ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
LantisBeawolf
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ekim 2010 04:51
Son Ziyaret:
14 Nisan 2024 11:49
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
K. Ertan Sevgi
Doğum Tarihi:
27 Kasım 1970
Yaş:
53
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

K. Ertan Sevgi

SON 10 MESAJI

En gösterişli tatlı su balığı?
Zevklerin değişik olmasının yanında; sadece renklilik ya da gösterişlilik gibi kavramlar konuyu yeterince ifade edememekte. Öncelikle ne istediğinize karar vermelisiniz. Sonrada, edinebileceğiniz akvaryum ebadının en fazla ne kapasitede olacağına belirleyin. Bu ebada uygun türlerin akvaryumda çekilen videolarını izleyin. Sonrasında kendinize uygun türü seçersiniz. Burada atlamamanız gereken nokta, sizin kapasitenizinde belirleyici olduğudur. Kapasiteden kastım; bilgi düzeyi değil. Bu devirde bilgiye ulaşmak çok kolay, rahatlıkla halledersiniz. Fakat, ne kadar zaman, emek ayırabilirsiniz o önemli. Her türün istekleri ve sizin ilgi ve emeğinize ihtiyacı farklıdır. (Akvaryum ebadının ölçüsüde bu noktada belirleyicidir.) Size uygun türü seçerken bu noktaları da göz önünde tutmanız yararlı olur.
Akvaryumunuz hangi türlerden oluşuyor? (anket No. 004)

2. Tatlı su - Discus, 3. Tatlı su - Canlı doğuran, 6. Tatlı su - Bitkili. (6. şık 2 ve 3. şıklara dahil. Sonuç olarak her iki akvaryumumda bitkili.)

silis kumda bitki yetişirmi
Silis kumda bitki yetişir. Eğer low tech düşünüyorsanız, hiç çekinmeden silis kuma da yönelebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey; kumun ince olmamasıdır. 3-4 mm kalınlığında silis kum tercih etmeniz yeterli olur.
Isıtıcı Önerisi
25 litrelik akvaryuma 100 watt sorun olabilir. Eğer ısıtıcınız arıza yapar ve su ısındığında devre dışı kalmazsa, 100 watt lık ısıtıcı o akvaryumu kaynatır. Eğer daha büyük bir akvaryuma geçme niyetiniz yoksa 25 wattı tercih etmeniz daha tedbirli bir davranış olur.
Discus kayalığı
Discusların kendine özgü istekleri var karşılanınca da karşılığını bol bol alıyorsunuz. Bu balıklar kesinlikle çok dayanıklılar. Zayıflıklarıyla ilgili bütün inanışlar, strese yatkınlıklarından kaynaklanıyor. Mutlu bir discustan daha dayanıklı bir balık bilmiyorum. Ve sizinkiler mutlu gözüküyorlar. Tebrik eder, balıklarınız ve sizin mutlu birlikteliğinizin daha da artarak devam etmesini dilerim.
Termometreler Arası Değer Farkı
Derecenizi; koltuk altınıza koyun, tamamen kolunuz ve gövdeniz arasında kalsın. 5 dakika kadar bekleyin. Çıkarıp üzerindeki değeri okuyun. İnsan vücudunun ısısı 36.5 derece civarındadır, bunu okuduğunuz değerle karşılaştırarak derecenizin yaptığı ölçümün sağlığı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
Tilki Kuyrugu hakkında ?
Tilki kuyruğu için kum düşünmenize gerek yok, zira kendisi yüzey bitkisidir. Zemine dikerseniz, yüzeye ulaşana kadar yaprak aralarını açacaktır. En güzel gelişimini, akvaryum üzerinde serbest haldeyken gösterir.
akvaryum yapımı

İki camın arasında silikonun kaplayacağı alanı 1 mm olarak düşünebilirsiniz.

malzeme arayan hobiciler
Aslına bakarsanız genelleme yapmak doğru değil. Açık bir platformda; değişik kültür düzeyinde, birbirinden çok farklı ahlak seviyesine, karakter yapısına sahip, kısacası her türden insana ulaşmak ve onlar tarafından ulaşılmak mümkün. Bu işin satıcı ya da alıcı olma noktasında bir farklılığı olduğuna inanmıyorum. İnsanlar ne iseler; alıcı ya da satıcı pozisyonlarında onu sergiliyorlar. Hiç bir alanda tam bir sterilizasyonun mümkün olmadığının bilincinde olarak, kendimizi olası farklı dile ve anlayışa sahip insanlarla karşılaşmamızda en az yıpratmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Muhatap olduğumuz her kaba ya da görgüsüz hareketin değer vermediğimiz sürece üzerimizde etkisi olamaz. Sergilenen yanlış davranış, bizi değil sergileyeni anlatır, düşen onun seviyesidir bizimkisi değil. Aslında bu durumun sergilenmesi avantajdır, muhatabınızın kim olduğunu anlar ilişkinin incinebileceğiniz boyuta taşınması ihtimaline izin vermeme fırsatınız olur. (Tehlikeli olanlar; hallerini maskelemeyi başaranlardır, nasıl biriyle muhatap olduğunuzu iş işten geçmeden anlayamazsınız.)
 
Kanımca en doğru davranış; istemediğiniz tarzda diyaloglara muhatap olacağınızı baştan kabul ederek, (alıcı yada satıcı pozisyonundayken) girişiminizde istediğiniz tarzdaki diyaloglara konsantre olmanızdır. Küsmek ya da vazgeçmek olası fırsatları kaçırmanızdan başka işe yaramaz. (Burada fırsattan kasıt maddi değildir, bence en büyük fırsat değerli insanlarla tanışabileceğiniz ihtimalidir.) Yani sevmediklerinizden kaçarken seveceklerinizi feda etmek anlamlı olmaz.
 
Kısacası; gereksizleri kaale almayın, gereklilere konsantre olun. Geri bildirim sistemini ihmal etmeyin.
dıskus yem sorunu

Yeni eklenen discusların ortama alışmaları zaman alabilir. Bunun dışında discuslar yem konusunda seçicidirler. Alıştıkları yemin dışındaki yemlere de soğuk bakabilirler. Balıkların önceki sahibinden neleri sevdiklerini öğrenmeniz faydalı olacaktır. Moralinizi bozmayın, bir süre aç kalmak balıklarınıza zarar vermez, sağlıklı bir balık eninde sonunda yemlere iltifat etmeye başlayacaktır.

Unutmadan; yeni balıklarınız hayırlı olsun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.