ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
red thunder
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2010 20:55
Son Ziyaret:
04 Ocak 2016 06:39
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tuğhan Baykut
Doğum Tarihi:
08 Eylül 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Turizm Organizasyon
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tuğhan Baykut

SON 10 MESAJI

Bitkili Ultra Karma Canlıdoğuran Tankı [ SON : 23]
[QUOTE=Umut Başar] Filtreyi değiştirdim Tetranın Türkiye dispritörü olan Anadolu pet bayii olan Maptepe pet'ten kaşeli maşeli Tetra Ex 1200 Aldım cumartesi günü. Suyum zaten berraktı daha bir içilesi oldu. Şimdilik yolunda girmeye başladı sanırım... Birkaç gündür ceset yok ve umarım böyle devam eder... Saol abi.. Seviliyorsun.. [/QUOTE]

Yeni donanımın hayırlı olsun, ölümlerin durmasına çok sevindim Sevgi karşılıklı
Bitkili Ultra Karma Canlıdoğuran Tankı [ SON : 23]
[QUOTE=Umut Başar] Son 2 hafta içerisinde 10 kadar balığım öldü.. Yolunda değil herşey... Havalar ısındı malum.. Ama ben bu duruma çok fazladan da fazla üzülüyorum anlatamam... İş dönüşü akvaryuma bakmaya korkar oldum son günlerde... [/QUOTE]

Umut inan çok üzüldüm okuduğumda, büyük geçmiş olsun kardeşim, umarım en kısa sürede toparlanır ve herşey yoluna girer...
Bitkili Ultra Karma Canlıdoğuran Tankı [ SON : 23]
Teşekkür ederimmmm :) Umut sorma valla, bir yoğunluk başladı, daha yeni yeni kendime geliyorum, bu gün şu gün derken 1 ay olmuş neredeyse :) Senin elinden gelir bir sürü şey, örnekler ortada kardeşim, Allah emeklerini zayi etmesin :)
Bitkili Ultra Karma Canlıdoğuran Tankı [ SON : 23]
Umut tebrik ederim son halini, yakında kendi odanı tamamen akvaryum haline getirip pencerelerden izleyeceksin
Bitkili Ultra Karma Canlıdoğuran Tankı [ SON : 23]
[QUOTE=Umut Başar]Tuğhan abi çok teşekkür ederim özellikle senin de beğenmen beni gerçekten sevindirdi :) Senin akvaryum kadar olmasa da oluyor işte kısmen birşeyler :)
Aslında akvaryumun içini komple böyle taşlarla döşeyip aralarına da çeşitli bitkiler ekilebilir ve muazzam bir görsel oluşturulabilir hayal ediyorumda maliyetin dışında çokta güzel olur :)) İnşallah taşlar balıklarım ve bitkilerim için sorun çıkartmaz da sağ salim devam ederim, bayağı hoşuma gitti çünkü.. Vatozlarım ve karideslerim de taşları çok sevdiler..  
Dip çekmek biraz problem olabilir sanırım... Issız kuytu köşeleri çekemeyeceğim...[/QUOTE]
 
Umutcum öncelikle kusura bakma biraz geç yazıyorum, işler çok bastırdı, inşallah haftasonundan sonra rahatlayacağım  
 
Taş konusunda içinin rahat olmasını istiyorsan ve vaktin varsa, aldığın yerden aynı taştan küçük bir parça al. Üzerinne tuz ruhu damlat, köpürüyorsa salınım yapıyordur demektir, yoksa hiç korkma  Bir de şöyle bir durum var, araştıramadım ama, eğer fosil kayalar mineral salınması yapıyorsa ve suyu sertleştiriyorsa, canlı doğuranlar ve karidesler için bulunmaz nimet olmaz mı? Kontrol etmekte yarar var bence
 
Benim akvaryumda maalesef nitrat fazla geldi ve tüm karideslerimi kaybettim, üzüldüm tabii, şimdi biraz dekorasyonda değişiklikler yapmak istiyorum. Çınarları dalların arasına alıp, pistiları tamamen çıkartıp, sol tarada rotala ilave edeceğim. Biraz rotala var elimde. Böylece sağ ve sol tarafta iki kırmızı tepe, ortada yeşillikler olur diye umuyorum  Detaylarını, yapabilirsem konuma ekleyecceğim.
 
