ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Madteen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2012 09:50
Son Ziyaret:
24 Mayıs 2012 17:37
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin Dokumacı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metin Dokumacı

SON 1 MESAJI

Kurbağam
Merhaba,öncelikle sırf size cevap atmak için üye oldum belirtiyim.Yıllar sonra böyle birşeyle karşılaşmam benim açımdan çok hoş oldu,çocukluğuma döndüm sayenizde.
Şimdi seneler önce derede bulduğum 2 tane iribaş'ı (daha bacakları çıkmamış hali, balığa yakın olan hali,tahminimce sizinde elinizde bundan vardır) şişeye koyup eve götürmüştüm.
Önce fanus un içine dibini kaplıcak kadar kum ve irice bir taş koydum,bir adette cinsini tam olarak bilmiyorum ama bu her balıkçılarda satılan uzun yapraklı akvaryum bitkisinden koydum.İlk olarakta suyunu dereden,iribaşları içerisinde taşıdığım suyla doldurdum.Daha sonra su eklemeleri yaptığımda ise depodan yani en az 2-3 aylık beklemiş su ilave ettim,tabi azar azar.
Yem olarakta bu normal iri taneli balık yemlerini ezerek verdim.Ve düzenli olarakta marul koydum bilmiyorum artık yedilermi ama ben neolur neolmaz diye bir yaprak marul bırakıyodum içinde.Ama o gri renkli silindir iri balık yemlerini ufalıyıp verdiğimde yiyolardı ona eminim.Gelişimi açısındanda bir sorun olmadı balık yemiyle besledim ben,sapa sağlam kurbağ oldular.
Sularını fazla değiştirmemen gerekiyor,eklediğin suyun çok dinlenmiş olması gerekiyor.Havalandırma olarakta,balık havalandırman varsa haftada 1 kere 1 saatliğine havanldır suyu.Eğer yoksa, 2 günde bir pipetle biraz  hava üfle sularına yeterli olur.Ben pipetle hava üflemiştim.Çok güneş görmücek,biryere koymanı tavsiye ederim.
Sil falanda kesinlikle yapmadı bende,ama çok emin konuşmayım yinede sen dikkatli ol bakteri yapan havyanlar sonuçta.
Sonra dikkatli olman gereken şeyler önce bacakları çıkıyo sonra kuyrukları düşüyor,sonrada zıplamaya başlıyolar dikatli ol,zıplayıp çıkmacakları derinlikte bir kaba koy.
Ayrıca çokta evcil oluyolar,belki ben iribaşken aldım ondan alıştı bilmiyorum ama yem bekliyolar yani,yemleme zamanında geliyolar baya geliyolar eline insanın;
benimkiler büyüdü  kurbağ oldular, büyüdüler dediğim bacakları çıkıp kuyruğu düştükten sonra 3 santimlik kurbağ oluyolar.Ufacık birşey yani,ama zıplıyo keretalar,birde kurbağ olduktan sonra sığlık lazım,benimkiler taşın üstüne çıkıyolardı,kuru olan kısmına.kurbağ olduktan sonrada belli bir büyüklüğe gelene kadar balık yemiyle besledim, sonra 7-8 santim olduktan sonrada 2 sinide dereye saldım geri.Salarken çok üzüldüm ama sonuçta doğası iyice büyüdüler diye salmıştım.
Bu başlığıda açtığın için teşekkür ederim küçüklüğüme döndüm.Umarım yardımcı olmuştur yazdıklarım bir sorun varsa yine yardımcı olmaya çalışırım
Madteen2012-05-14 10:18:45

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.