ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aslan_kral
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
58
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Temmuz 2012 16:49
Son Ziyaret:
29 Ağustos 2014 14:02
Toplam Mesaj:
1411 [0.33 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kubilay Güneri
Doğum Tarihi:
16 Şubat 1981
Yaş:
43
İl:
Kayseri
Meslek:
kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Kubilay Güneri

Canlı doğuran diyorum başka da bir şey demiyorum...

SON 10 MESAJI

Lepistes yem verme-şelale motor!
    Muhtemelen suyu dinlendirmeden akvaryumun oturmadan balıkları attığın için balıkların yakın zamanda ölecek. Üüzücü bir durum olsa da tecrübe edinmen gereken bir durum bu. Su oturduktan sonra yani bakteri döngüsü oluştuktan sonra ölümlerin minimize olacaktır. Gerçekten bu hobiyi layıkıyla öğrenmek istiyorsan erinmeden yazdığım makaleleri okumanı tavsiye ediyorum.
Yoğun istek üzerine yavru bakımı..
        Arkadaşlar öncelikle şunu vurgulamalıyım ki akvaryumumda sayısını bilmediğim kadar çok yavru lepistesim var. O kadar çok ki her taraf bıcır bıcır yavru kaynıyor. Peki neler yaptım ve neler yapıyorum  bu kadar çok yavru sahibi olmak için...
1- Kesinlikle anne balıkları yavruluğa almam, akvaryumumun köşesinde rafya ve su mercimeklerinden oluşturduğum hava motorundan etkilenmeyen güvenli bir köşe oluşturmakla başladım işe. Hamile olan ve doğum yapacak olan dişi o bölgenin akvaryumun en güvenli bölgesi olduğunun bilinciyle doğum yapmak için her zaman o bölgeyi seçer.
2- Lepistes yavruları saklanma konusunda diğer yavrulara göre çok daha yeteneklidir. Ama kılıç gibi avcı balıklara çoğu zaman yem olmaktan kurtulamazlar bu sebeple kılıçlarımla lepisteslerimi ayırdım ve üretimim eskiye göre katlandı.
3- Yavrularım oldukça akıllı oldukları için asla akvaryumda gezintiye çıkmak gibi bir hata yapmazlar. Güvenli bölge onlar için en güzel yerleşim yeridir.
4- Anaç balıklarıma ayrı yem kullanırım yavru balıklarıma ayrı yem kullanırım. Anaç balıklarıma attığım yemi biraz daha ufalayıp yavru balıklara atmak gibi bir hataya asla düşmem. Yemlerin üzerindeki içindekiler kısmı dikkatli bir şekilde okunursa anaç balıkların yem içeriğinin yavru balıklara göre çok farklı olduğu gözlemlenebilir. Bunun sebebi direkt olarak sindirim sistemiyle alakalıdır. Tam olarak oturmuş bir sindirim sistemi her türlü besini sindirebilirken ki çoğu zaman bunu bile beceremeyiz balıklarımızın kabız olmasına neden oluruz. Henüz gelişmekte olan sindirim sisteminin gereksinimleri çok daha farklıdır.
5- Amacım asla hızlı bir şekilde yavruları büyütmek değildir bu sebeple yavrularım hızlı gelişmez ama sağlıklı gelişir. Kendi büyüttüğüm yavruların bağışıklık sistemi son derece kuvvetli olur. Hastalıklara karşı son derece dirençli olurlarken su değişimlerinde suyu tolere etme yetenekleri de oldukça gelişmiş olurlar.
6- Canlı artemia, dondurulmuş artemia ve yumurta sarısı benim en büyük yardımcılarımdır. Bunların yanında seranın sadece yavru balıklar için özel üretilmiş baby serisi de çok tuttuğum yemlerdir.
7-Yemleme yaparken önce anaç balıklarımı yemlerim çünkü güvenli bölgeyi yemlesem aç balıklar güvenli bölgeyi hedef bölge seçerler. Anaçların karnı doyduktan sonra güvenli bölgeyi yemlerim. Zaten kendi yemlerini yemekle meşgul olananaç balıklar güvenli bölgeye atılan yeme rağbet etmezler. Böylece aynı anda hem anaçlarımı hem yavrularımı ayrı ayrı yemlerle beslemiş olurum.

