ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EnginGürsan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
61
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
26 Nisan 2020 19:59
Toplam Mesaj:
74 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Engin Gürsan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Engin Gürsan
Acemi aktivist :)
SON 10 MESAJI
Su Değişimi
[QUOTE=bgcmurat]Gayet berrak olan akvaryum suyum su değişimi ile bulandı nedeni nedir acaba ?[/QUOTE]
Tahminen kumu havalandirmissiniz.
[QUOTE=bgcmurat]Gayet berrak olan akvaryum suyum su değişimi ile bulandı nedeni nedir acaba ?[/QUOTE]
Tahminen kumu havalandirmissiniz.
Kaya Tuzu Kullanımı
[QUOTE=Ahmetcan Taş]Akvaryumumu temizledim ve bir kaç yerde gördüğüm kadarı ile temizlikten sonra 1 yemek kaşığı kaya tuzu koymak iyi oluyormuş. Kaya tuzunun faydası nedir , doğru mudur ? Doğru ise ne gibi durumlarda ve sıklıkta koymalıyım
Şimdiden teşekkürler .[/QUOTE]
Akvaryumu tekrar koyduğunuzu söylüyorsunuz sanırım. Eğer balik varken tekrar kurulum yaptıysanız eski suyun en az %50 si o akvaryuma girmesi gerekiyor. Kaya tuzu balik olmadığı zaman ilk kurulumda zararlı bakterileri öldürsün diye atılırdı ki sadece kumu yıkarken yaparım akvaryuma katmam. Hastalık vs bir sey yoksa gereksiz.
[QUOTE=Ahmetcan Taş]Akvaryumumu temizledim ve bir kaç yerde gördüğüm kadarı ile temizlikten sonra 1 yemek kaşığı kaya tuzu koymak iyi oluyormuş. Kaya tuzunun faydası nedir , doğru mudur ? Doğru ise ne gibi durumlarda ve sıklıkta koymalıyım
Şimdiden teşekkürler .[/QUOTE]
Akvaryumu tekrar koyduğunuzu söylüyorsunuz sanırım. Eğer balik varken tekrar kurulum yaptıysanız eski suyun en az %50 si o akvaryuma girmesi gerekiyor. Kaya tuzu balik olmadığı zaman ilk kurulumda zararlı bakterileri öldürsün diye atılırdı ki sadece kumu yıkarken yaparım akvaryuma katmam. Hastalık vs bir sey yoksa gereksiz.
Isıdan Kuyruğu Parçalanan Japon / Tedavi Önerisi
Öncelikle geçmiş olsun. Yapilacak olan şeyleri arkadaşlar tek tek yazmış. Yapılmayacak olanlarida tabi ki. Tekrar etmeye gerek yok ama son aklına geçirdiğin gölete biyere bırakma. Eğer vaz geçtiysen bazılarından etrafında muhakkak beslemek isteyen vardir onlara var baliklari hediye et. Kimseye uyma saga sola gole nehire vs bir yere birakma.[:iyi:]
Öncelikle geçmiş olsun. Yapilacak olan şeyleri arkadaşlar tek tek yazmış. Yapılmayacak olanlarida tabi ki. Tekrar etmeye gerek yok ama son aklına geçirdiğin gölete biyere bırakma. Eğer vaz geçtiysen bazılarından etrafında muhakkak beslemek isteyen vardir onlara var baliklari hediye et. Kimseye uyma saga sola gole nehire vs bir yere birakma.[:iyi:]
Lambavaryum :)
Ahaha yorumlar efsane olmuş [:D] Güzel bir çalışma beğendim tarzlar.
Ahaha yorumlar efsane olmuş [:D] Güzel bir çalışma beğendim tarzlar.
