ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
wholusee
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Nisan 2006 23:46
Son Ziyaret:
04 Mart 2016 22:10
Toplam Mesaj:
67 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burak özkul
Doğum Tarihi:
26 Temmuz 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
su ürünleri mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak ÖZKUL
Su Ürünleri Mühendisi
Turkuazoo

SON 10 MESAJI

Turkuazoo'daki pengasus rezaleti
     Arkadaşlar biraz fazla acımasızolmuşsunuz.. orada muattap birini bulamamanız imkansız. Dışarda rehber olan arkadaşlar evet sadece rehberler, akvaryumun bakımını onlar yapmıyorlar. Akvaryumların ve canlıların bakımını biz Su Ürünleri mühendisleri yapıyoruz. o fotoğraftaki balık 2 ay önce o şekildeydi ve tedavi edildi.. o hali almasının nedeni yanlış tür seçimi flan değil elimizdeki yılan başların kimseye bir zararı yok.. Akvarist ekibindeki bir çok insan bu işe hobicilikten gelmiş ve akvaryum tutkusu yuzunden akademik hayatını bu yönde çizmiştir..
    Arkadaşlar yıllardır bu sitenin üyesiyim ve bu karalama kampanyalarına bir anlam veremiyorum.. O balıklar hepimiz için önemli, farzedelim ki ticari kaygı ön planda, e bu adamlar bundan para kazanıyor ve bu işletmede bir satış sözkonusu olmadığından canlıların sağlığı biz mühendisler ve yöneticiler için ön plandadır..
    Ben akvaryumla ilgili bütün soruları yanıtlamaya hazırım, isteyen arkadaşlara Ö.M. ile ulaşırlarsa cep numaramada verebilirim.. Biraz daha saygılı davranmanızı rica ediyorum orda da siteden arkadaşlarınız çalışıyor merak etmeyin..
    Saygılarımla....
Sonunda açtık (aquarium-ART)
Arkadaşlar ilginizden dolayı çok teşekkür ederiz,
Bizi ziyaret eden arkadaşlarada ayrıca teşekkür ediyoruz.
Eğer sizleri memnun edebildiysek ne mutlu bize, sohbet edebildiğimiz arkadaşlarda anlamışlardırki ilk amacımız sizlerle birlikte bu hobiyi daha güzel yerlere getirmek. Tabi batmakta istemiyoruz Smile İnşallah hepimiz karşılıklı memnun oluruz. Biz hala hobiciyiz...
















aquarium-ART2008-07-29 18:05:58
Sonunda açtık (aquarium-ART)
Arkadaşlar,
öncelikle cevap konusunda bu kadar geciktiğim için özür dilerim.
Sizler gibi işi bilir, bilinçli insanlardan budenli  güzel  yapıcı yorumlar almak bizi gururlandırdı. İnanın bu işi tutturmayı artık daha çok istiyoruz ve umutlandık açıkçası. Aranızda bu işi bizden katkat daha iyi daha saygıdeğer insanlar olduğundan onların affına sığınarak, sizlere gerek bilgi gerekse ticari anlamda elimizden geleni vermek istiyoruz.
Sizinde dediğiniz gibi, umarım bu uğraşı hepbirlikte, gerek hobi olarak gerekse ticari anlamda daha iyi yerlere ve daha kaliteli bi hale getirebiliriz.

-İsim konusunda gelicek tepkileri biliyoruz aslında ama, bize büyük destek veren sevgili arkadaşımızın (Kutay ÜNLÜOĞLU) ricası üzerine koyduk. Bu konuda burda tartışma olmasını hiç istemiyoruz. Bu konuda bize anlayış gözterirseniz seviniriz.

-Arkadaşlar, tanıtıma dükkanın krokisini koyduk fakat pek açıklayıcı olmadı sanırım. Bizim oradaki en meşhur yer asansör. Konak tarafından gelirken 50 metre ileride deniz tarafında, birde eğer bilenler varsa Engin abiye gelmeden 50 metre geride. Eğer asansöre gelip bize telefonla ulaşırsanız gelip sizi alabiliriz.

-İşletmeyi kurarkan ki ilk amacımız akvaryum ve havuz kurulumu ve ondan sonraki verilecek serviz hizmeti. Ama taktir edersinizki işletmeyi bi şekilde ayakta tutmalıyız ve bunun için sarf malzemelerine ve gücümüz yettiğince diğer evcil hayvan guruplarına giriyoruz. Ama ilk amacımız seyri güzel sağlıklı akvaryumlar kurmak ve bu sistemlerin sürekliliğini sağlamak.

Sevgiler...
aquarium-ART2008-07-14 22:01:49
Sonunda açtık (aquarium-ART)
Arkadaşlar,
çok sağolun sizlerin desteğiyle altından kalkarız inşallah.
Bu taraflara yolunuz düşerse bende mutlaka beklerim..

Saygılarımla....
Sonunda açtık (aquarium-ART)
Arkadaşlar aylarca uğraşımızın sonunda dükkanımızı nihayet açtık..
İki arkadaş giriştik bu işe, sizlerin, arkadaşlarımızın, saygıdeğer hocalarımızın ve en önemlisi ailelerimizin desteğiyle, sayın hocamız Prof.Dr. Atilla ALPBAZ'ın kurdelasını kestiği dükkanla bu zorlu işe ticari anlamda atıldık sonunda. Biz Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Anabilim dalı 4. sınıfta hala okumaktayız. Sizlerinde manevi desteğiyle inşallah ayakta kalacağız.

                 



Dükkanın dıştan görünüşü..


Bizlerden desteğini esirgemeyen hocalarımız..


Ve başladı herşey..





















































Üretimhaneden görüntüler..


Üretimhaneden görüntüler..


İşletmemiz ağırlıklı olarak akvaryum kurulum, tasarım ve satış sonrası teknik destek olarak hizmet vermektedir

Adres: Mithatpaşa caddesi 444/A Karataş İZMİR


İletişim:
e-mail: proaquarium@gmail.com
Ö.m

SONER:
0535 355 27 22
              0543 300 04 76
BURAK: 0505 733 49 83

            0535 262 14 08

(internet sitemiz henüz hazırlık aşamasındadır)

Arkadaşlar buyrun gelin bi çayımızı (soğuk bişeylerde olabilirSmile) için.

Görüşmek dileğiyle....

aquarium-ART2008-07-29 16:08:25
Artemia
Arda bey,
Artemia zooplanktondur, onu büyütmeniz ise onlara besin olarak sağlıyacağınız fitoplanktonlar sayesinde olur. Bu işlem zahmetlidir ve tecrübe gerektirir, ve emin olunki işinize yaramıyacaktır çünkü artemia larvaları 2 gün içersinde vitellus(besin) keselerini tüketir, bunun olmasıyla beraber işlevselliğini yitirir yani istediğimiz performansı sağlamaz. İllede iri artemia istiyorum derseniz, bunu üreme dönemlerinde tuzlalardan kendinize kadar toplayabilirsiniz.
Saygılarımla. Kolay gelsin...
bettam hasta!
Utku bey, balığınızın sorunu eğer pullarda kalkmışsa eğer, bu hastalık uzun süreli stres sonucunda balığın metabolizmasının zayıflaması ve bunun sonucunda bağırsaklardaki bakteriyel enfeksiyonla başlar ve vücüda yayılır, balığın su çıkış yollarını kaplar ve balığın vücudunda bulunan fazla su gözlerin arkasında ve pul keselerinde toplanır. (gözler şişer, pullar kalkar)
Bunun tedavisini yüksek dozda antibiyotik banyosuyla ile yapabilirsiniz.

Geçmiş olsun..
Fanusta betta
Can bey, kondüsyondan kastınız kızışma ise istediği şartları sağlarsanız tabiki sağlar. Kızışmadaki en büyük faktör yemleme diyetidir. Balığı çiftleşmeye hazırlarken protein ağırlıklı bir diyet uygulamalısınız. Bunu canlı yemlerle sağlarsanız daha faydası olacaktır, ve en güzeli Daphnia sp.(su piresi) ile beslemenizdir. Çünkü su piresinin balıklar üzerinde afrodizyak etkisi vardır.

Kolay gelsin. Saygılarımla...
Artemia çıkarmı?
[QUOTE=DARKNESS][QUOTE=notülüs]

Artemia çıkartmak için hava motoru gerekir ve 2,5lt lik şişenin içine su ve tuz karışımı koyup içine hava taşı sarkıtıp 24-48 sat süreyle havalandırmanız gerek forumda araştırma yaparsanız gerekli bilgilere kavuşacaksınız

[/QUOTE]
 
Artemia için havalandırma gerekmez. Artemiayı suya boşalttıktan sonra suya dokunmayın ve sarsıntı yaratmayın yeter. Ayrıca forum-topic yanlış yere açılmış.
[/QUOTE]

Mehmet bey lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın. Nerde yazıyo havalandırma gerekmediği, bütün literatürlerde suyun çalkalanması gerektiği söylenmektedir.

Emre bey,
Artemia çatlatırken filtre kullanamazsınız çünkü motor yumurtaları içine çeker, yumurtaları deforme eder ve kırar.Bu yüzden hava pompası kullanmalısınız.
Çatlatmada kullanabileceğeniz en iyi yöntem pet şişe yöntemidir.
1lt suya; 20gr kaya tuzu, (yani binde 20) ve bir çay kaşığı artemia yumurtası ve sıcaklık 27derecede sabitlenir, bu yöntemle (yumurtanın kalitesine göre değişebilir) 30-48saat sonra yumurtalar açılır.
Larvaların en geç 12-18saat içersinde yedirilmesi en uygunudur, çünkü larvalar 2 gün içersinde vitelus (besin) kesesini tamamen tüketir ve istenilen performansı sağlayamazlar.
Dekapsülasyon işine ise pek bulaşmayın derim bırakın biraz geç açılsınlar yada alırken dekapsüle edilmiş olanlarını tercih edin.

Kolay gelsin. Saygılarımla...
wholusee2008-01-05 03:00:03
üreme
 Arkadaşlar,  Black moly de yavrularını yemez.
Diğer canlı doğuranlarda da Nihat beyin dediği gibi düzgün yemlemeyle yavrularını yemelerini  minimize edebilirsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.