ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
User4848
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
28 Ekim 2024 20:33
Toplam Mesaj:
42 [0.48 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
34 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Isparta
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yusuf

SON 10 MESAJI

Akvaryum Filtre
[QUOTE=Toprak51]100-150 lt arasında bir akvaryum almayı planlıyorum ögrenci oldugumdan bütçem kısıtlı almayı planladığım bir filtrenin linki https://ty.gl/1w2dqfn44hxjj başka bir öneriniz var mı filtre olarak [/QUOTE]
Alacağın filtre saatte 280 litre temizliyor
Normal bir filtre saatte en az 4 ,5 kere akvaryumu temizlemeli
En az alacağın filtre sunsun 603b olmalı
Veya bu filtreyi alıp 3 pipo filtre ile destekleyebilirsin
Smart Isıtıcı Hakkında Soru
[QUOTE=1403balik]Dün bir ısıtıcı aldım ve sabahtan beri çalışıyor. Buhar camı olan 180 litrelik akvaryuma 200 watt'lık bir ısıtıcı taktım ve 26 dereceye ayarladım. Ancak civalı termometre, sabah suyu 20 derece şimdi ise suyun sıcaklığını 22 derece civarında gösteriyor. Isıtıcıyı pipo filtresinin yanına koydum akıntı suyu hızlıca götürsün diye. Sizce ısıyı daha mı yükseltmeliyim veya yarın akşam su 26 dereceye ulaşır mı? Odam 21 derece şuan.
Isıtıcının sorunlu olduğunu biliyorum fakat artık başka ısıtıcıda alamam :(
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240313/191020241938541.jpg[/IMG] (pipo filtreler çalışıyor)[/QUOT
Isıtıcının altındaki siyah koruma aparatını neden çıkarmadım, o fazla ısıdan erir, salınım yapar?! Bende smart kullanıyorum biraz bekle istediğin dereceye gelir ve siyah koruma aparatını çıkar. İstediğin dereceye gelmezse atıyorum 28 derece yaptın 26 derece oldu 30 yap 28 derece olsun
Ama bunu dikkatli gelip etmelisin
Akvaryumunda termostat var mı ?
[:)]
Lepistes Yavruladı Ne Yapmalıyım
[QUOTE=ubaltepe]

Evet hocam yavruluğun içine bi miktar koydum onların arasına giriyolar yine. Yiyebilecekleri gelmemişti aklıma ama öyle olursa da güzel olur :)[/QUOTE]
Hocam sağlıklı büyüt inşallah
Gelişmeleri bekliyorum
95litre Akvaryum İçin Filtre
[QUOTE=KaanE]

Mesajımı tam olarak nerenle okudun? Ben ne dedim? Yağmurlama aparatı ayrı şelale filtre tamamen ayrı şeyler.[/QUOTE]
Kardeş sanırım yazdık alamadığım için sordum
Gözümle okudum tekrar okuyorum motor yanar

[QUOTE=Hidro Dinamik]
Aslında Kaan Bey'de aynı şeyi belirtmiş, biraz yanlış anlamışsınız.
Şelale/yağmurlama aparatı debiyi düşürmez. Debi; birim zamanda geçen akışkan hacmidir. Toplam debi aynı kalır ama çıkış hızı, akvaryum suyuna uygulanan kuvveti kırar.

Bu hacimde sadece iç filtre mi kullanacaksınız?
Bir çok parametreye göre filtre seçimi yapılsa da iç filtreyi çok mantıklı bulmuyorum. Güç tüketimi, filtre malzemesi azlığı, yüksek debisi derken pek mantıklı durmuyor.
Şelale veya tepe filtre daha makul.[/QUOTE]
Hatamı düzelttigim için teşekkür ederim
[QUOTE=ubaltepe]

Merhaba yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Dün hemen iş çıkışı petshopa gidecektim çok araştırma fırsatım yoktu o yüzden sormak istedim buradan.
Yavruluk aldım 7 tane yavru vardı onları yavruluğun içine alıp biraz lepistes otu koydum.
Bir de dondurulmuş artemia aldım biraz suda çözüp şırıngayla verdim akşam ve bu sabah.
Şimdilik hareketleri normal umarım yaşatabilirim.[/QUOTE]
Lepistes otunu yavrulugun içine koydun mu tam anlayamadigim için soruyorum koymadıysan az bi miktarda koy yararını görürsün aciktiklatinda yiyebilirler ben bizzat öyle büyüttüm
95litre Akvaryum İçin Filtre
[QUOTE=selam123da]Aquawing AQ605F İç Filtre 15W 880L/H

Sizce bu filtre 95Litre akvaryum için yeterli olur mu? Yoksa çok mu gelir[/QUOTE]
İyi gibi bence ama biraz çok gelebilir o hangi tur balık besliyecegine bağlı küçük balık besleyeceksen lepistes gibi çok gelebilir ama sıkıntı olmaz bence

[QUOTE=KaanE]Normalde iç filtreleri hafif su üstüne gelecek şekilde yaparak akıntıyı azaltıp aynı zamanda suyu da havalandırırız ama bu filtrede bunu yaparsan motoru suyun dışında kalıyor. Motoru suyun içinde kalmalı yazıyor açıklamasında. Yağmurlama aparatı varsa o da olabilir. [/QUOTE]
İç filtre suyum dışında kalırsa motor yanar kardeşim bilmeden yorum yapma , yağmurlama aparatı diye bir şey bilmiyorum şelaleden bahsediyorsun sanırım şelale filtre debiyi düşürür verim alamazsın
[:kotu:]
Yavrulukta besle ama yavrulukta çıkacak kadar küçüklerde yavrulugun dışına bir sineklik ve ya ince kadın çorabı geçir
Şuan lepistesler için kullandığın yemi ufalayıp verebilirsin
Artemia kullansan iyi olur
Bu Neden Olmuş Olabilir
İç parazit belirtisidir, sarımsaklı yem alıp kullanabilirsiniz [:iyi:]
Bu Neden Olmuş Olabilir
Balığın kuyruk kısması olmuş
Anı isi değişimi nedeniyle olur (genellikle)
Metilen mavisi ile ayrı bir tankta tedaviye başla ısıyı 30 dereceye getir metilen dök , bol oksijen sağla ve bu hastalıkla beraber genelde beyaz bebek hastalığı da gelir , bulaşıcıdır, aynı tedaviyi uygulayabilirsin

Isıtıcının altındaki siyah aparat ısıtıcıyı korumak için vardır onu çıkart kargo sırasında kırılmasın diye vardır yani yüksek ısıda salınım yapar , erir bu balıklara zararlıdır

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.