ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
12 Mayıs 2026 09:03
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Emre aker
Doğum Tarihi:
21 Eylül 1974
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Emre Akar
SON 10 MESAJI
Kırmızı Burun Tetra Üremesi yumurtladılar VİDEO
Merhaba,
standart yöntem bana çok zahmetli geldiği için bu üretme işinden vazgeçmiştim. Sonra -tesadüfen- kendi yöntemimi oluşturdum. Akvaryum zeminine 3-4 bardaklık java moss u serbest bırakıyordum. Tetralar bu yosunların içinde veya üstünde yumurtluyorlar. (bende sabah ilk ışıklarda oluyordu). Sonra bu yosun yumağını alıp içinde fazlalık bitkilerimi tuttuğum plastik bir kaba koyuyordum ve camın kenarına yerleştiriyordum. 1 hafta-10 gün sonra yüzmeye başlayan yavruları görmeye başlıyordum. Bu arada bu plastik kabın içinde bol bitki-salyangoz cyclops olduğunu ve gündüzleri fotosentez olduğunu belirteyim. 2-3 hafta bu kapta kaldıktan sonra yavruları akvaryuma sürüye ekliyordum. Bu şekilde her seferinde 10-15 yavru çıkabiliyor. Yumurtalama sırasında ayırma olmadığından bir miktar diğer tetralar tarafından yeniyor tabi. Ama en azından zahmetsiz bir yöntem :)BeZGiN 2013-03-22 17:26:16
Merhaba,
standart yöntem bana çok zahmetli geldiği için bu üretme işinden vazgeçmiştim. Sonra -tesadüfen- kendi yöntemimi oluşturdum. Akvaryum zeminine 3-4 bardaklık java moss u serbest bırakıyordum. Tetralar bu yosunların içinde veya üstünde yumurtluyorlar. (bende sabah ilk ışıklarda oluyordu). Sonra bu yosun yumağını alıp içinde fazlalık bitkilerimi tuttuğum plastik bir kaba koyuyordum ve camın kenarına yerleştiriyordum. 1 hafta-10 gün sonra yüzmeye başlayan yavruları görmeye başlıyordum. Bu arada bu plastik kabın içinde bol bitki-salyangoz cyclops olduğunu ve gündüzleri fotosentez olduğunu belirteyim. 2-3 hafta bu kapta kaldıktan sonra yavruları akvaryuma sürüye ekliyordum. Bu şekilde her seferinde 10-15 yavru çıkabiliyor. Yumurtalama sırasında ayırma olmadığından bir miktar diğer tetralar tarafından yeniyor tabi. Ama en azından zahmetsiz bir yöntem :)
1 haftalık Akvaryumumda ZEbralarım
Bir süre zebra besledim. Hem çizgili hem pembe olanlarından. Sürü halinde dolşan balıklardan hoşlandığım için ilk önce neon almıştım. Tamam sürü halindeler ama dolaşmıyor oldukları yerde duruyorlardı. Sonra zebraları aldım. Bunlar sürü halinde hızlıca geziniyorlar, ama yüzeye yakın olmayı tercih ediyorlar, orta ve aşağı kısımlara pek inmediklerinden pek hoş görünmüyordu.
Bir süre zebra besledim. Hem çizgili hem pembe olanlarından. Sürü halinde dolşan balıklardan hoşlandığım için ilk önce neon almıştım. Tamam sürü halindeler ama dolaşmıyor oldukları yerde duruyorlardı. Sonra zebraları aldım. Bunlar sürü halinde hızlıca geziniyorlar, ama yüzeye yakın olmayı tercih ediyorlar, orta ve aşağı kısımlara pek inmediklerinden pek hoş görünmüyordu.
Zebralardan yavru da aldım. Çok zahmetli yolları da var ama benim yöntemim şöyleydi. Zemine taşlara ve köklere java moss bağlamıştım. Sabah güneş doğarken bu yosunların içine girip çiftleşiyorlardı. Yumurtaların çğu diğer zebralar tarafından yeniyor ama bazıları bu yosunların arasında kayboluyor. İşte bu yosun yumaklarını alıp başka bir kaba koyuyordum. 1 hafta sonra minik yavruları görmeye başlıyordum...
Eğlenceli balıklar. Ama bir de kırmızı burun tetraları denemeni öneririm. 20 tanesi bir karışdan az büyük bir küme halinde topluca yüzüyordu bende. Hele beta gibi bir tehdidin yanıda süper olur.
Salyangoz Koleksiyonum
Elma salyangozlarını ve kırmızı olanları saymazsam diğerlerinin en büyüğü bezelye kadar. Neriteye benzeyen de uzun zamandır bende ama çok büyümedi. Tabi bu arada hep aynı salyangozu mu görüyorum emin değilim. Çünkü bu türlerden dediğim gibi en fazla 3 er 4 er tane var. Bir de boş kabuklar :) . Ama neden ölüyorlar bilmiyorum. Kırmızı salyangozları henüz iş üstünde yakalayamadım ama en büyük şüpheli onlar. 4 tane koca elma salyangozu da ölünce şüphelerim arttı. Ama dediğim gibi onları hala salyangoz yerken görmedim.Qazxi 2012-12-06 14:09:02
Elma salyangozlarını ve kırmızı olanları saymazsam diğerlerinin en büyüğü bezelye kadar. Neriteye benzeyen de uzun zamandır bende ama çok büyümedi. Tabi bu arada hep aynı salyangozu mu görüyorum emin değilim. Çünkü bu türlerden dediğim gibi en fazla 3 er 4 er tane var. Bir de boş kabuklar :) . Ama neden ölüyorlar bilmiyorum. Kırmızı salyangozları henüz iş üstünde yakalayamadım ama en büyük şüpheli onlar. 4 tane koca elma salyangozu da ölünce şüphelerim arttı. Ama dediğim gibi onları hala salyangoz yerken görmedim.
Bu arada bende başka salyangozlar da var hepsinin fotoğraflarını yüklememişim.
Şimdi bakınca birkaç tane de fotoğrafı olmayan var. Örneğin Patlıcan moru renginde ortası siyah noktalı bir tane.. Yakalarsan fotoğraflayayım.
Ayrıca belirteyim: özellikle salyangoz üretmiyorum. Akvaryumumda şu an karidesler ve lepistesler var. Ama salyangozlara da karışmıyorum. Bana bir zararları yok, ayrıca renk oluyor..
Salyangoz Koleksiyonum
Qazxi 2012-12-05 10:25:38
Mehabalar,
Akvaryumumdaki salyangoz çeşitlerim. Herkesin dediği gibi salyangoz baskını durumu yok. Sayıları sınırlı..
En güzelini başa koydum. Bunun daha koyu renkli ve siyah baskın olanları da var. Cinsini merak ediyorum ama internette benzer bir fotoğraf şu ana kadar bulamadım. Şekil olarak katile benziyor ama bu rengini hiç görmedim. Salyangoz adetinin artmaması da katil şüphesini doğruluyor gibi.. Cinsini bilen söyleyebilirse sevinirim..
Katil Salyangozlar
Qazxi 2012-09-20 16:49:22
selamlar,
Bu ikisi katil salyangoz mudur? Bunlardan bir iki tane de sarı siyah olan var.
Ön plan-Arka plan önerisi
Merhabalar
200 lt bitkili akvaryumum var, tanıtım sayfası aşağıda:
Tanıtımından da anlayacağınız gibi bu benim ilk bitkili tecrübem. Edindiğim tecrübelerle bazı değişiklikler yapmak istiyorum ve fikir ve yardıma ihtiyacım var.
Öncelikle arka plan için kolay olsun diye elodea kullanmıştım. Şimdi tövbe edip daha aklı başında bir bitkiye geçmek istiyorum. Bu elodea kökü olmadığından sürekli yerinden çıkıyordu. Çöp şiş çubuklarına ya da taşlara bağlayıp demetler yaptım, gene olmadı. Bir süre sonra genede kurtulup serbest yüzmeye başlıyorlar. Yerinden çıkmayanlar ise hızla uzayıp yüzeye ulaşıyor, akvaryumun üstünü kapatıyorlar. Bu hızlı büyüme aynı zamanda diğer bitkilerin gelişimini de yavaşlatıyor sanırım. Sonuç olarak elodea yerine kullanbileceğim, kökü olup yerinden çıkmayacak, fazla ışık ve Co2 ihtiyacı fazla olmayan, düşük destekli akvaryuma uygun, aynı zamanda fotoğraflarda gördüğünüz şekilde elodeaların yerini alacak miktarı cebimi yakmayacak bir bitki önerebilir misiniz?
