Baboky Ekibinin Low Tech Karides Akvaryumu Güncesi


Mr_OceanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2022
İl: Mugla
Mesaj: 109
Mr_OceanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2022 02:23
Kıymetli okuyucu,

Bu konu, açıldığı 24.12.2022 tarihi itibariyle 8 günlük olan bir nano, low tech, bitkili karides akvaryumunun kuruluş ve gelişim öyküsünü anlatmaktadır. Akvaryum, bu işten hiç anlamayan (Süzme acemi) bir baba ve 7 yaşındaki oğlu tarafından kurulmuştur. Ekibin bu konuyu bir günce şeklinde tutma niyeti vardır. İbret dolu bir hikaye sizleri beklemektedir.

[B]Başlıyoruz...[/B]
Ekibin baş kahramanı Oky. Yaş 7. Baba ise ekibin finansörü ve amelesi tabii ki.
Ekip tam hayvan severdir. Evin içerisinde 3 kedi ve 1 köpekle birlikte büyüyen Oky, şehirden uzak yaşamın keyfini çıkartmakta, bu sırada doğada karşısına çıkan fantastik hayvanlara merak duymakta ve bunları evde besleyip gözlem yapmak için yanıp tutuşmaktadır.
Salyangozları, karıncaları ve böcekleri çok sever. Evde plastik kapta basit bir teraryum kurma girişimi yaşanır. İçerisine tespih böcekleri ve kara salyangozları konulur. Salyangozlar dev gibi olur, yumurta yapar. Tespih böcekleri kaptan kaçar. Anne cinnet geçirir, kabak babaya patlar [:D] Teraryum bozularak hayvanlar doğaya salınır.
Tırtılların nasıl kelebeğe dönüştüğünü merak eder. Doğadan tırtıl yakalanır ve evde ağ içerisine bir yaşam alanı kurulur. Tırtıl koza yapar. Sonunda güveye dönüşür. Doğaya salınır.
Örümcek besleme girişimi sonrası yüzlerce yavru örümcek eve dağılır... Benzer hikayeler sürmektedir.
Görüldüğü gibi Oky meraklıdır, baba ise resmen çanak tutmaktadır. Son zamanlarda evde karınca çiftliği kurmak için yoğun talepler vardır. Karınca çiftliği için Türkiye'deki imkanlar son derece sınırlıdır. Ayrıca koloninin kaçıp evi istila edebileceği fikri tüm aileyi germektedir.

Kurtarıcı hamle, babanın ofisinde çalışan birisinin masasına bir adet Betta balığı koymasıyla gelir. Karınca çiftliği yerine bir akvaryum kurmaya ne dersin? Hem içine su salyangozları da koyabilirmişiz. Oky'nin aklı gider.

11 Aralık 2022 Pazar. Baba-oğul dolaşırken Oky bir pet shop'a gidelim belki akvaryum vardır, balıklara bakarız diye tutturmaya başlar. Baba hay hay der. Google'dan pet shop bulunur, yorumlarda akvaryum canlıları bulunduğu görülür, açık olduğu sorulur ve gidilir. Dükkan bölgenin en büyük pet mağazasıdır ama akvaryum konusunda basit canlılar ve malzemeler vardır. Oky lepistesleri beğenir. Elma salyangozlarına aşık olur. Baba 35 cm akvaryum satmaya çalışan satıcıdan huylanır. Oky alalım diye talepte bulunsa da baba biraz araştıralım deyince ısrarcı olmaz.

12 Aralık 2022 Pazartesi. Baba araştırmaya başlar. Önce akvaryum ebadını belirler. 50 cm eninde bir akvaryum eve uygundur. 35-40 litre net su hacmine sahip bir akvaryum gayet güzel başlangıç olacaktır. Birkaç malzeme daha belirleyip okudukça bu forumu keşfeder ve bir konu açarak üyelere danışır. Forum çok faydalı olmuştur. En önemli kısım akvaryumu edinmektir. O aşamadan sonra akvaryuma uygun sistem görece kolaydır.
Pazar günü gidilen, eve 20 km uzaklıktaki pet shop telefonla aranır. 50 cm eninde ve istenilen hacimde yerli, ekonomik bir akvaryum sorulur. "Elimde var abi" cevabı alınır. Fiyat alındıktan sonra "Tamam oğlumla geliyoruz." denilir. İş-güç bırakılır. Oğlanın okula gidilir. Babayı gören Oky mutludur. Akvaryum almaya gidiyoruz denildiğinde sevinçten çıldıracak gibi olur.
Telefondan 1 saat sonra, okuldan doğrudan pet shop'a gidilir. Dükkancı "İstediğiniz akvaryum elimde yok abi, 15 güne gelir" der. Onun yerine 2.500 liralık yabancı bir akvaryum vereyim önerisinde bulunur. Akvaryum almaya gelen çocuğun hevesini kullanarak babayı dev yolma niyetindedir. Baba, oğluna kötü örnek olmak istemediğinden dükkanda olay çıkartmaz.
Havada yoğun hayal kırıklığı vardır. O pet shop artık "Yalancı adamların pet shopu" olmuştur. Kös kös eve dönülür.

Dönüp o dükkanı yakmakla 1000 km yol kat edip İstanbul'da bir akvaryumcuya gitmek arasında kalınır. Kalbi kırık bir çocuk nasıl görünüyor bilenleriniz varsa beni anlayacaktır.

13 Aralık 2022 Salı. 50 km çapında kaç tane pet shop varsa aranır. Yok arkadaş, akvaryum hobisi bitmiş. Herkes kedi-köpek ürünleri satar olmuş. Arada tek tük japon balığı ve fanus bulunduranlarda var ama akvaryum yok. Kargoyla akvaryum yollayan 1-2 yer var ama o tren "yalancı adamların pet shopu" sayesinde kaçtı. O akvaryum ne olursa olsun bu akşam olmadan edinilmeli.
Sonuçta kenar köşede gayet hırpani bir dükkanın elinde kalmış, içinde örümceklerin yuva yaptığı son bir adet akvaryum bulunur ve alınır. Hayal edilen gibi değildir, plastik çerçevelerinin rengi güzel değildir hatta baya baya çirkindir, 23 litre net iç hacmi vardır ama tek seçenektir. Artık ne yapalımdır.
Oky akşam akvaryumu görür ve sevinçten havalara uçar.

Forum sayesinde karideslerin varlığı öğrenilir ve karides akvaryumu kurmaya karar verilir.

[B]Kurulum - 16 Aralık 2022 Cuma - 0. Gün[/B]
Hikayenin asıl ibret kısmı bundan sonrasıdır. Buraya kadar sabırla okuduysanız teşekkür ederim. Daha çok ya sabır çekeceğiniz yerler şimdi başlıyor.
Oky sabah-akşam akvaryum konuşmakta, her gün kargoyla gelecek malzemeleri beklemektedir. Cuma sabahı Oky okula gittikten hemen sonra yakındaki şubeden malzemeler alınır. Akşam okuldan geldiğinde sürpriz olsun diye hemen akvaryumu kurmaya karar verilir.

5kg dere kumu, yıkamadan etmeden haşırt diye akvaryuma serilir [:)] Taşlar ve bitkiler şöyle bir sudan geçirilir. Filtre, ısıtıcı ve ışık takılır. Sonra baya çeşmeden akan musluk suyuyla doldurulur. Su, 50 tonluk dev bir betonarme depodan gelmekte ve sadece 9 eve dağıldığından orada uzunca bir süre geçirmektedir. TDS'nin düşük olduğu bilinmektedir. Ayrıca depoda sülüklerde vardır. Demek ki klor uçmaktadır. Hatta belki faydalı bakteri bile olabilir. Hurafelere itinayla inanılır, güvenilir. Evlerinizde denemeyiniz.
Bakteri kültürü vb. eklenmemiştir.

İşte ibret tablomuz:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/161220221240201.jpg[/IMG]

Ölçüler: İç ölçüleri 48,9 x 28 x 18,7 gibi geliyor. Bu da 25 litre brüt, 23 litre gerçek hacim. Taş/ kum vb sonrası net 20 litre gibi.
Canlı Türleri: Yok
Bitki Türleri: Elodea Densa
Tankın Yaşı: 10 dakika
Filtrasyon, Isıtıcı ve Işıklandırma:: Eheim Aquacorner 60 iç filtre, Aquael Platinium 25W ısıtıcı, beyaz/ mavi ledli 30cm dandik bir aydınlatma

[B]17 Aralık 2022 Cumartesi - 1. Gün[/B]
Yukarıdaki kurulumdan sadece 1 gün sonra akvaryuma 2 adet mavi elma salyangozu ekledik.

