ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ortamxx
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Eylül 2012 13:41
Son Ziyaret:
22 Ocak 2015 08:31
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
muhittin şentürk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

muhittin şentürk (ortamxx)

SON 10 MESAJI

Uretimhane için fikirler
Sizin modelde toplamda 4 ayak var bunu 6 ya çıkarırsanız esneme olmayacaktır. Bence 6 ya çıkarınız profil her türlü ağırlığı taşıyacaktır o zaman.
Uretimhane için fikirler
Hayırlı olur inşallah benim de aklımda üretim hane fikrim var. Dükkandan vazgeçip eve yönelmeniz çk iyi olmuş evin kirası biraz fazla olabilir ama bu sizi yanıltmasın. Ben kendi evimin altında bulunan dükkana yapmak istiyorum böyle bir proje ama araştırmalarım sonucu elektrik ve su bağlatmak için bile vergi mükellefi olmak gerekiyor. Ve belediye denetimlerinde ruhsat sorulacağından ruhsat da gerekiyor. Ruhsat alabilmek içinde birçok ayrıntı gerekiyor. Ben bu vergi işine değişik bir çözüm buldum buradan açıklamayayım ama bir yol buldum o şekilde  hallede bilirsem halletmeyi düşünüyorum. Arkadaşların yazdığı gibi bu işi yaparken birçok sorun ortaya çıkıyor malesef. Belki beklemeye alabilirim bu işi. Başlangıç olarak elektrik tesisatı strafor akvaryum sehbası akvaryumlar pipo filtreler yemler hava motoru canlılar derken rahat 10 bin tl tutuyor. Bu kadar masrafı yaptıktan sonra cevabını alamazsam sıkıntı olabilir benim için. Eğer sizin içinde uygunsa haberleşelim ve yanınıza gelip bir ziyaret edeyim bir muhabbet edelim.
Üretimhane Kurmak İstiyorum
Aranızda bana yakın yerlerde ikamet eden üretim konusunda tecrübeli oturup birer kahve içebileceğim birisi var mı ? Şu anda dükkanı boşalttım ve fiyat teklifi alıyorum, stragor ve alçıpan işcilikleri için haftaya akvaryum cam fiyatları elime ulaşacak. En son hesaplamalarıma göre dükkana 27 adet akvaryum sığabiliyor. Bana yardımcı olabilecek üretim işinden anlayan kişiler varsa fikir almak isterim. 
Üretimhane Kurmak İstiyorum
[QUOTE=emirhansarac]Oncelik vermeniz gerek şey Jenarator veya bir güç kaynagıdır. Isı bir seviyede korunabilir fakat oksijen çok buyuk sorun olur. Elektrik kesilir kesilmez devreye girecek bir güç kaynağı bulmanız gerekli diye dusunuyorum. Uretimhanede (hobihanede) en buyuk sorun satamamaktır. Uretimi herkez yapıyor yoksa. Eger urunleri satamayacagınızı dusunuyorsanız bence bu işe hiç girip paranızı ziyan etmemeniz. 25 m2 lik bir uretimhaneye en az 500 750 tl arası bir strafor kullanıp yalıtım yapacaksınız. Uretimhaneniz için eger sagı solu acıkta değilse 4cm - 30 dansite straforlar işinizi görecektir. Ilk elektrik tesisatını çekip sonra strafor kaplayın. Kablo kirliliği ortadan kalkar diye dusunuyorum.  Malawiler çok ureyeceğinden dolayı ve boylandırma yapmamanız durumunda cok yavru kaybedeceğinizden dolayı bir çok boylandırma tankı yapmanız gerekmekte. Ayrıca 2 3 adet plastik şişme havuz koyup boylandırmayı buralardada yapabilirsiniz. Kira vermemeniz çok büyük artı. Klimayı mumkunse inverter bir klima alın.  Biraz pahalıdır ama 1 senede farkı çıkartır. Aylık ortalama 250 300 lira elektrik parası gelir. (Sadece Hava Pompası , Klima ve Floresanlar çalışırsa) İyi bir izolasyonla. Kova yem alsanız ve en az 4 5 çeşit yem alsanız ilk yatırım olarak  1000 liraya yakında yem parası verirsiniz. Balık nufusuna göre 4 5 ay yeter diye dusunuyorum.  Camıda Çayırova Cam fabrikasından alıp istediğiniz ölçülerde kestirebilirsiniz.

