ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Srknardc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Nisan 2012 21:34
Son Ziyaret:
07 Ocak 2014 12:02
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan Ardıç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Adana
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan Ardıç

SON 7 MESAJI

Bitkili Tankım lowtech
Çok güzel bir akvaryum yapmışsınız ellerinize sağlık. Şahsi düşüncem Aquaclay değil de siyah hagen kum kullanılsa bitkiler ve balıklar daha göz önüne çıkarmış gibi geldi ama tabi ki de zevk sizin zevkiniz :) Bende böyle bir akvaryum yapmayı düşünüyorum. Hazır sizi yakalamışken birkaç soru sorup birinci ağızdan birşeyler öğreneyim. 
Malzemelere yazmamışsınız ama gene de sorayım ben; tanka herhangi bir CO2 destegi yapıyor musunuz? Akvaryum kullanmanızın elektrik faturasına nasıl yansıdıgını merak ediyorum(Dereyi görmeden paçayı sıvamayım da :) ) Birde herhangi bir gübreleme yapıyor musunuz? 

Teşekkürler saygılar
Bu hayaller gerçek olur mu ? Hobiden soğutan aile baskısı !
Sevgili Hasan Engin kardeşim.. Ben 21 yaşındayım Adanada üniversite öğrencisiyim. İnşallah istediğin akvaryumu birgün elde edersin dileklerimle sözlerime başlayayım.Sana burda "şöyle yap böyle yap" demiycem çünkü hem aileni hemde kendini en iyi tanıyan nasıl davranacağını en iyi bilen sensin. Ben sana kendi yaşadıklarımı anlatayım sen kendine ders çıkar güzel kardeşim.
4 sene liseyi yatılı okudum ben, şimdi de Adanada okuyorum memleketim İzmir, yani 7 senedir ailemden uzak yaşıyorum diyebiliriz. Ben sana bu 7 senede yediğim kazıkları yaşadığım olayların hepsini anlatmaya kalksam sığdıramam. Küçük bir örnekle başlayalım.. Bu sene başında ailemden gizlice arkadaşlarımla öğrenci evine çıktım. Gizlice diyorum çünkü kesinlikle izin vermiyorlardı eve çıkmama sebep olarakta  onlar üni. okurken yaşadıkları ve gördükleri şeyleri öne sürüyorlardı. İşte arkadaşlarının evdeki kavgaları falan filan.. Aklım almıyordu tabi sonuçta eve çıkacağım kişileri 2 senedir tanıyordum ve en samimi arkadaşlarımdı. Kafamın dikine gidip ben bu işin altından kalkarım koskoca adam oldum diyip gizlice çıktım eve. Ve ne oldu biliyor musun, ANLAŞAMADIK...!! O samimi sevdigim güvendiğim adamlarla hem onların hatası hemde benim hatalarım yüzünden anlaşamadık ama hala aynı evdeyiz (sebebi maddi durumlar).Şu an ne diyorum biliyor musun?? Keşke annemlerin sözünü DİNLESEYDİM.
 Sevgili güzel kardeşim.. okulda dayak yersin... arkadaşından kazık yersin....sevgilin seni aldatır....dost dediklerin seni ortada bırakır... Bunlar hayatın içinde olan şeyler güzel kardeşim en azından biri ikisi senin başına gelir... O zaman baban gelir elini omzuna koyar ve der ki "Merak etme oğlum hepsi geçicek" Sadece babanın o dokunuşu seni rahatlatır o zaman, sadece bir dokunuş!..
Velhasıl kelam,başına ne gelirse gelsin ne olursa olsun yanında sadece 2 kişi olur. Biri annen diğeri baban. Hiçbirşey için ne anneni kır ne de babanı kır. Onların yetiştiği nesille senin yetiştiğin nesil bir mi? Değil. Onların zamanında onların babası ayakkabı aldığında bayram ederlermiş babam anlatırdı. Şimdi ben babam bana ayakkabı beğendiğinde ben mırın kırın ediyorum. Onlar seni anlamayabilir, anlamalarını da bekleme zaten ama sen onları anla güzel kardeşim.
Sen balıklarıma daha iyi nasıl bakarım diyorsun ya onlar da BİZ OĞLUMUZA NASIL DAHA İYİ BAKABİLİRİZ diyorlar
Sevgiler, Saygılar
Betta için akvaryum
[QUOTE=Egemen_Karadut]Petshoplara bi bakın yinde derim Rs ısıtıcı 100watt 10tlye aldım atman hf 100de 20tl almıştım [/QUOTE]
ama bildigim kadarıyla 100 wattların boyu benim akvaryum yüksekligini asıcak seviyede.
Betta için akvaryum
[QUOTE=biqi]Hocam fiyatlar için bikaç petshop gezmenizi ve karsilastirma yapmanizi öneririm zira fiyatlar birbirini tutmayabiliyor bikac yer gezip en uygun geleni alirsiniz internettende yararlanabilirsiniz hatta az kullanilmis 2.el malzemelerden de yararlanabilirsiniz size kalmis.)