Suya Salınım
[QUOTE=hobimakvarist]Peki hemen çıkartmam gerekli mi? Kafama takılan bir soru daha var. İç filtre vantuzu, ısıtıcı vantuzu da salınım yapıyor mu? Onlar da plastik değil mi? Yapay bitki plastiğinin kaliteli olduğunu nasıl anlarım?[:?]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221457/010320202356021.jpg[/IMG]
Yapay bitkinin resmi bu. Alçıdan yapıldığı nasıl anlaşılıyor?[/QUOTE]
Vantuzlar bebekler için kullanılan zararsız malzemeden üretiliyor ve genellikle şeffaf bir yapıya sahiptir. Koku ve salınım yapmaması ic8n tasarlanmıştır.
[QUOTE=hobimakvarist]Peki hemen çıkartmam gerekli mi? Kafama takılan bir soru daha var. İç filtre vantuzu, ısıtıcı vantuzu da salınım yapıyor mu? Onlar da plastik değil mi? Yapay bitki plastiğinin kaliteli olduğunu nasıl anlarım?[:?]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221457/010320202356021.jpg[/IMG]
Yapay bitkinin resmi bu. Alçıdan yapıldığı nasıl anlaşılıyor?[/QUOTE]
Vantuzlar bebekler için kullanılan zararsız malzemeden üretiliyor ve genellikle şeffaf bir yapıya sahiptir. Koku ve salınım yapmaması ic8n tasarlanmıştır.
35 Lt Akvaryumum Var Ne Besleyebilirim
Şimdiden kurulumunuz hayırlı olsun. Bol bitkili güzel bir betta akvaryumu güzel bir ışıklandırma ile harika olacaktır. Hem gözünüze hoş gelecek hem küçük dostlarımızı zor sokmayacak.
[QUOTE=ens.cevahir]Akvaryuma çok balık koymak istemiyorum az balık oldun rahat etsinler tek çeşit olsun istiyorum
Canlı bitki koymam gerekirmi öneri verebilirmisiniz.
Akvuryum için çöpçü ve vatoz almam gerekmiyormu?[/QUOTE]
O hacim için copcu yada vatoza gerek yok güzel bir filtreleme sistemi bir adet salyangoz işinizi görür. Bitki olmasi gerekli evinizde hic esya olmasa rahat edermisiniz siz oyle düşünün.
Şimdiden kurulumunuz hayırlı olsun. Bol bitkili güzel bir betta akvaryumu güzel bir ışıklandırma ile harika olacaktır. Hem gözünüze hoş gelecek hem küçük dostlarımızı zor sokmayacak.
[QUOTE=ens.cevahir]Akvaryuma çok balık koymak istemiyorum az balık oldun rahat etsinler tek çeşit olsun istiyorum
Canlı bitki koymam gerekirmi öneri verebilirmisiniz.
Akvuryum için çöpçü ve vatoz almam gerekmiyormu?[/QUOTE]
O hacim için copcu yada vatoza gerek yok güzel bir filtreleme sistemi bir adet salyangoz işinizi görür. Bitki olmasi gerekli evinizde hic esya olmasa rahat edermisiniz siz oyle düşünün.
Merhabalar! Akvaryumumu Beraber Dizayn Edelim Mi?
Aramıza hoş geldiniz. Anladigim kadarı ile sadece dekorasyon yapacaksınız. Filtre ısıtıcı vs bunlar var zaten sizde. Çok yüksek maliyete çıkmayacaksanız 100 tl gibi küçük bir bütçe ile taş ve bitki işini halledersiniz. Ben akvaryumunda doğada bulunan taşlardan kullandım sadece kum ve bitkilere para verdim. Tabi bu sizin kendi zevkinize göre değişir. Bitki çeşidi çokluğu taşların özel olması vb durumlar her zaman maliyeti yukarı çeker.
Aramıza hoş geldiniz. Anladigim kadarı ile sadece dekorasyon yapacaksınız. Filtre ısıtıcı vs bunlar var zaten sizde. Çok yüksek maliyete çıkmayacaksanız 100 tl gibi küçük bir bütçe ile taş ve bitki işini halledersiniz. Ben akvaryumunda doğada bulunan taşlardan kullandım sadece kum ve bitkilere para verdim. Tabi bu sizin kendi zevkinize göre değişir. Bitki çeşidi çokluğu taşların özel olması vb durumlar her zaman maliyeti yukarı çeker.
