ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eraxius
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Şubat 2012 22:08
Son Ziyaret:
21 Mayıs 2017 22:49
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eray ERGÜN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Grafik Tasarım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eray ERGÜN

SON 10 MESAJI

120x60x60 Bitkili Akvaryumum


Uzun zaman olmuş fotoğraf eklemeyeli. Daha öncede ilettiğim gibi zeminde hiç bir şekilde kum haricinde birşey yok sadece sıvı gübre ile akvaryumun son hali...

120x60x60 Bitkili Akvaryumum


Akvaryumun son halini paylaşmak istedim. Herkese selamlar...


sae mi?

Hakan Bey malesef fotoğraftaki false sae! Hazırladığım örnek bir fotoğrafı ekliyorum. Gerçek saelerde vücüt sadece altın rengine yakın sarı olur ve ortasından siyah bir yanal çizgi geçer. False saede ise yukarıdan aşağıya doğru, en üst koyu renk, sonra açık renk, sonra yanal çizgi ve en son açık bir renk mevcuttur.

Zaten çoğu akvaryumcuda false saeleri sae diye satar çünkü bu ayrımı ilk bakışta anlamak zordur.

Birde balığın adaptasyon sürecinde gövde renkleri oldukça açıktır. Hatta false saeleri ilk akvaryuma koyduğunuzda neredeyse beyaz renk olurlar vücutlarında tek bir renk hakim olur. Akvaryuma alıştıkça renkleri koyulaşır. Fakat SAE de bu durum böyle değildir. Her zaman renklerini korurlar ve pulları flase saeye göre daha belirgin daha büyüktür.

Birde şöyle bir durum var tabii ki false sae de gayet alglerle mücadele eden bir balıktır ancak yeme daha çok ilgi gösterirler ve birbirleri ile devamlı dalaşır oyunlar oynarlar. Gerçek saeler yosunları tüketirken onları kenarda köşede gezerken görürsünüz. Sadece bu davranışları ile bile onların false mu gerçek mi oldukları anlaşılabilir.




eraxius2013-01-31 22:57:13
sae mi?
Hayır Arkadaşım bu balık sae değil. Bu balık false sae denilen bir türdür ve saeler kadar etkili değillerdir. Daha çok cam üzerindeki yosunları yemek ile uğraşırlar ve yeme daha çok tepki verirler. Saelerin vücut formları daha ince bir yapıya daha sivri bir ağıza sahiptir. Vücutlarından geçen siyah çizgi "sizin fotoğrafınıza bakarsanız daha iyi anlarsınız" kuyruğun başlangıcında bitmez, kuyruğun sonuna kadar devam eder ve saelerin tüm yüzgeçleri şeffaf olur sizinkinde dikkat ederseniz. Kahverengi ve kızıl tonları var buda açıkça false sae özellikleri...
eraxius2013-01-13 20:03:18
120x60x60 Bitkili Akvaryumum

Yeni bir tasarıma başlıyorum. Bu sefer zeminde hiçbir substrat kullanmadan aynı etkiyi vermeye çalışacağım umarım başarılı olurum... Bu arada akvaryumun 5 ay önceki hali işte bu şekildeydi!
eraxius2013-01-04 13:01:47
120x60x60 Bitkili Akvaryumum
Bence kesinlikle ışığı arttırmalısınız gelişimleri büyük ölçüde artacaktır, ışıktan sonra bitkileriniz yoğunlaştıkça sıvı gübre takvileri ile çok şık bir akvaryuma kavuşacağınızı düşünüyorum tabii ki bu sizin ilgilenmeniz ile doğru orantılı...
120x60x60 Bitkili Akvaryumum
Evet malesef akvaryumcular bu konuda biraz abartılı davranıyorlar, bitki olarak size budama zamanı gelince yardımcı olabilirim, ücretsiz olarak tabii ki, bende Ankara'dayım. Işık çok çok önemli onları arttırırsanız bitkilerin gelişimi çok daha iyi olacaktır. Bitkileriniz fotosentez yapıyormu gözlemliyormusunuz?
120x60x60 Bitkili Akvaryumum
Bence şerit ledi söküp iyi birer reflektör kullanarak 4 adet 25w florasan koyun bu bitkilerin ışık ihtiyacını fazlası ile karşılayacaktır. Diğer türlü bitkileri memnun etmeniz biraz zor, mayalı sistemle karbondioksit verdiğinizi düşünüyorum, fotoğraflarda gözüktüğü kadarıyla. Taşları çok düzensiz yerleştirmişsiniz. Bana sorarsanız birincisi akvaryumun arka camında gözüken kablolara bir çözüm bulun arka camı siyah folyo ile kaplayın mesela  bunu yapamıyorsanız düzenli bir şekilde toparlayın. Gözü rahatsız edici bir görüntü olmuş. Hem dış hem iç filtre kullanıyorsunuz bence iç filtreyi sökün ve daha çok görsel yer açın kendinize. Taşların hepsini ortaya doğru değil sağ arkada toplayın. Arkalarına uzun bitkileri yerleştirin. Bitki isimlerine göre yerleşim söylemeyeceğim çünkü genel olarak söylersek arka orta ve zemin bitkileri vardır. bunlar zaten bu şekilde koyulmalıdır. Bu konulara hiç girmiyorum. Sana bir çizim ekledim tabii çok detaylı değil ksuura bakma ama bence yerşelin bu şekilde olmalı arkalara büyük taşları onların bir ön sırasına daha küçükleri ve en önede daha küçükleri koy, taşları kumun üzerine direk olarak koyma biraz kumun içine göm. En arkalara uzun bitkilerini koy çizimdeki gibi akvaryumun sağ tarafına sola kadar uzanacak bir yati kökü bul ve onu koy yatiyi mossla kaplayabilirsen daha güzel olacaktır. akvaryumun ön tarafında geniş taşsız alanlar bırak ki derinlik hissi oluşsun akvaryumda tabii yazı ile ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum. Bir gün kısmet olursa akvaryumunu görebilirsem daha çok yardımcı olurum sana...


120x60x60 Bitkili Akvaryumum
Aydınlatmanız nedir?
120x60x60 Bitkili Akvaryumum
Estafurullah kirletmek ne demek dediğim gibi elimden geldiğince yardımcı olurum. Bence ekleyin buraya buradan konuşmamız sanırım konuyu takip edecek olanlar için daha anlaşılır olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.