ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mbaybek
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ekim 2012 22:10
Son Ziyaret:
18 Kasım 2023 10:45
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat BAYBEK
Doğum Tarihi:
13 Şubat 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat BAYBEK

SON 10 MESAJI

Fosfat ve yosun
Arkadaşlar herkese merhaba,
Yeni kurulmuş bir tankta , kahverengi alg sorunu yaşıyorum.
Fosfat değeri 10 mg dan fazla ne yaptıysam çözemedim. Fosfat düşürücü hagen x marka ürün sipariş ettim yarın test edeceğim ancak, bu kadar fosfatın akvaryumda olmasına bir anlam veremiyorum.3 günde bir su değişimi yaparım %30 civarında, balık yükü 2 adet sae başka birşey yok, uv filtre var. Eheim 2217 filtre sistemi kullanıyorum.
Ne zaman ölçsem fosfat yüksek değerlerde. Bu da yosun gelişimini tetikliyor. Fikir paylaşıp tecrübelerini aktarabilecek arkadaş var mı?


Saygılar, sevgiler.
freshwater limpet-acroloxus lacustris hakkında
Merhaba ne kadar sıklıkla ve kaç litre su değişimi yaptınız ayrıca su değişimi sırasında bu canlılarıda temizlediniz mi? Okuduğum ve araştırdığım kadarıyla karides akvaryumlarına özgü bir durummuş nitekim benimki de popülasyonu 7-8 karides +20 kadar balıktan oluşan 120 litre civarında bir tank.
Teşekkürler
freshwater limpet-acroloxus lacustris hakkında
Tekrar merhaba teşekkür ederim öncelikle ancak sayı fazla ise elle ezerek kontrol etmek pek mümkün olmuyor neden oluştuğuna dair de bir fikir oluşmadı aklımda. Su değerleri iyi akvaryumda oluşuyorsa birçok arkadaşın karşılaştığını düşünüyorum. Başka fikir ve öneri beyan edebilecek arkadaşım var mı ?

Teşekkürler,
freshwater limpet-acroloxus lacustris hakkında
Merhaba arkadaşlar, bitkili akvaryumumda günlerimi adını araştırarak bulduğum freshwater limpet (acroloxus lacustris) adında canlılar ile mücadele ile geçiriyorum. Daha önce tecrübe etmiş ve konu hakkında nasıl bir yöntem ile kurtulabileneceğini bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Saygı ve sevgiler
Murat BAYBEK
Nitrit Seviyesi Hakkında / Bitkili Hightech
Merhaba,

Akvaryum içerisinde eriyen veya çürüyen bir bitki olması nitrit seviyesinin artışında etkilimidir ?
Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim. 
Bunu sormamın sebebi , dikkatle baktığımda anubias dwarf bitkisinin ph, co2, o2 , gübreleme ve ışıklandırma gibi tüm şartlarının periyodik olarak yerine getirilmesine rağmen, fotosentez yapmaması ve yapraklarında erime olması ve kopması gibi durumlar mevcut. Akvaryum içerisinde bir türlü 0 düzeyine getiremediğim (sık su değişimleri, nitrovec bakteri kültürü ekleme, yemeleme yapmamam ve uv filteriyi uzun zamandır kullanmamam gibi tedbirler) nitrit seviyesine bu erimenin etkisi var mıdır ?
Bitki toparlar diye bekliyorum fakat , kötüye gidiyor. 

Teşekküler. 
çöpçüde ters yüzme
Merhaba,
Küçük balıklardaki direnç büyük balıklara göre çok daha azdır. Yapmış olduğunuz su değişikliği suyun ph değerini değiştirmiş olabilir ve balığın direnç gösterme aralığının dışında bir durum yaratmış olabir. 
Sonuç itibariyle balık su değerlerine alışmak için çaba sarfediyor. Bu boyutta bir su değişikliğini küçük ve etkilenecek balıklar varken yapmayın. Daha az % değişimi yapabilirsiniz. 

İyi günler
hemianthus callitrichoides /Cuba maceram başladı
Yükseklik 45 cm. Bitki sağa sola filizler vermeye başladı ama, bu gelişim hızı yapılan gübreleme, taban dikkate alınırsa düşük seviyelerde geliyor. Bir terslik var ancak nerde nasıl bir hata yapıyorum tam olarak bunu bilmiyorum. 

Teşekkürler. 
hemianthus callitrichoides /Cuba maceram başladı
Merhaba,
Işık yetersizliğini resimden bakarak mı söylüyorsunuz zira çekim kalitesi düşük olması bu yorumu etkileyebilir yoksa 39*4 T5 , 160 Litre akvaryumda Cuba yetiştirimi için yetersiz mi ?

Teşekkürler
hemianthus callitrichoides /Cuba maceram başladı
Onur bey merhaba,
Su değerlerim aşağıdaki gibi,

Ph: 7
Kh :6
Fe : 0,2
No3 : 5
No2 :0,1

Açıkçası değerler ortalama seviyede , gereksiz bir nitrit var sadece o da geçicek inşallah. ışık olarak sizde detaylar nasıldı?
Bazı akşamlar hiç fotosentez gözlemleyemiyorum yada daha doğrusu ışık açıldıktan 2 saat kadar sonra. Işığımın yeterli olduğunu ve gübrelemeyi de eksiksiz yaptığımı düşünüyorum ama Cuba da tecrübe sahibi değilim huyunu suyunu okuduğum, araştırdığım kadarıyla biliyorum ancak maalesef.
Sıcaklık seviyem uygun 24 C. Yosun sorunu yeşil alg olarak camda ve kaya üstlerinde sadece , bunu da Halit Bey' in önerisi ile Nerite salyangozu ile bertaraf ederim sanıyorum.

Kolay gelsin
Saygı ve sevgiler,

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.