[B]19 Aralık 2022 Pazartesi - 3. Gün[/B]
Günlük %25 civarında su değişimleri ile devam ediyoruz. Suyu musluktan haşırt diye eklemeye devam. Sadece sıcaklığına özen gösteriliyor. Elodea'ların gelişimleri gözle görülüyor. Elma salyangozlarını ıspanaklarla, kapya biberlerle, Tetramin yemlerle besliyoruz. Ahali mutlu gibi.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/251220220123431.jpg[/IMG]

[B]20 Aralık 2022 Salı - 4.Gün[/B]
İş seyahatindeyim. Oky'nin hasta olduğunu, eve yollandığını ve doktorun 1 hafta rapor verdiğini öğreniyorum. Dönüşte Hobihanem İrfan'a uğramak farz oluyor.
Biraz fazla aceleci olsam da İrfan'dan 10-15 tane kiraz karides, 2 yavru tavşan salyangozu, biraz moss ve bir tane de anuibas bitkisi alıyorum. Akşam Oky 39 derece ateşli de olsa çok mutlu oluyor. Böceğe benzedikleri için karidesleri çok seviyor. Hayvanları tanka ekliyoruz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/251220220129551.jpg[/IMG]

[B]23 Aralık 2022 Cuma - 7. Gün[/B]
Tanka bir tane mangrov kökü, 2 moss topu, bir tane tele sarılı moss ve biraz da salvinia natans su üstü bitkisi ekliyoruz. En sağdaki elodea'nın sürgününü buduyoruz. İnanılmaz bir büyüme içerisindeler. İrfan'dan aldığımız java moss'u atıyoruz. Günlük veya 2 günde bir %25 su değişimine devam. Değişimde halen "Musluktan tanka, el değmeden ve dinlendirmeden" prensibi işliyor. Sadece sıcaklık akvaryum ile eşit. Ahali hayatından memnun görünüyor.
Bitkilerle bir adet minare salyangozu yavrumuzda olmuş. Forum sayesinde öğreniyoruz. Onu da akvaryumda tutmaya karar veriyoruz.

Acemi işi akvaryum işte şöyle gözüküyor [:nazar:]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/251220220136331.jpg[/IMG]

[B]Canlılarımızdan birkaç kare[/B]

Elma salyangozu kapya biberin tadını çıkartırken:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/251220220154211.jpg[/IMG]

Hain domdom, biz seni en güzel kapyalarla, ıspanaklarla besledik. Sen gittin su üstü bitkilerine dadandın ama suç üstü yakalandın:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/251220220154171.jpg[/IMG]

Tavşan salyangozu, kayanın üstüne çıkmış uyurken:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/251220220154311.jpg[/IMG]

Bu da tatlış karideslerimizden birisi [:)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/251220220154261.jpg[/IMG]

Sabırla okuduğunuz için BabOky ekibi olarak teşekkür ederiz. Bu süreçte forum'un çok büyük faydasını gördük. Bitkilerimizi seçerken "Kolay bitki kılavuzu" konusu bizim yol göstericimiz oldu. Tüm türlerle ilgili yazılanları, tecrübeleri vaktimiz yettiğince okuduk, öğrendik. Hepsini uygulamadık. En önemlisi, yeni tank sendromu konusuydu. Dev su deposuna ve sık su değişimine sığındık. Umarım faydalı bakterilerimiz biraz da olsa üremeye başlamışlardır. İşin aslı ben başta bu bakteri olayına tam vakıf olamadım. Sonra da olayların akışı bu şekilde gelişti ve internetten bakteri kültürü edinecek zamanım olmadı. Buradaki dükkanlarda da yok.

