ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
jokos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2010 12:37
Son Ziyaret:
02 Haziran 2020 16:50
Toplam Mesaj:
188 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan TAŞBAKAN
Doğum Tarihi:
17 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Mali Müşavir
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan TAŞBAKAN

SON 10 MESAJI

misafirlerden korkuyorlar
Genelde icemanler için söylense de sıcak kanlılık bence malawilerin çoğunda var çünkü yemleme saatinde yunuslarımda splerimde mavi ve icemanlerimde yüzeye çıkıyo ve sevmeme izin veriyolar :D izlemekte güzel ama bu durum bence paha biçilmez :D
30 derecede sorun olur mu?
Ben yazları akvaryumun üst kapağını açıyorum eğer hala sıcak ise 2 3 adet 1,5 su şişelerini buzlukta dondurup eriyene kadar tek tek akvaryumun içine koyuyorum. Su sıcaklığıda 27 28 derecelerde kalıyor.
iceman hakkında
Balıklarınız çokda güzel yaşar merak etmeyin ayrıca iceman sarıların korkaklığınıda alır. Beyaz kuyrukla eşleştiğini okudum çoğu kez forumda.
Utangaç Cichlidlerim
Yunus İceman ve Sp 420 litre akvaryumda bakılabilir tabi koloni sayısını abartmadıkça :D. Sizin yüzük parmağınız kaç cm bilinmez ama  ortalama  7 - 10 cm icemanler o boyda çiftleşir :D bu hareketleri gayet normal. Demasonilere gelince onlar otçul beslenen bir türdür protinli yemler onları yağlandırır ve ölümlerine sebep olabilir buyüzden karışık malawide dengesiz bir beslenme olur onlar için. Yunus iceman ve sp birlikte bakılmasında sakınca yoktur zira sp ve iceman hem etçil hem otçuldur.

Son karar yine senin tabiki ya yunuslarını çıkartacaksın ya da demasonilerini. Ben Demasonileri çıkartırdım ve ayrı bir akvaryumda beslerdim diyetlerine göre. Sebebi de demasoniler ürkek ve saklanmayı seven türdür ayrıca splerde onlardan aşağı kalmazlar icemanlerin içeriyi biraz hareketlendirse de yeterli olmayacaktır. Akvaryumun boş bir görüntüsü olur. Bu yüzden yunus iceman ve sp besle derim ben. Hem göze hitap eden bir akvaryumun olur hemde yunusların büyüdükçe akvaryumunda güzel durucaklardır.
20 günlük hamile yunusumdan yumurta çıktı...
Öncelikle iyi forumlar. Tüm yorumları ve yorumlarınızı okudum ama mantıklı birşey göremedim.
1- Alıdığınız koloni arkadaşınızdan temin edilmiş ve kendisi o koloniden 1500 adet yavru alabiliyomuş.
 - Balıkların sizde yumurta almışsa akvaryuma alışmış olmaları gerekir ve 1500 adet yavru alınan bir koloninin yumurtaları atma olayı nadirde olsa azdır.
2- Akvaryumunuzda herşey normal görünürken balığın ağzında yumurtaların oluşmama ihtimali sıfır.
3- Erkek yunus yumurta yapmaz dişi ile çiftleşirken dişinin göremeyip alamadığı yumurtalar erkek titreme hareketini yaparken dalgadan dolayı hareketlenmiştir dişide görüp almıştır.
4- Arkadaşınız sizi kandırmış olabilir. Balıklarınızın bir kaçı yumurtayı tutmayı öğrenmiş olabilir. 21 gün beklediğiniz balık sizin gördüğünüz yumurtaları yemiş yada atmış olabilir ve siz bunun farkına varamaya bilirsniz çünkü yemleme yapmadınığınızı yazmışsınız. Balıkları 24 saat gözlemleme ihtimalınız olmadığı için gözden kaçmış bir balık olabilir ve  15 20 gün içinde tekrar agzına yumurta alma ihtimalı var genelde benim yunuslarım sabah saatlerinde çiftleşiyor. Siz uyurken onlar tekrar çiftleşmiş olabilir.

Ayrıca tüm yunusları kusturduysanız 5 gün içinde agzına yumurta alan dişiniz farklı bir dişi olsa gerek. Kusturduklarınızdan biri değildir muhtemelen.
Yunusun yanına tür önerisi
İceman iyi bir seçim başka balık koyma hem icemanler akvaryuma hareket katıcaktır. Saygılar.
tetra new ex 1200
Otuz akvaryumdan aldım tetra 1200ü ama herşeyi içindeydi kesinlikle teşhir malı yok depolarından getiriyolar ve ithal kutusunu gözünün önünde açıyo adamlar parlaçalarını eksizsiz olduğunu görmeniz için. Ayrıca içinden ingilizce ve anadolu pet in hazırladığı türkçe kullanma klavuzu ve türkçe garanti belgesi mecuttu. Otuz akvaryumda sıkıntı yok bilginize.
Plastik yerine canlı bitki malawi ve cüce vatoz akvaryumları için
Malawi akvaryumuma ve cüce vatoz akvaryumuma dekor amaçlı Plastik bitki koymak yerine gübre, ışık ve fazla uğraştırmayacak bitki önerilerinizi bekliyorum. Kayaya bağlayarak ya da midye kırığına gömülerek yaşayabilen bitki türleri önerebilir misiniz. Cüce akvaryumumda ince silis kum bulunmakta onlarda çok uğraştırmayacak birkaç bitki önerirseniz. Anubias genelde tavsiye ediyolar fakat anubias türmüdür yoksa tek bir bitkimidir. Karışık olduysa özür dilerim :) jokos2012-11-14 17:38:49
M panga dendi ama ben benzetemedim
Saulosi erkeğine benzettim ben.
türü nedir
Colico Olabilir mi :D Öyle çok renkli onlar var. :D

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.