ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
berke0017
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
44
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ağustos 2012 18:51
Son Ziyaret:
16 Aralık 2020 23:17
Toplam Mesaj:
201 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berke Hakkı GÜNAYDIN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berke Hakkı Günaydın -60x60x60 high-tech -35x35x35 Taiwan Bee

SON 10 MESAJI

Dis Filtre
[QUOTE=serhat480]Aklimdaki akvaryumda canli yuku fazla olmuyacak icinde kullanicagim malzemelerde aklima koydugum sera extra clear(ismi boyle olmayabilir) var seramik halka ve elyaf.karbon kullanmayi dusunmuyorum[/QUOTE]
Sera crystal clear sanırım söylediğiniz ürün. Asıl görevi mekanik filtrasyon olduğu için elyafın yaptığı görevi görecektir. Ona yapacağınız harcamayı sera siporax gibi bir ürüne yaparsanız (ki 1litresi zaten Sunsun 603b'nin 5te 3ünü kaplayacaktır) azot döngüsünü daha kolay oturtursunuz ve sık sık filtre temizliği yapmanıza da gerek kalmaz muhtemelen.
Dis Filtre
Ne besleyeceğinize, filtre malzemesi olarak ne kullanacağınıza ve canlı yüküne çok bağlı aslında fakat 2. elde türlü sorunlar yaşayabilirsiniz. Ben de sunsun 603b'yi 45ltlik bi tankımda kullanıyorum ve kendisinden gelen malzemeleri pek önermem. Sera siporax, seachem matrix gibi ürünlerle desteklendiğinde ve canlı yüküne dikkat etmeniz durumunda iş görecek düzeyde bir filtre.
Karides üretimi ve bakımı
[QUOTE=Ulvi Özuğur]
2- Beyaz pomza dikkat ederseniz kırmızıdan daha hafiftir, daha çok gözenek barındırır. İkisini de uzun süredir tanklarımda kullanıyorum. Özellikle beyaz pomza filtre içinde kullanıldığında daha başarılı... Asidik olmasına çok takılmayın, tankın değerlerini oynatacak bir etkisi olmuyor. Yine de çeşme suyunda yıkamamak gerek.
[/QUOTE]
Çeşme suyunda yıkamamak gerek kısmını anlayamadım. Bunun sebebi nedir? Sistem oturduktan sonra bakterilere zarar vermemek için yıkamıyoruz zaten ama tanka eklemeden önce de mi çesme suyunda yıkamıyoruz? Taşların asidikliğiyle ilgisini de anlayamadım.
Karides üretimi ve bakımı
Bu konu başlığının altına iki soru sormak istiyorum.
1) Forumdaki karides besleyenlerin, özellikle caridina türlerinin üremekte olduğu tanklardaki H2O2 (Hidrojen Peroksit) ve oxydator kullanımı hakkında bilgi ve tecrübelerini merak ediyorum. Pek çok yabancı kaynakta karides severler, canlıların genel sağlığında ve özellikle yaz aylarında üremesinde olumlu sonuçlar gözlemlediklerini belirtiyor.
2) Filtrede (seachem matrix alternatifi olarak) ve tabanda pomza taşı kullanırken iki seçenek karşımıza çıkıyor; beyaz pomza ve kırmızı (kahverengi) pomza. Pomza, volkanik bir kayaç türü ve gözenekli yapısı sayesinde akvaryum ortamında oluşmasını istediğimiz bakterilere yuva oluyor. Bildiğim kadarıyla, beyaz ve kırmızı pomza arasında temelde iki fark var. Beyaz olanlar daha asidik bir yapıya sahip ve daha çok silis içeriyor. Bu farkların filtredeki ve tabandaki pomza kullanımına etkisi nedir? Asidik yapısı nedeniyle ph tamponlamada beyaz pomzak kullanımı hafif de olsa bir katkı sağlayabilir mi veya aksine filtrede kullanıldığında ph dalgalanmalarına sebep olabilir mi?
10 Yüz Bin Yumurta
Çok güzeller, sağlıklı yavrular dilerim. [:)]
50 Lt Akvaryum Filtre
Halihazırdaki iç filtrenizin su çıkış yönünü direk cama çevirebilirsiniz. Akıntıyı büyük ölçüde azaltacaktır. Filtre değişimiyle çok bir şey kazanacağınızı sanmıyorum açıkçası, eğer dış filtre kullanmayacaksanız.
Taiwan Bee Akvaryumum
[QUOTE=Ulvi Özuğur]Pamukçuklar için endişelenmenize gerek yok, zamanla kaybolur, bir miktarını da karidesler temizlerler...

