ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Just For Fun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Aralık 2009 01:15
Son Ziyaret:
30 Ekim 2012 10:20
Toplam Mesaj:
803 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Yasin Aslan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1974
Yaş:
50
İl:
Istanbul
Meslek:
akvaryum
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Yasin Aslan
Flower Horn's(.)
3E Akvaryum&Pet(Bağcılar)

SON 10 MESAJI

akvaristhb's flowerhorns-Kuzey&Güney(yeni resimler)
Her ikisinede maşaallah Hasan,çok iyi ilerliyorlar tebrik ederim.
Flower Horn Çeşitleri
Maşaallah Hasan canavar iyi gidiyor,gayet sağlıklı ve mutlu görünüyor tebrik ederim iyi bakıyorsun fh larına,şöyle 20 cm ve üstü boylanıp kalınlaşmaya ve yükselmeye başladığı zamanlar daha görsel bişey olacak inşaallah.
Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=atakan36]Merhaba arkadaşlar. Benim sorum sumo ve chinemix yemler hakkında olacaktı. Anladığım kadarıyla bu yemler hem kafa hem de renklendirme konusunda etkili. Bu yemlerde aşırı hormon mu var ki bu kadar etkili! Ayrıca hayvanlar renk alsın diye aşırı bir hormonlama mı yapıyoruz? Diğer yemlerde aynıysa yapacak birşey yok. [/QUOTE]
Atakan usta bahsi geçen yemler fh için üretilmiş yemler,içlerinde tahmin edildiği gibi iş yapan hormon varmı dır yokmu dur bilemiyorum,bunu öğrenebilmek için labaratuvar ortamında test etmek ve olup olmadığını gördükten sonra bu konuda yorum yapmak yada direk üretici firmayla temasa geçerek öğrenmeye çalışmak gerekli,raf ömrünü uzatmak için katkı olma ihtimali olabilir tıpkı bizlerin tükettiği birçok gıda da olduğu gibi,fh ların gereksinimlerini analiz edip içerikleri hazırlanmış yemler olarak görebiliriz mesela.
Flower Horn Çeşitleri
Kusurlu bir fh,malesef bu tip bireyler hybrit olan fh larda azımsanmıyacak oranda çıkabiliyor,bu tip fh ları ithalatçılar çok ucuz rakamlarda oldukları için zaman zaman listelerine ekleyebiliyorlar,bilinçsiz kişilerce de alınıp allana pullana satışa sunulabiliyorlar ne yazıkki.
akvaristhb's flowerhorns-Kuzey&Güney(yeni resimler)
Hasan maşaallah harika görünüyorlar,güle güle büyüsünler,teşekkür ederim Allah cümlemizden razı olsun Hasan ne demek,gönül işi bu imkanlar elverdiği müddetçe kaliteli fh lar sunmaya çalışacam.
Bir bu eksikti : Red dragon fh (yeni resimler)
Maşaallah ,yeni yerini sevmiş zamanla tamamen adapte olunca daha da güzelleşecek,ilerde yarışma kazanır demedi deme,
Flower Horn Çeşitleri
Koray bey verebilirsiniz faydasıda olur,ama çok abartmayın bu yemleri,öncesinde ve sonrasında azda olsa kuru yemlerden yedirin.Just For Fun2012-09-22 12:45:58
Flower Horn Çeşitleri
Hergün su değişimi oranı %10 %15 kadarı idealdir,ama hergün su değişiminden ziyade haftada 2 kez %30 %40 gibi bir su değişimi daha faydalı olur.
Flower Horn Çeşitleri
Evet sert balıklardır,muhtemelen elinize alışık olmadığından ısırmıştır,kum kaya tercihini size bırakıyorum,fh lar tıpkı discus larda olduğu gibi sık su değişimlerini sevdikleri için tabanda ince taneli malzeme kullanmak su değişimlerini zorlaştırabiliyor,aynı zamanda obur olduklarından ister istemez yem artıkları ve dışkılama sonucu taban hızlı kirlenir,kumda dip çekimini zorlaştırabiliyor,diğer taraftan cama cam da ve çakılda dip çekimi yapmak bir nebze olsun kolay olur,kullanılan çakıl iri taneli ve renkli ve tamburlu kısmende olsa parlak yüzeyli olduğu için ışığı yansıtma özelliğide tercih sebebi oluyor,tabanı tamamen çakıl ile kaplamasanızda olurki daha çok bu şekilde tercih edilir.
Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=malibu_]Mustafa bey yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Yalnız kumu neden küçük taşlarla değiştiriyorum. Bu kumdan nedense çok memnun kaldı. Taşları da azaltacağım. Normalde çok uysaldı ama akvaryumda bu dekor ve kumu uyguladıktan sonda hareketlenmeye, gezmeye başladı. Gerçekten çok değerli bilgiler vermişsiniz. Dedikleriniz en kısa zamanda uygulayacağım. Tekrar teşekkür ederim [/QUOTE]
Rica ederim,kumda da fh beslenebilir,ancak cama cam yada çakıl daha iyi sonuçlar veriyor,akvaryumda yapacağınız değişiklikleri ilk başlarda yadırgayabilir stres yapabilir,bu duruma sizinde yardımınızla alışacaktır.


Just For Fun2012-09-22 10:59:45

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.