ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sweetsoul
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2011 03:12
Son Ziyaret:
26 Nisan 2019 01:08
Toplam Mesaj:
85 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga
Doğum Tarihi:
21 Mart 1976
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
İdari İşler ve Personel Müdürü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://i.hizliresim.com/bBnPWj.gif[/img] Tolga BOZKURT-Büyükçekmece Resif Tank 120x60x50

SON 10 MESAJI

Deniz Akvaryumu
Hasan Bey,akvaryumun arkasındaki düzenekte ortadaki boru ne işe yarıyor?
Neden R.O.(Reverse Ozmoz) kullanıyoruz..
Koçtaş'tan geçen hafta 299 TL'ye kredi kartına vade farksız 8 taksit aldım.İçimi gayet hoş.Değerlerini bilemiyorum ama tavsiye ederim.Bi inceleyin isterseniz linki,

http://lifetechwater.com/kullan%C4%B1m-klavuzu/78-su-aritma/su-aritma-cihazlari/86-lt-2b-su-ar%C4%B1tma-cihaz%C4%B1.html sweetsoul2012-04-01 22:35:09
Cansız Kaya ve Kum Aşılamasız Canlanır mı?
Teşekkür ederim cevaplarınız için..

Aslında olayım şu..8 aylık tuzlu su akvaryumum vardı.1 adet Foxface ve 1 adet palyaço besliyordum.Günün birinde güvenilir bir akvaryumdan polyp ile kaplı çok güzel görünümlü kayalardan satın aldım.Ancak devamlı olarak yaptığım tüm testler doğru sonuçlar vermesine rağmen ve trace element,kalsiyum vs gibi katkıları uygun biçimde kullanmama rağmen polyplerin ölmesine engel olamadım.Üstelik hepsi aynı anda ölmedi.Yaklaşık 1,5 aylık bir zaman zarfında,kısım kısım öldüler.Balıklarda ise hiçbir sorun yaşamadım.

Ben bu ölümleri kayalarda yaşayan ve gezinen tanımlayamadığım bazı canlılara bağladım.Şöyle ki kimisi karidese benzer canlılardı,kimisi yıldız gibi kolları olan narin yapılı canlılardı,kimisi nudribanch denilen hayvana benzeyen,kimisi de bildiğimiz tırtılın 1 cm boyunda olan sırtı kesik çizgilerden oluşan canlılardı.Bu canlılar özellikle ayışığı ledleri yanarken piyasaya çıkıyorlardı ve devamlı özellikle polyp kayalarında dolaşıyorlardı.Ben bu canlıların polypleri yediğini ve öldürdüklerini düşündüm.Bu yüzden de akvaryumu komple dağıtıp dezenfekte edip tekrar kurmaya karar verdim ve kararımı uyguladım.Balıklarımı da bir akvaryumcuya emanet bıraktım.

Tüm malzemeleri ve akvaryumu çok iyi bir şekilde yıkadım temizledim.Canlı kayaları ve canlı kumu da ocakta kaynatarak ve fırçalayarak temizledim.Ve son olarak yeni bir kurulum gerçekleştirdim.Dolayısıyla şu an herşey tertemiz ve hiçbir canlı mevcut değil.Sistemi başlatalı 1 hafta oldu.Ancak tabii ki kayaların ve kumun tekrar canlanması icap etmekte.

Ben dediğiniz gibi akvaryuma karides parçaları yerleştirdim.Gerçi donmuş karides parçaları ama yine de bakterilerin yem ihtiyacını karşılayacaktır herhalde.İlaveten suya microbacter ürününden de ilave ettim.Şu  an hazır sistem Boyu HS-60 akvaryumda ps,nitrat filtresi,ısıtıcı ve geri basma motoru aktif.Sıcaklık 25-26 derece arası gidip geliyor.Ps sulu ve köpüklü toplama yapıyor.Metal halide lambasını sadece akşamları 2-3 saat kadar açık bırakıyorum.

Sizce şu an herşey normal mi.Extradan yapılması gereken birşey var mı?

Off yoruldum bea
Cansız Kaya ve Kum Aşılamasız Canlanır mı?
[QUOTE=heraklia] Eklediğiniz bakterilerin yaşayabilmesi için besine ihtiyaçları vardır, bakteri kültüründen önce tanka atılacak küçük bir parça karides, balık yada yem döngüyü başlatıp bakterilerin beslenmesine olanak tanıyacaktır.[/QUOTE]

Peki acaba trace element,kalsiyum ve karbonat katkıları dediğiniz işi görür mü yani beslenme işini?
Cansız Kaya ve Kum Aşılamasız Canlanır mı?
Arkadaşlar ve tuzlu su uzmanları,sizlere bir sorum olacak..

Yeni kurulan bir tuzlu su akvaryumuna konulan tamamen cansız kaya ve cansız kum,hiçbir canlı kaya ve canlı kum aşılaması yapılmadan sadece microbacter katkısıyla canlanabilir mi?

Cevaplarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Alçak Domates..!Ne diyeyim ben sana.
Domates anemon forumdan bir arkadaşımıza hediye edildi 
Boyu HS 60,deniz akvaryumuna giriş
[QUOTE=noob77]

Tolga bey;

Birşeyi çok merak ediyorum. Ben burası dışında 1-2 deniz forumuna daha üyeyim. Bu Hs-60 için o kadar fazla şey duydum ki artık kafam bulandı. Başlıca;

-Camlar akrilik bir süre sora yosun yapacak

- PS çok zayıf işini görmeyecek

-Metal Halide ile yazın akvaryumdaki su buharlaşması seni çıldırtacak baş edemeyeceksin...

