Akvaryum.Com
  • Tarihi Geçmiş Su Düzenleyici / Reeflower


    Profil resmi
    volkangunes

    Merhaba arkadaşlar,
    Bir petshop tanıdıgım reeflower marka ürünlerinin hepsinin tarihi geçtiği için bana çok ucuza verebileceğini söyledi( normalde 100 tl liği 10 tl ye 500 lüğü 30 tl ye gibi). Tarihleri 5-10 ay arası geçmiş sizce alayım mı? Akvaryumda sadece bitki var balık yok.

    (0) (9)

    Lepistes Balığımın Nesi Var


    Profil resmi
    Duruasel

    Merhaba cumartesi günü akvaryumu kurduk pazartesiye kadar filtre açık çalıştı . Pazartesi günü balıkları koyduk . En üsteki lepistes balığımız 2 gündür çoğunlukla yüzeyde takılıyor . Kuyruk erimesi var . Napmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim bişey olsun istemiyorum
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245843/090520241104171.jpg[/IMG][EDIT]Duruasel,2024-05-09 11:04:22[/EDIT]

    Profil resmi
    Orhan76

    [QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Yerli, akvaryumda doğup büyümüş balık temin edin. Akvaryumcularda satılanların büyük çoğunluğu ithal ve maalesef bu balıklarda ölüm oranı çok yüksek. İlanlar bölümüne göz atın.[/QUOTE]

    Süleyman Bey'e kesinlikle katılıyorum. İlk aldığım ithal gelen 3 lepistesten erkek olan tankın 3. gününde öldü, neyse ki dişiler hamileydi. Şimdi onların yavruları eklediğim çeşme suyunda hepsi yetişkin oldu (abartısız 25-30 adet) hepsi de beton gibi [:)]

    (5) (156)

    Dış Filtre Öneriniz Var Mı


    Profil resmi
    Sardinha
    08:02
    Merhaba, 60x40x40 akvaryumum var. Hightech bitkili. Canlılar cardinal tetra Molly çöpçüler karidesler var. Kullandığım şelale filtre Dophin h500. Dış filtre almalı mıyım? İleriye dönük veya hazırda olan akvaryum için ne tavsiye edersiniz? Birde Balık çeşidi olarak akvaryum da daha renkli daha güzel görünen karidesler ile bakabileceğimiz balık türlerini söylermisiniz

    Profil resmi
    Orhan76

    Özellikle plati ve lepisteslerin çeşitli renk varyeteleri var, bunu kast etmiştim.

    (4) (176)

    Başı Boş Bir Forum Mu?


    Profil resmi
    tafocan

    1 beğeni
    Merhaba öncelikle belli tanıtım paylaşımları harici diğer paylaşımlar gösterimi yapılmıyor bunu anlamış değilim.paylaşım yaptığım farklı konularda aynı akvaryum olmasından ötürü paylaşımım silindi ve mesajıma dönülmedi.yakın zamanda tekrar mesaj atmama rağmen bir dönüş yok.bu forumda yetkili biri varmı varsa bana dönsün o arkadaş.burda saygı değer hobidaşlarım olmasa bir dk durmam zaten.bir değil iki değil.neyse durum bu.amaç platform güzel ama daha dikkatli yönetilmesi gerek.arada biri çıkıp çocuk azarlar gibi forum kurallarını hatırlatıyor ama yeterli değil maledef.sosyal medayada bu tarz bir topluluk carmı önerebilceğiniz yada farklı bir forum?

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242190/090520241639301.jpg[/IMG][EDIT]tafocan,2024-05-09 16:42:26[/EDIT]

    (0) (54)

    Akvaryum Su Değişimi Yapmazsam Ne Olur?