tankta bitki yogunlugu cokta olsa ben disi ve erkegi bi arada beslemenizi tavsiye etmem cunku erkek surekli taciz edecektir ve disi bi sure sonra surekli saklanacaktir o yuzden sadec ureme zamani yanyan koyulmali.Zaten gerekli sartlar saglandiginda erkek köpuk yuvayi yapacaktir umarim istedigiz gibi bi tank our iyi aksamlar.)[/QUOTE]
vallaha su an aslına bakarsan böyle bir hobi ve dekoratiflik icin 100 lira birsey degil ancak sonucta okulda var bi taraftan. Kurulum yüksek ilgi ve bakım istiyor yanlıs bilmiyorsam, dolayısıyla en azından bu dönemin bitmesini bekliyecek gibiyim. Dediginiz gibi petshopları takibe alıcam tavsiyeleriniz için teşekkür ederim =) Malzemeleri aldıgımda kurulumu da aşama aşama fotograflayım sizinle paylaşıcam inşallah=)
Betta için akvaryum
Tekrardan merhaba arkadaşlar. Öncelikle yardımlarınız ve gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim. Sizinde katkılarınızda kafamda birşeyler oturmaya başladı gibi.. Kafamdaki akvaryum şu şekilde kurmayı planlıyorum. 50 cm lik 30 litreye karşılık gelen akvaryumu almayı düşünüyorum, zemine siyah hagen kum ve betta için saklanma yeri olabilecek bir kütük düşündüm. bitki olarak kütüğe java moss sarmayı düşünüyorm ayrıca zeminde de bölgesel java mosslar ve aralarda tilki kuyruğu düşünüyorum(çok yer kaplamayacak seviyede) filtre olarak atman hf 0100 internette fiyatı 25 lira civarında( :( ) ısıtıcı 50 wattlık bir ısıtıcı onlarda 15-20tl civarında.. Söyle bir toplam yaptıgımda akvaryumla birlikte 90 lira civarına çıkıyor. Şimdi burda 2 sorum olacak.
1- Bu fiyatlar uygunmudur genelde internettenki fiyatlara baktım, pet shoplarda daha mı ucuz olur?
2-Bu 30 litrelik akvaryumda bitkiler yayıldıktan sonra bu bettanın yanına dişi alırsam ne olur akvaryum geniş olduğu için kavga etmeden yaşayabilirler mi?
Saygılar...
Betta için akvaryum
Sözlerime biraz geç cevap yazdığım için özür diliyerek başlayım.  Verdiğiniz bu güzel bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim.Isıtıcıyı eklemeyi unutmuşum kusura bakmayın, elimde bir ısıtıcı yok su an, aslında Adanada ikamet ettiğim için en azından yaz sonuna kadar gerek olduğunu da düşünmüyorum ama tabi ki siz havanın su sıcaklığına etkisini benden daha iyi bilirsiniz. Şu an için üretim yapmayı düşünmüyorum ki istesem de yapabilecek tecrübe ve bilgi seviyesine sahip olmadığımı biliyorum. Aslında tek amacım 15-20 litrede olsa bettamı mutlu edebilmek ve ona dogal ortamına en yakın olan ortamı sağlamak.
Bir kaç soru daha sormak istiyorum. Bitkiler için herhangi bir CO2 aparatına ihtiyacım var mı? Co'2 e çok gerek duymayan benim akvaryumuma uygun olan bitkiler hangileridir? tesekkür ederim 
Saygılar, İyi geceler.
Betta için akvaryum
Öncelikle Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 10 gündür betta splenders tül kuyruk sahibiyim. Küçük bir fanusta bakıyorum şu anda kendisine, ancak ne kadar düzenli yemini versem de suyunu tazelesem de mutsuz olduğunu biliyorum, tabi ki bu mutsuzluk beni de etkiledi ve hayvana eziyet ettiğimi bildiğim için araştırmalara başladım sonunda bu güzel siteyle tanışmış oldum. Şimdi sevgili abilerim ablalarım :) ben bir üniversite öğrencisiyim dolayısıyla belli bir mali limitim var ama balığıma da böyle eziyet etmek istemiyorum dolayısıyla yaptığım araştırmalar sonucu söyle (http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/50cm-akvaryum-27-50tl-54789773) bir akvaryum buldum. Sorularım ise sunlar;
1- Bu akvaryum bir betta icin uygun mudur?
2- Bu akvaryumu alırsam hafif bitkili yapmak istiyorum uygun olan kum, ışık, bitki, gübre(gerek var mı?) nedir?
3-Işıki,filtre,hava motoru elektrik faturasında ne kadarlık bir artış yaratır?
4-Dış filtre gerekli mi?
5- Hava motoru ve iç filtre gerekli mi? gerekli ise tavsiyeleriniz nedir?
6-Tahmini olarak kumu, bitkisi, ışığı filtresi vs. ne kadar maliyet tutar?
biliyorum biraz çok soru sordum ama ilginize alakanıza teşekkür ederim, saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.