Şimdi ne olacak ?


ncmkyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 38
ncmkyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 10:14
Merhaba arkadaşlar.
Ara sıra denk gelmişseniz eğer bu formda kobalt mavilerle ilgili en fazla yazıyı yazan, onlara en fazla ilgi gösteren üyelerden biriyim. Sebebi çok basit. İlk göz ağrım onlar benim.

Geçen sene şubat ayıydı ilk hobiye başladığım. 4 tane kobalt mavi aldım ilk olarak. Boyları daha 3 cm di. Allah bu ya 3 dişi 1 erkek çıktı balıklarım. Farkında olmadan muhteşem bir kolonim olmuştu. Erkeğim behlül gibiydi. Bir uçana bir kaçana derler ya aynen öyle. Dişilerde iyi anlaşıyorlardı. Defalarca kez yavru verdiler bana. Bir batımda 40 yavru aldığım oldu.

Ama sonra ne olduysa 2 şer ay arayla tüm dişilerimi kaybettim. Her kaybettiğim dişiden sonra yerine koymak için yeni dişiler aradım. İstanbulda, bursada gezmediğim akvaryumcu kalmadı. Canlı arıyorum formuna ilan verdim. Bir arkadaşım bende var dedi. Maltepeden Ümraniyeye balık almaya gittim. Balığın ömrü 10 gün sürdü. Boyu biraz ufak olduğundan stresi kaldıramadı.

Ve en sonunda behlül yalnız kaldı. Şimdi diyeceğim şudur. Ben neden dişi kobalt mavi bulamıyorum. Sırf bu yüzden krallar gibi olan erkek balığımdanda mı vazgeçicem. Koskoca balık piyasasında dişi balık bulmak bu kadar mı zor ?

Tüm akvaryumcuların dediği şu. Abi elindeki erkeği sat. Yeniden yavrudan koloni kur. Bu kadar basit mi yani ? Gözüm gibi baktığım erkeğimi akvaryumcuya mı vericem ? 

Bilmiyorum. Çözüm arıyorum. Bulamıyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

evcikÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 100
evcikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 11:03
Merhaba Necmi bey ben Cobalt Blue besledim çok sert çok agresif bir tür , bence erkeğiniz bütün dişilerinizi öldürmüş bende bi kaç tane kaybetmiştim ve sonunda akvaryumcuda takas ettim birbirleri ile ölesiye kavga ediyorlar ağızları yaralanıyor geniş ve bol saklanma alanlı bi akvaryum lazım ama akvaryumda huzur namına bi şey kalmıyor hiç durmak bilmiyor çünkü . Ne yazıkki bence çözüm takas....iyi hobiler dilerim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 14:06
Yavrulardan yeni koloni kurmaya çalışın.Daha verimli olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FenerizeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 439
FenerizeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 15:15
Yanlış anlamadıysam maltepe oturuyorsunuz.Bence çok uzaklarda arıyorsunuz balıkları.Maltepe de akvryumcuların bulunduğu bir sokak var.Burda istediğiniz her türü bulabilirsinizki maltepe pet yerini genişletti ve nadir türler dahil olmak üzere bir çok balık getiiriyor.Ben geçen hafta uğradığımda 4-5 adet blue cobalt vardı.Gidip damızlık blue cobalt dişi si ariyorum bana getirirmisiniz dediğinizde 1 hafta sonra balıklarınız elinize ulaşıcaktır Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

WorkAndPassÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 229
WorkAndPassÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2011 15:23
Yaradan her şeyi eşit yarattığı için doğal olarak dişiyi bulmak zor. Yaradan 50 tane erkek yaratıyorsa, 50 tane de dişi yaratıyor. Ama biz 3dişi 1 erkek besleyince ortalıkta erkekler cirit atıyor dişiler ise altın gibi değerli oluyor :)

Piyasanın gerçeği bu ne yazık ki. Hem sadece blue cobalt değil diğer türlerin de dişilerini bulmak oldukça zor. Yavrularınızın büyük bölümünün dişi olarak çıkması için ufak püf noktaları var aslında ama üretimciler genelde böyle püf noktalara dikkat etmedikleri için genelde eşit oluyor cinsiyet oranı.

Mesela benim genelde yavrularım büyük çoğunluğu (%80oranında) dişi çıkıyor. Ama benim aldığım riskleri de başkaları alamadığı için yavrularında erkek hegamonyasına da engel olamıyorlar. Mesela ben birinin akvaryumunu gördüğümde yavrularının ne cinsiyette çoğunluk sağlayacağını tahmin edebiliyorum. Ama dişi çıkması için akıl verdiğimde genelde uygulayanı göremedim :) O nedenle bence dişi balık arayıp bulmanın zorluğunu yaşıyorsanız başka yolları deneyebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir