ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bahadir74
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mart 2006 13:22
Son Ziyaret:
04 Kasım 2024 21:24
Toplam Mesaj:
1143 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bahadır FIRAT
Doğum Tarihi:
09 Eylül 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Yazılım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bahadır FIRAT/İSTANBUL



"Bilmiyorsan insanları yanlış yönlendirme"

SON 10 MESAJI

Bitkili Büyük Tank Kurulumu İçin Tavsiye
Herkese merhabalar; uzun bir aradan sonra hobiye tekrar dönme kararı verdim ve evime 150/60/50 ölçülerinde bir tank alıp içinde yoğun olmayacak şekilde bitki ve discus beslemeye karar verdim. Daha önce uzun süre Tanganika, Malawi cichlidleri , Arowana ve çeşitli türlerde tecrübe sahibi oldum lakin ilk defa bitki ve discus besleyeceğimden tank kurulumunda sorun yaşamaktan korkuyorum. Bu konuda çeşitli makaleler okumakla beraber sizin de görüşünüzü almak istedim.

Kum olarak; en alt katmana lav taşı bir üst katmana dere kumu kurmayı düşünüyorum daha sonrasında misket gübre ile takviye yapmayı planlıyorum zira bu ölçüde bir tank için gübreli kumların fiyatları astronomik fiyatlara ulaşıyor. İlk aşamada sadece co2 ihtiyacı çok düşük olan bitkilerden başlayacağım. Bu hususta tavsiyelere açığım.

Işıklandırma olayında şu anlık çözdüm sayılır ilerleyen zamanlarda co2 sistemi de akvaryuma entegre edeceğim.

Sormak isteğim ise bu büyüklükte bir tank için ilk kurumda o kadar suyu dinlendirecek yerim olmadığından zemin kurulumu yaptıktan sonra suyu direk olarak akvaryuma aktarıp su düzenleyici kullandıktan sonra bitki ekimine başlamam bir problem teşkil eder mi ?

Bazı makalelerde zeminler arası katmanlara sineklik teli kullanımı tavsiye ettiklerini okudum bu iki katman arasına tel atmalımıyım ?

Kum katmanlarını lav taşı (ZEMİNDEN) 4 cm dere kumu 5 cm yükselicek şekilde ayarladım.

Bu yunus kafa yapar mı?
Beklentiniz yüksek olmasın...
Korkuyorum
Suyunuzda amonyum seviyesi oldukça yükselmiştir. Müdehale etmediğiniz takdirde toplu bir ölümle karşı karşıya kalabilrsiniz Yapacağınız en iyi şey düzenli olarak %20 dinlendirilmiş su değişimidir.
tür değişimi
Şİmdilik sorun olmamakla beraber ileride kesinlikle yeterli olmayacaktır. Bunca yıllık balık tecrübeme rağmen Flowerhorn' larda dişi ve erkek ayrımını ben yapamadım umarım siz başarılı olursunuz :) 
flower horn & green terror
Beslemiş olduğunuz iki tür tatlı su balıklarında bulunan en agresif iki türdür. Sürekli kavga etmeleri kaçınılmazdır. Bu şekilde bakmaya devam ederseniz kavgalar sonucu hasta olarak bir tanesini kaybetmeniz içten bile olmayacaktır. İki türden bi tanesinden vazgeçmenizi öneririm. 
30 Litre Akvaryumum'a Balık
30 litrede hangi tür olursa olsun balık bakımına karşıyım. Size de tavsiye etmiyorum. Var olmak haktır. Beslediğimiz canlılara en iyi ortamı sağlamakla hepimiz yükümlüyüz. 
Yunus balıklarıma Siyah pirinç mozaik kum ?
Daha önce bu kumda kullanmıştım. Balıklarımın rengini mat gösterdiği için kaldırmakla beraber yunuslar için ideal olan 0,5 ile 0,1 quvars kum kullanmıştım. size de tavsiye ederim.
300 LİTRE YUNUS AKVARYUMUM ÖNERİLERİNİ ?
Şu anlık için balık popülasyonunuz normal. İlerleyen zamanlarda balık popülasyonunuzu tavsiye ederim (tecrübe sabittir). Yunuslar açık, düz, kumlu alanları sevmekle beraber akıntıdan pek hoşlanmazlar. O yüzden akvaryumunuzdaki filtrasyon sisteminin akıntısını, balıklarınızı rahatsız etmeyecek şekilde ayarlamanızı tavsiye ederim. Diğer değerlere gelecek olursak da su sıcaklığınızı balıklarınızın güzel gelişmesini istiyosanız 26°C'nin üzerine çıkarmamanızı tavsiye ederim. Yem olarak new spectrum formulayı hergün, bunula birlikte tetra, sera gibi markaların bitkisel yemlerini haftada bir iki yemleme şeklinde kullanmanızı öneririm. Balıklarınızıdaki değişikliğe siz bile inanamayacaksınız.  
Tecrübeli Arkadaşlardan Bilgi Lazım
150 lt akvaryumda balıkların sağlığı için popülasyonu minimum seviyede tutmanız gerekmektedir. Ya tek tür olarak safkan yunus besleyerek gelir elde edebilirsiniz. Şayet farklı bir tür beslemek isterseniz nadide  bulunan mbuna türlerini değerlendirebilirsiniz. maksimum balık sayınızı 8 adetin üzerine çıkarmamanızı tavsiye ederim. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.