Allah utandırmasın. Insallah bol bol kazançlar elde edersiniz
[/QUOTE]

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Jeneratörden çok güç kaynağı bana daha mantıklı geliyor. Ama ufak bir jeneratör ilk etapta tercihim olacak bu jeneratörle hiç olmazsa hava motorunu çalıştırmayı düşünüyorum. Zaten iş ilerlerse kesin olarak bir solar inverter alacağım.(elektrik tasarrufu için) Zaten şu anda araştırma içindeyim akvaryumcularla görüşüp fikir alış verişi yapıyorum. Kendim elektrikçiyimtesisatı kendim çekeceğim straforu da sizin dediğiniz gibi sonradan yapsam daha iyi olacaktır. Boylandırma tankı konusunu arkadaşıma bırakacağım o bu işlerden iyi anlıyor. Klima kalan para durumuna göre inverter olabilir de olmayabilir de.  Çayırova cam fabrikasını bugün bir abim de önerdi onun irtibatları varmış büyük ihtimal oradan alacağım. 

Tekrardan çok teşekkürler.
Yeni kurulum.
Akvaryumu koyduğunuz yer bana pek güvenilir gelmedi. 120 lt su koyacaksınız ve akvaryumun ağırlı da var.
Üretimhane Kurmak İstiyorum
[QUOTE=ByRecep]              Çıkacağınız bu zorlu ama bir o kadarda zevkli yolda başarılar diliyorum.Başlangıç için üretimhane yerine hobihane terimi daha uygun olur.Belediye ruhsatı ve maliye kaydı gibi yasal işlemlerin uygulanması, belediyeden evcil hayvan satışı hakkında gerekli sertifikalar vs. gibi işlemlerin gerek zaman gerekse maddi açıdan sizi yormaması adına hobihane olarak başlamanızda yarar var.İlerde (bir kaç ay sonra) işler yürüyünce ve kalıcılık sağlanınca gerekli işlemleri yaparsınız.Üretimhaneden il dışına balık gönderim adı altında balık göndereceğiniz zaman, karşı taraf haklı olarak fatura isteyecektir.Hobihanede bu gibi durumlara daha az rastlanır.
             Yalıtım tam anlamıyla yapılacaksa örn; 6 lık strafor üzerine sıva + boya vs. klima işinizi görecektir.Duruma göre ihtiyaç duyulan akvaryumlara ısıtıcı takabilirsiniz.Eğer izolasyon sağlanamazsa klima hikaye olmaktan öteye geçemez.
             İnşallah hedefinize en karlı yoldan zarara girmeden ulaşırsınız.Keyifli hobiler
[/QUOTE]

