ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fr4me983
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2011 16:08
Son Ziyaret:
24 Mart 2012 19:26
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Adem Yılmaz
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Adem Y.

SON 10 MESAJI

Deniz kenarından topladığım taşlar
[QUOTE=marslan78]Taşları cama dayamanız tehlikeli gibi geldi bana.[/QUOTE]

Taşlar cama dayalı değil, arkada hava taşı olduğu için boşluk var. Sadece sağ ve sol tarafta küçük taşlar cam'a temas ediyor. Zaten değiştirdim fakat yine de hala karar vermiş değilim.
Deniz kenarından topladığım taşlar
[QUOTE=FSelman]Öncelikle çok güzel taşlar toplamıssınız. taşların hepsini arka tarafa değilde ev çatısı gibi bi iki tanede öne yayarsanız daha güzel olur ı-ı şeklinde.[/QUOTE]

Ev çatısı dediğiniz böyle mi? Önce böyle yaptım sonra değiştirdim. Bir türlü şekil veremedim. 


Deniz kenarından topladığım taşlar
Petshop'larda sıradan bir kaya 40-50 tl civarı, bende deniz kenarında oturduğum için oradan toplamaya karar verdim. Özellikle yuvarlak hatlı taşlar topladım. Temizliğini v.s her şeyi yaptım fakat bir türlü şekil veremedim. Sanki biraz fazla oldu gibi. Sizce böyle iyi mi yoksa yarısını çıkartmalı mıyım? 

80 litre akvaryum tür tavsiyesi?
[QUOTE=ShadoWolfTR]Eğer bir kaç ay sonra 150-200 LT ye geçebilirsen idareten 1e 4d sarı prenses yavrusu al hem büyümelerine şahit olursun hemde kendi yavrularını kendin alırsın bakarsın.[/QUOTE]

Vallahi yer sıkıntısı olduğu için akvaryum kapasitesini büyütme şansım yok. Uzun süre bununla idare edeceğim. En azından 3-4 farklı tür olsun istiyorum, japon, çöpçü, vatoz, lepistes gibi.. şöyle maksimum 10-15 tane balık olsa fena olmazdı. 
80 litre akvaryum tür tavsiyesi?
Merhabalar, 3 gün evvel 80 lt'lik bir akvaryum aldım. Isıtıcı, şelale filtre, 40cm hava taşı ve motor hepsini kurulu vaziyette. Suyunu ve kumunu da ekledim öylece duruyor. Şimdi sıra geldi hangi tür balık besleyeceğime. Bir türlü karar veremedim. İlk başta malawi diye düşündüm fakat 80 lt'nin yetersiz olduğunu öğrendim. Şimdi ise karma yapmak istiyorum. Hangi tür balık almalıyım ve kaç tane uygun olur. Bu işlerden hiç anlamıyorum, bana erkek ve dişi sayısı ile tür tavsiye edebilirseniz sevinirim.
Betta balıkta bir türlü düzelmeyen hastalık
Evdekiler birbirinden habersiz yem verip duruyorlar balığa. Büyük bir ihtimal dipte kalan yemlerin bozulmasından dolayı hastalık kaptı. Bilgilendirme için teşekkürler. 
Betta balıkta bir türlü düzelmeyen hastalık
Oodınıum Hastalığı:
Bu hastalıkta bakteri ve mantarın oluşturduğu bir hastalıktır.Balığın kuyruklarıyla kanatları çürümeye başlaması oluşan bir hastalık. Daha sonra bu kısımların parçalanmasına sebep olmaya başlar,tedaviye başlanmaması halinde Gövdeye doğru ilerler, ilerlediğinde ise bu hastalığı tedavi etmek çok zordur.

Şöyle bir bilgi buldum. Neredeyse aynı hastalık gibi. Oodinium ile Mantar arasındaki fark nedir? Tek bir ilaçla ikisini birden yok etme imkanı yok mudur?
Betta balıkta bir türlü düzelmeyen hastalık
Mantar olduğuna eminseniz Peticana- Rid Fungus alacağım. Son bir kez daha yazayım, belki başka arkadaşlar farklı tespit yapabilir. 
Betta balıkta bir türlü düzelmeyen hastalık
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: Kuyruk erimesi, beyaz benek

Akvaryum Kapasitesi (litre): 10

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sera Baktopur tablet, Contra Ichthyo Beyaz benek ilacı

________________________________________________________________________________

Arkadaşlar balığım 1 senedir yaşıyor, daha önce de beyaz benek hastalığına yakalanmıştı. Contra Ichthyo (Metilen mavisi) ile 2 günde düzelmişti. Aradan aylar geçti tekrar aynı şekilde hastalandı. Tekrar aynı şekilde ilacı kullandım fakat bu sefer fayda etmedi. Hastalık günden güne ilerledi, akvaryumcu Sera Baktopur tablet tavsiye etti. Sadece 1 adet verdi bu yeterli olur dedi. 3 parçaya böldüm, her gün 1 tane attım. Yaklaşık 2 hafta kadar bekledim fakat bir türlü düzelmedi. Yem yiyiyor, gayet hareketli bir sorun yokmuş gibi gözüküyor fakat bazen ani hareketler yapıp sağa sola kaçıyor. Şu görüntüsünü bir türlü düzeltemedim, böyle devam ederse ölecek gibi. Sizce ne yapmalıyım? 
Beta kuyruk erimesi ve beyaz benek ilaç tavsiyesi?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Herkese teşekkür ederim özellikle Sezgin'in dediklerini uygulayarak hastalığı yendim. Contra-Ichthyo ilaci ile balığım 1 günde düzeldi. 15lt akvaryuma 4 damla damlatıp ısıyı 29 derece yaptım ve ertesi gün balığın üzerindeki beyaz beneklerin düzeldiğini fark ettim. Üstelik soluk olan rengi eskisi gibi canlı oldu. Akvaryumun içinde eskisi gibi hareketli bir şekilde geziniyor. Bu kadar hızlı bir şekilde iyileştiğine şaşırdım doğrusu. Yalnız kafasının üstünde kanlanma gibi birşey oldu, fotoğrafta da görebilirsiniz sizce sorun ne olabilir? yoksa bana mı öyle geliyor? fr4me9832011-05-10 13:44:00

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.