ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
witchangel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ekim 2010 13:15
Son Ziyaret:
23 Haziran 2014 17:24
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özdal DOĞRU
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özdal DOĞRU

SON 10 MESAJI

Ciklet Tankı 110LT ( Yorumlarınızı Bekliyorum.)
Furkan kardeşim,
 
Arkadaşlar gerekli yorumları yazmışlar. Daha koyu renkli bir kum, koyu renkli arka fon, dekor olarak ta cichlid akvaryumlarına uygun kaya kullanırsan daha görsel ve göz yormayan bir akvaryumun olur.
Küçük Hobicinden Büyük Akvaryum(150x60x60) Yeni dizayn ve yeni yumurta
Selamlar,
 
Bugün forumdan bir arkadaşımızdan 11 tane albino gold yavru, 1 adet tül kuyruk erkek aldım. elimde de 2 adet dişi cüce vatoz vardı. Bu yaz inşallah cüce vatozlarımdan yavru alırım. Albino goldlar için daha çok yolumuz var, henüz 3 aylıklar kendileri :)
1 tonda son resımler 5.sayfada
Çok güzel bir proje olacak gördüğüm kadarıyla. Allah kolaylık versin.
Küçük Hobicinden Büyük Akvaryum(150x60x60) Yeni dizayn ve yeni yumurta
Sarp kardeşim eline sağlık. Bitkiler gelince çok çok daha görsel bir akvaryum olacaktır. Şimdiden maşallah diyorum.
 
Yalnız naçizane ufak bir tavsiyem olacak: vatoz yuvalarını kütüklerle kamufle eder ve kütükleri üst üste yığınımsı bir şekilde koyabilirsen cüce vatozlar için mükemmel bir yaşam alanı yaratmış olursun.
 
Ben de yarın bir aksilik olmazsa 1 tane damızlık longfin erkek, 10 adet albino longfin yavru alacağım. Elimde 2 tane dişi cüce vatozum var, damızlık hale geldiler. Şu an 5 tür çöpçü (toplamda 30 adet), 6 adet genç melek ve 2 cüce vatozum var. ileride akvaryumu büyüteceğim sanırım.
Ah Tetratec vah Eheim:))
[QUOTE=Selayaz]

Filtre alacaklar kesinlikle kıysınlar paraya ehiem in eco-pro serisinden alsınlar. Saygılar. 
[/QUOTE]
 
Eheim eco-pro serisinin çevirdiği su miktarı ve filtre hacmi de aynı oranda düşüyor, elektrik sarfiyatı ile birlikte. Akvaryum boyutuna göre aynı oranda Tetra modelleri ile kıyaslamak daha doğru diye düşünüyorum.
 
Eheim başlı başına ayrı bir dünya hem kalitesi hem de fiyatı ile ama diğer markalarda da fiyat-performans durumu daha cazip.
TETRA EX2400 EHEİM 2228 PRO ?
Merhaba,
 
2 adet tetratec 1200 daha isabetli olacak kanaatindeyim. hem filtreme hacminiz daha az olur hem de daha büyük modellere oranla daha az elektrik yakacaktır. hem de bir tanesi arıza yaparsa diğeri ile bir filtre alana kadar yola devam edebileceksiniz. hem de 2 tanesinin fiyatı bir adet Eheim a göre daha ucuza gelir. aradaki farkın bir kısmı ile kaliteli filtre malzemeleri alabilirsiniz. Dış filtrelerde işin özü filtrasyon malzemeleridir. bütün dış filtreler suyu akvaryumdan alır ve akvaryuma geri pompalar.
Suda Partikül Ve Taban Kumu faktörü (son mesaj)

ek olarak haftalık dipten su çekerek yerine akvaryum ile aynı ısıda dinlenmiş su koymak gerekir. Dış filtre bir yere kadar işlev görür.

dış filtereye yardımcı olmak için haftada en az 2 kere su değiştirmek gerekir. oran sizin balık yoğunluğunuza ve yemleme oranınıza göre değişiklik gösterir.
 
ben 2 günde bir % 20 oranında dipten su çekip yerine dinlendirilmiş su ilave ediyorum.
450lt Filtreleme..
Merhaba,
 
Bitkisiz bir akvaryum kuracaksanız filtreleme konusunda kesinlikle sump sistemi en sağlıklısı olacaktır. Dış filtrelere göre artıları olduğu kadar nem, koku gibi eksileri de olacaktır ama artılarının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Sump kullanmayacaksanız 2 adet eheim 2217, 2 adet tetratec 1200, 2 adet atman f4 gibi dış filtre işinizi rahatlıkla görecektir.
tetratec Ex 2400 dış filitre

Bu kombinasyonlar akvaryum ölçülerine, ayırdığınız bütçeye göre değişiklik gösterecektir elbette. unutmamak gereken nokta debi düşmelerinin de hesaba katılması gerekliliği.

300-400 litrelik bir akvaryumu 1200 litre debili bir motor teorik olarak temizler ama pratikte şekilde olmuyor maalesef. Debinin yaklaşık olarak %60-70' e düştüğünü hesaplayarak filtre almak gerekiyor. Forumda bu konuyla ilgili yazılar mevcut zaten.

tetratec Ex 2400 dış filitre
Em makulu şu gibime geliyor; mekanik ( kimyasal da dahil) ağırlıklı filtrasyonu bir dış filtre ile biyolojik ağırlıklı iltrasyonu diğer filtre ile yapmak. Bu durumda çok daha sık açıp kapatacağımız için hem sağlam hem de uygun fiyatlı ikinci dış filtre mantıklı geliyor bana. biyolojik filtrasyon yapan filtreye uzun sğre dokunmamak için.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.