Bu arada akvaryumla ilgili bir bilgiyi Oky'e anlattığımda bana her seferinde "Bunu kimden öğrendin? Yalancı adamların pet shop'undan mı yoksa akvaryumu bilen abilerden mi?" diye soruyor. Bu forum onun için artık "Akvaryumu bilen abiler" [:)] Akvaryumu bilen ablaları tenzih ederim.

Konuyu güncel tutmaya çalışacağız.

Hepinize iyi pazarlar, selamlar ve sevgiler [:3]

[B]15 Ocak 2023 - 30. Gün düzenlemesi:[/B]
Konu mesajlarında paylaşıyorum ama akvaryumun genel görünümünü ilk mesajda da paylaşmak istedim [:)]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237540/150120231438121.jpg[/IMG][EDIT]Mr_Ocean,2023-01-15 14:42:08[/EDIT]

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]237453,Maverickse[/T][T]236810,UrasArt[/T][T]120008,TTuna[/T][T]233081,Akvaryumis[/T][T]204774,Cem Altay[/T][T]225665,giyotyn[/T][T]231057,lovtek[/T][T]10161,a.gumrah[/T][T]237657,CaglaT[/T][T]217431,Ferhat_06[/T][T]175579,Sheyda27[/T][T]180094,HarunYILDIRIM[/T][T]5853,SaRCoPhiLiuS[/T][T]214318,engin045[/T][T]19769,ogurcay[/T][T]232050,MrzAdar[/T][T]233074,karahindiba 16[/T][T]119483,Eldurmaz[/T][T]235899,TheGhuls[/T][T]100597,twinsoul[/T][T]222977,mrcnnn[/T][T]237895,Aqua42[/T][T]230070,erosennin[/T][T]225266,Fuat.52[/T][T]182409,BoranPara[/T][T]231277,Sercioo[/T][T]197800,cagri[/T][T]156431,UgrKdy[/T][T]240275,Laterthanbefore[/T]
Teşekkür Edenler: [T]231277,Sercioo[/T][T]156431,UgrKdy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaverickseÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 229
MaverickseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2022 02:59
İlk kurulumunuza göre gerçekten çok iyi olmuş. Sade ve görselliği güzel duruyor. Tavşan salyangozlar farklı bir hava katmış çok estetik duruyorlar. Suyunuz her ne kadar depoda beklemiş bile olsa bence dinlenmiş su kullanmanızı öneririm garantiye almak için. 2-3 gün su şişelerinde ağzı açık şekilde bekletip kullanabilirsiniz. Birde o yavru minare salyangozu çoğalmaya başlarsa bu kadar sevimli gelmeyecektir.

Beğenenler: [T]237540,Mr_Ocean[/T]
Teşekkür Edenler: [T]237540,Mr_Ocean[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ternapiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 5513
ternapiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2022 02:59
Okumaya öyle dalmışım ki bitince "Yaa ne çabuk bitiii" diye bir hayal kırıklığı yaşadım[:geek:]

Hikayeniz de anlatımınız da etkileyici, kaleminize sağlık[:3]
Kurulumunuz hayırlı ve uzun ömürlü olsun[:3]


Bu arada, sülükler su deposunda mı yaşıyor[:O] O suyu ne için kullanıyorsunuz normalde[:?]


Beğenenler: [T]237540,Mr_Ocean[/T][T]204774,Cem Altay[/T][T]237657,CaglaT[/T][T]180094,HarunYILDIRIM[/T][T]233074,karahindiba 16[/T]
Teşekkür Edenler: [T]237540,Mr_Ocean[/T]
+1: [T]204774,Cem Altay[/T][T]180094,HarunYILDIRIM[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mr_OceanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2022
İl: Mugla
Mesaj: 109
Mr_OceanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2022 10:01
[:D][QUOTE=Maverickse]İlk kurulumunuza göre gerçekten çok iyi olmuş. Sade ve görselliği güzel duruyor. Tavşan salyangozlar farklı bir hava katmış çok estetik duruyorlar. Suyunuz her ne kadar depoda beklemiş bile olsa bence dinlenmiş su kullanmanızı öneririm garantiye almak için. 2-3 gün su şişelerinde ağzı açık şekilde bekletip kullanabilirsiniz. Birde o yavru minare salyangozu çoğalmaya başlarsa bu kadar sevimli gelmeyecektir.[/QUOTE]
Teşekkürler. Basit malzemelerle, sınırlı imkanlarla ve acemilikle bu kadar oldu. Jenerik olmaktan uzak olsa da bize seyir zevki veriyor. Teşekkür ederim.
Minare salyangozu dün sabah köpeği gezdirirken konu oldu. Çoğalıp istila ederse ara sıra toplayıp denize bırakma kararı aldık. Tür denizde de yaşayabiliyormuş. Böylece orayı da gözlem yapmak için kullanacağız. Bence bizim bu kafayla minare salyangozu endişelerin basit kısmı olarak kalıyor. Daha kim bilir neler göreceğiz [:D]
İyi pazarlar.