    Hergün onlarca özel mesajla soru geliyor ben hepsine yetişemediğim için soruları biriktirip yoğun soru gelen konular hakkında makaleler yazıyorum aşağıdaki linklerde daha önce yoğun soru gelen konularla ilgili yazdığım makalelere göz atabilirsiniz...

http://www.akvaryum.com/Forum/yumurta_ve_dogru_bildiginiz_yanlislar_k719071.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/canli_doguranlarda_rafya_kullanimi_%28_resimli_%29_k717029.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/mikrobiyoloji_ve_bakteriler_k707346.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/su_kimyasi_ve_onemi_k708715.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/baliklar_neden_hastalanir_k696785.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryuma_uyum_k681345.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/baliklarda_beslenme_k672706.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/balik_psikolojisi-stres-_k663250.asp

http://www.akvaryum.com/Forum/gozlem_ve_onemi_k646064.asp

   Her zaman söylerim yazdıklarımdan bir kişi bile faydalansa benim için en büyük mutluluk odur...


balığım tuhaf davranıyor
Öncelikle sizi tebrik ederim. Farkında olmadan bir çok hobicinin gözden kaçırdığı bir noktaya değinmişiniz hazır siz değinmişken ben de altını çizerek vurgulamak isterim.
     Sürekli gözlem yaptığınız için balığınızın normal yüzüşünü normal karakteristik özelliklerini çözmüşünüz. Anormal yüzüş ve anormal bir durum olduğunu da dolayısıyla hemen anlamışınız. Bu çok güzel  ve gözlemin size sağladığı avantajdır. Balığınız 3 gün sonra doğurur 5 gün sonra doğurur diyenlere inanmayın gözlemin gücüne inanın. Bahsettiğiniz hareketleri yapan balığın o gün doğuracağını bilin . Başkalarına güvenmek yerine kendinize güvenin çünkü artık balıklarınızı en iyi siz tanıyorsunuz. Herhangi bir anormallik halinde anormalliğin neden kaynaklandığını tespit edebilecek kadar çok gözlem yapıyorsunuz çünkü.
     Sizin adınıza sevindim ve sürekli gözlemin önemine sizin sayenizde dikkat çekmek istedim.
üreme sorunu
Kayseride yaşayan arkadaşlar var ise canlı doğuran üretim konusunda kendilerine yardımcı olmaya hazırım. Lepistes üretmek aslında çok basittir ama lepistesin yavrusunu kurtarmak zordur. Özellikle akvaryumunuzda kılıç gibi saldırgan ve omnivor beslenme alışkanlıklarına sahip bir yavru yeme makineniz var ise...
     Lepistes gibi balıklar gün içinde sürekli çiftleşirler çiftleşmeleri kısa ve sürekli olur. Erkek lepisteslerin hayatı dişilere kur yapmakla geçer zaten.
lepistes ve akıntı
     Burada önemli olan balıkların normal hareketlerinin iyi gözlemlenmesidir. Lepistesimizin akıntıya karşı rahatsız olduğunu görürsek filtremizi değiştirmemiz elzem olur. Gördüğüm kadarıyla sizin filtreniz şelale tipi filtre eğer üst aparatını takarsanız zaten hiç akıntı olmaz...
Bir insan evladı cevap versin
Resim koyarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz şu an farazi konuşuyoruz. Genellikle albino balıkların karınları hamilelik esnasında tarif ettiğiniz rengi alır ama...
Lepistes yem verme-şelale motor!
Yaprak yemin ebatları da farklılık arz ettiği için 2 dakika da tüketebilecekleri kadar yemi günde iki sefer atmanız balıklarınıza yeterli olacaktır. Şelale motorun özelliği şelale sesi çıkarmasıdır zaten ve bu motoru alanlarda bu ses için alırlar zaten.
Lepistes yemi
Sabah ve akşam olmak üzere düzenli olarak günde iki sefer vermeniz kafidir. Yemleme oranınız balık populasyonuna göre değişir. Ortalama attığınız yem balıklarınızın 2 dakikada tüketeceği kadar olmalıdır. Bunun yanında çöpçünüz var ise biraz daha fazla atıp artan yemleri çöpçülerin yemesini de sağlayabilirsiniz...
lepistes yavruları ve lepistes doğum
1- Önemli olan yavruların hızlıca büyümesi değildir, önemli olan balıkların en sağlıklı şekilde büyümesidir. Amaç olarak yavrularınızı hızlı büyütmek yerine balıklarınızı sağlıklı büyütmeyi seçerseniz sağlıklı nesil balıkları elde edersiniz. Sonraki yetişen bütün nesiller de sağlıklı gelişir. Peki sağlıklı balık yetiştirmek için neler yapmalıyız ? Bu bir makale konusu olsa da en önemli kriterleri maddeler halinde sıralayıp dikkatinizi çekmek isterim.
a- Sağlıklı yavrular elde etmek için sağlıklı bir beslenme diyeti izlenmelidir. Anaç balıklara verilen yemin ufalanması hobicilerin yaptığı en büyük yanlıştır. Çünkü yavru balıklarla anaç balıkların sindirim sistemleri farklıdır. Bu sebeple beslenme alışkanlıkları da farklılık arz eder. Doğumdan sonra Allah tarafından besin kesesiyle dünyaya gelen yavru balık ilk bir kaç gün bu besin kesesinden beslenerek besine gerek duymaz. Daha sonra artemia ve mikro baby serisi yemlerle ilk yemleme yapılır. Seranın çok sevdiğim bir baby serisi var üzerinde a-b-c- harfleri var. Yavrunun gelişimine göre harfler ilerliyor ve yemin ebatı büyüyor.
b- Su şartları: Aşırı hareketsiz veya çok hareketli akımlı sular yavruların gelişimi için olumsuz etkide bulunur. Bunun yanında bir çok yavru hobicilerimizin kullandığı filtrelerde can verirler. Özellikle yavru bulunan tanklarda üretim filtresi kullanılması elzemdir. Bunun yanında suyun oturmuş olması, su da ki bakteri döngüsünün yerinde olması, balığın türüne göre sevdiği sertlikte ya da yumuşaklıkta su da balığın gelişimi için oldukça önemlidir.
c- Mümkün olduğunca dışarıdan balık taşımak yerine kendi balığınızı kendinizin üretmeyi tercih edilmesi gerekir. Dışarıdan gelen her balık bir risk demektir eğer alınacaksa da tek tek almak yerine topluca almayı tercih ediniz.
2- Lepistesin doğumunun  geldiğini anlamak için lepistesin normal de vucut  anatomisinin nasıl olduğunu bilmeniz gerekir. Normal vucut anatomisini gözünüzün önüne getirip balığın bombeli karnını görünce hamile olduğunu anlarsınız zaten peki doğumu nasıl bilebilirsiniz? Hiç bir zaman doğuma 3 gün var, 4 gün sonra doğurur diyenlere itibar etmeyin. Sadece doğuracağı gün balığın o gün doğuracağı bilinebilir. Bunu bilmek için de balığın anüs ağzında ki çıkıntı dikkatinizi çekecektir. O açıklık artık balığın doğuma hazır olduğunu ortaya koyar. Aynı zamanda hareketlerinde ki yavaşlama ve balığın kuytu köşeleri tercih etmesi de hareketlerinden anlayabileceğimiz özellikleridir.
3- Canlı doğuran grubu balıkları kış aylarında ısıtıcı isterler. Isıyı sabit tutmak ve ani sıcaklık farklılıklarının oluşmaması her zaman için dikkat edilmesi gereken şeylerdir...


