ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
M.YILMAZ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Temmuz 2008 02:14
Son Ziyaret:
09 Ağustos 2012 01:34
Toplam Mesaj:
163 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat YILMAZ
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


İstanbul/PENDİK
120x55x65h= 429lt Ana tank + 64x38x50h= 121lt sump + 3 X 100lt tanklar 80lt Sump sistemli set

SON 10 MESAJI

Fluval Mı Eheim mi JBL mi Tercih Etsem Çok Kararsızım
Fluval - JBL ve Eheim tercih ederdim

bence yaza kadar iade etsem diye düşünürseniz zarar edersiniz 100TL idareten etmek için çok para 5-10 değil yani
Yumurta almış sp yem yer mi ?
Hiç birşey olmaz 21gün yem yemez, 21gün sonra dişinizi kusturmanız gerekiyor, yada ayrı bir akvaryuma koyarak kendisi yavruları salması bekleyebilirsiniz
Sp yumurta yutmuş mu ? resimli videolu
Var,ağzına ilk yumurta aldığında baya şiş olurlar, fakat 10gün gibi bir süre geçtiğinde bu şişlik sizin resimlerdeki gibi azalır ama dişinizde hala ağzı dolu
Isıtıcıyı Yatay Konumda Koysam.
Genelde olmaz fakat ısıtıcının ısı ayarlanan kısmı suyun üstünde kalacak şekilde konulmalı yani tam yatay değilde çaprazlama koyarsanız sıkıntı olmaz
Yunus Yavru Alma Hakkında
1- yeni doğanlar zarar görür yada yanık kalırlar. 2-3cm leri yeni doğanları afiyetle yerler

2- balıklarınız kaç cm'ler ( dişiler )

3- yenmesinden yada yanık kalmasından iyidir. bence 5'lt bidonların dikine ortadan 2'ye bölün yan ve alt kısımlarını yavruların kaçamıyacak kadar delikler denin ve bidon batmaması için strafor ile su üstünde kalacak şekilde yanlara strafor bağlarsınız bu yavruluğu yavrularınız 1 - 3 cm arası olacak kadar ana tankınızda büyütünüz, sonra yavrularınız için kullandığınız akvaryumu sineklik ile 2 ye istediğiniz oranda bölünüz bu ana tankınızda bulunan 3cm ulaşmış yavrularınızı yavru akvaryumunuza koyunuz.,

4- ne yapmak istediğinize bağlı ve ne seviyede yapmak istediğinize ( kendi çapınızda set yaparakta bu işi yapabilirsiniz )

5- her boyda satış yapabilirsiniz, ( her malın alıcısı vardır derler )

6- pet shoplar 6cm civarı alırlar 
AKVARYUM ÇİZİMİ
Autocad ,3d max vb programları kullanıyorum
Yumurta almış sp yem yer mi ?
Dişiniz tecrübeli ise yumurtayı aldıktan 10gün sonra yiyebilir.


Üretim Set Projem ve Tavsiyeleriniz
Nasıl hesap yaptınız bilmiyorum ama aylık 320w kesinlikle çıkmaz kat kat fazlası çıkacaktır. ( örnek olarak 50W bir ısıtıcı var dersek ve bu kış ayında 20 saat çalışıyor dersek akvaryumlarınız bulunduğu ortam nerede olacak bilmediğim için 20 saat dedim , 50 x 20 x 30 = 30000W/s bu değer kW çevirirsek 30kW/s dir. istanbulda elektriğin kW/s 'i 0.25 olduğunu biliyorum tabi zam gelmediyse :) 30 x 0.25 = 7,5TL yani 50w'lık ısıtıcınız 1 ayda 7,5TL elektrik faturası getirecektir.)

sump sistemi yaparsanız 28-50w kafa motoru 200w ısıtıcı ile bu kış ayında max 50TL elektrik faturası gelir. ( buda benim ödediğim faturanın yanında çerez kalır   )

sump sisteminden gözünüz korkmasın derim, 

şimdi örnek olarak aşağıda bir sump örneği var , burada gördüğünüz gibi 1 tane kafa motoru alacaksınız ( bunu seçerken akvaryumunuzun toplam su hacmi ne kadar ise bunu 3 katı saatte su pompalayacak bir motor seçiniz )


bu sump'in içine akvaryumunuzun toplam su kapasitesini ısıtacak kadar bir ısıtıcı alırsınız yada elinizde olanları kullanırsınız 