Sevimli Japon Balığı
Maşallah güzel bir yuva olmuş dostumuza. [:nazar:]
Maşallah güzel bir yuva olmuş dostumuza. [:nazar:]
Bu Ney Arkadaşlar
Moss yani halk dilinde yosun :)
Moss yani halk dilinde yosun :)
Akvaryumu Kurdum
[QUOTE=Kingslayer44]Tavsiyelerinizi uygulayacam yanlız bilgilenmek amacıyla soruyorum neyi neden söylediğinizi söylerseniz daha bilgilenebilirim mesela neden suyu fullemeliyim gibi yanlış anlamayın bilgilenmek istiyorum bitki yavrular içinse bitki yapay vardı faydadan çok zarar diye kaldırdım canlı bitkiyi de çok çabuk yer kaplıyor diye düşünüyorum onun haricinde yavrular için çamaşır filesi varya onunla akvaryumda yer ayırıp doğum yapıcak dişiyi oraya koymak gibi planım var nasıl olur dibede bitki yerine mağara gibi çömlekler varya onlardan düşünüyorum kendilerini güvende hissetmeleri için ha bide bukadar çok olmasının nedeni açıkcası hediye gelen kılıçkuyruklar yoksa sadece Lepistes belemeyi planlıyorum değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim[/QUOTE]
Bizde bilmeden çok hata yaptık dostum ki hala öğreniyorum kendi adıma söylim. Yap olan her şey salınım yapar ve akvaryumun değerlerini bozarak balik kayıplarına neden olur bu yüzden doğada olduğu gibi herşey doğal gerçek olmalı. Basit bitkiler koyun 3 4 kök eledoa tilki kuyruğu moss koyun özellikle yavru balıklar saklanabilsin ve yem olmasın diye koyun onları tahmin ettiğiniz kadar çabuk çoğalmıyorlar. Çömlekleri çok sevemedim oldum olası zaten yavruları korumaz. Doğal kum bakteri gelişimini amaçlar ve balıklar ici sağlıklı olur. Ne kadar çok balik o kadar litre demek.
[QUOTE=Kingslayer44]Tavsiyelerinizi uygulayacam yanlız bilgilenmek amacıyla soruyorum neyi neden söylediğinizi söylerseniz daha bilgilenebilirim mesela neden suyu fullemeliyim gibi yanlış anlamayın bilgilenmek istiyorum bitki yavrular içinse bitki yapay vardı faydadan çok zarar diye kaldırdım canlı bitkiyi de çok çabuk yer kaplıyor diye düşünüyorum onun haricinde yavrular için çamaşır filesi varya onunla akvaryumda yer ayırıp doğum yapıcak dişiyi oraya koymak gibi planım var nasıl olur dibede bitki yerine mağara gibi çömlekler varya onlardan düşünüyorum kendilerini güvende hissetmeleri için ha bide bukadar çok olmasının nedeni açıkcası hediye gelen kılıçkuyruklar yoksa sadece Lepistes belemeyi planlıyorum değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim[/QUOTE]
Bizde bilmeden çok hata yaptık dostum ki hala öğreniyorum kendi adıma söylim. Yap olan her şey salınım yapar ve akvaryumun değerlerini bozarak balik kayıplarına neden olur bu yüzden doğada olduğu gibi herşey doğal gerçek olmalı. Basit bitkiler koyun 3 4 kök eledoa tilki kuyruğu moss koyun özellikle yavru balıklar saklanabilsin ve yem olmasın diye koyun onları tahmin ettiğiniz kadar çabuk çoğalmıyorlar. Çömlekleri çok sevemedim oldum olası zaten yavruları korumaz. Doğal kum bakteri gelişimini amaçlar ve balıklar ici sağlıklı olur. Ne kadar çok balik o kadar litre demek.
