ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
berkeozsoy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mayıs 2006 18:06
Son Ziyaret:
03 Mart 2007 08:53
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berke Tegin Özsoy
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berke T. Özsoy Ank. Cayman 80 ve Standart 50; 2 Melek ve 60-70 askıda yeni yavru :-) (Diger baliklar ikinci akvaryuma alindi)

SON 4 MESAJI

Kırmızı sivrisnek larvası alerjisi
Aslinda sadece baliklara daha cesitli yem verebilmek acisindan tercih ediyorum bu iki yemi. Bu mesaji yazip sorunu sizlerle paylastiktan sonra cok daha dikkatli davranarak iki uc kez daha plastik kasikla ve yemin havaya ucusmasina olabildigince engel olarak kullandim, hemen sonrasinda da ellerimi ve yuzumu yikadim. Alerjik bir reaksiyonla da karsilasmadim. Ancak bir gun yanima o yemden alip hastaneye goturerek alerji testi yaptiracagim. Bu sekilde yemdeki hangi maddeye reaktif oldugumu anlamayi ve bunu da sizlerle paylasmayi dusunuyorum.
Kırmızı sivrisnek larvası alerjisi
Merhaba,

Sizinkisi Mite (toz biti de diyorlardı sanırım) alerjisi olabilir. Bende toza da alerji var. Onun için sabah uyandıktan sonra yatağın hemen toplanmaması, özellikle gece terlenmişse yastığın ve yatağın kuruması için açık bırakılması ve yatak takımlarının sık sık değiştirilmesi tavsiye ediliyor. Bu şekilde mitelar yaşayamıyormuş. Çamaşır yıkanması sırasında yumuşak su ve deterjan yerine sabun da bu tip alerjilere önlem olarak öneriliyor. Evde halı yerine parke vs kullanımı da önerilerden. Bende toza karşı da alerji vardı, iz halılar yerine laminat prke yaptırdık. Ona bağlı alerjim ldukça azaldı.

Ancak burada bahsetiim reaksiyonlari sadece bu iki yemi kullandığımda oluyor. Ek açıklama olarak alerjinin Sera ile ilgili olduğunu sanmıyorum, başka markaların da aynı larvayı içeren ürünleri de aynı negatif etkiyi yapacaklardır kesinlikle.
Kırmızı sivrisnek larvası alerjisi
Merhaba,

Yem olarak genelde Sera ürünlerini kullanıyorum. Bu ürünlerden FD Rote Mückenlarven (kırmızı sivriinek larvası) ve yine bu larvayı içeren karma ürün FD Mixpur kullandığımda göz, burun, deri kızarıklığı ve kaşıntısı ile burun akması, aksırık vs problemler yaşıyorum. Hatta iki sene önce yaz tatiline çıkmadan gece otomatik yemleme makinelerini ayarlarken gözüme yem kaçması sonucunda sabah sağ gözüm kapalı uyanmış, hastaneye gitmiş ve yola da ancak öğleden sonra çıkabilmiştik. Bu zamandan beri özellikle bu iki yemi balıklara elimi değdirmeden versem bile yukarıda bahsettiğim alerjik reaksiyonlardan bir türlü kurtulamıyorum.

Daha önce aramızda benzer bir konuda aleji yaşamış ve/veya doktor olan akvarist üyeler varsa önerilerini dinlemek isterim.

KESİNTİSİZ GÜÇ HAKKINDA

Merhaba,

Tolga'nın bahsettiği KGK alma aşamasında olan arkadaşı benim. Paralel bağlantıyı anladım ama kullandığınız 8li kabloyu anlayamadım. Özel tip bir elektrik kablosu ya da oto akü takviye kablosu gibi bir kablo mu bu?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.