    Profil resmi
    Cglrsyn

    Arkadaşlar merhaba, 15 günde 1 akvaryumumda 1/3 oranında su değişimi yapmaya çalışıyorum. Özellikle dip çekimi neredeyse haftalık yapmaya çalışıyorum. Bitkili ve kumlu bir akvaryum kullanmaya yeni başladığım için eski tip sifon sistemi almıştım ancak biraz araştırdım ve Sera markasının Dip Süpürgesi adında bir ürününü buldum.
    Bu ürün hava motoruna takılıp dip çekimi yapıyormuş ve su değişimi yapılmadan dip çekimi yapmamı kolaylaştırıyormuş.
    Bu ürünü satın aldım henüz elime geçmedi ancak kullanmaya başladığımda düşüncem dip süpürgesi ile dibi ve kumu temizleyip buharlaşmadan kaynaklı su kaybı olursa su ilave etmeyi düşünüyorum.
    Sorum ise şu yoğun çalıştığım dönemlerde özellikle yaz döneminde hafta sonları dahi çalıştığım için açıkcası su değişimi yapmak için vaktim olmayabilir.
    Her akşam fırsat buldukça dip süpürgesi ile kalıntıları temizlesem, filtreyi temizlesem ama suyumun berraklığı bozulmadığı sürece su değişimi yapsama ne olur? [EDIT]Cglrsyn,2024-05-09 14:51:34[/EDIT]

    Profil resmi
    valarmorghulis12

    1 beğeni
    Yoğunluktan az ilgilenecekseniz bitkili bir lepistes tankı yerine düşük hacimde beslenebilecek bir ciklet türüne yönelmeniz daha doğru olabilir. Canlı doğuranlara nazaran su şartlarına daha dayanıklı oldukları bir gerçek. Balıkların yanı sıra bitkilerde de ışıklandırma-su değerleri-gübreleme konularına dikkat edilmediğinde çok kısa zamanda yoğun yosunlanma ya da ölme yaşayabilirsiniz.

    Su değişimi ile dip çekimi iç içe geçmiş karıştırılan konular genelde. Akşamları dip çekimi yapmaktan kastınız dip süpürgesi ile suyu yukarıdan değil dipten almak , aldığınız suyu eklediğiniz sürece bu da bir su değişimi aslında. Kısıtlı vakitte her akşam dip çekimi yapmak yerine haftada 1 ister dipten ister yüzeyden su alıp , yerine dinlenmiş su veya su düzenleyici ile dengelenmiş su koymak sizin için çok daha kolay olacaktır.
    Filtreniz ne bilmiyorum ama debi ciddi anlamda düşüp filtre tıkanmaya yaklaşmadıkça filtre temizliği fayda değil zarar getirir. Filtrenizi çok gerekmedikçe temizlemeyin

    (4) (113)

    Huzur Köşem


    Profil resmi
    MehmetAkif
    23:55
    8 beğeni
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/140420242319391.jpg[/IMG]
    Ölçüler: 90*45*45

    Canlı Türleri: Henüz Eklenmedi

    Bitki Türleri:
    Hemianthus callitrichoides 'cuba,
    Micranthemum monte carlo,
    Staurogyne repens,
    Rotala ramosoir SUNSET,
    Rotala orange juice,
    Rotala H'ra IN,
    Ranunculus inundatus,
    Bucephalandra mini phantom,
    Heteranthera zosterifolia,
    Myriophyllum aquatica,
    Micranthemum micranthemoides,
    Pogostemon helferi...


    Tankın Yaşı: 1 Gün

    Işıklandırma: Creaqua Firefly 90cm Rgbw Mono Ayaklı Modeli

    Filtrasyon: Dolphin c-1600 + İsta External Reaktör + 5lt CO2 set

    Tasarım ve Dekorasyon: Manado+Hagen Kum üzeri Frodo Stone

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/140420242319431.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/140420242319411.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/140420242319441.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/140420242319461.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/140420242319371.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/103679/140420242319391.jpg[/IMG]

    Merhaba değerli hobici dostlarım. Yeni bir high tech tank ile hobiye resmi olarak geri dönmüş bulunuyorum.[:3]
    Normalde ilk ekim sonrası açılan konuyu henüz ekim yapmadan açmak, heycanımı bir nebze sizlerle de paylaşmak niyetindeyim. Olası eksikler, yanlışlar olması durumda önceden görüp müdehale fırsatı verecek bu durum aynı zamanda bana. O yüzden tecrübeleri esirgemeyin lütfen [:geek:]

    Gelelim ilerlediğim yolculuğa;
    Aksan Emre Bey'den 90*45*45 ölçülerinde ultra clear 45 derece açılı bir akvaryum siparişi verdim. Mobilyası da aynı şekilde 3 taraftan 5'er cm paylı yapıldı. Hoş bir doku farklı bir hava kattı çok sevdim.
    Tahmini 1 ay kadar süren yapım aşamasında CO2 set, Filtre malzemeleri Hardscape eşyaları gibi her şeyi yavaş yavaş temin ettim ve kuruluma başladım.
    Güzel bir yükselti istediğim için zemine iri lav kayaları ekledim. Onun üzerine lav kırıklarını file yardımı ile ekleyip istediğim yükseltiye ulaştım.
    Bu zemin üzerine 5lt tropica substrate, Tablet ve Akıllı gübreleri ekleyerek zemini zenginleştirdim.
    Tecrübem olmadığından, bir nebze de 6. ay sonunda nötr toprak olması kaynaklı tercihlerim arasında aktif toprak olmadı.
    Hazırladığım zemin üzerine tüm tanklarımda kullandığım mmanado+hagen karışımı kumumu ekledim.
    Sadece seçmesi 3.5 saatimi alan Frodo Stone'larla aklımdaki tasarımı oluşturdum. Oluşturduğum tasarımın sabitlenmesi için ista mercan yapıştırıcısı kullanarak hardscape'i sabitledim.
    Normalde huyum değildir bitki gelmeden başlatmam sistemi fakat bitki siparişimin 2 hafta kadar gecikmesi, kurulu hardcape deki kumların su ile iyice oturması ve asıl olarak bakteri kültürünün yavaştan başlaması için suyu doldurup sistemi başlattım.
    Dış filtre olarak dolphin c-1600 geçmişte kullandığım filtreyi tercih ettim. Filtreyi reaktör ile besleyerek debisini düşürmüş, akvaryuma uyumlu hale gelmesini sağlamış oldum. Aynı zamanda CO2'nin %100 çözünmesini de garanti etmiş oldum.
    Filtre içeriğini SERA BİOPUR, SERA SİPORAX, SCHEAME MATRİX, CREAQUA HİVEX, az miktarda elyaf ve filtre süngeri ile biyolojik ortamı oluşturmuş oldum.
    CO2 sistemi standart çelik çekme tüp 5lt + İsta External Reaktör + Damla sayacı şeklinde.
    Işıklandırma sistemi olarak Chihiros Wrgb-90 ile Creaqua Firefly 90cm Rgbw Mono arasında kaldım. Biraz da fiyat kaynaklı Creaqua Firefly 90cm Rgbw modelini tercih ettim. Yine yaz aylarına girmek üzere olduğumuzdan doğutma sistemi de aynı şekilde yerini aldı.
    Bitki olarak resimdeki yollar ve ön kısım komple cuba düşünüyorum.
    Taşların arasından Bucephalandra mini phantomlar var aklımda.
    Sol köşe Staurogyne repens , sağ köşe Pogostemon helferi olacak.
    Dağlara ve orta kısım taş aralarına azami miktarda Micranthemum monte carlo ekleyeceğim.
    Arka plan tam bir kaos. Bitki seçimlerimi eldeki çeşitlere göre yaptım fakat ne çıkacak hiç bilmiyorum. Aklımda net olan tek görüntü kırmızı - yeşil uyumunu eşlenik tutabilmek.
    Arka planda kullanabilirsem eğer diye Micranthemum micranthemoides de ekleme planım var. Bu hem arka kısımda dolu bir yeşillik görüntüsü verebilir, hemde yeni kurulumdaki olası fazla besin salınımını tüketir diye düşünüyorum.
    Sıra geldi ekim sonrası plana [:D]
    İlk 1 ay sadece Potasyum ve Excel dozlaması ile başlayarak yapraklardan besin emilimi ile kök gelişimini hızlandırma planım var.
    1 Ayın sonunda gübreleme olarak Estimated İndex ile devam etme kararı aldım. Mikto olarak tropica premium nutrition ile devam edicem. Geçmiş tecrübelerimde bolca verim aldığım bir gübreleme yöntemi.
    Canlı olarak ilk ay sonu bakteri kültürünü biraz oturtmuş olduğumu düşünürsem Nerite salyangozu, Bloody Mary karides ve Otocinclus affinis ile temizlik ekibini dahil edicem.
    Plan şimdilik bu şekilde. Mevcut düzen kuruldukça, planlarda değişim olması durumunda bu platformun bana desteğinin tam olacağını geçmiş tecrübelerden biliyorum güvenim tam [:)]
    Her türlü fikir, görüş, öneri kabulümdür.
    Herkese Keyifli Hobiler Dilerim...
    [EDIT]MehmetAkif,2024-05-07 12:46:38[/EDIT]