 

Kullanan biri olarak tankından ne kadar memnunsunuz? Yarın bu tankı almayı planlıyorum ama çok vazgeçirmeye çalışan var.

Bu durumunu anlatabilirseniz inan çok sevinirim. Size problem çıkarttı mı? Ne var ne yok nasıl tankınızın güncel durumu?

Bir de buna çok benzeyen Sera Marine Precision Biocube 130 için ne dersiniz? Bu tankı türkiye'de hiç alan yok sanırsam :) http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=4316

Saygılar; [/QUOTE]

Serdar Bey merhaba,

- Camlar yosun değil de ara sıra alglenme yapıyor suyun kimyası dolayısıyla

- PS HS-60'ın eski modellerinde yetersizmiş ama şimdiki modellerde başka bir model PS kullanmışlar ve PS gayet iyi çalışıyor.Bende şu ana kadar bir sorun olmadı ama canlı yükü artınca olur mu bilemiyorum.( Akvaryumumda 1 adet clownfish,1 adet foxface,birkaç kafa mushroom,1 adet 40 kafalı polip kayası,1 adet 80 kafalı polip kayası ve 1 adet büyük boy conch mevcut)

-Metal Halide yazın büyük sorun oluyor doğrudur ama en fazla 30 dereceyi gördüm 4 saat açık bırakınca.Ancak taktığım 1 adet bilgisayar usb fan ile dereceyi 26'ya sabitlemeyi başardım ve yaklaşık 1 aydır hiçbir sorun yaşamadım.Tabii ki bu yöntemde buharlaşma oluyor ama abartıldığı kadar çok değil kanımca.

Özetle benim gibi başlangıç seviyesinde biri için mükemmel ancak yine de daha büyük bir akvaryumum olmasını isterdim.Ben DIY olarak yapılan sistemlerin çoğunu göze hitap etmekten uzak bulduğum için bu seçimi yaptım.Ve akvaryumun görünümü gerçekten de çok hoş.

Gösterdiğiniz ürün özellikleri ve görünümü itibariyle HS-60 ile hemen hemen aynı ama HS-60'ın fiyatı çok daha uygun.HS-60 750 TL civarı.Gösterdiğiniz sistem 1.050 TL

Şunu unutmayın sadece..Nasıl bir akvaryum alırsanız alın günün birinde size yetersiz gelecektir.Bu sevda bitmedikçe..

Saygı ve selamlarımla..



Boyu HS 60,deniz akvaryumuna giriş
[QUOTE=noob77]Bilgi için teşekkür ederim Tolga bey.

Sizin tankınız için Seio 1500 Prop dalga motoru yeterli oldu mu? Yoksa farklı bir model tavsiye eder misiniz?
[/QUOTE]

Kusura bakmayın bir süredir giremiyorum foruma cevap biraz gecikti..


Seio Prop 1500 bana fazla geldi açıkçası.En uzak bölgelere koymama rağmen kumu havalandırıyor,şeklini bozuyor ve haliyle suyu da bulandırıyor.Daha küçük debili motor arıyorum.Sanırım Seio 1100 işimi görecektir.Bu arada motoru ilanlarım bölümünde takas ve satışa sundum bu yüzden :)
Alçak Domates..!Ne diyeyim ben sana.
[QUOTE=Batuaydin]Anemonu denize atmak yerine bir öğrenciye hediye edebilirsiniz.[/QUOTE]

Almak isteyen biri varsa elden ve yerinde  teslim etmek kaydıyla elbetteki verebilirim.Siz istiyorsanuz galiba


[QUOTE=fbozdag]Sizin karşınızda en azından suçlayabilecek biri var, ben 12 cm'lik pengasusumu kaybettiğimde karşımda muhattap olacak kimse de yoktu. Geçmiş olsun.[/QUOTE]

12 cm vay be nasıl oluyor kardeşim anlamıyorum.Sizde mi hicbir iz bulamadınız..?
Alçak Domates..!Ne diyeyim ben sana.
Evet bu doğru..

Akvaryumumda sadece 2 adet ocelaris clownfish ve 1 adet domates anemonu mevcut olmasına rağmen,akşam işten döndüğümde baktım ki ocelaris clownfish'lerimden birisi ortalıklarda yok.Akvaryum kapalı sistem zıplama ihtimali de yok yani.Ancak akvaryumu altüst etmeme rağmen ( tüm kayalar tek tek kaldırıldı,her yer kuytusuna altına üstüne  tek tek bakıldı ) ve sump a da ince ince bakmama rağmen balığa ait herhangi bir kanıt veya ipucu bulunamadı..Akvaryumda birtek kumun altını deşmedim yani o derece sıkı bir arama yaptım.Ve akvaryumumda başka herhangi bir canlı olmadığına da eminim. ( 5-6 cm kalınlığındaki canlı kum tabakasının altında yaşayan,benim şu ana kadar hiç görmediğim 3-4 cm'lik bir balığı yiyebilecek kapasitede bir canlı varsa bilemem )

Olay beni epeyce üzdü ama asıl üzen katili bulamamak ve çok sevdiğim balığımın cenazesine ulaşamamak oldu :)

Sanırım bundan sonra domates anemon sabahın ilk ışıklarıyla beraber Marmara'nın soğuk ve kirli sularında hayatına devam edecek..Haftada 2 kere yediği taze karidesleri de rüyasında görür artık..

Gerçi anemonun suçu henüz sabit değil ama başka da bir ihtimal düşünemiyorum.

Sizce var mı?

Selamlarımla..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.