Gene resimlrde göreceğiniz gibi akvaryumun zemini çıplak. Kuruluşdan itibaren bir kaç bitki denedim. Belki düşük destekli olmasından, belki de elodeaların bolluğundan hiçbiri tutmadı. Java moss larımı çoğaltıp zemine yaymayı planlıyordum ama sanırım bu koşullarda bir yılı bulur. Cuba da bulamıyorum. Hem pahalı hem de tutmamasından çekiniyorum. Bu konuda gene aynı koşulları sağlayan bir ön plan bitkisi ne önerirsiniz?
Tortu-Karides
Selamlar,
Selamlar,
dip çekimi yapmadığım için akvaryum tabanında, özellikle akıntının az olduğu kısımlarda kumdan çok daha ince kahverengi bir tortu birikiyor. Bitkiler için faydalı olduğunu düşündüğüm için dokunmuyorum ama artık o kadar çoğaldı ki, koşuşturan SAE lerin kaldırdığı bu tozlar yaprakların falan üzerine konuyor.
Büyük yapraklardakiler bir süre sonra kendiliğinden temizleniyor ama arka planda kullandığım elodea lar yeşil yerine kahverengi görünmeye başladılar. Ayrıca dipte karidesler için halı gibi serdiğim java moss larda yarısına kadar bu tortuya battılar. Bunlar için çözüm öneriniz var mıdır
Deneyim Akvaryumuna Tavsiyeler - Yeni Fotoğraflar
Qazxi 2012-07-10 11:17:50
Akvaryumun son hali:
Yeni sakinler, kırmızı burun tetra:
Budadığım bitkileri beklettiğim plastik kapta 6 yavru daha saydım. Bu yavruların 3-4 tanesi çok küçük, muhtemelen yeni yumurtadan çıkmışlar. En az 2 haftadır budama yapmadığım düşünülürse 2 haftadır yumurtalar çatlamadan bu kabın içinde duruyor olmalı. Zebra üreten birileri deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. Şu an deneme yanılma gidiyorum, en az 10 yavru öldü. :(
Budadığım bitkileri beklettiğim plastik kapta 6 yavru daha saydım. Bu yavruların 3-4 tanesi çok küçük, muhtemelen yeni yumurtadan çıkmışlar. En az 2 haftadır budama yapmadığım düşünülürse 2 haftadır yumurtalar çatlamadan bu kabın içinde duruyor olmalı. Zebra üreten birileri deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. Şu an deneme yanılma gidiyorum, en az 10 yavru öldü. :(
Akvaryuma aldığım yavru(yukarıda fotoları var) 1cm boyu geçti, lacivert beyaz rengi oluştu. :)
Qazxi 2012-05-30 09:55:50
Yedi yavrudan sadece bir yaşıyor. Onu da ana akvaryuma, kendi yaptığım yavruluğa koydum.
Yakın çekim bir neon:
Bunlar da akvaryumdaki kabuklular:
Elma salyangozlarım 4 tane idi. Küçüklerinden biri geçenlerde öldü. Akvaryuma ilk koyduğum canlılar bunlardı. Ancak hala bir üreme belirtisi yok. Çiftleşmeye şahit oldum. Ama yumurta hiç göremedim. :(
Bitkilerle birlikte irçok adi salyangoz da edindim. En az 5 farklı renk ve modelde :)
Bu salyangoz Nerite olabilir mi? Bitkilerle geldi sanırım. çok yavaş büyüyor. Bunlardan mercimek boyutlarında onlarcası var.
