ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AnglacheL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Temmuz 2012 21:31
Son Ziyaret:
23 Mart 2022 13:57
Toplam Mesaj:
115 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yalçın TOMURCUKGÜL
Doğum Tarihi:
04 Temmuz 1992
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Yüksek Elektronik Ve Haberleşme Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

140-60-50h Amazonian Aquarium

SON 10 MESAJI

200 X 65 X 65 Bitkili Denemesi
Olur olmaz değil fakat High Tech bir bitkili için yeterli olmayacaktır. En az 2 tane daha t5 54w eklemelisiniz. İlk kurulumda yosun oluşmaması için forumda bitkiliye başlamak için neler gerektiği konusunda araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum.
Malawi Ya Da Tanganyika Kurulumu Hakkında Bilgi
Merhabalar arkadaşlar. 140-55-55 high tech bitkili akvaryumum var. Aynı zamanda hem çalışıp hem de Yüksek Lisans yapacağım için daha şimdiden akvaryuma fazla zaman ayıramamaya başladım. Bu yüzden tür değişikliği yapıp Demasoni gibi Mbuna türleri beslemeyi düşünüyorum. Ya da bütçem yeterse Tanganyika kurulumu yapmayı düşünüyorum. Daha öncede tür tavsiyesinde bulunmuştum forumda bitkiliye karar vermiştim. Akvaryum bitkili olduğundan kumdan aydınlatmaya kadar her şey değişecek haliyle. Sizlerden isteğim bu konu ile bilgili olanların bana yardımcı olması. İlk önce akvaryumun arka planı açık mavi bunu değiştirmek istiyorum. Daha loş bir ortam yaratmak istiyorum. Siyah ya da kapalı mavi boya seçimi düşündüm. Fakat boyanın cinsi ne olacak ya da rengi uygun olur mu emin değilim. Elimde argonit kum vardı 100kg civarında bir arkadaşımıza vermiştim geçenlerde şimdi kum almam gerekecek. Kum olarak arka fon siyah ya da kapalı mavi olursa ne seçmeliyim? Beyaz - Sarı gibi açık renk mi yoksa koyu renk mi olmalı? Kayaları kapalı tonda seçmek istiyorum. Keskin kenarlara sahip fakat balıklar için tehlike oluşturmayacak türden tamburlanmış istiyorum. Balık seçimi olarak tek tür mü yoksa 2-3 tür mü bakmalıyım emin değilim. Jalo Reef - Demasoni gibi türler hoşuma gidiyor. Ebubekir ATAR 69.Akvaryum ve Akvaryum Canlısı Yarışması Biyotop Akvaryumlarında 1. olan tank mükemmel gözüküyor mesela. Buradan tebrik ediyorum kendisini. Filtreleme olarak jebo 828 ve 829 var. Yeterli olacağı kanaatindeyim. 300w Eheim jager ısıtıcım var ısıda da herhangi bir problem yaşamadım şimdiye kadar.

Tüm bunların ardından hiç bozma low tech devam et derseniz ne önerirsiniz? Anubias - Yati Kökü - Melek - Neon Tetra ile bir kurulum önerir misiniz? Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Bu akvaryumun şuan ki hali;
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/132047/1_CAM02586.jpg[/IMG]

Bunlarda yapmak istediklerimden birkaçı;
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/132047/6962.jpg[/IMG]
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/132047/11570.jpg[/IMG]
Akvaryumun Boş Kalması
Geldiğinizde balığınızı alıp hemen kendi akvaryumunuza koyacaksanız eğer; Filtrenizin çalışması biyolojik döngünün bozulmaması açısından önemli. Yalnız balığınızı vereceğiniz ve alıp kendi akvaryumunuza koyacağınız zaman damlama yöntemi ile balığı akvaryuma alıştırmanız balığınızın sağlığı açısından önemli. Akvaryum değişikliği yaşadığı ilk gün besin verilmemesi de genel olarak önerilmekte.
Electronik ballast bağlama
Floresan t5 fakat elinizdeki duy soket ve balast t8 için. Ya duy ve balastı t5 için olacak şekilde yeniden alacaksınız ya da t8 15w yeni bir floresan alacaksınız.
Dış filtre tercihi
jbl e901 greenline dış filtre kalite ve performansıyla işinizi fazlasıyla görecektir.
Gül Bitkisi Tecrübem Yok
Işıklandırma Co2 ve taban olarak uygun bir akvaryum ise çok hızlı bir şekilde büyüyorlar. Işığa yakın olan yaprakları kırmızı renge bürünüyor. Akvaryumda gübre(besin) eksikliği olursa gövdeden saçak halinde kök salar. Bunun dışında gövde de bir çok yerden sürgün verir ve büyür. Budama ve çoğaltma Tayfun beyin dediği gibi yapılır.
SUMPTAN ANLAYAN VAR MI ?
420lt de jebo 829 ile son derece temiz ve berrak bir akvaryumum var. Siz JBL e1501, eheim 2228, fluval 406 vs. filtrelere yönelirseniz işinizi görecektir. Arka sumpta akvaryumun eninden kaybedersiniz bunun dışında görüntü kirliliğini ortadan kaldırırsınız, daha fazla bakteri alanı oluşturursunuz ama tamamen tercih meselesi.
En sessiz calısan dıs filtre arastirması
Jbl Cristalprofi E1501 gayet sessiz ve kaliteli bir üründür. 
Adi Salyangoz Fayda ve Zararları

Minare salyangozları benim küçük akvaryumumdaki resun cy 20 dış filtrenin içinde de geziniyorlar ve hortumları sürekli temiz. Filtre temizliği yaparken içindeki salyangozlaarı akvaryuma geri atıyorum fakat yavru olanları filtre çekiyor, onlarda tekrardan içerde büyüyüp yine hortumları temizlemeye başlıyorlar. Debisi kuvvetli olan dış filtrelerde bu şekilde hortuma tutunabilirler mi bilmiyorum tabii

200x75x75 akvaryum ve bitki
200-80-60h bitkili bir akvaryumda gerekli ekipmanları sağlayabilirseniz mükemmel derinliği olan harikulade bir akvaryum kurmuş olursunuz. Ama bu boyutlarda ışıklandırma , taban , co2 ve filtreleme bütçe olarak fazla olur. Bütçeden yana sıkıntım yok diyorsanız bitkili bence bu hobinin zirve noktalarındandır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.