su akvaryum yüzeyinden taşırma yardımı ile dökülür. Bu sayede akvaryumun yüzeyinde oluşan yağ tabakası da temizlenmiş olur. Böylece akvaryumun üst tabakası her zaman temiz kalmış olacaktır. Aydınlatmış olduğumuz akvaryum daha iyi bir şekilde aydınlanmış olacaktır.
Akvaryumun tabanında kalmış olan balık pislikleri ve yem artıkları nitratın artmasına neden olacaktır. Bu nitratı azaltmak için düzenli olarak su değişimleri yapmalıyız.
Çok uzun akvaryumlarda filtrasyon sisteminin daha iyi bir şekilde sağlanması için çift taşırma sistemi yapılıp tek bir sumpa bağlanabilir. Bu sayede uzun akvaryumlar tek bir sump ile iyi bir şekilde temizlenebilecektir. Bu şekildeki uzun akvaryumlar için çok güçlü bir tane kafa motoru yada iki tane daha düşük kafa motoru kullanmamız gerekebilir. Bu tür akvaryumlarda su akışı daha hızlı olacağından akvaryumdan gelen seste aynı oranda artabilir.
Alttan delik açılmış sumplı akvaryuma göre yaptıracağımız demir profili ve dolabı bu tabandaki deliği hesaba katarak yaptırmamız gerekmektedir. Aksi taktirde taban camındaki delik demir profilin yada akvaryum dolabının kenarına gelebilir. Bu yüzden demir profil yada dolap yaptırırken buna mutlaka dikkat etmeliyiz.
Anatanktaki taşırma sisteminin üstü açık olduğundan balıklarımız her an sumpa düşebilir. Bundan dolayı balıklarımız yaralanabilir hatta balığımızı kaybedebiliriz. Fark etmediğimiz ölü balıklar akvaryumdaki nitratın artmasına sebep olaktır. Bu yüzden akvaryumdaki taşırmayı ızgara yada başka bir malzeme ile balıkların geçemeyeceği şekilde kapatmalıyız.
Sump sisteminde bazı bölmeler bulunmaktadır. Bu bölmelere koyacağımız malzemeler filtrasyonda çok önemli rol oynamaktadır. Bu yüzden bu malzemeleri akvaryumda besleyeceğimiz balık türüne göre seçmemiz gerekmektedir.
" İlk bölmede; (Akvaryumdaki taşırmadan gelen suyun ilk döküldüğü yerdir.) kaba pislikleri tutmasını sağlamak için elyaf ve onun hemen altında biyolojik sünger olmalıdır.
" İkinci bölmede; besleyecek olduğumuz balık türüne göre koyacağımız malzemelerden oluşmaktadır. Sert suyu seven balıklar için mercan kırığı, yumuşak sevenler için torf tercih edilebilir.
" Üçüncü bölmede;zeolit,substrat dan bir tanesi bulunabilir. İkinci bölmeden gelen su yağmurlama yapılarak bu malzemelerden birinin üstüne dökülmelidir.
" Dördüncü bölmede; kafa motoru,ısıtıcı,derece vs malzemelerin bulunduğu sumpın son bölmesidir. Bu bölmeye gelen su, kafa motoru yardımı ile anatanka geri basılır.
Akvaryumumda Kendiliğinden Oluşan Salyangoz
Bitki yaprak ve köklerine yumurtalarını bırakıyorlar sonra çoğalıyorlar.
Bitki yaprak ve köklerine yumurtalarını bırakıyorlar sonra çoğalıyorlar.