[QUOTE=ternapi]Okumaya öyle dalmışım ki bitince "Yaa ne çabuk bitiii" diye bir hayal kırıklığı yaşadım[:geek:]

Hikayeniz de anlatımınız da etkileyici, kaleminize sağlık[:3]
Kurulumunuz hayırlı ve uzun ömürlü olsun[:3]


Bu arada, sülükler su deposunda mı yaşıyor[:O] O suyu ne için kullanıyorsunuz normalde[:?]

[/QUOTE]

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sülükler su deposunda yaşıyormuş evet. Ben de akvaryumu kurmadan evvel kazara fark ettim. Depoyu temizleteceğiz ama bu sırada içimizdeki bilim insanı durmuyor [:)]
İyi pazarlar.[EDIT]Mr_Ocean,2022-12-25 10:01:29[/EDIT]

Beğenenler: [T]204774,Cem Altay[/T][T]213398,ternapi[/T][T]180094,HarunYILDIRIM[/T][T]233074,karahindiba 16[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumisÇevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 324
AkvaryumisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2022 10:47
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık darısı başımıza [:)))]

Teşekkür Edenler: [T]237540,Mr_Ocean[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ClassyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 339
ClassyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2022 11:45
Öncelikle hoşgeldiniz aramıza, ve tebrik ederim gerçekten, yeni başlamanıza rağmen, bu işi 1, 2 sene yapan veya yaptığını zanneden bir çok hobiciden daha başarılı bir iş çıkarmışsınız. (kendi görüşüm) başarılarınızın devamını diliyorum.

Teşekkür Edenler: [T]237540,Mr_Ocean[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mr_OceanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2022
İl: Mugla
Mesaj: 109
Mr_OceanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2022 13:33
[QUOTE=Akvaryumis]Çok güzel olmuş ellerinize sağlık darısı başımıza [:)))][/QUOTE]

Çok daha iyileri sizin olsun. Selamlar.

[QUOTE=Classy]Öncelikle hoşgeldiniz aramıza, ve tebrik ederim gerçekten, yeni başlamanıza rağmen, bu işi 1, 2 sene yapan veya yaptığını zanneden bir çok hobiciden daha başarılı bir iş çıkarmışsınız. (kendi görüşüm) başarılarınızın devamını diliyorum. [/QUOTE]

Hoş bulduk. Beğenmenize sevindim. Tüm hatalarımı açıkça paylaştım, bence konuşmak için erken [:D] Her gün sabah kalkıp tekmil alıyorum, uyuyan salyangozları "Koğuş kalk" diye bağırarak dürtüklüyorum. Umarım kayıpsız ve türlerin mutlu mesut, uzunca bir süre yaşayacağı bir tankımız olur. Selamlar.