sump'ın içerisine göründüğü gibi filtre malzemeleri koyarsınız ( bu malzemeler fazla birşey tutmaz )


akvaryumlardan çıkacak pis suyu bir 50'lik pimaşta toplayarak sump'a indirirsiniz üsteki resimde sağ taraftak gelen pimaş pis su içindir .
su sumpdaki filtre malzemelerinden geçip temizlendikten sonra en soldaki kafa motoruna gelir buradan bi temiz su pimaşı ile  4 katlı setinize suyun dağılımını yaparsınız, bu dağılımda da temiz su pimaşını T ekler ise 4 kata su dağıtırsınız, bu T eklerin olduğu her kata bir tane aşağıdaki vanadan eklersiniz böylece her kata gelen suyu kontrol edersiniz



üstteki vanadan sonra temiz su pimaşını devam ettirirsiniz ve her akvaryumun geldiği yere bir delik açarsınız ve akvaryuma su verirsiniz. 

beta akvaryumları için bence söyle yapın derim, 15x30x25h= 11 litre yapar bunları camdan yapmak yerine aşağıdaki gibi şeffaf saklama kabi kullanabilirsiniz.



yada şeffaf pleksi alırsınız bunu istediğiniz ölçülerde kestirirsiniz ve aşağıdaki resimdeki yapıştırıcı ile güzelce yapıştırırsanız süper olur. ( pleksi silikon ile yapıştırılamaz yapışsa bile ileri ki süreçte sağlıklı olmaz bunun için özel yapıştırma ilacı vardır. bu ilaç yapıştırılmak istenen 2 pleksinin arasına aşağıdaki resimde şırınga ve ucunca inesi olacak şekilde sıkılır , bu özel ilaç 2 pleksiyi ek noktalarından eriterek bir olmasını sağlar. )




pleksi yapıştırma ile ilgili daha detaylı incelemek için http://forum.donanimhaber.com/m_24664160/tm.htm bakabilirsiniz.

bu şekilde beta akvaryumlarınızı yaptıktan sonra bir matkap ucu ile taban yada arka taraftan altta olacak şekilde bir delik delersiniz ve hava hortumu ile pis suyu sump'a gidecek olan 50'lik pimaşa bağlarsınız. arka tarafa beta akvaryumunun su seviyesinden yukarıda olacak şekilde bir delik daha delersiniz gene hava hortumu ile bu kez arasında hava ayarlamak için kullanılan musluklardan olacak şekilde temiz su pimaşına bağlarsınız. musluk ile akvaryuma gelecek suyu ayarlamak adına kullanırsınız.

umarım yardımcı olmuşumdur iyi geceler.



M.YILMAZ2012-01-29 02:44:31
Üretim Set Projem ve Tavsiyeleriniz
Size bazı fikirler vereceğim belki işinizi görür.

1- setinizin en altına sump sistemi yapın ( 29 pipo filtre kullanmamış olursunuz. hatta iç yada dış filitre bile kullanmazsınız. )

2- tüm akvaryumların toplam hacmi ne kadar bilmiyorum ama sump sistemi yaptığınızda sadece tahminim 200W ısıtıcı ile tüm akvaryumların ısısını sağlaya bilirsiniz.

3- tüm tanklarınız cama cam mı olacak ? Eğer beta akvaryumlarınızı şeffaf plastik ile yada pleksiyi özel yapıştırma sıvısı ile yapıştırırsanız, sump dan gelen temiz suyu  beta akvaryumlarına almak için plastiği delme işi kolay olacaktır ayrıca kirli suyuda sump'a almak için açacağınız delik  kolayca yapacaksınızdır, cam olursa gelme içi çok zor, ben deldim ama tek bir delik için  20dk uğraştım.

4- ışıklandırma için silikonlı şerit led ile güzel ve az enerji harcayarak aydınkatma işini çözmüş olacaksınız
M.YILMAZ2012-01-29 00:43:44
Hangisi daha ucuz? Satın almak mı ,yapmak mı?
[QUOTE=Fatih Bayraktar]Araştırmalarıma göre (Ordu şartlarında) yapmak ile almak arasında çok fark yok :)[/QUOTE]

tüm malzemeleri ( cam'ı, silikonu, çıtalar vb. )alacaksanız tabi, hiç uğraşmadan satın almanız daha iyi olacaktır. 

ama genelde bu işlerle haşır neşir olanlarda cam ve silikon bulunur bu yüzden benim için yapmak daha uzura gelir  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.