ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ParasetamoL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[C]2,2,11986[/C]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
27
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Haziran 2006 12:36
Son Ziyaret:
13 Haziran 2010 23:03
Toplam Mesaj:
100 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem AÇIKGÖZ
Doğum Tarihi:
16 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Isparta
Meslek:
Tıp Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem AÇIKGÖZ

SON 10 MESAJI

Mücevher ve Zebra

Merhaba Serkan Bey,

Eğer üretim düşünüyorsanız bence hiç mücevher almayın.Ya da mücevher alın,zebraları geri verin.Ama beslemeyi düşünüyorsanız,olabilir.Ben iki türü aynı akvaryumda besledim.Neler oldu anlatayım,kararı siz verin.

Mücevherler üreme döneminde çok agresifleşirler.akvaryumun %60ını işgal ederler.yuvaya da kimseyi yaklaştırmazlar.Bir süre sonra diğer balıklar isyan eder,bir gece tüm yavrular gider.Bu benim başıma gelen bir olay.Ve mücevher yavrularımı yediler.

Diğer taraftan zebralar her zaman agresif bir türdür.Üreme dönemlerindeyse hepten saldırganlaşır.Öyle ki eğer yuva kurup yumurtladılarsa siz elini akvaryuma soktuğunuz elinize dahi saldırırlar.Dişiyi asla yuvadan çıkaramazsınız.Ayrıca zebralar çok hızlı ürer.

iki tür aynı anda üremeye kalkarsa neler olur siz düşünün.

Saygılarımla

Kerem AÇIKGÖZ 

170 lt. su değişimi

Özgür Bey,

Eğer dinlendirdiğiniz su akvaryumun yanındaysa ya da en azından oda sıcaklığındaysa su değişimi akvaryumda çok fazla bir ısı değişimine neden olmayacaktır.Ancak su değişiminde dikkat etmeniz gereken,su değiştirmeye başlamadan önce ısıtıcınızın fişini çekmelisiniz.Aksi taktirde ısıtıcınız bozulabilir.

Diğer sorunuzla ilgili olarak,yakın zamandaki su değişiminiz yeni gelen balıkları akvaryumdaki mevcut balıklar kadar etkiler.O nedenle çok fazla endileşenmenize gerek yok.

Balıklarınızdaki aşınmalarla ilgili olarak da,su değişiminden sonra kullanacağınız aquatan zaten balıklarınızın derisi için de faydalı olacaktır.Benim önerim ilk kullanımda 20lt su için 5ml aquatan.Değişimlerde de akvaryumdan çektiğiniz suya göre 20/5 oranını kullanınız.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sağlıklı Balıklarınızla Mutlu Günler Dilerim.

Saygılarımla.

Kerem AÇIKGÖZ

Akvaryumcumun Melekleri

Yok arkadaşım.Bişi demedim.Ama olumsuz olanları da söyleyelim de bu konuda da ilerleme olsun.Amacım seni yıldırmak deil elbette ki.Sadece daha iyisini yapman.Bence önemli olan bu.

Akvaryumculuk sadece balık bakmak olmamalı.Onu en iyi şekilde tanıtabilmek de önemli olmalı.Olumsuz eleştiriye de hep karşıyımdır.Kendim de yapıcı bir eleştiri yapmak istedim.Umarım doğru anlaşılmışımdır.

Saygılar.

Akvaryumcumun Melekleri

Balıklar güzel.Ancak çekim tekniği ve kalitesi bence kötü.Onun harcinde akvaryum tasarımı da hoŞ.Bi de suyun üstünde yosunlar olmasaydı keşke.Son olarak o akvaryuma o kadar balık bence fazla.

Saygılarımla...

Kerem AÇIKGÖZ

Astranotlar ne ile beslenir?

Mert Bey,

Ben de astronot besliyorum.Çok oburlar.Yem,karides,ciğer.. birçok şey yiyorlar.Ama benim önerim kapalı protein yemler(otto veya sera bence ideal yemler) ve kurutulmuş karides.Renklensin isterseniz "petsfamily"nin "cichlid colour pellet" adlı yemini önerebilirim.Ben kullanıyorum çok güzel oluyor.Ancak üremelerine olumsuz etkileri olabilir.O konuda net birşey diyemicem.Eğer üretim düşünüyorsanız renklendirici kullanmayın.