Karides akvaryumları için bence dekorunuz ideal, fazla dekor olunca karidesleri takip etmek zorlaşıyor.
Yalnız tabii ki tercih/öncelik meselesi, dilerseniz dragon stone tarzı su değerlerini fazla değiştirmeyen aquascaping malzemeler kullanabilirsiniz. Örneğin=[URL]https://www.google.com/search?rlz=1C1CHZL_trTR713TR713&q=dragon+stone&tbm=isch&chips=q:dragon+stone,g_1:aquascaping&sa=X&ved=2ahUKEwjEi4vsvLjoAhWLWxUIHfwYB0MQgIoDKAJ6BAgJEAY&biw=1920&bih=1007[/URL]

Kargoda bayılmalar olabiliyor, öyle bir sıkıntı olmuş olabilir, hareketliler ise zamanla alışarak daha yüksek bir seyir zevki sunacaklardır... Pipo filtre ileride yetersiz kalabilir ya da ufak hatalarda sistemin çökmesini engelleyemeyebilir, taban filtresi ile hibrid sunsun 603-b gibi bir filtrasyon hem görsel hem biyolojik açıdan daha iyi olabilirdi, belki nüfus arttığında bazı değişiklikler yapılabilir.

Bunun dışında bence gayet bilinçli bir kurulum olmuş, tebrikler. Tankınız ve canlılarınız hayırlı olsun, iyi günlerde besleyin...[/QUOTE]
Dekor tavsiyenizi değerlendireceğim. Dragon stone ile çok güzel tasarımlar çıkartılabiliyor gerçekten.
Elimde halihazırda sunsun 603-b var, hatta bu tank karides akvaryumu olmadan önce bu akvaryumda kullanıyordum. Contası 2 kez bozuldu. Değiştirdikten yaklaşık 3 4 ay sonra tekrar su kaçırmaya başlıyor. Kontrol altına alabilirsem filtre olarak onu kullanabilirim tekrardan. Taban filtresi için kurulumu baştan yapmak gerekir sanırım. Şimdilik düşünmüyorum ama gerektiği takdirde filtreyi değiştireceğim.
Söylemeyi unutmuşum, nitratı kontrol altında tutmak için bir miktar su üstü bitkisi eklemeyi de düşünüyorum. Pistia ve/veya su mercimeği...
Teşekkür ederim. [EDIT]berke0017,2020-03-26 22:12:15[/EDIT]
Taiwan Bee Akvaryumum
[QUOTE=K3r3m ]Tasarımı ortaya büyükçe bir mangrow koyarak daha iyi hale getirebilirsiniz tabi şuanki dalları çıkararak tds’yi 110-120 ppm’e indirirseniz daha iyi olacaktır nötr kaya veya mineral kayası dışında kaya eklemeyin suyun kalsiyum,karbonat ve sertliğini arttırır gri pamukçukları cüce vatoz sayesinde temizleyebilirsiniz fakat karides dışında birşey olmasın derseniz elinizlede temizleyebilirsiniz zaten pipo olduğu için bence mangrow eklemeyi düşünürseniz pipoyu gizleyecek şekilde yerleştirin derim ölümler olabilir suyunuz ozmozdur diye düşünüyorum moss ve canlı çeşitliliğini arttırabilirsiniz hacim gayet iyi mosura,blue bolt,panda,king kong gibi bir çeşitlilik yaratırsanız hem yavru alma açısından hemde görsel çeşitlilik açısından güzel olur.[/QUOTE]
Pipoyu gizlemeyi ben de düşünüyorum. Yati kökünün yapısı biraz dağınık olduğu için saklamayı başaramadım. Mosslar uzadıktan sonra görüntüyü beğenmezsem mangrow değerlendirebilirim.
Çeşitlilik işini düşünüyorum, belki yaza başka türlerle bir akvaryum daha kurarım veya bu tanktaki çeşitliliği arttırırım. Cüce vatoz düşünmüyorum. Tank biraz daha oturunca elimle temizleyeceğim sanırım pamukçukları.
Teşekkürler.
Taiwan Bee Akvaryumum
Ölçüler: 35x35x35
Canlı Türleri: Taiwan bee karidesler ve melezleri, ramshorn salyangoz
Bitki Türleri: Taiwan moss, Pellia moss
Tankın Yaşı: 1 hafta
Filtrasyon ve Işıklandırma: Dophin motorlu pipo filtre, 6500k Led ampül 10 watt
Tasarım ve Dekorasyon: Dennerle Shrimp King Active Soil (2.5 litre kadar), Moss sarılı yati kökleri ve minik lav taşları, mineral topları, catappa yaprağı, kızılağaç kozalağı, petri kabı
Su Değerleri: Sıcaklık 18-19 Santigrat Derece, ph 6,5 civarları sabit , tds 147 ppm
Herkese merhaba,
Uzun süredir hevesle araştırıp kurmak istediğim taiwan bee tankını sonunda kurdum. Aktif toprak, su, bakteri kültürü ve dekorasyonları ekledikten sonra 1 haftaya yakın bir süre beklettim. Dün başka bir hobiciden satın aldığım karidesleri akvaryuma ekledim. Ne yolculuk sırasında ne de alışma sürecinde kayıp yaşamadım. Yalnızca 1 adet melezi kaybedeceğimi sanmıştım ancak gördüğüm kadarıyla o da sağlıklı.
Tankta 2 Red Ruby, 1 Wine Red Hinomaru, 8 Wine Red, 15 adet de melez var. Keyifleri yerinde, epey hareketliler.
Akvaryumda kullanmış olduğum büyük yati kökünün üzerinde yeni kurulum tanklarda oluşan gri pamukçuklardan çıkmaya başladı. Bunun dışında bir sorun yok.
Şu anki tasarımdan çok memnun değilim açıkçası ancak elimden bu kadarı geldi. Bitkili akvaryum tasarımı konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. Tasarım ve canlılar hakkındaki yorumlarınızı, tavsiyelerinizi ve paylaşmak istediğiniz tasarım örneklerini görmeyi çok isterim.
Herkese sevgiler, sağlıklı hobiler dilerim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133431/260320201425231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133431/260320201425271.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133431/260320201425351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133431/260320201425321.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133431/260320201425181.jpg[/IMG]

