ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pelin su
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Şubat 2010 14:31
Son Ziyaret:
17 Şubat 2012 16:28
Toplam Mesaj:
138 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
pelin su yılmaz
Doğum Tarihi:
10 Temmuz 1992
Yaş:
31
İl:
Mugla
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

pelin su yılmaz

SON 10 MESAJI

lepistes akvaryumu kurulduğunda kesin lazım olan malzemeler
[QUOTE=orktas] [QUOTE=fafafe123]hava motoru filtrenin  üst bölümündeki şeymi yoksa ayrı bir malzeme mi[/QUOTE]
 
evet ayrı bir malzeme fotosu bu
 B una ayrı bir malzeme diyemezsiniz. 2 çeşit filtre var biri iç biri dış . bu gösterdiğiniz şey sadece çalıştıran hava üfleyen aleti bide bunun ucunda süngerli suyun içinde olan kısmı var hem hava verir hem filtredir. benimkisinden örnek veriyim iç filtre. yani fişe takıyosun  o havayıda verio suyuda temizliyor. Lepistes için ilk şart ısıtıcı ve hava motorudur. hava motorunu seçerken tanka uygun olması önemlidir yoksa balık yorulur ve ölür. kum taş vs. ve bitki . 
Kum koydum bulandı :S cevap bekliyorumm
İyi akşamlar arkadaşlar bununa ilgili sitede bazı mükemmel fikirler var . suyu koyarken lök diye aniden doldurduğunuz için ince kumları kaldırıyosunuz o yüzden su bulanıyor. hava motorunu çalıştırın 2-3 saate bişeyi kalmaz. ama şöle bir fikir mevcut kumun ortasına bir adet tabağı koyuyosunuz ve suyu doldururken . suyu tabağın içine döküyorunuz tabaktan dolarak su akvaryumu dolduruyor ve kum kalkmıyo vede bulanma olmuyr. umarım yardımcı olabilmişimdir .   :)

Ve fbozdağ arkadaşta belirtmiş zaten.teşekürler kendisine.
Lepistes yavruları
Plastik yavruluk ednin . ızgarası olduğu için pislikler ızgara altında olucaktır. hava motorunun önüne doğru koyarsanız zaten onun suyu  itme ve çekmesile pislikler temizleniyor. yavrular birazcık büyüynce yavaş çalışan bir motor ve ısıtıcıyla birlikle bir yavru tankına alırsınız hem daha iyi gelişirler. tül yavruluktan yavruların yendiğini söleyen arkadaşlar olmuştu öle bi riske girmeyin derim. bol yavrular diliyorum.
Lepisteslerim Yaşamıyor
Tolgahan kardeşim  her akvaryumda balık yaşicak yada balıklar ölmicek diye düşünme akvaryum işiyle uğraşan insanlar yani bizler bişeyler öğrenene kadar çok balık yitirdik önemli olan bilgilenip kaybetmemeye çalışmak. lepistesler çok narin balıklardır. ısıdan ve su değişimine karşı çok hassaslardır. suyun ph şı bile onlar için önemli motorun kuvveti eğer onları yoruyosa ölebilirler. balığı alır almaz direk suya atıyosan su değişiminden ve ısısına ayak uyduramadığından yine ölürler.dekorlarda yırtıcı şeyler varsa yine ölürler. ve bu akvaryumundadnda kaynaklanan bir sorunda olabilir .

Ve şunuda eklemek istiyorum. Lepistesi büyük alırsan ki ben yavru yada büyük diil orta lepistesleri tercih ediyorum . sonuçta ölme zamanını bilmemezsin belki süresi dolmuştur alırsın 1 hafta yaşar ölür.



Isı konusundada 26 doğal sıcaklıktır doğum yapması kolay olsun diye hamileyken yavaş yavaş kademe kademe 28e çıkarılır.umarım yardımcı olabilmişimdir.

Okulda Akvaryum Dünyası Yeni Fotoğraflar Sayfa 616
Zor olup olmaması camcıya bağlı sanırım onun için zor yoktur ve başka bi çare olduğunun zannetmiyorum . Pörcöz sağlıklı diil .Ve cam kazımak ne kadar doğru bence diil. Benimki sadece bir tavsiye sadece mali açıdan belki isteyemeyebilirler.  
Okulda Akvaryum Dünyası Yeni Fotoğraflar Sayfa 616
Sanırım tek çare bi camcıya gidip lekeli camı değiştirmek. pörçöz tarzı maddelerle akvaryum temizliğini doğru bulmayanlardanım.İyi durulanmazsa ve pörçöz ii temizlenmezse balık kaybı kaçınılmazdır. ii günler.
Bu Balığın Cinsi Nedir
:)cinsiyeti dişi. tür ve cins yakın kavramlardır ama aynı diillerdir.

Evet  tatlı ve canlı doğuran olmasına rağmen yavrularını yemezler.
Bu Balığın Cinsi Nedir
Balon moli.

Ve tatlı dediğiniz balık kapalı. Kuyruğunun açılması gerekiyor. Açılmazsada ölüyo ve beyazlaşıyor.İyi günler.

serkan_cetinkol2011-09-23 15:29:44
discus uzun yoldan gelirmi
Belki yardımcı olabilir .Bende bu hafta 22 saatlik yoldan balık getirdim. hava taşları var motorlu ve motoru pille çalışıyor. Motor sayesinde sağ sağlim eve ulaştık, hiçbir sorun yok. Akvaryumculara sorarsanız belki bulabilirsiniz. İyi günler.Ve ne olura olsun hava basmanız gerekior.
Dropsy
Su değerlerinde ani değişiklikler oluyormu Mustafa Bey?

Bu hastalığa neden olan   enfeksiyon bakteri. Karaciğer,kalp ,böbrek yetmezliği sonucunda ve suda aşırı asit nedeniyle oluyor. Su değerleriniz çok önemli ama şuana kadar dropsyden kurtulanı ben görmedim .Bulaşıcı diil ama ödem  sonucu bi ihtimal geçiyoda olabilir.Hastalığı farkettiğiniz an hastalık ne olursa olsun buklaşıcı olmasa bile karantina yöntemini uygulamanız gerekiyor.Ödem durumu görüldüğü zaman garanti ölüyormuş.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.