ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
leftfield
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Nisan 2012 20:50
Son Ziyaret:
09 Mayıs 2012 21:57
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umut Çorlulu
Doğum Tarihi:
22 Mayıs 1983
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

umut corlulu

SON 7 MESAJI

İki erkek Bir Dişi Green Terror
Baskın olan erkeği akvaryumdan çıkarttım, balıklarım 2. denemelerinde yavrularına kavuştu. önerileriniz için teşekkür ederim.
Green Terror-Cinsiyet Ayrımı-Çift Tutma
Öncelikle, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Balıklarım 2. denemelerinde yavrularına kavuştu. Dişi normalden daha agresif gözüküyor. Sanırım bu olağan bir durum. Yavrular için ekstra birşey yapmam gerekiyor mu? Yavruları akvaryumdan ne zaman çıkarmam gerekecek? son olarak, akvaryumumdaki çöpçü balıklarım öldü, green terrorlerimin öldürdüğünü düşünüyorum. Akvaryumuma çöpçü yada vatoz gibi balıklar koymamalımıyım? bu konuda önereceğiniz balık var mı?
akvaryumuma oscar yada jack dempsey gibi balıklar koyarsam sıkıntı olur mu?
Green Terror-Cinsiyet Ayrımı-Çift Tutma
[QUOTE=pckobat]Merhabalar dişi çiftleşme dönemine girmiş. Diger ciklet mısır cikleti diye geçer hemen çıkarın balıklarınızın kısa sürede yumurta dökecegini düşünüyorum. Erkek biraz hırpalanmış ama kısa sürede toparlar. İyi forumlar...[/QUOTE]

Tavsiyelerinize uydum mısır cikletini akvaryumdan çıkarttım. Dişi bir gün sonra yumurta dökmüştü. Fakat bir kaç saat sonra yumurtaların hiç birini göremedim. Foruma girip soracaktım vakit bulamadım. Nedeni ne olabilir? Gerçi balıklarımdan yavru almak gibi bir şartım yoktu ama yumurta döktükten sonra neden göremediğin konusunda bilgi edinmek isterim. 

kendi çapımda bir video hazırladım. paylaşmak istedim:

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=ENldOCukxKs[/VID]
enginkoc342012-05-07 11:07:06
Green Terror-Cinsiyet Ayrımı-Çift Tutma
[QUOTE=BuR0cK]Umut Bey chiclid balığınızın fotoğrafını tür belirlemede paylaşın bence benim gerçekten hiç bir fikrim yok ne söylesem yalan olur. Eğer resimdeki erkek sizdeki daha önce olan erkekse yazık olmuş çok güzel renklerde ama tahmininiz doğru yeni gelen erkek sanırım baskın gelmiş ve ondan saklanmaya çalışıyor gibi duruyo. Dediğim gibi yapabileceğiniz en iyi şey eğer ki bu balıkları beslemek istiyorsanız akvaryumda 1 erkek ve 1 dişi bırakmanız. Müreninizi öldüren de yeni gelen erkek olabilir üreme dönemindeyse eğer dişiden de yüz bulamaması durumunda fazlasıyla agresif olurlar akvaryumda başka ölüm olmaması için dediğimi uygularsanız daha iyi olur düşüncesindeyim umarım sorunsuz bir akvaryum oturtur ve sağlıklı yavrulara kavuşursunuz.[/QUOTE]

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Baskın olan erkeği akvaryumdan çıkarttım. Bir iki saat içerisinde saklanan Green Terror'üm gezmeye başladı. Hatta dişinin peşine bile takıldığı oldu :). Sanıyorum bu şekilde tankım biraz daha rahatladı. Hatta işe gelmeden önce ufak bir video çekimi bile yaptım. 

ilginize tekrar teşekkür ederim. umarım sıkıntı olmadan balıklarıma bakabilirim.

[VID]https://vimeo.com/40752168[/VID]
Green Terror-Cinsiyet Ayrımı-Çift Tutma
[QUOTE=BuR0cK] 
Dişiyle eş tutan erkek akvaryumda kalsın ve diğerini elinizden çıkarın ayrıca bilmediğiniz türü de aynı şekilde mutlaka akvaryumdan çıkarın çünkü ilerde katliam yaşayabilirsiniz erkeklerden biri mutlaka baskın gelecektir ve önce diğer erkeğin daha sonra da diğer balığınızın ölümüne sebep olabilir. Müren konusunda pek bir bilgim yok ama büyüdüğünde mutlaka sorun olacaktır ki yavru aldığınız da yavrular için de büyük tehlikedir. Green terror beslemek istiyorsanız ve yavru almak istiyorsanız 1e1d olarak beslemenizi ve akvaryumda vatoz ya da çöpçü dışında balık beslememenizi tavsiye ederim ki vatoz ve çöpçüler de yavrular için tehlike olacaktır yumurtaları çok sever vatozlar bir gecede temizleyebilirler. Bir öneri daha mutlaka düz bir kaya bulundurun akvaryumda yumurtaları oraya dökerler.Sağlıklı balıklar.
[/QUOTE]

Az Önce işten eve geldim, müreni öldürmüşler. Birazda kemirilmişti. Şimdi şöyleki bir green terror arkadaşımındı ve çok sağlıklıylı. Onun yanına bir çift 1e1d koydum. Sonradan gelen erkek domine etmiş, ve arkadaşımdan aldığımı kovalıyor. Arkadaşımdan aldığımı vermekte istemedim açıkcası. Sanırım dişi ile eş tutma şanslarıda yok artık. Ne yapmam gerektiğini bilemedim. Türünü bilmediğim cichlid'in resminide paylaşayım belki yardımcı olabilirsiniz. Yorumunuz için teşekkür ederim

türünü bilmediğim cichlid

sanıyorum diğer greer terrorden saklanıyor


Green Terror-Cinsiyet Ayrımı-Çift Tutma
Herkese merhabalar, 

Forumda yeni olduğum için yeni üyeler bölümünde ekstradan bir konu daha açmıştım yanıt alamadığım için buraya tekrar yazıyorum. 

Dün arkadaşım ile evime 200litrelik bir akvaryum kurduk. Arkadaşımdan aldığım erkek green terrorün yanına bir erkek birde dişi green terror ekledim. Green Terrorler agresif oldukları için, kısa yada uzun vadede her hangi bir sorun ile karşılaşır mıyım? erkeklerden birini çıkarmak yerine başka bir dişi bulup eklemelimiyim? ayrıca akvaryumda bir tane cichlid mevcut, cinsini bilemediğim için cichlid yazdım resimlerden cinsini söylerseniz sevinirim. bunların yanı sıra iki tane çöpçü ve bir tanede yavru mürenim bulunmakta. 

tavsiyelerinizi bekliyorum. resimlerde eksik görürseniz bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim


İki erkek Bir Dişi Green Terror
Öncelikle herkese merhabalar. Forumda yeni olduğum için konuyu nereye açacağımı bilemedim. Dün arkadaşım ile evime 200litrelik bir akvaryum kurduk. Arkadaşımdan aldığım erkek green terrorün yanına bir erkek birde dişi green terror ekledim. Green Terrorler agresif oldukları için, kısa yada uzun vadede her hangi bir sorun ile karşılaşır mıyım? erkeklerden birini çıkarmak yerine başka bir dişi bulup eklemelimiyim? yardımcı olursanız sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.