ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pyscokiller
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Temmuz 2012 10:12
Son Ziyaret:
31 Temmuz 2012 17:52
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Kutay
Doğum Tarihi:
21 Nisan 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Yüksek Çevre Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Kutay

1) 400 lt Tatlu su akvaryumu: 3 sarı prenses, 3 iceman, 1 demasoni, 2 afra whihe top, 2 yavru iceman, 1 hayalet, 1 aligator gar, 1 snakehead, 1 komanda vatoz, elma salyangozlar

SON 10 MESAJI

Timsah balığı acısuda yaşar mı?
Hala sabit fikirlilikle hareket ediyorsunuz. 3 metrelik timsah balığı diye ütopik ifadelere gerek yok neden derseniz neredeyse hiç bir balık türü akvaryum ortamlarında gerçek boyutlarına ulaşamamaktadır bu bilinen bir bilimsel gerçek. Gel gelelim istanbul taraflarına yollunuz düşerse eger darıca hayvanat bahcesindeki içinde alligator gar bulunan tankı invcelemenizi öneririm. Bu işin kültürünün Alman'ı, Amerikan'ı olmaz biraz hayal gücü ve kuvvetli ekipmanlarla her balığı evlerimizde yaşatabilecek durumdayız. Önemli olan unsur balıkların ihtiyacı olacak su kalitesini sağlamak yoksa koy 200 lt akvaryuma sarı prenses suyun hiçbir değeri doğru olmasın. ama sen böbürlen büyük akvaryumda çiklit besliyorum, biyotop kurdum vesaire diye.
Timsah balığı acısuda yaşar mı?
Mustafa Bey,

"Ayrıca oldukça hızlı büyüyen bu balığı beslememenizi tavsiye ederim".

Böyle söylemlere oldukça karsıyım birçok sizin deyiminizle hızlı büyüyen sert balıgı akvaryumumda besledim hemde hiç problemsiz. Benim büyüttügüm 85 cm'lik bir alligator gar şu an bir arkadasıma ait iş hanının showroom'unda 2,5 tonluk tankta yaşıyor. Ön yargı ve kulaktan dolma bilgileri empoze etmek kötü alışkanlıklardır. Dünya üzerindeki bir çok forumu takip ederseniz (eğerki yabancı diliniz var ise) görüceksinizki bu forumda da papağan gibi tekrarlanan "o balık akvaryumda bakılmaz", "dogada 1,5 metre oluyor akvaryumda eziyet olur" tarzı söylemlerin aksine insanlar büyük hacimli akvaryumlar kurarak bu balıkları beslemeye devam etmektedirler. Eleştiri yapmak için eleştiri yapmayınız lütfen.

Saygılarımla

Yüksek Çevre Mühendisi/ Arıtma Uzmanı Can Kutay
Hayalet balığı?
Hayalet balıgını 1 seneyeyakındır besliyorum su an 35-40 cm'ye ulaştı boyu. Eğerki akvaryum hacmi yeterliyse ozaman çok küçük türler olmamak üzere her türle anlaşabilmektedir. Su kalitesi çok önemli bir faktör tabiki suyu iyi arıtılmamıs bir akvaryumda her balık cinsi kendinden beklenmedik agresiflikler gösterebilir.
Iriatherina werneri
Artemia temin ediceginizi söylemişsiniz ama yumurtadan alıp açıcakmısınız yoksa canlı mı temin edeceksiniz? Eğerki canlı temini düşünüyorsanız çok çabuk büyüyüp besin değerlerini kaybettiklerini bilmenizi isterim. Ayrıca devamlı almak maliyetli olabilir.
Tatlısu(acısu) Müreni için tür önerisi
 Tecrübelerime dayanarak söylüyorumki puffer uzun vadede mürene zarar verecektir. sanılanın aksine bu tatlı su mürenleri genelikle çok sakin balıklardır. Pufferler ise oldukca meraklı çoğu zamanda saldırgan mizaclı olabiliyorlar.
Timsah balığı acısuda yaşar mı?
Kaç litrelik bir akvarumda beslemeyi düşünüyorsunuz? Ben şu an 400 litrelik bir tankta besliyorum tankım tatlı su tankıdır. İyi derecede filtrasyon gerekmektedir.
Vahşi ortam Lepistesleri.
" Hiç su eklemiyorum hiç müdahale yok kurusa bile bi yağmurlarda su doluyor doğadaki gibi.
Yaz aylarında olduğumuz için kurumak üzere :("

Şu yazdığın gerçekten çok ama çok ayıp bişey yaptığın şeyin sokakta hayvanlara eziyet eden insanlardan bir farkı olmadığının bir an önce farkına varsan ne güzel olur. Suyun olmadığı veya çok azaldığı bir kapta balıkların ne hissettiklerini zannediyorsun acaba düpedüz eziyet etmektesin hayvanlara. Doğal ortamında bu tür hayvanlar suların azalması halinde sulak alanlara doğru hareket ederler ayrıca bol bitki ve devamlı devirdaimin olduğu doğal akarsu ve göllerde oksijen seviyesi asla düşmez fakat senin 14 litrelik su birikintinde bu şartlardan bahsetmek pek mümkün degil. Buradaki herkesin öncelikle hayvansever olduğunu unutma ve bu eziyeti bir an evvel sonlandır lütfen.
Tropheus Red Rainbow Akvaryumu
Dizayn işi tamamen zevk meselesidir eğerki bir biyotop akvaryumu kurulmak istenmiyorsa. Kısacası ben akvaryumu beğendim güzel bir iş çıkarmışsınız tebrikler.
Merhaba akvaryumcular
Dostum bu hobiye gönül vermiş biri olarak sana tavsiyede bulunmama izin ver. Başlık altında birçok arkadas fikirlerini paylaşmış, çok güzel ve düzgün yorumlar görme fırsatı bulduk hepimiz. Seninde bu yorumların hepsini sindire sindire bir daha okumanı tavsiye ederim. Bir diğer tavsiyem ise 10 litrelik tankın hacminin çok küçük olduğu konusundadır, bukadar küçük hacimli bir akvaryumda 1-2 canlı ancak beslenebilir ayrıca su kalitesi ani sert değişimler gösterebilir. Buda kuskusuz sana balık kaybı olarak yansıyacaktır. Senin akvaryumum hacminde bir tankta  pipo filtre yardımıyla çokta güzel bir şekilde karides beslenebilir ama balıkta ısrarcıysan 40-50 litre bir canlı doguran tankı kurmanı öneririm sana maliyetinin bütceni yoracağınıda düşünmüyorum üstelik küçük hacimde balık besleyip sürekli balık kayıpları yaşamanın hem bütçeni hem sabrını daha çok zorlayabileceğini düşünürsek tabiki. pyscokiller2012-07-04 10:56:38
acemi akvaryumcular ve yeni başlayanlar okusun
Çok faydalı bir kaynak forum adına çok teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.