ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BatuhanBoztepe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ağustos 2011 10:18
Son Ziyaret:
23 Ağustos 2022 16:52
Toplam Mesaj:
167 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Batuhan Boztepe
Doğum Tarihi:
19 Mayıs 1995
Yaş:
28
İl:
Malatya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

2.Demasonimde Ağzını Tıkabasa Doldurdu
Eğer 7 ayda 3 cm olmuşsa yanık kalmıştır yavrular büyürken hızlı büyüyor genelde 7 ayda en az damızlık boyutuna yakın damızlık olması lazımdı.
Forum İmza İstek?
[QUOTE=Serkan BUZCU]Batuhan kardeşim inşallah bunu beğenirsin artık :)


Çok teşekkür ederim abi bu çok güzel olmuş eline sağlık.
[QUOTE=DoğalHayat]Serkan Bey şu altaki 1.fotoyu sol tarafa ortaya ErDeM AkkuR 2.fotoyu sağ tarafa koyarak siyah görünümlü bir arka fon yapar mısınız acaba ? 1.foto sol orta ErDeM AkkuR 2.foto sağ tarafa arka fon siyah bir imza yaparsanız teşekkürler.Birde ErDeM AkkuR yazarsanız +1 

[/QUOTE]

Buyurun umarım beğenirsiniz;

[/QUOTE] BatuhanBoztepe2013-08-31 22:04:49
Lepistesler Ve Çöpçüler Yaşar mı ?
Zamanla bu durum düzelir hacminiz küçük olduğu için olmuş olabilir.
140*40*50 mbuna
Demasoni saulosi afra jalo reff uygun olur bence litreniz her balığa uygun.BatuhanBoztepe2013-08-18 19:42:42
6-7 cm gt yavrular mı?
Resimden tam anlayamadım ben ama dediğiniz gibi olabilir belirtiler o yönde.
Akvaryuma Balık
Selamlar hafif bir kaç kaya ile saulosi besleyebilirsiniz erkek ve dişi farklı renk hoşunuza gidebilir.
İç filtre yeterli mi - hava motoru şart mı
Dış filtre kullanmanız daha iyi olur eğer hava motoru kurarsanız geceleri kapatırsınız sabahları açarsınız akvaryuma fazla oksijen vermek daha iyi olur balıklarınız için.
150*51*55h BALIKLAR(YENİ VİDEO EKLENDİ)
Akvaryumun hayırlı olsun dostum umarım kırılan akvaryumu tekrardan düzeltebilirsin.Balıklar bence birlikte yaşayabilirler ama sen daha tecrübeli kişilere sorman da yarar var. 
akvaryum balıklar için yeterli mi?
Su değerlerinizi iyi tutmanız lazım dış filtre iç filtre hava motoru düzenli çalışırsa durumu azaltabilirsin ve yavru alma durumun artar taşları arkaya doğru dizin ön tarafta balıklara yüzecek yer kalsın.Yavru tutma olabilir ben sarı prenseste yavru aldığımda dişi balığım öyle yapıyordu.Siz yinede tek tür konusunda bir düşünün balıkların iyiliği için sizde düzenli yavru alabilirsiniz.
270 Litrelik akvaryumum
[QUOTE=Onthejazz]Herkese Selamlar,

Bu hafta içerisinde 270 Litrelik bir akvaryum aldım. 100*45*60 . Senelerdir çok amatörce balık besledim ve devam  ediyorum. 60 litre akvaryumda 1e3d lepistesim var. ( bu arada yavru alıyorum ve 2 ay bakıp dağıtıyorum.) Şimdi işin ehli olan arkadaşlarım bana biraz vakit ayırır da bu iri sayılabilecek akvaryum konusunda fikirlerini beyan ederlerse gerçekten çok mutlu olacağım . Yeni akvaryumum da bitkili canlı doğuran istiyorum. Kurulum için kendime yaklaşık 4-5 ay süre verdim bu nedenle her şeyi sağlıklı bir şekilde olsun istiyorum. Şimdi sorularım ;