SON MESAJLAR
- 27 Litre İçin Tür Seçimi portre, 00:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Güney Amerika Tankım Barış, 23:37
Akvaryum Tanıtımı - Kullanılmayan İç Filtre Süngerlerinden Pipo Yapımı VaranusSalvator, 23:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yem Tavsiyesi Verir Misiniz ? semih058, 22:12
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kurban Bayramımız Kutlu Olsun! - Akvaryum Ailesi Frkn, 18:54
Forum ve Site Hakkında - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum SaidAlabas, 16:14
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Hobisi Tanıtım Ve Yetiştirme Günlüğümüz Mesaquarium, 15:15
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum Tavsiyesi. Fin World, 15:13
Yeni Üye Forumu - Ranchu Beslemek İstiyorum. GhostKoi, 13:32
Sazansıgiller - Bu Bir Myriophyllum Mu syerli, 12:11
Bitki Türleri ve Bakımı - 50l Akvaryumda Ne Besleyebilirim? Ghuney, 11:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vatoz Elma Salyangozunu Rahat Bırakmıyor Ahmet özşen, 06:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Aşılama Hakkında hakanmorcicek, 06:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Benek Mi Cyber_Scout, 04:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Silikonunda Hava Kabarcığı Kınayu, 02:23
Akvaryum Tanıtımı - 🧪 Bakteri Kültürleri: Karşılaştırma & İnceleme Rehberi - 2026 pianoƒish, 01:15
Akvaryum Bilimi - Beyaz Benek Hastalığı Varken Yeni Gelen Balıklar pianoƒish, 01:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığımda Bakteriyel Kuyruk Erimesi Var alpekim, 00:12
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 23:14
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Discus Beslemek Cyber_Scout, 22:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides İçin Hangi Kumu Almalıyım? sedatkaryurek, 22:24
Omurgasızlar - Green Teror Yumurtlama Cyber_Scout, 20:53
Güney Amerikan Cichlidleri - İç Filtre Hava Girişinden Su Atıyor getir kuryesi, 19:35
Yeni Üye Forumu - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 16:22
Akvaryum Tanıtımı - Betta Albimarginata Cyber_Scout, 16:20
Labirentliler - Betta Rubra Cyber_Scout, 16:18
Labirentliler Tanıtımı - L010 A Red Lizard Cyber_Scout, 16:18
Kedi Balıkları Tanıtımı - Green Terör Yem Önerisi Cyber_Scout, 14:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 12 L Dıy Beta Tank Akvaryumcu_Doru, 13:25
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumda Bitkiler Çürüyor Mnalbayrak, 11:44
Yeni Üye Forumu - Lampeye Killifish,pseudomogil Gertrude Akvaryumu Neothauma, 09:43
Akvaryum Tanıtımı - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Neothauma, 09:39
Labirentliler - Akvaryumda Garip Canlı alp3r, 09:13
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Norman’s Lamp Eye Maceram Ve İlk Yavrular 😊 rasporasrc, 09:09
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Yeni Farkettiğim Canlı BrimgtFish, 01:19
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Ember Tetra, Karides, Elbette Bitkiler Ehtiyar, 00:30
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 21:06
Akvaryum Tanıtımı - Green Terör Renk Canlanır Mi miracemir, 21:02
Güney Amerikan Cichlidleri - Karideslerim Neden Öldü 🪦⚰️ Cyber_Scout, 19:17
Omurgasızlar - Green Terror miracemir, 18:35
Akvaryum Tanıtımı - Aquel Platinium Isıtıcı Hk. L3viathan, 18:11
Yeni Üye Forumu - Su Akış Yönü Nasıl Olmalı ? MrAnason, 17:45
Bitki Akvaryumları Genel - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 17:43
Akvaryum Tanıtımı - Aqualed Armatür Berkay45, 17:09
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Beta Balığım İştahsız Ve Hareketsiz iAress, 13:21