-09.04.2020 Güncelleme-
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133431/090420202138111.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/133431/090420202138151.jpg[/IMG]
Paylaşımdan 3-4 gün sonra akvaryumun eski tasarımını beğenmediğimden ve aklıma güzel bir tasarım geldiğinden tasarımı değiştirdim. Değişikliğe giderken dikkat etmeme rağmen sanırım toprağı biraz karıştırdım, neticesinde kayıplar yaşandı. Yaptığım testlere göre tds günden güne çok hızlı yükseliyordu. Ben de mineral toplarını eksilttim. Tüm bunları yaparken akvaryumun dengesini bozmamaya olabildiğince gayret ettim, fakat yeni bir kurulum ve küçük bir akvaryum olduğundan dolayı sorunlar yaşamaya başladım.
07.04.2020, yani 2 gün önce filtrenin yetersiz geldiği sonucuna vararak Sunsun 603-B dış filtreyi sisteme ekledim. Emişe hiç kullanılmamış bir pipo filtrenin süngerini takıp alt deliğini plastik kelepçeyle iyice sıktım. Son 2 fotoğraftaki yansımasından görebilirsiniz. Dış filtre 1 paket seramik halka ve lav kırığı dolu. Başka malzeme yok.
Dış filtreyi eklediğim gün JBL Denitrol kullanmaya başladım. İlk gün kurulum dozu, sonraki günler günlük önerdiği dozun biraz fazlasını verdim.
Kurulumdan sonraki 2 gün hiç kayıp yaşamadım ancak tasarımı değiştirdiğim günden beri günde birer ikişer karides kaybediyorum. 28 karidesle yaptığım kurulumdan bugün 7 karidesim kaldı. Gözlemime göre sağlıklı görünen, hareketli karideslerim ansızın hareketi kesip 1 saat sonra ölüyorlar. İlk günden bu yana su değişiminden ve aşırı yemlemeden kaçındım. Şimdiye dek 3 kez yemledim ve 1 saat içinde hepsi tükenecek kadar az verdim. Salyangozlar sayesinde artık bile kalmadı. Kurulum yeni olduğundan amonyak, nitrit belki de nitrat fazlalığından kaynaklandığını düşünüyorum bu ölümlerin, fakat test yapacak imkanım olmadı.
Dış filtrenin azalttığı suyu bugün RO suya gh mineral ekleyerek akvaryum hacminin yaklaşık %20si kadar su ekledim. TDS 150. JBL Denitrol dozlamasına devam ediyorum.
Sizlere sorum: Amonyak seviyesini ne yükseltmiş olabilir?
1) Resimde görünen taiwan mosslarım pek sağlıklı değildi ve çoğu kahverengi. Aralardan yeşiller çıkmaya başladı ancak bu kahverengi mosslar çürüyüp atık oluşturuyor olabilir mi?
2) Köklere bağlarken dikiş ipi kullandım. Bunlar zamanla çürüyüp amonyak artışına neden olabilir mi?
3) Ölen karideslerimin çoğunu görür görmez tanktan çıkardım ama birkaç tanesini kaçırmışım. Bu amonyağı çok arttırmış olabilir mi?
4) Pipo filtrenin çıkışını akıntı olmasın diye hemen arka cama veriyorum ama dış filtreyi akıntıyı biraz da ön tarafta sirkülasyon sağlaması için ileri çevirdim. Akıntıdan ne kadar rahatsız oluyor karidesler?
5) Toplu değil de teker teker ölümlere sebep olan bu durum amonyak&nitrit fazlalığı değil de ne olabilir? Isıtıcı kullanmıyorum tankta, gündüzleri 21-23 derece civarı, gece de en soğuk 18 derece gördüm. Gece gündüz sıcaklık farkı etkiliyor olabilir mi?
En kısa zamanda amonyak, nitrit ve nitrat testi almayı planlıyorum. Her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum.[EDIT]berke0017,2020-04-09 23:08:54[/EDIT]
Ciklet Diyorlar Amaaa?
Muhtemelen mücevher ancak akvaryumdan pek memnun değil gibi. Zemindeki renkli taşlar, boncuklar epey zararlı; çıkarmanızı tavsiye ederim. Forum içinde birkaç asit aramayla nasıl iyi bir ciklet akvaryumu kurulur öğrenebilirsiniz. İyi hobiler dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.