  1. Taban için düşüncem : tabandan yüzeye doğru Hindistan cevizi torfu (500-600 Gr ), laterit (2-3 Cm), dere kumu 3mm (4-5 cm), en üstte de siyah kuvartz  ( toplam tabanı 10-12 cm yapacak şekilde). Değerlendirmelerinizi alabilir miyim ? 
  2. Taban oluştururken karışmanın önüne geçebilmek için  katmanlar arasına sineklik veya tül perde koymayı düşünüyorum. Toprağa tutunan  bitkilerde sorun teşkil eder mi?
  3. Işıklandırma 60 cm derinlik nedeniyle sorun teşkil edecek gibi görüyorum. Ancak ekonomik durumum ve akvaryum kapağımız aynı yönde hareket ediyor. Aslında Led veya halide yapmaya gücüm yetse konuşmaya gerek kalmayacak ama maalesef. Bu konuda önerilerinizi alabilir miyim? Akvaryum en azından bir süre low tech ve CO2 takviyesi olamayacak.
  4. Işıklandırma konusunda dün akvaryuma bakarken her iki cepheden 210 cm çerçeve boyu LED dönsem (nasıl olacağını tam olarak tasarlamadım) sizce faydası olur mu ?
  5. Dış Filtre konusunda düşüncem (http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-aksesuarlar-balik-lifetech-838-dis-filtre-1200ltsaat-4-sepetli-gezerpet-132674493/detay) linkteki filtre (maalesef maliyet esaslı olarak) ne dersiniz?
  6. Bitki olarak hydrocotyle verticillata veya java moss (tabana yoğun bir şekilde), vallisneria spiralis (arka plan), elodea densa (orta yanlarda) düşünüyorum. Araştırdığım kadarıyla bu bitkilerle low tech akvaryumlarda (ufak tefek desteklerle) verimli bir ekosistem oluşturulabilir. Ne düşünürsünüz ?
  7. Akvaryum sakinleri olarak kurulum sonrası öncelikli olarak Kiraz Karides, Tatlı su Midyesi, Elma Salyangoz, Katil salyangoz, Sistem oturduktan sonra da lepistes, Plati, Cüce Vatos, SAE düşünüyorum. Diğer canlı doğuranlardan en azından ilk etapta düşünmüyorum. Ekleme yapacak olursam neon olabilir.

Hakkınızı helal edin lütfen çok uzattım. Bu 7 maddeyle ilgili görüşleriniz benim için çok önemli. Görüşlerinize göre akvaryumuma yön vermeye çalışacağım.


Bu vesile ile Okuyan okumayan, cevap veren vermeyen tüm arkadaşlarımın Mübarek Ramazan BAyramlarının HAYIRLARA VESİLE Olmasını dilerim...
[/QUOTE]
1-Bende şuan bitkili akvaryum kurmayı düşünüyorum ve araştırıyorum genel olarak tek kum öneriyorlar Hagen sadece kumlar elinde sonunda karışacak diyorlar hoşunuza gidiyorsa öyle kullanabilirsiniz.
2-Sorun oluşturmaz bence ama her dip çekiminde kum dağılabilir 
3-İyi bir balast ve tesisat ile T5 floresan koyabilirsiniz 90 cm  gerisine de power led daha uygun olur normal led den daha iyi ışık verir.
4-Sanırsam led ile çevrelemek diyorsunuz akvaryumu ama üstten verirseniz ışığı daha iyi olur heralde
5-Bence forumda ki arkadaşlardan 2.el olarak dış filtre alın gayet yardımcı hobici arkadaşlar var yardımcı olurlar.
6-Işık sisteminizin iyi olması lazım en azından zamanla oturur gerisi bitki seçimi zevk meselesi
7-Bence uygun

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.