SON MESAJLAR
- Filtre Sistemi onur225, 21:35
Filtre ve Sump Yapımı - Kum Tercihi Cyber_Scout, 21:25
Akvaryum Tanıtımı - Kafalı Yunus Ve Sarı Prenses koraykbl, 21:10
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulmuş Akvaryum Yosun Sorunu Helenas, 20:51
Yeni Üye Forumu - Frontoza Cinsiyet Ayrimi Bilgi Verirmisiniz Polat 58 Mpimblu, 20:33
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Taşlardaki Kahverengi Yosun Yok Etme EfeC, 20:15
Yosun - Japon Balığım Dış Filtreye Sıkışmış Helenas, 19:33
Yeni Üye Forumu - 40 Litrede Bu Akvaryumda Beta Ve Karides Yaşar Mı Cyber_Scout, 19:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dış Filtre Önerisi Hüdai, 18:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Mor Şeyler Oluşuyor Cyber_Scout, 18:24
Akvaryum Bilimi - Akvaryum Dizaynını Değiştirme Samnastrp, 17:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır ? yorgunsair, 16:06
Taban ve Gübreleme - Fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout, 16:06
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Beta Akvaryumum EfeC, 15:13
Akvaryum Tanıtımı - Kelebek Vatozum Çok Hareketsiz Cyber_Scout, 15:10
Hastalıklar ve İlaçlar - 30x30x35 Nano Low Tech karabagorhan, 14:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Cyber_Scout, 14:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Köşesi H.polat, 13:45
Akvaryum Tanıtımı - Kuyruk Erimesi Mi Var Samnastrp, 12:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Profesyonel olarak Lepistes Yetiştirmek nexxxt, 10:44
Canlı Doğuranlar - Walstad Akvaryum Tanıtımı cdsjgvcsgcs, 10:35
Akvaryum Tanıtımı - Redtail Catfish RelaxrUD, 04:09
Yeni Üye Forumu - Betta Balığımda Kuyruğunda Kırmızılık WOLCADY, 02:36
Labirentliler - 08-11 Ekim 2025 11. Uluslararası Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı Cyber_Scout, 02:01
Akvaryum Dünyasından Haberler - Power Led Armatür Taha Yanık, 01:08
Aydınlatma - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:55
Akvaryum Tanıtımı - Plati+lepistes Ve Karides Uyumu Meldaq, 00:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Cyber_Scout, 00:20
Canlı Doğuranlar - İzmir Ve Çevresinde En İyi Bitki Nereden Bulurum? Cyber_Scout, 22:38
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Tuzu Kullanılmalımı ? Samnastrp, 20:26
Hastalıklar ve İlaçlar - High Tech Bitkili Akvaryum İlk Deneyim giyotyn, 18:51
Akvaryum Tanıtımı - Kafamdaki Ph İkilemi Hobimus, 17:49
Bitkili Akvaryum Canlıları - Betta Balık, Yüzeyde Kalma Hava Kesesi Problemi Sadel, 17:48
Yeni Üye Forumu - Low Tec Akvaryumlarım Dilruba92, 17:28
Akvaryum Tanıtımı - Betamın Sorunu Ne Cyber_Scout, 16:39
Labirentliler - Bitkili Akvaryumda Kristal Berraklığı nightybird, 16:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Java Fern Nasıl Yetiştirilir Cyber_Scout, 16:30
Bitki Türleri ve Bakımı - Akvaryumda Keşke Olsa Dediğiniz Araçlar Var Mı? giyotyn, 14:58
Yeni Üye Forumu - Medaka Fry+neocaridina MuratOzdemir, 13:31
Akvaryum Tanıtımı - Ramireziye Çözüm AmatorCichlidci, 12:49
Güney Amerikan Cichlidleri - Yunus Cikletim Yumurta Kesesi Patlamadı koraykbl, 11:07
Yeni Üye Forumu - Oranda Balığımın Kuyruğundaki Lekeler Cyber_Scout, 10:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumdaki Salyangoz Dogukankun, 10:15
Yeni Üye Forumu - Betta Sorority (100x40x40) Dogukankun, 08:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Anüsünde Şişkinlik Ve Uzantı ? Cyber_Scout, 01:16
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Bitkideki Sorun Yamyam, 01:08
Yeni Üye Forumu - Eriyen Ve Sararan Yapraklar CoryCory, 01:07
Bitki Akvaryumları Genel - Yıllar Sonra Chiclid - Multi Mi Ocellatus Mu? İnci Kefali, 22:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin KaanE, 22:43