Öncelikle fikirleriniz için teşekkür ederim. Evet doğru diyorsunuz biz en başta birer hobiciyiz iki arkadaşta bu hobiyi zevk alarak yapıyoruz. Üretimhane olana kadar sizin dediğiniz gibi hobihane  demek daha iyi olacaktır. Zaten ruhsat işleri ilerleyen zamanlarda mecburen olacak işler ama gidebildiği yere kadar ruhsatsız götürmeyi düşünüyorum. Aranızda bu işi yapan varsa bilir ruhsatsız yer ruhsatlı yere göre daha kolaydır. Ruhsat almak basit birşey gibi göründe de birçok ruhsatsız yere denetim yapılmazken ruhsatlı yerler mecburen denetlenir. 
Minimum 6 lık strafor kesin olacak belki piyasada çok kullanılmayan ama yalıtımı daha kuvvetli olan montasür isimli madde de kullanılabilir. Bu madde sıva gibi duvara sürülür ve uzun ömürlüdür. Isıtıcı çok gerekmediği sürece kullanmayacağım ama her ihtimale karşı ısıtıcılarım bir köşede hazır bekleyecek. Ani elektrik kesintilerine karşı da önlemler alacağım.
Üretimhane Kurmak İstiyorum
Uzun süredir akvaryum balıklarıyla uğraşıyorum. Arada sırada aklıma gelen ama maddi imkansızlıklardan dolayı cesaret edemediğim üretim hane kurma hayalimi birkaç ay içinde tamamlamayı düşünüyorum.
Tabi ki bu tür işler bütçe gerektiren ve tek başına yürümesi zor işler. Bunun için bir arkadaşımla birlikte yapacağım. Bu arkadaş balık konusunda benden daha tecrübeli birçok değişik türü beslemiş ve yavru almış yem karşılığında ve akvaryum malzemesi karşılığında satmış bir arkadaşım. 
Üretimhaneyi ilk etapta evimin altında boş duran 4.5x 4 metre ebatlarında olan dükkanda başlayacağım. Dükkanı ilerde büyütmek istersem hemen yanında buranın iki katı büyüklüğünde bir dükkanım daha var. Kira ödemeyeceğimden  bu konuda şanslıyım.
Dükkanı üretim haneye çevirmeye ilk olarak yalıtımdan başlayacağım. 3 tarafı duvar olan bu dükkanın ön kısmı malesef cam. Bu cam olan kısımı düşündüm ve camın arkasını alçıpan duvar yaptırmaya karar verdim. İkinci aşama olarak da komple duvarların hepsi ve tavan strafor ile kaplanacak. Güzel durması açısından straforun üstüne sıva veya duvar kağıdı çekebilirim. 
Sonraki aşamada ise akvaryumları ısıtmak için tek tek ısıtıcı koymak mantıksız olacağından klima koymayı düşünüyorum. Akvaryumlarda filtre olarak her akvaryumcunun yaptıını yapıp pipo filtreler alıp akvaryumlara koyacağım. Bu filtrelerin çalışması için ise üretim haneler için yapılmış olan hava motorundan alacağım. 
Akvaryumları camcıdan sipariş ederek kendim bu işi daha önce yapmış bir kişi ile birlikte montajlayacağım. Toplamda 15 ile 20 adet arası başlangıç için yeterli olacaktır diye düşünüyorum.Bunları taşıyacak profiller alınacak ve kaynatılacak. Tavan yüksek olduğundan 3 akvaryum üst üste kurulacak.
Zaten üretime 5 çeşitle başlayacağım. Bunlar piyasası iyi olan sarı prenses, yunus, demosoni ve daha tam olarak karar vermediğim iki tür daha olacak. İşin ilerleme durumuna göre çeşitler değişebilir ya da artabilir. 
Ben kendim bunları düşündüm gözden kaçırdığım noktalar olabilir. Sizlerin de düşüncelerini almak isterim. Desteklerinizi bekliyorum. İnşallah bu iş bir an önce başlar biter ve ziyaretime gelirsiniz.


150x50x60
Daha dün bunu hesaplayan bir proğram kullandım. Kalınlığı yükseklik arttıkça arttırıyordu. 60 cm yükseklik ise 10 mm iyi olur. 50 cm yükseklik ise 8 mm de kurtarır. Daha fazla yaparsanız maliyet artar.
Tropheus Olur Mu ?
Sağolun yardımcı oldunuz daha önce görmemiştim bu konuyu. Ben acele etmek istemeyen birisiyim ilk olarak kum ve kayaları bulup onra yemleri aldıktan sonra güzel bir akvaryum kurabileceğime inanıyoruum bakalım hayırlısı ile yapacaz artık bişeyler.
Tropheus Olur Mu ?
Akvaryum ölçülerim 120*40*60 60 olan yüksekliği  yani 250 lt. 
Ben bu akvaryumumda daha önce hediye olarak aldığım zebra türünü besledim.
Şu anda dekor olarak hiçbirşey yok içinde.
Tropheus beslemeyi düşünüyorum tavsiye edermisiniz tavsiye ederseniz akvaryumun içinde nasıl bir kum nasıl bir taş koymalıyım, ışık ne derece önemli şuan led ile aydınlatıyorum 100 derecelik ısıtıcım var yetersiz geldiğinden değiştireceğim. Dış motorum var içine hangi tür malzeme koymam lazım. Hava motorumda bulunmakta. Aranızda bu balıktan besliyen varsa yada bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi eğer satılık balığınız varsa bu türden bana satabilirsiniz anlaşırsak. Neyse ççok uzattım galiba şimdiden cevaplar için teşekkür ederim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.