ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sedatı_ego
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Şubat 2011 17:31
Son Ziyaret:
27 Şubat 2017 16:46
Toplam Mesaj:
487 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sedat mutlu
Doğum Tarihi:
14 Temmuz 1980
Yaş:
43
İl:
Bilecik
Meslek:
tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



sedat mutlu 140*50*70 1e-4d Tam Damızlık Frontoza Brundi 120*40*70 2e-2d lelupi ve 2e-4d Frontoza brundi

SON 10 MESAJI

Tropesk Kuruluş 2013 - 2014
MAŞALLAH. Elinize, emeğinize, ruhunuza sağlık. Allah utandırmasın,güç kuvvet versin. Umarım bu olağanüstü emeklerin karşılığını fazlasıyla alırısınız. Bu arada adresinizi öğrene bilir miyim ? Bilecik'te ikamet ediyorum Eskişehir de böyle bir yer olduğunu yeni gördüm. Yaklaşık 2 yıldır Frontoza beslediğim den Forumdan uzak kalmıştım . 
Frontoza Beslemesi
Öncelikle Hayırlı olsun; ama inanın o boylardaki balıklar için çok ama çok küçük bir akvaryumunuz var. Ben 4d/1e erkek 27 cm ve dişiler 16-22 cm arası iken 140*70(h)50 şeklindeki akvaryumum da bile zor baktım bu balıklar gerçekten büyük ve inanın sert kavgaları var. Kolay kolay hastalıktan ölen Frontoza duymazsınız ama kavga yada erkeğim dişimi öldürdü diye çok yerde denk gelirsiniz bana kalırsa yapmanız gereken tek şey koloniyi ikiye bölerek bir akvaryum daha almanız. Yoksa çok sert mücadelelere şimdiden hazır olun. 
Dubois Maswa video yumurtalar 3 er 5 er :)
Tam ikolaları gördüm maşallah çok güzeller güle güle sağlıklı besleyin yazacaktım ki balıkları elden çıkardığınızı okudum sonra bide baktım duboisiler gelmiş :) valla murat bey hızınıza yetişilmiyor. Duboisiler inanın harika renkleri var umarım sağlıklı, sıhatli uzun bir süre beslersiniz. Kocaman bir MAŞALLAH. 
Emrah07 's Tropheus World ( İlangi yellow syf 4 )
Her yeni ve değişik türleri gördükçe bende çok seviniyorum artık her yerde aynı balıkları görmekten çok sıkılmıştım :) Yeni türleriniz hayırlı olsun gerçekten çok güzeller. Kocaman bir MAŞALLAH. 
Duboisi Maswalarım Sayfa:2
Hey Maşallah şunların güzelliğine bak :) Adaş sen artık oldun da aşmaya başladın ;) 17 d3 e lik 2 tane sağlam koloni yaparsın artık. Anlaşılan Duboisiye doyuracaksın bizleri. Sağlıklı Bol bol yavrularını alırsın inşallah. Takipteyim ;)
Tanganyika Biotope Hardscape Setup!
[QUOTE=sedat0144]Sen bir adanaya gelsene:))

Mert epeydir bakmamışıtım foruma, bu ne güzelliktir. Başarılarının devamını diliyorum.
[/QUOTE]

Kim varmış burada :) adaş nasıl gidiyor bayadır yazışmadık, bende Frontoza beslediğimden beri forumdan baya uzaklaştım ama artık tropa geri dönüyorum ;) Biricardi türlerinden karma bir şeyler yapmayı düşünüyorum. En son sende duboisi yapmıştın ? 
İBRAHİM35'in OBJEKTİFİNDEN RED BELLY -SAYFA8
Maşallah. Fazla söze gerek yok ;) 
Bilgi Kirliliği ve F0 Satış olayına Tavsiye
[QUOTE=cancogan]F0 denilen balıktan kasıt wild ise yani yabanıl tip ise buna F0 denilmez. F0 olması için türünün ilk çiftleşmesi olması lazım. Yani saf genetik yapıya sahip olan 2 balığın çiftleşmesi gerekmektedir. Basit bir mendel genetiği ile yola çıkarsak F0 balıkların çiftleştirilmesinden elde edilen balıklar eğer %100 aynı türü veriyorsa bile bu yabanıl olmayabilir. Çeşitliliğin incelenebilmesi için o yavrulardan büyütüp F0 denilen balıkla çiftleştirilmesi gerekmektedir ki bu ise biraz zor bir süreçtir. Şuan F0 balık üretilmek isteniyorsa ancak genetikçiler ya da biyologlar tarafından biraz kurcalanıp seçilerek elde edilebilir. Yani F0 şeklinde bir belge veriliyorsa bu balığın minimum 3-4 yaşlarında olması gerekmektedir. Bence de F0 yani yabanıl olayının abartıldığını düşünüyorum. Bilgileri net anlatamamış olabilirim :)[/QUOTE]