Beğenenler: [T]188893,Classy[/T][T]237657,CaglaT[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3419
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2022 22:22
"Bu hobiye yeni başlayan biri nasıl olmalı?" diye sorulsa tam olarak sizin konunuzu örnek gösteririm. Kurduğunuz akvaryumun görsel olarak ne kadar iyi veya kötü olduğunun hiçbir önemi yok. Önemli olan hevesinizi doğru adımlarla körüklemeniz. Bu noktada da kurulum yapmadan önce araştırma yapmanız, anlatım dilinizdeki titizlik ve özen hepsi bunun göstergesi. Zira forumda zaman zaman acemi hobicilerin üslup ve tavırları, yaptıkları işlerdeki yanlışlar çokça eleştiriliyor. Hep derim, araştırma yapmak, bunun isteğine sahip olmak bu hobinin en önemli parçası. Genelde bir hevesle balık beslemek isteyen insanlar soluğu en yakın pet shopta, akvaryumcuda alıyor. Bu akvaryumcuların çoğu, tabiri caizse acemilere yolunacak tavuk olarak baktıkları için bir sürü gereksiz ve yanlış malzeme satıp parasına bakıyor. İşler yolunda gitmediğinde ise acemilerin hevesi kaçıyor, macera hüsranla sonuçlanıyor. Neyse ki siz doğru adımları atıp bu hobiye başlamışsınız, bu hobiye bulaşıp da bırakabileni pek görmedim. Umarım tecrübelendikçe daha güzel kurulumlarınızı da görürüz. Kolay gelsin, keyifli hobiler.

Beğenenler: [T]180094,HarunYILDIRIM[/T]
Teşekkür Edenler: [T]237540,Mr_Ocean[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mr_OceanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2022
İl: Mugla
Mesaj: 109
Mr_OceanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2022 00:03
[QUOTE=Neothauma ]"Bu hobiye yeni başlayan biri nasıl olmalı?" diye sorulsa tam olarak sizin konunuzu örnek gösteririm. Kurduğunuz akvaryumun görsel olarak ne kadar iyi veya kötü olduğunun hiçbir önemi yok. Önemli olan hevesinizi doğru adımlarla körüklemeniz. Bu noktada da kurulum yapmadan önce araştırma yapmanız, anlatım dilinizdeki titizlik ve özen hepsi bunun göstergesi. Zira forumda zaman zaman acemi hobicilerin üslup ve tavırları, yaptıkları işlerdeki yanlışlar çokça eleştiriliyor. Hep derim, araştırma yapmak, bunun isteğine sahip olmak bu hobinin en önemli parçası. Genelde bir hevesle balık beslemek isteyen insanlar soluğu en yakın pet shopta, akvaryumcuda alıyor. Bu akvaryumcuların çoğu, tabiri caizse acemilere yolunacak tavuk olarak baktıkları için bir sürü gereksiz ve yanlış malzeme satıp parasına bakıyor. İşler yolunda gitmediğinde ise acemilerin hevesi kaçıyor, macera hüsranla sonuçlanıyor. Neyse ki siz doğru adımları atıp bu hobiye başlamışsınız, bu hobiye bulaşıp da bırakabileni pek görmedim. Umarım tecrübelendikçe daha güzel kurulumlarınızı da görürüz. Kolay gelsin, keyifli hobiler.[/QUOTE]

Güzel sözleriniz ve mesajınız için teşekkür ederim. Bize denk gelen pet shop esnafı olmasaydı ve biraz daha vaktim olabilseydi çok daha iyi bir başlangıç yapabilirdim bende. Her işte bir hayır vardır diyerek devam ediyorum yoluma. Selamlar.

Beğenenler: [T]180094,HarunYILDIRIM[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2022 09:16
Elinize sağlık ve başlangıcın ne kadar güzel olduğu, hikayenin ne kadar akıcı olduğundan belli. Ve yine böyle bir şey yazabilen yurdum insanının eğitimi, okumayı ve öğrenmeyi, öğrendiğini uygulaması takdir değil, madalya verilesi. Sayınız oldukça az ama bu dönemde mikroskopla bulunabilecek düzeydesiniz. Çok daha güzel günler, güzel akvaryumlar sağlıkla, mutlulukla sizlerin olsun, olacakta zaten görünen bu.

Oky'e selamlar. [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mr_OceanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2022
İl: Mugla
Mesaj: 109
Mr_OceanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2022 14:01
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Elinize sağlık ve başlangıcın ne kadar güzel olduğu, hikayenin ne kadar akıcı olduğundan belli. Ve yine böyle bir şey yazabilen yurdum insanının eğitimi, okumayı ve öğrenmeyi, öğrendiğini uygulaması takdir değil, madalya verilesi. Sayınız oldukça az ama bu dönemde mikroskopla bulunabilecek düzeydesiniz. Çok daha güzel günler, güzel akvaryumlar sağlıkla, mutlulukla sizlerin olsun, olacakta zaten görünen bu.