Yeni Üye Forumu - 9 Lt Karides Akvaryumu Olur Mu User1881, 13:00
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kum Seçimi Fatihsm, 12:23
Yeni Üye Forumu - Tohum Ekimi (bitkili Akvaryum Kurulumu) Cyber_Scout, 12:20
Bitki Türleri ve Bakımı - 20x20x20 Karides Tankı Cyber_Scout, 10:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Merhabalar Anubias Olan Sorunu Çözemedim ogurcay, 10:23
Bitki Türleri ve Bakımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 23:31
- Akvaryum 30*30 metsi 23:31
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 23:03
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 23:03
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 23:01
- Subulata, Java Fern, Cryptocoryne Wendtii Sp, zimdaldil 22:05
- Satılık Afro Jalo Reef Yavrular thercan 22:04
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 21:30
- Sarı Prenses- Beyaz Prenses- Auratus- Şeker Pembe Malawi market 21:25
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 21:25
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirke Kurdu-canlı Yem tuncaysargin 20:02
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 19:26
- Bitki Çeşitleri emreemin 19:26
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 19:26
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 19:26
- Kendi Üretimim Nadir Balıklar.. Cyber_Scout 18:58
- Betta Albimarginata, Rubra Cyber_Scout 18:58
- Bayram Hediyeniz! Beta Spelenders Cyber_Scout 18:58
- Astronot Black Ve Koiler Piranhabull06 18:51
- Islak Rus Artemiası Piranhabull06 18:51
- Tetra Exodon Paradoxus (bucktoothed) [f0] Piranhabull06 18:51
- Yeni Tarihli Tropical Yemler Skt 2029 Piranhabull06 18:51
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 18:26
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 18:26
- Anubias. Tek Fiyat 400₺ (nana 200₺) propecia 18:26
- Üretilebilir Tubifex ( İzya Kurdu) Ve Diğer Yemler Lotus88 18:02
- California Black Worm ( Aranıyor) Lotus88 18:02
- Satılık Endler Varyeteleri.. Lotus88 18:02
- Eheim, Dophin, Sera Vb. Çeşitli Malzemeler BadgeR 17:55
- Rotala Sp Bonsai Ve Staurogyne Repens BadgeR 17:55
- Mygos Plant Plus 40 Cm Led Aydınlatma BadgeR 17:55
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:37
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 17:37
- Özel Moss Türleri. smithiseek 16:57
- Plantbox 90p High Tech Aydınlatma. smithiseek 16:57
- Turuncu Gözlü Kaplan Karides. smithiseek 16:57
- L144 Longfin Yavrular ÖĞRÜNÇ 16:19
- Hobiyi Bıraktım SJess 15:14
- 30x30 Air Clear Akvaryum, Motorlu Pipo , Havmotoru UnalCevahir 15:04
- Mikro Kiriza Yavru - Comp. Kantalamba F0 Hiko 14:43
- Eheım 2211 Dış Filtre Pervanesi (sıfır) Bora Bey 13:39
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 12:46
- Uygun Fiyata Akvaryum Malzemeleri ozan_1903 12:46
- L010a Siyah Cüce Vatoz Ve Singapur Tül Erkekleri ozan_1903 12:46
- Eheim Biopower 240 İç Filtre blenny 12:41
- 🌿 Akvaryum Gübreleri🌲 Npk➕️ Fe➕ Excel kilic88 12:34
- Kribensis Yavruları fth0507 11:58
- Turuncu Sakura fth0507 11:58
- Large Boy Java Fern fth0507 11:58
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 11:36
KULLANICILAR
- 77 Online Kullanıcı, 42 Üye
Online Kullanıcılar
anilagokay,
Mesaquarium,
Volkaann,
Kunk,
Giray ATASEVEN,
metsi,
sina cen,
Antonio12,
lebowskia,
Democan,
YavuzHan,
HaydarGul,
Barış,
bysmokin,
sakpolat,
ugumus,
TheDS,
Malawi market,
poysub,
HARVEYSPECTER,
Sungurr,
Hoppala,
SaviaSora,
Hknçkl,
Furkan 50,
MehmetEgemen,
peace41,
ternapi,
BerkBey,
aupqua,
BilalM.,
Balikcidede,
sorbiek,
mareq,
Hidro Dinamik,
Tatar10,
TonyMcLegend,
portre,
semih058,
VaranusSalvator,
Philipdut,
İnci Kefali,
Standart Moss,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.