ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ncmky
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Şubat 2010 13:50
Son Ziyaret:
06 Ocak 2017 23:48
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Necmi KAYA
Doğum Tarihi:
09 Şubat 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Programcı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Necmi KAYA

SON 10 MESAJI

Demasoni büyük sorun !
İlk fotoğraftaki balığınızın halinden de anlaşılacağı gibi bir hayli yıpranmışlar. Bunun sebebi daha çok kavgalarmış gibi geldi bana. Sanki akvaryumunuzun en sağındaki ( son fotoğraf ) erkek diğerlerini kovalamış gibi. Eğer bu süreci atlatabilirlerse sağlıklı bir akvaryuma sahip olacağınız kesin. Ben sizin yerinizde olsam yıpranan balıkları bir süre akvaryumdan alırdım. Tabi bu imkan meselesi ama bunun için tel yavruda kullanabilirsiniz. Yıpranan balıkların kendilerini toparlamaları şart. Aksi halde boyun eğecekler ve büyük ihtimalle ölecekler.
Sarı prenses Yunus kırması :(
Elbetteki allah vardır. Elbetteki yaradanın gücü herşeye yeter. Lakin bi araştırma yaparken, bilimsel tepsitlerde bulunurken allah yapmıştır diye işin içinden çıkmak olmaz. Okumak ve araştırmak gerekir. Kuranı kerimin ilk ayeti kerimesinde dediği gibi. Oku...
Yavrular nasıl hızlı büyür ?
Net açıklamasını bilmemekle beraber, mantığım balığın ileri sürekli hareketiyle boy atacağını söylüyor. 
Şimdi ne olacak ?
Merhaba arkadaşlar.
Ara sıra denk gelmişseniz eğer bu formda kobalt mavilerle ilgili en fazla yazıyı yazan, onlara en fazla ilgi gösteren üyelerden biriyim. Sebebi çok basit. İlk göz ağrım onlar benim.

Geçen sene şubat ayıydı ilk hobiye başladığım. 4 tane kobalt mavi aldım ilk olarak. Boyları daha 3 cm di. Allah bu ya 3 dişi 1 erkek çıktı balıklarım. Farkında olmadan muhteşem bir kolonim olmuştu. Erkeğim behlül gibiydi. Bir uçana bir kaçana derler ya aynen öyle. Dişilerde iyi anlaşıyorlardı. Defalarca kez yavru verdiler bana. Bir batımda 40 yavru aldığım oldu.

Ama sonra ne olduysa 2 şer ay arayla tüm dişilerimi kaybettim. Her kaybettiğim dişiden sonra yerine koymak için yeni dişiler aradım. İstanbulda, bursada gezmediğim akvaryumcu kalmadı. Canlı arıyorum formuna ilan verdim. Bir arkadaşım bende var dedi. Maltepeden Ümraniyeye balık almaya gittim. Balığın ömrü 10 gün sürdü. Boyu biraz ufak olduğundan stresi kaldıramadı.

Ve en sonunda behlül yalnız kaldı. Şimdi diyeceğim şudur. Ben neden dişi kobalt mavi bulamıyorum. Sırf bu yüzden krallar gibi olan erkek balığımdanda mı vazgeçicem. Koskoca balık piyasasında dişi balık bulmak bu kadar mı zor ?

Tüm akvaryumcuların dediği şu. Abi elindeki erkeği sat. Yeniden yavrudan koloni kur. Bu kadar basit mi yani ? Gözüm gibi baktığım erkeğimi akvaryumcuya mı vericem ? 

Bilmiyorum. Çözüm arıyorum. Bulamıyorum...
Ağlamak istiyorum :(
Öncelikle başınız sağolsun. Bir balığın ölümü için baş sağlığı komik gibi görünse de ne kadar içinizin acıdığını tahmin edebiliyorum.