Saygılarımla.

Kerem AÇIKGÖZ

Zebra Yavru alma süreci (Resimli)
Ben denemedim ama olduğunu duydum.Yarısı siyah yarısı albino oluyormuş.
Zebra Yavru alma süreci (Resimli)

Yüksel bey,

Çok güzel bir yazı olmuş.Gerçekten çok öğretici,resimleriniz de çok kaliteli.

Tebrik ederim.

Saygılarımla.

Kerem AÇIKGÖZ

Malawilerle Mücevher

İsmail Bey,

Mücevherler bahsettiğiniz balıklarla aynı akvaryumda birlikte yaşayabilir.Benim akvaryumumda mücevher,astronot,jack dempsey,texas,sarı prenses birlikte yaşıyor.Hiçbir problem de olmuyor.Birbirlerine zarar vermiyor.Ancak böyle karma bir akvaryumda balığınızın boyunun diğer balıklardan çok küçük olmamalı.Aksi taktirde korkuyorlar ve akvaryumun dibinde sabit bir şekilde duruyorlar.Yem dışında pek yüzmüyorlar.

Karma akvaryumda mücevher beslemenin diğer bir sakıncası da üremeleri konusunda.Karma akvaryumda büyük balıklarla yaşayan mücevherler genelde diğerlerinden korkuyor ve üremiyorlar.Şans eseri dişi yumurta döker de mücevher yavruları olursa,bu sefer de mücevherler diğer balıklara karşı çok agresif davranıyorlar.Genelde akvaryumun belli bölümünü (yuvanın olduğu kısım) kendilerine yer seçiyorlar ve buraya kimseyi yaklaştırmıyorlar.Diğer balıklara akvaryumda çok az bir bölümde yaşamak durumunda kalıyor.Tabi bu da bir yerde kavga nedeni oluyor ve diğer balıklar mücevher yavrularına saldırıp yiyorlar.Balıklara bişey olmuyor ancak yavrular kaybediliyor.

Bu anlattıklarımın hepsi benim başımdan geçmiş olaylar.Karar sizin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sağlıklı Balıklarınızla Mutlu Günler Dilerim.

Saygılarımla.

Kerem AÇIKGÖZ

zebraların hamilesini nasıl anlarız???

Arkadaşım,

Eğer dişi zebranın yumurtlayacağından eminseniz dişi zebranızı başka bir akvaryuma ayırmakla çok doğru yapmışsınız.Çünkü zebralar yavrularına çok iyi sahip çıkarlar.Ve bunu yaparken de diğer balıklara karşı çok saldırgan olurlar.O nedenle yumurtlayacak zebrayı başka bir akvaryuma ayırmak lazım.Ancak eksik olan bişey var.Ayırma işlemini yaparken erkek zebrayı da dişiyle aynı akvaryuma koymanız gerekirdi.Eğer dişiniz yumurtlamamışsa ve erkek de yanında olmazsa dişi zebranız yumurta dökse de o yumurtalardan yavru çıkmayacaktır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.Zebra üretimi ve yavrularıyla ilgili aklınıza takılan başka bir soru olursa da ÖM yoluyla yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılarımla.

Kerem AÇIKGÖZ

Zebralarım

Merhaba Burak Bey,

Balıklarınız hayırlı olsun.Güle güle büyütün.

Zebralarınızı alalı 3gün olmuş.Akvaryumunuza alışmaları için en az bir iki hafta beklemelisiniz.Şuan çevreyi öğrenmeye çalıştıklarından tedirgin davranırlar.Ancak alıştıktan sonra rahat rahat akvaryumunuzda gezerler.Hatta bir iki ay içinde yavrularınız bile olabilir.

Sağlıklı Balıklarınızla Mutlu Günler Dilerim.

Saygılarımla.

Kerem AÇIKGÖZ

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.