SON MESAJLAR
- Fotoğrafdaki Java Fern Türü Nedir? İnci Kefali, 19:09
Bitki Türleri ve Bakımı - Led Tavsiye Öneri Varmıdır DarKMooN, 19:09
Bitki Türleri ve Bakımı - Beta Uyumu fishhyy, 18:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ankarada Balık İnci Kefali, 18:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Akvaryum [walstad] Bare, 18:01
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Filtreyi Seçmeliyim Amatör balıkçı, 17:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pipo Mu Şelale Mi Jotunheim, 17:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Fiyat Prssy, 17:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! eackgzz, 16:54
Labirentliler - Yunus İçin Yem Önerisi koraykbl, 16:47
Malzemeler ve Yemler Forumu - Ostronot Balığım Dipte Sabit Duruyor Musto79, 16:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumun Yosunlu Camını Nasıl Temizliyorsunuz? İnci Kefali, 16:02
Tropheus - Betta Kuyruk Erimesi Sadel, 15:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Tetramda Sorun Var Amatör balıkçı, 15:22
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Canlı Tavsiyesi ? Aarchie, 14:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Melek Balığı Yumurta Breddd, 14:48
Yeni Üye Forumu - 35,35,35 Karides Akvaryum Kurmak İstiyorum İnci Kefali, 14:38
Yeni Üye Forumu - Mayalı Co2 Sistem ufukberk, 14:36
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 14:33
Akvaryum Dünyasından Haberler - Dış Filtreye Ön Filtre Ekleme gulec_44, 14:28
Filtre ve Sump Yapımı - Betta Akvaryumu Hakkında Aarchie, 14:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin KaanE, 13:20
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Tanganyika Cikletleri Neden Bu Kadar Az Popüler? 1Balikci, 13:12
Tanganyika Cichlidleri - G.amerika Cikleti Geophaguslarda Diyet-morfoloji Orhan76, 13:07
Makaleler ve Tercümeler - Yeni Akvaryuma Şelale Filtre Önerisi Slyhalandra, 12:05
Yeni Üye Forumu - 🎧 Şu Anda Hangi Şarkıyı Dinliyorsunuz? Aguamentist, 11:21
Forum ve Site Hakkında - Vatozum Akvaryumum İçin Fazla Mı Büyük? K0L0Ni, 10:32
Yeni Üye Forumu - Seachem De Nitrate Ölçüsü asliaral, 10:05
Malzemeler ve Yemler Forumu - Dalga Motoru Önerisi Jotunheim, 09:15
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Isıtıcım Sürekli Ses Çıkartıyor Jotunheim, 09:11
Yeni Üye Forumu - Megalamphodus Megalopterus (siyah Fantom Tetra) Sorusu Marinette, 02:00
Amerikan Tetraları - Su Üstünde Beyaz Yumurta Benzeri Baloncuklar Var neomeo, 00:56
Yeni Üye Forumu - Salyangozum Su Yüzeyinde Duruyor MrMuz, 00:49
Yeni Üye Forumu - Yeni Gelen Bitkilerde Şap İle Dezenfekte Edilmesi GhostKoi, 23:55
Yosun - Balığım Hasta Sanırım Samnastrp, 23:30
Yeni Üye Forumu - Kafalı Yunus Balığı IymaI, 23:16
Yeni Üye Forumu - Dişi Erkek Ayrımı Yapabilen Varsa Bilgi ? Breddd, 23:14
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Breddd, 22:38
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Sade Tasarım DarkDoodad, 22:25
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Büyük Orandanın Yanına Baska Japon Atmak Uğurlu Lepistes, 21:59
Yeni Üye Forumu - Oscar Cinsiyet Tahminleriniz Prssy, 21:43
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Masası İnci Kefali, 21:22
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hightech Armatür Tavsiye ahmetbenli, 19:41
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Ölüm Sebebi ? MrtGn, 18:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Balık Türü scorpion26, 17:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Artamia Keyfi aziz_basak, 15:51
Akvaryum Tanıtımı - Yosun Problemi KaanE, 15:30
Yosun - Yeni Bir Macera Discus Akvaryumu nailsanver, 13:07
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Beta Tankı Uğurlu Lepistes, 12:01