Arkadaşlarımında söylediği gibi 4 gün aç kalan erişkin bir malawi chiclidi açlıktan ölmez. Ancak burda daha tuhaf olan aynı olayın benimde en az 5 kez başıma gelmesi. 2 günlük hafta sonu seyahatlerinde bir sorun yok ancak bu süre 5-7 gün arası olduğunda % 50 bir balık ölümüyle karşılaşıyorum. Biraz ütopik olacak ama evde uzun süreli yaşam durunca bundan negatif etkilendiklerini düşünmeye başladım.

Bana bunu düşündüren bir başka gözlemim ise eve bir misafir geldiğinde akvaryumda hayatın durması. Evde eşim ve ben yaşıyoruz. Ancak akşam 1 kişi dahi misafirimiz olursa balıkların hepsi kaya altlarına saklanıyorlar. Misafirlerimiz defalarca kez bu nasıl akvaryum neden balıklar yüzmüyor diye serzenişte bulundular.

Sonuç olarak bilimsel bir tarafı olmasa da ben özellikle malawilerin hissiyatlı hayvanlar olduğuna inanıyorum.

Tekrardan geçmiş olsun.
deno062010-12-22 08:53:07
Akvaryum yeri
[QUOTE=ZaZa ReiS][QUOTE=Pacific]Isıtabiliyorsanız ve 12 saat ışık sağlayabiliyorsanız bodruma koyabilirsiniz akvaryumunuzu.
[/QUOTE] Isıtıcı ısıtıyor ya?[/QUOTE]

Size evde yeten bir ısıtıcı, bodrumda yetmeyebilir. Sebebi ev ile bodrumun ortam ısılarının eşit olmamasıdır. Bodrum ortamını ısıtacak bir klima yada soba zor olacağından daha yüksek watta çalışan daha kaliteli ısıtıcalara ihtiyaç duyabilirsiniz.
Yunus Üretimi Hakkında 7 Soru
[QUOTE=reis] [QUOTE=hcelik] [QUOTE=reis]
2)250 lt. hacimde 3 aylık oluncaya kadar 200-250 civarı yunus yavrusuna ayda bir defa boylama yapmak şartı ile bakabilirsiniz.
[/QUOTE]


Ümit abi açıkçası merak ettim. Ayda bir defa boylama yapmak ne demek ? Ya da nasıl yapılır ?
[/QUOTE]

Aynı gün doğan yavrular bir arada büyürken bir kısmı ( genelde erkek olanlar) diğerlerinden daha hızlı büyür ve gelişirler. Bu çabuk gelişan yavrular bir süre sonra ufakları ezmeye yem yedirmemeye başlarlar. Bu sebeple malawi yavrularını büyütürken mutlaka ayda bir defa boylama yapıp yavruları boylarına göre ayırıp büyütmek oldukça sağlıklı olur.
[/QUOTE]
Ümit abi merhaba,
bunu tamamiyle merakımdan soruyorum. Bu boylama tamamiyle göz kararıyla mı yapılıyor, yoksa bir materyal kullanılıyor mu ?
Teşekkür ederim.
Sarı Prensesimin yanındaki siyah çizgi
Dişi sarı prenses te doğuştan gelen bir karartı yoksa muhakkak stresten kaynaklı bir kararma yaşıyodur. Stres sebepleri ise erkek baskısı, su değerlerindeki anormallikler yada tank hacim sıkıntısı olabilir.
Cüce vatoz ve malawi
Malawiler balık cinsi gözetmeksizin akvaryuma yeni gelen her misafir için özellikle ilk bir ay vurma reaksiyonu gösterir. Eğer yeni gelen balık bu vurmalara karşılık verebiliyorsa sorun ortadan kalkar. Bu bir aylık süreç içinde balık hayatta kalabilirse saldırganlık ortadan kalkar. Bu yüzden önemli olan cüce vatozun bu baskıyı kaldırıp kaldırmayacağıdır.
İlk defa yavru alan sarı prenses
1 hafta 10 gün sonrasında hala ağzında yumurta varsa ayrı bir tanka alabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.