Aynı şekilde bunu düşünürken senin tankın için de naçizane bir önerim olabilir; sol tarafa da aynı taşlardan koyup,  iki tarafın asimetrik olması için belki biraz daha fazla olabilir, aralarından mossların sarılmış olduğu dallar çıkar. Yine taş ve köklerin etrafından çıkan bitkilerle çok güzel olabilir... Ben dip çekimini dert etmiyorum açıkçası, benim için önemli olan biyolojik filtrasyon, bu olursa diğer şeyler bakteriler tarafından ayrıştırılıp kullanılabilir hale gelecektir tekrar. Sen de bitki yoğunluğunu arttırmayı planladığın için dip çekimini unutabilirsin bence  
 
Bu arada, akvaryumum için yaptığın iltifatlara teşekkür ederim, ancak seninki de en az benimki kadar güzel  Yaptığın doğru eklemeler ve sağlam adımlarla giderek daha da güzel bir tank haline dönüşüyor. Takibe devam
Bitkili Ultra Karma Canlıdoğuran Tankı [ SON : 23]
Umut ellerine sağlık, ben bayıldım taşlı bölüme :) bitkile uzayıp gürleştiğinde aralardan gözükecekler ve çok doğal, güzel bir görüntü ortaya çıkacak diye düşünüyorum, ellerine sağlık :)
Bitkili Denemem - Sanırım Bu kez Başardım
Ergün Bey, şu anda tankta sadece kiraz karideslerim var, ama kısmetse yakında balık eklenecek ve o zaman düzenli yemleme yapacağım. Sanırım fosfatı bu şekilde halletmiş olacağız. CO2 şu anda eklemeyi düşünmüyorum açıkçası, belki ileride eklerim, çünkü kafamda olan planlardan biri, muhtemelen denemeden rahatlamayacağım 
 
Oranlamalar ve eklemelerle ilgili diğer önerilerinizi de uygulayacağım. Sonuçları buradan paylaşmaya devam edeceğim. Desteğiniz için tekrar teşekkür ederim.
Bitkili Denemem - Sanırım Bu kez Başardım
[QUOTE=Acil Stop]Tuğhan bey eklediğiniz nitrat ve potasyum sizin tankınız için çok yetersiz. Akvaryumunuzda bulunması gereken nitrat miktarı 5-15 ppm arasındadır. Siz ise 1 ppm bile eklemiyorsunuz. Tankınızda olması gereken potasyum miktarı ise 20-30 ppm arasındadır. Potasyumu da 1 ppm bile eklemiyorsunuz.

Aşağıdaki adresten seachem gübreleri ne şekilde dozlamanız gerektiğini hesaplayabilirsiniz. Yalnız ölçü birimi litre değil de galon cinsinden olduğu için tankınızın kaç galon geldiğini hesaplamanız gerekiyor. (1 galon = 3,78541178 litreye eşittir)


Nitrat sıfır olduğu sürece farklı yosun sorunları ile karşılaşmanız çok normaldir. Bu nedenle haftada iki defa nitratı en az 10 ppm seviyesine çıkarmaya çalışın. Eğer yetersiz gelirse gübrelemeyi haftada 3 güne çıkarırsınız.
[/QUOTE]
 