    Profil resmi
    Laterthanbefore

    Gayet güzel ilerliyorsunuz, tasarımınız şekillenmeye başlamış.

    Yosunlardan kurtulmanız da işleri yoluna soktuğunuzun kanıtı olmuş, benim de akvaryumu istila ettiler başta çok umursamamıştım ama dün avuç dolusu yosun topladım akvaryumdan.

    Bitkileri çok iyi konumlandırmışsınız.
    Orta arka kısımdaki kayaların üzerinede budayacağınız bitkilerden tutturursanız daha güzel olacaktır.

    Hatta nano akvaryum dekorlarında kullanılan moss ağaçlarından da ekleyebilirsiniz kurumuş ağaç dekoru olarak kullanılabilir, bu tasarıma yakışacağını düşünüyorum.
    Arka kısma iki adet eklerseniz gün batımı arka fon ile çok güzel görünebilir.

    Canlı olarak cüce vatoz türü seçmeye özen gösterin malum normal vatozlar 15 20 cm boylara ulaşabiliyor, yemyeşil dağlarınıza koca devler gelsin istemezsiniz heralde [:D]
    Kelebek vatoz tercih edebilirsiniz.
    [EDIT]Laterthanbefore,2024-05-09 16:29:59[/EDIT]

    (11) (1481)

    Gübre Co2 Ve Balığa Etkisi


    Profil resmi
    daisy1

    Mayalı sistem kurdum co2 çıkışıda oluyordu sonrasında seranın gübresini kullandım 2 3 saat sonra albino çöpçülerim ters dönmüştü hangisinden kaynaklı acil cevaplar mısınız

    Profil resmi
    erdal61

    Her ikisi de yapmış olabilir.
    - Gübrenin akvaryuma giriş oranı yanlışsa (talimata göre verdiyseniz geçiniz:) ) etkilemiş olabilir.
    - Mayalı sistemde gaz çıkışı stabil olmayabilir. Aşırı oranda akvaryuma giren co2 yi tüketebilecek bitki ile fotosentezi tetikleyecek uygun ışık yoksa ve akvaryuma yeteri kadar oksijen girmiyorsa sudaki oksijen yetersizliğinden balıklarınız etkilenir. Geçmiş olsun[:nazar:] iyi hobiler.[:iyi:]

    (1) (150)

    Karides


    Profil resmi
    Gunell46

    Merhaba herkese karides akvaryumum var ama bir sorum olacak karides yavrusunu yemeyen balık türü varmıdır hangi balıklarla besliyebilirim vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler

    (0) (52)

    Balık Ölümleri


    Profil resmi
    emraht

    Merhaba Akvaryum hobisinde yeni sayılırım.

    180lt akvaryumum var lifetech 839 dış filtre ile kullanıyorum ayrıca tankın içinde de pipo filtre kullanıyorum.

    Haftalık su değişimi 3/1 yaptıktan sonra filtreyi de temizledim ve filtre malzemelerinden seramiklerin yarısının yerine saechem purigen koydum bundan sonra suda beyaz bulanıklık sanki içeride beyaz bir duman varmış gibi bir hava oluştu.

    Lepisteslerimde ölümler yaşamaya başladım.

    Araştırmam sonucu amonyak patlamasına benziyor sonucuna vardım.

    Ne olmuş olacağı ile ilgili ve çözümle alakalı fikirlenizi paylaşırsanız sevinirim.