F0 Balığın en az 3-4 yaşında olması gerekmektedir demişsiniz. O zaman piyasada 9-11 cm arası satılan balıkların hiç biri f0 değil . 3-4 yaşında bir tropheus en az 12-14 cm arasında olur. Hem 9-11 cm hemde fo olması imkansız oluyor. 
Bilgi Kirliliği ve F0 Satış olayına Tavsiye
  İnsanlar F0 olduğunu anlamadıkları için yada F0 balığın bakımını tam bilmedikleri için ( ilk etapta biraz zordur dikkat etmek gerekli ) italatçı firmalar her ne kadar karantina zamanında satmasa da işin garantisi yok alıyorlar ve ölümler yaşıyorlar. Bu da doğal olarak morel bozuntusu ile hobiden insanı uzaklaştırıyor. Ya da kazıklandığını anlayan insanlar lanet okuyup hobiyi bırakıyorlar. Evet insanın olduğu yerde her zaman zorluklar, hinlikler olabilir ama madem burası bir forum ortamı ve burada neyin nasıl daha iyi yapılabileceği konuşuluyorsa çözümlerin uygulamaya da geçmesi gerekli . Brezilyanın ana çöplüğünde geri dönüşümcü olarak çalışan bir adamın sözü hep aklıma gelir " 100 kişi ile 99 kişi aynı şey değildir; O bir kişi her şeyi değiştirebilir " bu sözü söyleyen 80 yaşında  o çöplükte çalışan sayısız insanın lideri idi. 

 Şahsi düşüncelerimi söylemem gerekirse güzel bir f1 kolonisini her zaman tercih ederim. İnsanlar f0 olduğunda sanki olanüstü bir şey zannediyorlar. Bu balıklar gölden çıkar çıkmaz zaten italata girmiyor bekleme tanklarına alınıyorlar ki orada hakikaten etli butlu bir f0 yok :) gölde her gün yem imkansız kazıya kazıya ne bulurlarsa. Balık doğal ortamında doğal suyunda herşeyi ile doğal olduğundan renkleri muhteşem oluyor. Çaprazlamada neredeyse yok olunca saf bir güzellik çıkıyor ortaya. Gel gelelim saf fo dan üretilmiş yavruların % 75 nin anaçlarından farklı olacağını düşünmüyorum. Sadece doğal ortamında büyümediğinden görsel renkleri almaları sorun olabiliyor. Bence insanların bir şeye almadan yada uygulamadan önce bol bol araştırma yapması gerekli ama en azından araştıranların da kolaylıklar getirmesi ve İrlandalılara göz açtırmaması gerekiyor. İyiler kötüler kadar çalışkan olsaydı ne olurdu diye düşünmeden edemiyorum!!!!
F0 Moba Annenin Ağzındaki Yavruları Besleme 17sy
Öncelikle Maşallah . Moba tecrübem hiç olmadı ama Burundide sayısız yavru aldım. Hatta bende en büyük dişim de döllemeden 5 saat sonra kusturarak deneme yaptım. Tam 112 adet yumurta kustu belki bir yerlerde fotosu bile vardır bu olayın  bakmam gerekli; nys lafı uzatmayayım kuluçka makinesine koydum ve gözlemlemeye devam ettim ilk 4 gün mantarlaşmalar oldu ama toplamda 87 adet yavru aldım. Belki şans diye düşündüm ve bir dişim de daha denedim onuda yine 4-7 saat arasında yakaladım ve kusturdum 65 adet yumurtadan 52 adet yavru aldım. Ben erken kusturulursa sorun olmaz demiyorum ama yavru alınmaz diyede bir şey yok . Erkek balığım inanılmaz baskın olduğundan en fazla 4 gün bekliyordum.Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.