ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dravven
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2011 12:19
Son Ziyaret:
15 Ocak 2020 21:48
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut YUNUSOĞLU
Doğum Tarihi:
20 Mayıs 1983
Yaş:
40
İl:
Bursa
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mesut YUNUSOĞLU

SON 10 MESAJI

Akvaryum Dolabı Ölçülerinde Öneri
Ali Bey teşekkürler mailinizi aldım. Güzel akvaryum maşallah. Dolap ve akvaryum ölçüleriniz nedir acaba. sanki biraz dolap kısa kalmış gibi geldi. Ama sizin akvaryumda yüksek duruyor.
O yüzden ölçüleride yazarsanız haftasonu imalata başlarım herhalde :)
Akvaryum Dolabı Ölçülerinde Öneri
Benimde düşüncem 60cm yada belki biraz daha az. Mobilyalarım da yüksek olmayanlarından. odada herşey yere yakınken akvaryumun kocaman duvar gibi durmasını istemiyorum.
Akvaryum Dolabı Ölçülerinde Öneri
Mail adresim m.yunusoglu@hotmail.com
Olculeride gonderirseniz sevinirim.
Akvaryum Dolabı Ölçülerinde Öneri
Arkadaşlar merhabalar.
Elime 130x50x60 ebatlarında bir akvaryum geçti. Altına mobilya yapmak istiyorum yükselik konusunda kararsız kaldım. Hali hazırda bulunan 200 lt akvaryumumun 70cm olan dolap yükseliği fazla geliyor. 70 ten az yapsam da bu akvaryum daha büyük daha yüksek olduğu için dolap akvaryumun altında ufak duracak gibi geldi. O yüzden bir kere olsun tam olsun mantığı ile dolap yükseliğini sizlere sorayım istedim. Varsa elinizdeki akvaryum ve dolap resimlerine bakıp hem yüksekliğe hemde dolap ne renk ne şekilde olacak diye karar vereyim.
Green Terror Çifti
[QUOTE=rastlantısal]Merhabalar.
Bursa / Orhangazi'de akvaryum sevgisi aşıladığımız değerli kardeşim Fatih'e, Recep kardeşim Green Terror çifti hediye etmişti. Varolsun Fatih gözü gibi bakmış ve ortaya aşağıda göreceğiniz güzellikler çıkmış.
Kendisine çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.
[/QUOTE]

Bende Orhangazi'de yaşıyorum. Buralardan böyle güzelliklerin çıkması çok sevindirici.
Garajımda kurulmayı bekleyen boş bir akvaryumum var. Bu resimler sayesinde yeni akvaryumum da ne besleyeceğime karar verdim :)

Akvaryumum Köpürüyor
Aynı olay akvaryumu ilk kurduğumda bana da oldu. Bakteri döngüsü tam oturmadan balık koyunca oluyor. 1 hafta içinde tamamen yok oldu. Hatta şuan eğer filtre içindeki elyafı değiştirir süngeri de fazla yıkarsam 1 2 gün ufak ufak köpüklenme oluyor sonra normale dönüyor.
Taşlar nasıl temizlenmeli?
Ben tuzlu suda bekletiyorum. Birde annelerimizin halı yıkamak için kullandıkları fırçalar vardı sert kıllı üstünde kulpu olan. Onlardan aldım bol bol fırçalayıp en az bir gün tuzlu suda bekletiyorum. Normal çeşme suyu ile durulayıp akvaryuma atıyorum.
Değişik Bir Canlı Yem(GAMMARUS)
Geçen hafta İznik gölünde balık avlamaya gitmiştik. Tam toparlanırken fark ettim gölde kıyıda taşların altında bol bol varlardı. ellerimi yıkamak için kıyıda eğilince kafamda ki lambanın ışığından kaçıştılar o zaman fark ettim. Acaba balıklarım yerlermi diyerek bir kavanoza 5 6 tane topladım. Balıktan geç döndüğümüz için ışıkları açıp vermek istemedim zaten o zamanlarda çok şaşkın oluyorlar. Sabahta gece geç yatmam yüzünden telaşla kalktım işe geç kalıyordum :) sadece normal yemlerinden verdim gammarus aklıma bile gelmedi. İşten geldiğimde ilk işim kavanoza bakmak oldu. Gölde yakalarken çok sıçradıkları için kavanozdan da eve zıplamasınlar diye kapağı kapatmıştım. herhalde havasızlıktan olsa gerek topladıklarımın hepsi ölmüşlerdi. Balıklara verip vermemek arasında gittim geldim. Sonra bir tane atayım bakalım ne olacak dedim.
Ölü gammarusu ( ozamanlar adını, canlı yem olduğunu felan bilmiyordum ) akvaryuma attığım gibi en yakındaki balık hop diye bütün bütün yuttu. Sonra kavanozda kalan diğer ölü gammarusları versem mi dedim ama ne olur ne olmaz deyip vazgeçtim. Nede olsa göl 3 km mesafede balıkların afiyetle yediklerinide öğrendik. canlı canlı getirip yediririm.
Bulma ve üretme imkanı olanlar için gerçekten mükemmel yem. Ben üretmeyi düşünmüyorum şuan. Uygun bir zamanda gidip bayağı bir toplayıp evde sterilize edip balıklarıma ziyafet çektirmeyi düşünüyorum. Ama yakalaması zor canlılar suda kıpır kıpırlar hemen en yakında ki taşın altına kaçıyorlar. kolay bir yakalama yöntemi geliştirmem lazım. tek tek zor iş.Eğer kolay bir yakalama yolu bulabilirsem  bol bol yakalayıp evde dondurucuda saklayabilirim donmuş yemde fena olmaz herhalde :)
Bitkili Kiraz Karides Elma Salyangoz Güncel resim syf:7
Aklımızın bir köşesinde dursun bitkili akvaryum kurarsam kullanırım. Evde bile mevcut.
Bitkili Kiraz Karides Elma Salyangoz Güncel resim syf:7
[QUOTE=Burhanbey] 
Evet Ufuk bey torf bildiğimiz çiçekçilerde satılan torf
[/QUOTE]

Çiçek torfu kullanmanın sakıncası yok mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.