    Şimdiden teşekkür ederim.

    (0) (64)

    Betamda Kuyruk Erimesi Varmı?


    Profil resmi
    Fhfjfnn

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/080520242049031.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/080520242044441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/080520242044491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/080520242044541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/080520242044581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/080520242045021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/080520242045061.jpg[/IMG]
    bunlar betamın şuan ki fotoğrafları
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/080520242046011.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243052/080520242047331.jpg[/IMG]
    bunlarda ilk hali

    Profil resmi
    Fhfjfnn

    [QUOTE=Serkanjb]Kuyruk Erimesi ve yırtılmaları gözlemledim, arkadaş zayıf düşmüş ilaç başlasanız erkenden iyi olur.

    Kullandığınız yemler nedir?
    [/QUOTE]
    ilaç olarak ne kullanmalıyım
    yem olarak artakua kullanıyorum şuan ama tropical softline betta, tropical pro defence size s, tropical softline America size s sipariş ettim

    (3) (170)
  • SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    1 Aylık Kurulum 35*35


    Profil resmi
    Berk.hnc - 16:43

    Ölçüler: 35*35*35
    Canlı Türleri: 12 adet moscow blue Lepistes
    2 elma salyangoz 4 cüce vatoz 2 tül vatoz
    2 vantuzlu çöpçü
    Bitki Türleri: anibuans gül fissidens Moss Java fern parvula ve bir kaç basit bitki
    Tankın Yaşı: 32 gün
    Filtrasyon ve Işıklandırma:eheim liberty 200
    Armaturk 1030L
    Tasarım ve Dekorasyon:zeminde Lav kırığı ve bazalt arkaya doğru yükselerek serdim aralara kapsül gübre ki sıvı gübre takviyesi yapıyorum kocaman bir yatı kökü akvaryumdan yukarı kadar çıkıyor abartı tasarımları çok seviyorum 3 adet Moss yerlestirdigim dragon stone kayalar bolca anibuans kullandım şimdilik çok şükür herşey yolunda 😊[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245361/030520241638301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245361/030520241638461.jpg[/IMG]

    (4) (7) (2)
    Canlı Tanıtımı

    Bitkili Akvaryum


    Profil resmi
    stone - 18:33


    Ölçüler 50*34*34
    Filtre eheim 2213 ve sunsun hw602b
    Aydınlatma 5630 smd led bar


    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193042/170420241828421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193042/170420241828461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193042/170420241828501.jpg[/IMG][VID]https://youtu.be/P2lC_R_AU_g?si=04qv_ZZ2Cos6fziZ[/VID]

    (9) (26) (4)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    SON MESAJLAR

    Green Terror-Cinsiyet Ayrımı-Çift Tutma


    Profil resmi
    pckobat - 13:42

    Merhaba arkadaşlar öncelikle g.t(Green Terrorun kısaltması g.t) ile ilgili bir kaç uyarıda bulunarak başlayacagım konuya g.t sert bir balıktır ama hobici arkadaşlarımızın yaptıgı hatalı tanklar bu balıkları bize daha agresif göstermiştir.Örneğin:s.p ile green terroru aynı tanka koyan arkadaşlar var.Birde bu yetmez gibi hacimleride düşük olunca kediyle köpeği aynı barakada beslemeye çalışmış oluyorlar.Bir çift g.t için uzunlugu 1 metre olan en az 200litre tank gerekir.Arkadaşlar burada g.t eş çıkarma,cinsiyet ayrımı,yavru bakımı ve sık görülen sorular hakkında bilgi vermeye çalışacagım.Şimdi ilk olarak çift çıkarma yollarını inceleyelim.

     
    1-)Yavrudan yetiştirme;
    1 metre uzunlugunda 200 litrebir tanka 6 adet yavru alıp eş çıkarabilirsiniz.4-5cm yavrular hobicilerde 4-5 TL yetişkinlere göre gayet uygun ama büyümeleri biraz zaman alacaktır.Onun için sıkılıp bırakma ihtimalide olabiliyor.Neyse devam edelim.6 adet yavru g.t'yi tanka attıgımızda yem yemeyecekler,renkleri solacak ama bu 1-2 gün sürecektir.Daha sonra ise balıklarımız ürkek olabilirler zamanla tanka daha iyi alışacaklardır.Büyüdükçede ürkeklikleri gidecektir.Yavrular hızla gelişecek ama biri daha hızlı gelişecek ve rengi daha canlı olacak bu  baskın erkektir.Eger diger balıkların cinsiyetlerinden eminseniz.Diger erkekleri akvaryumdan çıkarabilirsiniz.Yavrular 1 yaşına geldiklerinde cinsel olgunluga erişmiş olacaktır.Baskın erkek bir dişiyle ilk yavrusunu verir.Artık digerlerini tanktan çıkarabilirsiniz.Yavru yetiştirmeye aşagıda detaylı değinecem.
     
    2-)Damızlık alıp eş çıkarma;
     
    Yavrudan yetiştirme uzun süreceği için ben sıkılırım diyen arkadaşlar için bir diger yol damızlık boyda alıp yetiştirmektir.Ama biraz pahalıya maal olur.Akvaryumcuların hepsi farklı fiyat söylüyor.Damızlık boydakilerin tanesi 60 diyende var 25 diyende var 1e 1d 30 diyende var.Bence en iyisi hobici arkadaşlarımızdan temin etmek.Neyse aldığımız 1e 1d g.t'yi akvaryumumuza koyunca yem yemeye bilirler.Renkleri cansız olabilir.Ama kısa sürede asıl renklerini göstereceklerdir ve yem yiyeceklerdir.Balıklarınızın eş tutma süresi tamamen balıklara baglıdır 15 gündede tutabilir 2-3 aydada ama asıl dikkat edilecek noktalar balıkların yaşlı olmaması ve balıkları iyi gözlemlemeniz yani;balıklardan biri digerini kovalarsa falan sorun yoktur eş tutmadan önce böyle durumlar olur.Ama  biri digerine zarar verirse zarar vereni akvaryumdan çıkarın veya bir süre ayrıbekletin birbirlerine alışsınlar.Baktınız ki hala olmadı zarar vereni çıkarıp yerine başka balık alın.Ama bu zarar verme olayı pek sık görülmez.
     
    3-)Çift tutma;
     
    Balıklarımızın eş tutmaya başladıklarını yaptıkları hareketlerden anlayabiliriz.Mesela çogu hobicinin öpüşme dedigi hareket bir üstünlük kavgasıdır.Balıklar birbirine daha güçlü olduklarını göstermek için böyle kavga ederler.Çift tutmadan önce böyle hareketler yapılır korkup balıgınızı akvaryumdan çıkartmayın.Ama balıklarınızın cinsiyetinden emin olun çünkü erkeklerde böyle kavga eder.
    Daha ilerleyen günlerdede erkek dişiye kur hareketleri yapar.Bunlar;Kuyruk sallama,etrafında titreme,öpüşme(bazen),kovalama(daha çok çiftleşmeye zorlamadır).Balıklarınızda bu hareketleri gözlemlediysniz dede olmanız yakındır:=)
     
    4-)Yavru bakımı;
     
    Arkadaşlar şimdi çiftimiz ilk yavrularını genelde yer sebebi;ilk yavruda çok tedirgin olmaları diye düşünüyorum.Benim tavsiyem ilk 5 yavruyu çiftten ayırmamaktır(Tabi 1 aylık olana kadar).Çünkü annelik duygusu gelişmesi için bu önemlidir.Yavruları ilk 15 gün anne-baba baksın sonra babayı çıkarın 1 aylık olana kadar sadece anne baksın.Ama illa ayırmak isterseniz veya çift 5. yavrudan sonrada yemeye devam ederse yavruları anne babadan ayırmalısınız.Dogdukları tanktan bol miktarda su alarak yeni tankınızı hazırlayın su dinlenmiş olsun yavrular hassas oldukları için dinlenmemiş suya dayanamazlar.Yavrularımız yumurtadan çıktıktan 2-3 gün sonra yeni tanka alın ve yem olarakta ilk seçenek artemia kullanmalısınız ama imkanınız olmazsa ilk 15 gün mikro kurtta verebilirsiniz.Daha sonra ise grindal kurt ve toz haline getirdiginiz kuru yemleri verirseniz az kayıp yaşarsınız.Ama ilk dogdugu andan itibaren kuru yemlede yaşatırsınız fakat çok yavru kaybı yaşarsınız.Sularını ilk 15 gün degiştirmeyin daha sonra ise 2 gün önceden dinlendirdiginiz suyla degişim yapın.Yavru tankınızda şahsi görüşüm mutlaka vatoz bulunsun.Çünkü;Yavrular çok az miktar yem tüketir siz ise bol bol atarsınız artan yemler camlara yapışır dibe çöker ve suyu bozmaya başlar.Vatoz ise onları bir güzel temizler:=)
     
    5-)Sık sorulan sorular;
     
    a-)Balığımın cinsiyeti ne?
     
    Aslında cinsiyetlerii anlamak çok kolaydır.Fakat akvaryumcularda tahminen renk vermek için hormonlu yem kullaıyorlar.Buda dişiyl erkek ayrımını zorlaştırıyor.Ama ben burda resimlerle elimden geldigince anlatacağım.dikkat edilecek hususları resmin üstüne yazdım ve işaretledim.Baskın erkekle baskın olmayan erkegide resimle gösterdim.
     
     
    b-)Akvaryumcuda gördüm 60 cm'de yavru almış nasıl oluyor?
     
    Arkadaşlar eş tutmuş g.t ile ufak akvaryumlardada yavru alırsınız ama balıklar daha agresifleşir strese girer yani verimli ve saglıklı olmaz.Ama mesela dişide tüpçük çıktı yumurta dökmeye 3-4 gün kala dişiyle erkeği ufak akvaryuma alıp yavrular yumurtadan çıkıncada çifti tekrar büyük tanka alırsınızBunu yapmaktaki amaç yavruları anne ve babaya baktırmayacagımız zaman yavruları yerinden ayırmamak.
     
    c-)2e 2d baksam ne olur?
     
    Baskın erkek dişiyle yavru verecekleri zaman diger erkegi öldürecektir veya ölme durumuna getirecektir.1e 2dişidede dişilerden 2 side üstünlük kuramazsa yavru alamazsınız.Bizzat kendi başıma geldi erkek yumurtaları döllemedi.En saglıklı olan 1e 1d dir.
     
    d-)Karma tankta g.t olur mu?
     
    Karma tankta erkegin yanına dişi konulmamalıdır.Çünkü;g.tler eş tutunca aşırı agresifleşir.Diger balıklara rahat vermezler kafa tutanıda öldürürler.Onun için tek erkek veya 2 erkekte konabilir.G.t yanına mücevher,zebra,severum v.b sert türlerle karma yapabilirsiniz ama g.t küçük boyda alınmalıdır.
     
     
     
    Arkadaşlar aklıma gelen forumda gördügüm sorular bunlar eger sizin kafanıza takılan başka bir soru varsa bu başlık altında yardımcı olabilirim.Bu konu aslında bir çok amerikan türüne yardımcı olacak diye düşünüyorum çünkü çogunun üreme şekilleri aynı.Herkeze iyi forumlar...
     
    Not:Alıntı değildir.İzin almadan kopyalamayınız.Saygılarımla Fatih ÜÇDİKME...

    Cevapsız Konu
    Başı Boş Bir Forum Mu?

    Profil resmi
    tafocan -

    Merhaba öncelikle belli tanıtım paylaşımları harici diğer paylaşımlar gösterimi yapılmıyor bunu anlamış değilim.paylaşım yaptığım farklı konularda aynı akvaryum olmasından ötürü paylaşımım silindi ve mesajıma dönülmedi.yakın zamanda tekrar mesaj atmama rağmen bir dönüş yok.bu forumda yetkili biri varmı varsa bana dönsün o arkadaş.burda saygı değer hobidaşlarım olmasa bir dk durmam zaten.bir değil iki değil.neyse durum bu.amaç platform güzel ama daha dikkatli yönetilmesi gerek.arada biri çıkıp çocuk azarlar gibi forum kurallarını hatırlatıyor ama yeterli değil maledef.sosyal medayada bu tarz bir topluluk carmı önerebilceğiniz yada farklı bir forum?

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242190/090520241639301.jpg[/IMG][EDIT]tafocan,2024-05-09 16:42:26[/EDIT]

    Blue lace big dorsal


    Profil resmi
    resulozer -

    Ölçüler: 4-5 cm Canlı Türleri: Lepistes Bitki Türleri: Tankın Yaşı: 2 Filtrasyon ve Işıklandırma: pipo filtre T5 aydınlatma Tasarım ve Dekorasyon:

    (14) - (592)

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    Otocinclus affinis (Cüce Vatoz)


    Profil resmi
    Laterthanbefore - 01:43

    Bu canlı ülkemize ithal olarak geliyor ve gerçekten çok kötü şartlar altında getiriliyor. Dolayısıyla balık ciddi manada güçsüz düşüyor. 5 adet temin ettiğim petshop balıkları ithalattan 1 gün sonra bana yolladı zaten aç ve yorgun olan balıklar neyazıkki 4 adet ulaştı. 2 haftalık tecrübem dahilinde şunları söyleyebilirim: Pulsuz canlılar olduklarından vücutları çok kolay yaralanıyor sivri dekorlar var ise kendilerini yaralayabiliyorlar. Stres anında çok hızlı haraket ediyorlar. Sivri kenarlı kayalar üzerinde yosun kemirirken kendilerini yaraladılar ve enfeksiyon kaptılar küçük canlılar oldukları için yapabileceğiniz tedaviler kısıtlı, 2 gün içinde 2 adet daha kaybettim. Şuan 2 adet kaldı, umarım kalanlar bizimle devam eder.

    (0)
    Canlı Tanıtımı

    Black Schultzei Cory


    Profil resmi
    Yusuf Tanrıverdi - 03:53

    Merhaba yeniden :)

    Bir süredir beslemek istediğim Cory türleri arasında olan Black Schultzei türüne sonunda kavuştum. twinsoul nickli üyemiz Mustafa ERİKLİ kardeşimin kendi üretimi yavruları ve hediyesi, kendisine teşekkür ederim.

    Canlılar bana geleli 2 hafta oldu, ortalama 1- 1,5 cm aralığındalar. Cory türlerinin genel özelliğini hemen belli ediyorlar, fazla haraketli ve grup şeklinde takılmayı seviyorlar.

    Canlıları 1.25*50*50 akvaryuma aldım. Full red lepistes, pigme cory, sterbai cory, panda cory gibi türlerle beraberler.

    Fotoğraf çekimleri için canlılar biraz ufak, 300 litrelik akvaryumda fotoğraflamak da zor ki 1 cm canlılar. Makro çekim ile bu kadar şimdilik, gelişimlerini her zaman olduğu gibi paylaşırım.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/080320180341131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/080320180341581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/080320180342481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/080320180343001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/080320180343031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/080320180343141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/080320180343511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/080320180343571.jpg[/IMG]

    (5) (1) (9)
    Çiftleşme Sorunsalı

    Profil resmi
    Yesimaqurium - 22:56

    Selam hobi sever arkadaşlarım, moli balığı besliyorum severek. Daha öncesinde hep dolu balık aldım akvaryumumda hiç çiftleşme durumu olmadı. Ancak son zamanlarda bir balığın sadece birini çok kovaladığını çiftleşmeye çalıştığını görüyorum. Bu 2 balıktan yavru almayı çok istiyorum. Erkek çok aktif. Ancak çok fazla da rahatsız etsin dişiyi istemiyorum. Sorum şu ki bunlar çiftleşmeye çalışıyor ve çiftleşiyor gibi ancak dişi balığım hamile midir? Ne kadar çiftleşmeleri lazım. Erkek balığın fazla rahatsız yormasını istemiyorum çok zor bulmuştum bu dişimi. Acaba çiftleşme olmuş mudur balığım hamile midir ona göre ayıracağım balıkları birbirinden bunu anlamanın bir yolu var mı?

    (7) (503)
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular