ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TheWind
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mart 2006 13:33
Son Ziyaret:
16 Aralık 2008 01:28
Toplam Mesaj:
155 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Utku Özer
Doğum Tarihi:
29 Mart 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Utku Özer
İstanbul
350 lt   Flower horn-2x eheim 2213 - 65 lt şimdilik boş...

SON 10 MESAJI

Sun Sun HW-303B UV Dış Filtre 1400 Lt.
Yorumlar büyük çoğunlukla olumlu yönde fakat bence de UV yetersiz kalacaktır. Ben 2000lt/sa lik modelin alınabileceğini düşündüm ama UVsiz olanından alınmalı çünkü o debide 9w çok yetersiz kalacaktır. UV li modellerden daha düşük debilerdekileri gayet mantıklı bir alışveriş olacak sanırım. Uzun süre kullanan ve akvaryumda yosun ve hastalık gören arkadaşlar UV nin etkisini gördünüz mü? Özellikle 1400-2000 lt/sa lik modellerde...
Flower Horn
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: iştahsızlık- ağız bölgesinde(ağızın kendisi) kabardı ve çıkıntı şeklinde gözüküyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 350 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: yok

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):27-28 C 7-8 pH

Filitrasyon: 2 tane eheim 2213, Uv 18 W, 300w ısıtıcı

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Henüz kullanmadım ama
 
bazen beyaz bir kese şeklinde oluyor dışkısı (iç parazit durumundaki gibi)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Son zamanlarda su değişimi yapamadım. Açıkçası tek mantıklı sebep bu gözüküyor. UV yi aralıklarla ve hastalık belirtisi gördüğümde çalıştırıyorum.

Damızlık dişi flower hornu olan ?
Merhaba arkadaşlar 350 lt de tek baktığım erkek flower hornum her yere yuva kazdı. Şimdi tek eksiğim dişi bir flower horn. Güzel bir balığı olan arkadaş varsa balıklardan yavru alabiliriz. Bu hacim çift için uygun değil o yüzden dişi almıyorum. İkisinden birinin ölümü ile sonuçlanır. Yavruları koyabileceğimiz 60cm akvaryumum var. istenilen miktarda yavru verilecektir ticari bir kaygı ile yapmıyorum. Birkaç tane kendim için alırım o kadarı yeter bana. Dağıtabilirim de yavruları istenirse. Akvaryum UV filtreli ve 2 tane eheim 2213 ile filtre edilmekte. Genel bilgi; 300w ısıtıcı, 2 çıkışlı hava motoru, kayalık saklanma yerli kalın kumla kaplı dip, kullanılan yem sera granule, sera ilaçlar yedekte tedbir olarak bekletiliyor, dijital termometre, pH kağıtları ile düzenli kontrol, sera yavru yemi, Grolüx ve led aydınlatma. İStenirse fotoğraf yollayabilirim. Balığınızın sağlıklı kalacağına emin olabilirsiniz isterseniz kalacağı yeri görebilirsiniz. 
flower horn besleme-ortam bilgilendirme
Alper bey ben de o akvaryumcuya gidip 1 tane alanlardanım sanırım. Derdim tam özellikleriyle sağlıklı bir tane büyütüp sonra dişisini besleyen bir arkadaşın balığı ile yavrulatmak. Dediğiniz gibi çok seri yavruladıklarını okudum ve yine dediğiniz gibi dağıtacak insan bulmak çok zor olacak. Tek başına 350 lt akvaryumumda kayalardan bir duvarın arkasında saklanma yeri ile besliyorum. Kafa yapmaya başladı sanırım hafif bir çıkıntı oluştu. Ben sera cichlid sticks kullanıyorum yanına hazır yemlerden n tavsiye edersiniz. Besin olarak yetersiz gördüğüm için özellikle bunu merak ediyorum. Teşekkürler.
LED sitemi yalıtımı?

Kutay bey adaptör su içinde yer almayacak kablo sudan çıkacak ve adaptör dışarıda prizde olacak. Deneme-test aşamasındayım. Kapalı ama devreleri çıkarttığım sistemi suya koydum 1 gün sonra çıkarıp su sızdırmış mı diye kontrol edeceğim. Sonuçları da resimlerle koymaya çalışıcam.

ZEOLİT isteyen var mı?(İstanbul)
Arkadaşlar konu kendiliğinden silindiği için yeni bir konu açmak zorunda kaldım. Yönetim keşke mesajıma cevap verseydi. Neyse önemli değil, bir yanlışlık vardır herhalde. Konu şuydu;
 
 Zeoliti Burak Aybars arkadaşımız Bursa`dan gönderecek başka isteyen vardır diye buraya sordum ki isteyenler de faydalansın.
fiyat: 1kg 1.5 Euro. Buna ek kargo masrafı olacak ama fazla tutmaz 3-4 de o tutsa 8-10 ytlye 2 belki 3 kg alabilirsiniz. 1 kilo da herhalde 5-6 ytl ye gelir.
 
isteyenler lütfen liste yapsın.
 
--------------
The Wind---3kg
 
 
 
 
 
TheWind2007-09-01 18:42:12
Ccikletlerim yan yatıyor
Farklı türler farklı suları tolare edebilirler bu normal.Ben de benzer bir durumu gözlemiştim geçmişte. En azından dip çekimi yapın bence.TheWind2007-08-10 17:24:29
Ccikletlerim yan yatıyor

Amonyak zehirlenmesi veya yüksek pH buna sebep olur.pH ı ölçün ve yüksekse düşürün. Balıklarınınzın cinsi ve sayısına göre daha yüksek su değişimlerine gidin. Suyu önceden akvaryum sıcaklığına yükseltin. oksijen motorunu en yüksek seviyede çalıştırın.

TheWind2007-08-10 17:16:02
LED sitemi yalıtımı?
Arkaşlar ben kendime bir led sistemi aldım ama onu akvaryumun içine yerleştirmek istiyorum. Nasıl bir yalıtım şekli düşünürsünüz?
 
Ben pimaş içine tahta ve ağırlık için perforje parçaları koydum. Borudan bir dilim kestim ve ledleri bu açıklığa dizdim. Açıklığı şeffaf plastik örtüyü(nalburlarda var) akvaryum silikonu ile yapıştırarak kapattım.Yanları buat kapağını keserek silikonla kapattım.
Resimlerini ekleyeceğim.
TheWind2007-08-10 17:29:04
Ccikletlerim yan yatıyor
İlk fotoğrafdan şüphelendim biraz doğrusu. Balığınızın solungaçları kırmızılaşmış mı ve solungaçların iç kısmı görünür haale gelecek şekilde erimiş mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.