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitki Dikme Pedi İncelemesi mrah, 22:01
Bitki Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Lepistes Red Tuxado Koi Ve Ramshorn Salyangoz yagiz.sonmez 21:44
- A+ Kalite Bloodymary Karides, Kiraz Karides yagiz.sonmez 21:44
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 21:30
- Sunsun Dış Filtre Ve Akvaryum Isıtıcısı Gld5 21:25
- Karides , Salyangoz ,çöpçü gyunda 21:05
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:05
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:05
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:05
- Hemichromis Exsul Yavrular... Nadir Tür... onuribrahim 20:29
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 19:33
- Sıfır Akvaryumlar Dış Filtre Aydınlatma GreeNWooD 19:33
- 1e3d Ocelatus Gold Sürekli Yavru Veriyorlar KartalŞafak 19:27
- Apistogramma Şahinöztürk 18:56
- Akvaryum Filtre Ve Isıtıcılar Eheim - Aquel Şahinöztürk 18:56
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 18:41
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 18:41
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 18:41
- Apistogramma Cf. Pebas Erkeği Arıyorum... Laetacara 17:17
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 16:53
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 16:53
- Albino Full Red Lepistes sinan3805 16:52
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 15:29
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 15:16
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 15:16
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 15:07
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 15:07
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 15:07
- Turuncu Sakura fth0507 14:57
- 4 Adet Kribensis fth0507 14:57
- 2.67 Tüp Furcifer 14:21
- Dennerle Akvaryum Furcifer 14:21
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 14:21
- Creaqua Nano Elit Furcifer 14:21
- Tam Damızlık Tapajos Çift Antepli 13:36
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:18
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:18
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:18
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:18
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 13:18
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 12:48
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 12:48
- Kriza Gold Yavru emree06 12:37
- Duboisi Maswa 5-6 Cm emree06 12:37
- Sessiz Motorlu Akvaryum Ers1905 12:16
- Ultra Clear Akvaryum Ve Seti Acil knn38 12:12
- Garra Rufa,limnophila Sessiliflora,frogbit livadi 12:10
- Eheim Professionel 4+ egedin 12:00
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 12:00
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 11:46
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 11:46
KULLANICILAR
- 117 Online Kullanıcı, 64 Üye
Online Kullanıcılar
Erenguven,
muhoni,
nightybird,
vetman,
LewShrimps,
husnu58,
Balikcidede,
eemin87,
koraykbl,
Akvaryum2000,
K0L0Ni,
aXarayli,
selçuk özsabunc,
Baris.gl,
NotEvenBeginner,
Mahir06,
yorgunsair,
ulutasatilla,
Emre karabas,
Azizdurdenn,
Riblja Corba,
EKAR,
Müptela,
sina cen,
vedo4488,
MiSoSiKiaN,
Kadircankaya,
BaldGuy,
ZET,
Serdariekrem,
varssu,
Lambuka,
chimera59,
RelaxrUD,
tarbazonline,
İsmail_96965,
Tylerdut,
sefailgaz,
murat1408,
Dagdabiradam,
gyunda,
Öğretmen Ali,
Laetacara,
Selim1907,
hll_aquascaping,
dimbeleth,
SheriFFComer,
mehmet yılmaz,
Kemalk41,
Samnastrp,
inspector,
BoraER,
cagdas_0606,
HüseyinUysal,
H.polat,
SunkenShrimps,
Cyber_Scout,
Helenas,
Ehtiyar,
Kaya ankara,
Hoppala,
Mateach,
Erdal 42,
FurkanTezcan,
Hsrt,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.