Oky'e selamlar. [:)][/QUOTE]

Teşekkürler, selamınızı da ileteceğim kendisine [:)]
Ofise şöyle sindire sindire, yavaş yavaş güzel bir küp Betta akvaryumu kurma fikrini bir türlü atamıyorum aklımdan. Siyah kum, ortaya açık renk bir vadi, üzerlerine yeşil moss sarmış dragonstone iki yandan bu vadiye doğru uzansa.. İçinde de gösterişli bir Betta... Of, çok fena bulaştım ben bu işe yahu.

Beğenenler: [T]5853,SaRCoPhiLiuS[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UrasArtÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2022
İl: Antalya
Mesaj: 735
UrasArtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2022 14:38
[QUOTE=Mr_Ocean]

Teşekkürler, selamınızı da ileteceğim kendisine [:)]
Ofise şöyle sindire sindire, yavaş yavaş güzel bir küp Betta akvaryumu kurma fikrini bir türlü atamıyorum aklımdan. Siyah kum, ortaya açık renk bir vadi, üzerlerine yeşil moss sarmış dragonstone iki yandan bu vadiye doğru uzansa.. İçinde de gösterişli bir Betta... Of, çok fena bulaştım ben bu işe yahu. [/QUOTE]

Bakıyorum da hobi bağımlılık yapmış [:D] Umarım herşey dilediğiniz gibi olur. Aklıma birşey takıldı tabi nerde çalıştığınıza göre değişir ama akşam çoğu iş yerinde kaloriferler vs. kapanıyor o yüzden elektirik faturasına biraz fazla yansıyabilir aklınızda olsun bence.[EDIT]UrasArt,2022-12-26 14:39:16[/EDIT]

Beğenenler: [T]237540,Mr_Ocean[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetkngrÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2022
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 2046
AhmetkngrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2022 14:56
[QUOTE=UrasArt]

Bakıyorum da hobi bağımlılık yapmış [:D] Umarım herşey dilediğiniz gibi olur. Aklıma birşey takıldı tabi nerde çalıştığınıza göre değişir ama akşam çoğu iş yerinde kaloriferler vs. kapanıyor o yüzden elektirik faturasına biraz fazla yansıyabilir aklınızda olsun bence.[/QUOTE]
İşyerinde akvaryum bulunduran biri olarak güzel elektirik faturası yansıyor [:(]
Isıtıcı,ışık,filitre vs... Derken kışın 100tl farkı buluyor[:(]
Ama arkadaş çok güzel bir babalık yapıyor ve bunu göze alıyor [:D][EDIT]Ahmetkngr,2022-12-26 14:57:06[/EDIT]

Beğenenler: [T]236810,UrasArt[/T]
Teşekkür Edenler: [T]237540,Mr_Ocean[/T]
+1: [T]236810,UrasArt[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mr_OceanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/12/2022
İl: Mugla
Mesaj: 109
Mr_OceanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2022 15:31
[QUOTE=UrasArt]

Bakıyorum da hobi bağımlılık yapmış [:D] Umarım herşey dilediğiniz gibi olur. Aklıma birşey takıldı tabi nerde çalıştığınıza göre değişir ama akşam çoğu iş yerinde kaloriferler vs. kapanıyor o yüzden elektirik faturasına biraz fazla yansıyabilir aklınızda olsun bence.[/QUOTE]

Yaptı gerçekten. Ne güzel tasarımlar varmış, ne güzel sanatlar mevcutmuş. Çok müthiş gerçekten, sevilmeyecek gibi değil. Ege tarafındayım, burası o kadar soğuk olmuyor. Ayrıca 25W ısıtıcı ne kadar oynatabilir ki faturayı, bence anlamayız bile [:)]

[QUOTE=Ahmetkngr]
İşyerinde akvaryum bulunduran biri olarak güzel elektirik faturası yansıyor [:(]
Isıtıcı,ışık,filitre vs... Derken kışın 100tl farkı buluyor[:(]
Ama arkadaş çok güzel bir babalık yapıyor ve bunu göze alıyor [:D][/QUOTE]

Teşekkür ederim.

Beğenenler: [T]236810,UrasArt[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir