ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nova730
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Kasım 2010 09:57
Son Ziyaret:
13 Aralık 2011 14:44
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ÖZGÜR SAÇAL
Doğum Tarihi:
08 Şubat 1982
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
dökümantasyon uzm.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür S.

SON 10 MESAJI

Akvaryumcular Hobicileri Çözmüş Artık
Geçen haftasonu akvaryumcuları dolaştım. Önce balgattaki, sonra kızılaydakileri (selanik cd) bütün akvaryumcuları gezdim. Çoğunda canlı midye ve bitki yok. Olanlarda 4-5cm midye tanesi 7,5-10TL, Tek kök saz 7,5 TL. İnternetten bakmamış olsaydım alırdım heralde, canlıbitki.com'da 4-5 cm 5 midye 10TL. Yorumu sizlere bırakıyorum.
Akvaryum Büyütme
80cm yükseklikte tabana, ve akvaryumun arka kısımlarına müdahale etmeniz gerektiğinde çok zorlanırsınız.
Yem sorunum Var
3-4 cm arası yunus için çok çeşitli yemler var. genel olarak balıklar için kendi gözü büyüklüğündeki her yemi yiyebilir. NLS cichlid formula, Dainichi veggie fx, sera granugreen, sera granured, NLS thera A, Tropical Spirutabin, JBL ya da OSI spiriluna flakes gibi tanınmış yemleri rahatça kullanabilirsiniz. Granül yemlerin en fazla 3mm boyutunda olanını alırsanız sıkıntı olmaz kanaatimce. Pul yemlerin zaten öyle bir sorunu yok. Tabletleri de 2-3 e bölüp atarsanız kendileri parçalar zaten.
 
(Benden daha bilgili kişiler daha doğru bilgiler verebilecektir. Sonuçta yeni sayılırım ben de, 2-3 aylık hobiciyim.)
Ama 2-3 aydır sürekli forumda konuları okuyup, araştırıp bilgimi artırmaya çalışıyorum. Size de tavsiye ederim. Gerçekten bu forum ansiklopedilerde bile bulamayacağınız, tecrübeyle edinilmiş bilgileri içeriyor.
Sağlıklı balıklar.
nova7302011-02-04 16:59:06
Yeni başlayacağım
Tankınız 220 litre. Öncelikle hayırlı olsun. Ben de çok bilgili değilim ama bu forumdan öğrendiğim bilgiler doğrultusunda şunu söyleyebilirim. Yapmak istediğiniz bakımı kolay bitkilerden oluşan, çok fazla uğraş gerektirmeyen, CO2 vs gibi extra bişey yapmayacağınız bir tank mı , yoksa daha yoğun bitkili, fazla ışık isteyen, zemini de bitki kaplı, amazon yağmur ormanlarından bir kesit mi?
Forumdaki bitkili akvaryumları iyice inceleyin öncelikle, en çok hoşunuza giden, tamam ben böyle bir akvaryum istiyorum dediğiniz tankı belirleyin, bundan sonrası daha kolay olacaktır.
Bu durumda daha kolay tavsiyeler alırsınız, aldığınız tavsiyeler de genelde nokta atışı olur, çok fazla kararsızlık yaşamazsınız.
Kolay gelsin.
 
MBUNA İMPARATORLUĞUM :) 450 LT.EN SONUNDA...
Gökhan bey şu anda tanktaki son durum nedir acaba? Bu kadar zamandan sonra neleri değiştirdiniz, neler kaldı, hangi balıklarla yola devam ediyorsunuz merak içerisindeyim.
Bu kayalar Malawiye uygun mu?

Hocam bu taşların üzerinde alg-yosun oluşumu nasıl oluyor? Kendiliğinden mi oluşuyor, ya da oluşması için gerekli kıstaslar neler mesela çok güçlü ışık, az hareketli su vs. gibi?

Bence çok güzel ve doğal bir görüntü oluyor taşların üzeri yosun bağlayınca ama benim akvaryumumda 2-3 aydır tık yok. Taşlar koyduğum gibi duruyor :(
Makrakanta
Bu konuda uzman değilim, sadece kendi tecrübemi aktarayım:
Ben de malawi akvaryumuna en çok tavsiye edilen çöpçü türü olduğu için almıştım makrakanta. Ama şöyle bir sıkıntı yaşadım. Yemlemeyi normal yaptığımda zaten cikletler çok hızlı balıklar oldukları için yemi yere düşürmediler. Makrakantalar baktım aç kalıyor, zayıf düşüyor. Yem miktarını artırınca da su değerleri çok çabuk bozulmaya başladı, makrakantalar bu sefer de hassas balıklar oldukları için sıkıntı yaşamaya başladılar. Malesef orta noktayı bulamadım. Görseniz durum içler acısıydı, bi deri bi kemik kalmışlardı. Ben de akvaryumcuya geri götürüp ücretsiz verdim. Ölmesin en azından diye.
Makrakanta molilerle nasıl olur bilemiyorum ama salyangozlar bittiğinde ne yapacağınızı önceden planlayın bence. Ya da en güzeli katil salyangozu düşünün...
 
Akvaryumcular Hobicileri Çözmüş Artık
Ulustaki akvaryumculardan açılmış konu, bende devam edeyim :)
Geçen gittiğimde (başka yer bilmediğim için) akvaryum içine kaya arıyorum. Küçücük kayalara verilen fiyat her dükkanda aynı: 15tl. Almadan çıktım tabi çünkü bana 1 tane değil birkaç tane lazım. Aynı kayaları karşıyakadan alabileceğimi öğrendim ve sonuç: kilosu 3-4 tl. Bir kilo kaya o akvaryumculardaki kayalardan 4-5 tane çekiyor.
 
Yem araştırıyorum, yine önce gittim ulusa. Aradığım yemi bulamadım vesselam (NLS), o sırada ufak bir çocuk yanında babasıyla gelmiş, duruma kulak misafiri oldum. Akvaryumcu bunlara birtane fanus, içine renkli boyalı taş ve 4 tane japon vermiş. (Şaka değil 1 fanusta 4 japon). Adam çıkmış dükkandan son anda karar  değiştirmiş, fanus yerine akvaryum alıp, birkaç balık daha eklemek istemiş.
Akvaryumcu bunlara tahminim 15-20litrelik akvaryumu 40tl'ye verdi. Çin malı düşük debili bir iç filtreyi çok güzel, sorunsuz diye 25tlye, Dere kumunu kilosu 4tlye verdi. Japonlara eşlik etmesi için de 8-10 tane lepistes verdi :))
O sırada daha fazla dayanamayıp lepistesle japon aynı akvaryumda olmaz demiş bulundum. Dükkandan kovulmadığım kaldı. Ayrıca bu forumlar ne derse desin lepistes japonla beraber yaşarmış gül gibi. Hatta adamın dükkanında bir akvaryumda belki 100 tane lepistes ve 20-30 tane japon küçücük bir akvaryumda beraber mutlu mesut yaşıyordu. Onu da örnek gösterdi bide, "bak nasıl yaşıyolar, hiç problem yok" diye.
Bende diyecek bişey bulamadım, tırstım biraz da. Sonuçta adamın mekanındayız, o herşeyin daha doğrusunu bilir. Yıllardır bu işi yapıyor. Ben daha dünkü hobici ondan iyi bilecek değilim ya.
Bidaha da gelmem ulusa...
Fluval 305 İnceleme
405 yeter diye düşünüyorum. Yine de daha detaylı cevap veren çıkacaktır.
Akvaryum geldi yeni resimler ve ölçü sayfa 3 te

Hocam nacizane düşüncem boyunuz ne kadar uzun olursa olsun, merdiven de kullansanız, tabanda bir değişiklik yapmak istediğinizde 1metre derinliğe ulaşabilmek için kolunuzla beraber kafanızı da suya sokmanız gerekecektir. Balıklarla yüzmeyi sevmiyorsanız yüksekliği bence de düşünün.

Merdiven kullanmak ya da boyunuzun uzun olması sadece akvaryumun üstüne erişiminizi kolaylaştırır. Tabana ulaşmak için düşünün konuyu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.