Balık Birdenbire Neden Ölür?
        Her zaman söylerim hiç bir balık eceli dışında kendi kendine durduk yere ölmez. Onu her zaman biz öldürürüz. Bilmeden yaptıklarımız balıklarımızın ölmesine neden olur. Bakteri diyince bizim milletimizin dimağında hep kötü şeyler şekilleniyor. Halbu ki bakteriler balıklarımın yaşamında hayati öneme sahiptirler. 
         Suyun değerlerinin bir anda değişmesi balıkların bu değerleri tolere edebilmelerini zorlaştırır. Anlık değişimler balıklarda etkisini anlık olarak gösterirler. Bizler balıklarımız bir anda öldü diye düşünürken aslında balıkları kendi elimizle öldürdüğümüzün farkına bile varamayız.
         Katkı maddeleri ve ilaçlar dahil doğal olmayan hiç bir şeyi akvaryumunuzda kullanmamanızı tavsiye ederim. Mikofish balık dünyasının mucize ilaçlarından birisidir bunun yanında en önemli özelliklerinden birinin akvaryumdaki bütün bakteri habitatını yok etmesi unutulmaması gerekir. Akvaryumdaki bütün bakteri habitatının yok olması demek balıkları savunmasız bırakmaktır ki sonuçları da çoğu zaman ağır olur...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.