Akvaryum Tanıtımı - Daha Kullanmaya Başlamadığım Akvaryumun Camı Çatladı Uğurlu Lepistes, 11:48
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 19:07
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 19:07
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 19:07
- Afrika Cichlidleri devito 18:49
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 18:23
- Dark Moskow Yavru Lepistes 5 Tl. ALTEMUR 18:23
- Melek, Cae, Kiraz Barbus, Sarı Prenses, Portakal P ihunal 18:08
- Mobilyalı Akvaryum ihunal 18:07
- Kırmızı Gül(ludwigia Rubin)/cryptocoryne ballantines 17:52
- Kusursuz Anubiaslar/yeni,özel Türler ballantines 17:52
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 17:22
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 17:22
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 17:22
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 17:21
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 17:21
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 17:21
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 17:21
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 17:21
- Orionled D Serisi Rgbw 60cm Işık paxal 16:42
- Fluval 57 Sumplı Mobilyalı Akvaryum muratskara 15:53
- Beleş Karides chucuk 15:16
- Black Cameron (siyah Kalvus) mercedesclk 14:57
- Apistogramma German Bred Triple Red Samoo 14:25
- Güncellenmiş Bol Çeşitli Akvaryum Malzemeleri Samoo 14:25
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 13:28
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 13:28
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:26
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:26
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:26
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:26
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 13:26
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 12:59
- Akvaryum 30*30 metsi 12:59
- Chihiros B80 Akvaryum Led Aydınlatma Thunderbird 12:26
- Genç Damızlık Melek Çifti Thunderbird 12:26
- Tropheus Red Rainbow - Damızlık Ve Genç Balıklar tolgasüren 12:00
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 12:00
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:00
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 12:00
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi dark blue 11:50
- Sunsun Hbl 601 Askı Filtre 500 L\h 5w Kturan06 11:28
- İzmir Corydoras Panda Ve Corydoras Sterbai Özgür7 11:19
- Smart 50 Isıtıcı 300 Tl Özgür7 11:19
- Seachem, Akvaryumlar, Malzemeler Uygun Fiyat!!!! Özgür7 11:19
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 11:13
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 10:49
- Özel Tür Japon Blue - Son 10 Çift osmandbnl 10:49
- L Serisi Üst Vasıf Pleco Varyeteleri PlecoTown 10:49
- Albino Kipili Ve İkola BlackHorse 10:41
- Sera 4 Çıkış Hava Motoru BlackHorse 10:41
KULLANICILAR
- 145 Online Kullanıcı, 79 Üye
Online Kullanıcılar
Taskinn,
Vasfi,
erimgorgulu,
MiSoSiKiaN,
artgy,
DarkDoodad,
şansal,
osmandbnl,
ufukberk,
Uğurlu Lepistes,
Mahir06,
Med2711,
Democan,
hashüs,
Oguzhan.Y,
Emerse,
SilenTMurder,
Dotkor,
kopruluonur,
Balikcidede,
ardaagnaday,
Ali4765,
wallece,
Ozgur34,
EKAR,
Koksal Gurkan,
Saltuk,
koraykbl,
arnilalp,
Kaan Frt,
Diplomi_emKn,
Laetacara,
dimbeleth,
sina cen,
Amati340,
CRD,
fishhyy,
olcay14,
azrail93,
krib,
stopsound,
eackgzz,
scorpion26,
secy,
Samnastrp,
SuperSport,
Liga,
Deniz001,
Hidro Dinamik,
Umit2003,
mesuteroglu,
Uriel,
Prssy,
blenny,
ternapi,
Furcifer,
IymaI,
wgandalf,
farabix13,
faysalhzmtci,
GhostKoi,
ckfishroom,
Zaid,
TahaArif,
KaanE,
Safrane42,
Kutsal07,
İnci Kefali,
chucuk,
Neothauma,
sametyildiz,
sezerdmn,
ALTEMUR,
gulec_44,
MarkOrion,
Aarchie,
Rouhistin,
Tinazor,
Brdk64,
SunkenShrimps,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