Ergün Bey merhaba,
 
Yönlendirmeniz ve link için çok teşekkür ederim. Benim yapmaya çalıştığım uygulama, Timur Bey'in bitkili akvaryumlarda başarı isimli makalesinde önerdiği haftada 3 günlük gübreleme biçimi. Bu usule göre, pazartesi günü tanktaki NPK seviyesini sizin de bahsettiğiniz genel kabul gören değerlere çıkartacak şekilde eklemem gerekiyor. Fosfat konusunda çekincelerim bulunuyor açıkçası, belki ilk etapta pas geçerim. Bu sistemin başarıya ulaşması için, çarşamba ve cuma günleri değerlerin test edilmesi ve sadece aradaki farkın ilave edilerek değerlerin uygun seviyeye getirilmesi gerekiyor, ancak test kitim yok maalesef  Bu sebeple, pazartesi günü gübrelemeyi değerlere uygun şekilde ekledikten sonra, çarşamba ve cuma günü biraz deneme usuülü ekleme yapmam gerekecek sanırım.
 
Linkteki hesaplamaya göre, benim tankımda nitratı 0 olarak kabul edersek, yaklaşık olarak 15 ml ekleme yapmam gerekiyor ki küsüratlı hesaplamayı kabul etmediği için 5,8 galon olması gereken değeri 6 galon olarak girdiğimde elde ettiğim sonuç bu  Hakikaten ben hiçbirşey eklemiyormuşum.
 
Postasyumu da dıy olarak hazırlamıştım ve 1 ml ekleme yaptığımda, 2 ppm potasyum eklemiş oluyorum. Ancak, bu döneme kadar gözden kaçırdığım ve uyarınızdan sonra tekrar kontrol ettiğimde farkettiğim bir detay var; ben hiçbir zaman tankın değerlerini olması gerekene yükseltmemişim, değeri haftada 3'e bölerek eklemişim
 
Şimdi, tavsiyenize göre, yeni bir gübreleme programı deneyeceğim, pazartesi ve perşembe günleri 15'er ml nitrat ve 12'şer ml potasyum eklemesi yapacağım. Cumartesi veya pazar % 25 su değişimi yapılacak. Demir ve diğer mikro elementlerin eklenmesi için Florish'i ne kadar eklememi önerirsiniz? Ürün üzerinde haftada 2 kez, 250 l'lik tanklara 2,5 ml ekleyin yazıyor yanlış hatırlamıyorsam, benim tankıma bu hesaba göre 0,5 ml falan eklemem gerekiyor ki yukarıdaki değerleri de göz önünde bulundurarak yetmeyeceğini düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim.
Bitkili Ultra Karma Canlıdoğuran Tankı [ SON : 23]
[QUOTE=Umut Başar] Bu arada Tuğhan abi sen aldığın kılıçların fotoğrafını paylaştıktan sonra anca vakit bulabildim, bu akşam işten eve dönerken Maltepe pet'e uğradım :)))  5 tane kılıçkuyruk daha aldım :))  birde çöpçü :) Maltepeye gittiğimde her zaman uğradığım Yıldırım abi'nin akvaryum bitkisi dükkanı (pasajın içindeki) Aqua-Botanic'e de girdim.. İçim gitti anlatamam :)

1 Kırmızı Lirkuyruk
1 Fantom Lirkuyruk
1 Tuxedo Lirkuyruk
1 Calico Lirkuyruk
1 saçakkuyruk Bronz çöpçü... [/QUOTE]
Umut öncelikle kocaman bir maşallah diyelim yeni yavrulara   Dükkandaki bütün kılıçlardan karışık yapmışsın ortaya, sağlıkla büyüsünler inşallah, bol bol güzel güzel yavrular versinler
 
Aqua-Botanic'e ben de birgün gitmek istiyorum, feyz alırız biraz
Bitkili Denemem - Sanırım Bu kez Başardım
Umut çok teşekkür ederim görüşlerin için, inşallah herşey yolunda gider... Aslında birkaç fikrim daha var kafamda ilerisi için ama acelem yok, iyice otursun tank eğer becerebilirsem, yavaş yavaş değişiklikleri yaparız belki de :) Bu arada fuar nasıl geçti, geçmiş olsun :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.