ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
o0OBusraO0o
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Şubat 2011 23:16
Son Ziyaret:
10 Mart 2011 20:15
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Büşra Özmen
Doğum Tarihi:
17 Mart 1993
Yaş:
31
İl:
Kocaeli
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Büşra Özmen

SON 10 MESAJI

Bettalar Birbirlerini Kabul ettiler mi?
Ben her şeye yorum yapıyorum gibi gelmeye başladı Sikkin
Neyse bu son,
Benim bettalarımın çiftleşmesi tam 6 saat sürdü.Ve inanın ben ilk 3 saat yumurta namına hiçbir şey görmedim.Sadece çiftleşiyorlar,erkek dişiyi çevirmeye çalışıyor dişi ise kaçıyordu.Biraz kendi hallerine bıraktım.Diğer 3 saat boyunca yumurtaların döküldüğüne şahit oldum.En büyük ihtimal sizin görememenizdir,diğer ihtimal ise,dişinin karnının yeterince şiş olmamasıdır.
Betta!

Tekrar yapıcaktır,ben 2 kez bozdum,bozulanları da toparladım üstelik,kendim yaptım resmen yani yuvayı bettam bozuldukça inatla yapmaya devam etti.Sorun yok merak etmeyin..

Beta Balığı
Var mı benim bettam kadar güzeli ya.Utanmasa elimden yem yiyecek Ask
Betta çiftleşme.
Ömer Bey aynı sorundan bende muzdariptm.Size akvaryumun üstüne yaprak veya su üstü bitkisi koymanızı öneririm.Aktara gidip abi bana biraz büyükçe yaprak verir misin dediğinde veriyorlar zaten.Daha sonra suyu bulanık bırakmaya çalışın,fakat yumurtaları bozmadan temzliğini nasıl yapacağınza da karar verin.Dip temzleyebilirsiniz.daha sonra dişiyi biraz gösterin köpükler artacaktır.köpükler belli bir miktarda toplandıktan sonra salın gayrı dişiyi.Onlar biraz didişecekler,sonra bakın görün ne kadr cici yavrular çıkacak.Sadece gözleri belli...

HM Üretimi Başladı, Yavru Fotoları Eklendi

[QUOTE=o0OBusraO0o]
 
[QUOTE=o0OBusraO0o]Sizi kıskanmadığımı söylersem,yalan olur heralde. Aglama Umarım çok güzel yavrularınız olur.Umarım bir gün benim de olur.Dans[/QUOTE]
 [QUOTE=ozanoguz]
Teşekkürler büşra hanım. Kıskanmanıza hiç gerek yok. Güncel olarak adımları paylaşmaya devam ederseniz, sizinde balıklarınızın üremelerinde yardımcı oluruz beraberce..
[/QUOTE]
 
Oldunuz zaten.Gerçekten.Size çok şey borçluyum.Hakkınızı ödeyemem.Çok sağolun.
[/QUOTE]

[QUOTE=ozanoguz]Büşra Hanım sizin de mi bettanız yavruladı? Bunu takip edebileceğimiz bir konunuz var mı acaba? Paylaşırsanız çok sevinirim.

Saygılar, sağlıklı balıklar...
[/QUOTE]
Evet çok çok zorluk çektiğim yavrularım var ve onları yavaş yavaş kaybediyorum malesef. :( İlk olmasının gafleti işte... Aglama o0OBusraO0o2011-03-06 18:52:43
Betami ciftlestirmek [ama ekipmanim yeterli mi?]
[QUOTE=mrmause]700 ml dondurma kutusunda bile çiftleştirebilirsin ama 2 lt beslemek için pek uygun deil[/QUOTE]
Doğru söze ne denir.Çok güldüm ya,dondurma kutusu.. :)
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[QUOTE=Levent BEŞTEPE]Bu yıl çekebildiğim en mükemmel fotoğraf... :) Minik Efe sunar...
 
[/QUOTE]
Allah bağışlasın.Çok güzel bir fotoğraf olmakla birlikte,bir insan için hayatın en güzel yanı bu olsa gerek.. 
Kalp
Sonunda Bettalarımı Çiftleştirdim!
[QUOTE=ekosk]Balıklarınızın boyu ne kadar ve kaç litrede ürettiniz acaba betaları.[/QUOTE]
Güzel ve zor bir soru.Balıklarımın boyunu hiç bilmiyorum ama tahmini erkek 5 6 cm dişim 4 cm falan.Ben onları (üzülerek söylüyorum ki) fanusta çiftleştirmek zorunda kaldım diğer balıklar yüzünden ve çok büyük zorluğunu da çekiyorum.Ama yapılamaz değil,bazı önlemleri önceden alınca kolay bir iş gibi..
o0OBusraO0o2011-03-06 18:15:18
Betami ciftlestirmek [ama ekipmanim yeterli mi?]

Benim pek bilgim yok,işin ehline karşı boynum kıldan ince,fakat biliyorum ki siz 1 2 yaprak koyun suya veya saklanabileceği ve akvaryumculardan rahatlıkla bulabileceğiniz küp şeklindeki süslerden alın.Yeterli ilgiyi gösterirseniz bettalarınız çiftleşecek diye düşünüyorum.Fakat dişiyi fazla hırpalamamasına dikkat etmelisiniz.

o0OBusraO0o2011-03-05 00:59:28
Sonunda Bettalarımı Çiftleştirdim!
[QUOTE=JustiCe]Erkeğe yem verme yavrularıda yem sanabilir bu yüzden besiye çekiliyor çiftleştirmeden önce su ise çok bulanıksa kenardan azar azar su al aldığın kadarda koy azar azar değiştirirsen problem olmaz.[/QUOTE] Erkeğe yem vermedim,zaten pek meşguldü yemeye fırsatı yok gibiydi sürekli yumurtaların peşinde koşuşturuyordu zavallım. Tebessüm

[QUOTE=thunch84] [QUOTE=o0OBusraO0o]Merhabalar..
Sonunda (özellikle ozanoguz adlı üyenin değerli tavsiyeleriyle) Betta larım çiftleşiyor!Kahkaha Daha az önce gittim baktım 6. saate gireceğiz sanırım hala çiftleşiyorlardı.İnanır mısınız ben 5.30 saattir oturup onları izliyorum.AskDershaneye bile gitmedim sevincimden,oturdum her anını izledim.Bu mutluluğuma paha biçemem asla..Fakat kafamda bazı soru işaretleri var.Kafasi%20KarismisBana suyu bulanık bırakmam söylendiğinden su baya baya bulanık ve ben balıklarım rahat üreyebilsin diğerleri yuvasını bozmasın diye onları akvaryumdan fanusa aldım.Isıtıcı taktım bir de tabi.Şimdi ben bu suyu temizlemeli miyim? Yada nasıl temizleyebilirm? Yavrular 2 gün sonra yumurtadan çıkıyor sanırım,onları incitmeden nasıl suyu temizleyeceğimi bilmiyorum.Bu konu hakkında bir fikri olan varsa,benimle paylaşabilir mi acaba? Bir dee, şimdi ben dişiyle erkeği ayırınca erkeğe yem versem suç mu olur Kafasi%20Karismis???
[/QUOTE]

Tebrik ederim Büşra Hanım. Ne zamandır özlemini çektiğim fakat bir türlü cesaret edemediğim şeyi siz gerçekleştirmişsiniz. Şimdiden hayılı olsun. Suyun bulanık bırakılması gerektiğini bilmiyordum, fakat madem böyle yaptınız ve balıklarınız üredi, problem yok demektir. Suyu tazelemek için yavruların yumurtadan çıkmasını beklemeniz gerekiyor mu, yoksa henüz yumurtadan çıkmadan da bu işlemi yapmanız uygun mu bilemiyorum. Bunu daha tecrübeli arkadaşlardan öğrenmeniz gerekebilir. Ben size hergün hortumla kenardan 1,5-2cm kadar su çekip yerine temiz su koymanızı tavsiye ediyorum. Okuduğum bir makalede de böyle yazıyordu. Fakat yavrular yumurtadan çıktıysa hiç yavru kaybı yaşamamak için hortumla çektiğiniz suyu beyaz bir kaba koyar ve yavru kaçmış mı diye kontrol ederseniz daha iyi olur.

En kısa zamanda fotoğrafları bekliyoruz.

Saygılar, sağlıklı balıklar...
[/QUOTE]
 Burada da birkaç akvaryumcuya sordum,suyu değiştirme ama değiştirmeyince de yavrular ölürdediler Sikkin Yani onları kurtarma şansım çok azmış.Kaç gündür kafayı yiyeceğim üzüntüden.Aglama Şimdi erkek ve dişi bettamı hastalıklardan koruyorum.Sanırım onları 20 gün sonra tekrar çiftleştireceğim.Ve bu sefer,çok temkinli davranacağım.Eğer yavrularım ölmezse,isteyen herkese(iyi bakmak koşuluyla) bu mükemmel varlıklardan verebilirm. Tebessüm Bence siz de bu deneyimi yaşayın.Mükemmelmiş...


[QUOTE=gallus]

Tebrikle...r Hayırlı olsun. İlk bir hafta yavrular çok hassas oluyor. Bu sebepten dolayı kesinlikle su değişimi yapılmaz. 1 haftadan sonra 1cm seviyeyi arttıracak şekilde dinlenmiş yavruların bulunduğu suyla aynı ısıda su eklemeye başlayabilirsiniz.

[/QUOTE]
Teşekkür ederim,gerçekten haklısınız.1 haftamı doldurmayı bekleyeceğim...

[QUOTE=neo1907]Fotoğraflarınızı merakla bekliyorum, sağlıklı balıklar. Maşşallah diyelim Masallah [/QUOTE]
Çoook sağolun...Utangaç

[QUOTE=Goca Bodrumlu]Tebrik ederim Büşra hanım. :) İnş. sağlıklı yavrularınız olur.[/QUOTE]
İnşallah Barış Bey,inşallah..Teşekkür ederim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.