ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
torti20
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mayıs 2010 14:30
Son Ziyaret:
21 Ocak 2015 13:58
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ERGÜN ÖZEL
Doğum Tarihi:
03 Aralık 1981
Yaş:
42
İl:
Denizli
Meslek:
MEMUR
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ERGÜN ÖZEL

SON 9 MESAJI

yavru cüce vatoz büyütme
[QUOTE=elbeyli]Sık su değişimi yapmayın.Su değiştirirkende dinlenmiş ve az miktarda değiştirin.Bulundukları suyun içine mango koyun.Böylece suyu yumuşatmış olursunuz.Yemlemeyi azar azar bitkisel yapın.Dipte fazla yem artığı kalmasın.[/QUOTE]
 
Ne kadar sürede su değişikliği yapmam gerekiyor ve akvaryumun ebeatının çok farkı varmı ben 25- yada 30 luk akvaryum kullanıyorum.
yavru cüce vatoz büyütme

Yokmu bana yardımcı olabilecek arkadaşlar.

yavru cüce vatoz büyütme
Arkadaşlar herkese kolay gelsin ben cüce vatoz besliyorum çokta güzel yavru alıyorum fakat yavrular en fazla 1 ay yaşıyorlar ben bunları nasıl bakabilirim ve nasıl bir yöntem uygulamam gerekiyor yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
cüce vatoz yavru üretimi
[QUOTE=Spacy]Peki yavru kayıpları buna rağmen devam ediyor mu ? Yavruları büyük tanka aktarırken, adapte olmaları için, yeni tankın suyuna yavaş yavaş alıştırmanız gerekiyor. Bu tek sefere mahsus olduysa olan oldu. Fakat ölümler devam ediyorsa, suyunuz balıklar için uygun değil.
Özetle; Balıkları alışışık olmadıkları bir suya koyarken, çıktıkları tanktan küçük bir kovaya eski suyundan, yeni girecekleri sudan azar azar ekleyip 50 % / 50 % olana kadar alıştırmanız olacaktır. Bu işlem için sürenin 30 ile 45 dakika olması için gayret edin. Bulundukları tankın oksijeni bol olmasına da dikkat edin.
Benim kayıplarım batım başına max. 3-5 yavru oluyor.
[/QUOTE]
 
İlginize teşekkür ederim yavruların hepsiniz kaybettim akvaryum suyu yem yeşil olmuştu acaba bu yavrular için sakıncalımı iyi bişeymi bana baştan sona ne yapmam gerekiyor nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
cüce vatoz yavru üretimi
Önce 35 lik akvaryumda duruyorlardı daha sonra 65 lik akvaryuma taşıdım yavruları ısısını önceden ayarlamıştım su yu bir aydır bekletiyordum 65 likte normal kepçeyle alıp attım direk olarak bu cüce vatoz işini bi türlü beceremedim bu işte asıl ne yapılması gerekiyor bana yardımcı olursanız çok sevinirim ilginize şimdiden teşekkür ederim.

[QUOTE=Spacy]Biraz daha detay verirmisinz. Koymuş olduğunuz su, ve oranı balıklarınıza zarar veriyor olabilir.Yavrular 2 aylık olana kadar su değişimlerinde çok hassasdırlar.Her batımda 3-5 yavru kaybetmeniz normal ama sırasıyla ölmeleri, yanlış bir şeyin göstergesidir. [/QUOTE]
 
 
 
 Önce 35 lik akvaryumda duruyorlardı daha sonra 65 lik akvaryuma taşıdım yavruları ısısını önceden ayarlamıştım su yu bir aydır bekletiyordum 65 likte normal kepçeyle alıp attım direk olarak bu cüce vatoz işini bi türlü beceremedim bu işte asıl ne yapılması gerekiyor bana yardımcı olursanız çok sevinirim ilginize şimdiden teşekkür ederim
cüce vatoz yavru üretimi

Arkadaşlar benim bir problemim var cüce vatoz yavrularınız çok güzel alıyorum yaklaşık bir ay kadar yaşayıp sonra 3 er 5 er ölüyorlar acaba cüc vatoz yavru büyütmesinimi bilmiyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ilginize şimdiden teşekkür ederim

ısıtıcı ve hava motoru mevcut yavrular için çok güzel yosunlu bi akvaryum bana göre sadece geçen gün akvaryumlarını değiştirdim yeni akvaryumda aynı özellikler mevcut akvaryumu değiştirdiğimde ölümler çoğaldı.

bana uygun hangi filtre

Selam benim 100*30*50 cm büyüklüğünde 150 lt lik bir akvaryumum var acaba dış filtre olarak ne almamı tavsiye edersiniz fiyatı ucuz ama kaliteli olarak.

dış filtre
[QUOTE=onuratak]

Fiyat aralığınız nedir bilmiyorum . Ama size birkaç filtre önerebilirim.
Ayrıca 30 aşkın ciklet bu kadar az hacimli bir akvaryum için uygun değildir. Daha çok bilgi verirseniz daha çok yardımcı olabiliriz..

Akvaryumunuza uygun dış filtreler bunlar .Filtre almadan önce akvaryumunuz büyültme gibi bir durumunuz olursa önceden düşünerek alırsanız sıkıntı çekmessiniz.

Jebo-Lifetech 838  Ucuz ama işinizi görebilecek bir filtre. Kendim kullanıyorum.Gayet güzel.

Atman 3337 Bu filtre içinde kullananlardan hiç şikayet duymadım.. 

Fluval 205 Bu filtreyide kendim kullanıyorum . Az enerji çok iş. Süper bir filtre diyebilirim.

Bunlardan herhangi birisi size yeterli olacaktır. Linkleri reklam amaçlı vermedim.
[/QUOTE]

Daha çok bilgi derken ne gibi bir biligi istiyorsunuz?
Fiyat olarak tam karar veremedim fakat almışken biraz iyisi ve ileride akvaryumu büyütmek istediğimde sorun çıkmasın istiyorum. Ayrıca yardımlarınız için teşekkür ederim.Özkoçak2011-03-15 16:07:33
dış filtre
Herkese selam ben yeni bir akvaryum aldım içnde 30 u aşkın cichlet tarzı balıklarım var dış filtre almayı düşünüyorum fakat yeni hobici olarak ne almam gerektiğini bilemiyorum uygun fiyatlı sizce ne alabilirim akvaryumun ebatı 100*50*30.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.