ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
-Parliamo-
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2006 21:08
Son Ziyaret:
13 Ekim 2020 18:33
Toplam Mesaj:
440 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur
Doğum Tarihi:
06 Mart 1986
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Taşkıran

SON 10 MESAJI

Kaplumbağa Yeni Kuru Alan
Fotoğraflarda gösterdiğiniz şekilde bir kuru alan istiyorsanız kuru alanı akvaryumun üst kısmı yerine akvaryumdan bağımsız yapıp sadece rampayı akvaryuma vererek yapmanızı tavsiye ederim. Öteki türlü kaplumbağanız kuru alanın altında oksijen alamayacağı için daha çok fotoğraflarda gösterdiğiniz rampanın üstü açık taraflarında duracaktır kendini güvende hissedeceği için. Koca akvaryum kullanışsız hale dönüşebilir. İllaki öyle olacak ise rampa akvaryumun tamamını kaplamamalı %30 şekline ayarlayın kuru alan ile suyun yüksekliği 0 olmasın. Kaplumbağanız kuru alanın altında yukarı doğru çıktığında nefes alabilsin.

Sizin akvaryumunuza istinaden yorum yaptım. Yeni akvaryumun kuru alan boyutunu tam anlayamadım 165 cmlik akvaryumda kuru alan boyutu 30 40 cm olacak ise istediğiniz şekilde yapın problem olmaz. Ama ilk fotğraftaki gibi akvaryumun üstü neredeyse yarısı kuru alan olacak ise kaplumbağanın boğulma riski fazla.
Bir önemli detay bence, kaplumbağanın akvaryum içinde başı dışarda kalacak şekilde uyuyabileceği bir ortamı da olmalı. Rampa suya çok dik inerse tırmanıp kuru alanda uyumayı tercih edecektir. Özellikle kış aylarında sıcak sudan uyumak için kuru alana çıktığında hastalanacaktır. O na akvaryum içinde uyuyabileceği bir ortam hazırlarsanız kuru alanı ısıtan lamba çalışmadığı zamanlarda su içinde uyumayı tercih ettiğini göreceksiniz.[EDIT]-Parliamo-,2017-06-05 03:46:25[/EDIT]
Koi Balığı Başına Kaç Litre
Balık başına 150lt olacak şekilde ayarlama yapın 4 koi 600lt gibi. 600 litrede 4 koi 25, 35cm arası boylanacaklardır. Daha fazla balık eklemeyi düşünmeyin.
3 katli ahsap havuz
Keresteleri üst üste koyun, kuşak atar gibi, 2 tahtayı birleştiren bir uygun keresteyi vidalayın. Bir kişi tutup diğer kişi vida işlemini yapsın. Foto ekleyemedim fakat yapmanız gereken bu. 🈸 3, 4 adet destek ekleyebilirsiniz.
Ben de 200 60 60 şeklinde önü camlı bir havuz yapmak istiyorum maliyeti ne kadar olur acaba ?
Koi Havuzu Hakkında Tavsiyelerinizi Bekliyorum
Merhaba Murat bey.

Deneyip göreceğimiz bir proje olacak anlaşılan.
İnşallah başarılı olursunuz. Havuzda balık besleyenler yazın binbir çeşit video paylaşırken, kışın havuzum buz tuttu görüntüsünden sonra ortadan kaybolmaktalar :) Belki de denk gelmişte olabilir. Siz deneyin görün en güzeli.
Nasıl bir yere yapmak istiyorsunuz havuzu, Martı, karga kedilere karşı nasıl bir önleminiz olacak ?
Son olarak ilave etmek istiyorum, havuza harcayacağınız masrafın belkide yarısıyla 700 litrelik bir akvaryum yaptırabilirsiniz 4 tane hoşunuza gidecek koi alın bir iki sene sonra 40 cm e ulaşırlar diye tahmin ediyorum çünkü arkadaşım 550 litrede 4 tane besliyor baterfly olanlardan 30 cmler şuanda.
Görsel zevk o kadar yüksek ki evin içinde kocaman balıklar :) Akvaryumda büyük olumca güzel duruyor Murat bey. Sıcak sıcak yüzüyor balıklar[:lol:]

[EDIT]-Parliamo-,2016-04-22 00:16:30[/EDIT]
Koi Havuzu Hakkında Tavsiyelerinizi Bekliyorum
Mutay bey merhaba.
Bir önceki mesajımda da belirtmiştim 1 metre derinlikte suyun 4 derece olabileceğini, daha önce kaç kış geçirdiniz acaba balıklarınız çok sağlıklı gibi koi balıkları mükemmel bir seçimdir diyorsunuz anlayamadım ? Koi balıklarını acaba alabalık ile karıştırıyor olmayasınız ?Buz gibi akarsularda yaşayan :)
Koi balığı tropikal iklim balığı ise soğuk sularda metabolizması yavaşlar ölür.
Doğal hayattan örnek vermek gerekirse piranhalar, kuraklığın gelmesiyle suların kurumasıyla nasıl ölüyorlarsa, kaplumbağalar kış uykusuna yatıp uyanamıyorsa bir kısmı koi balıklarıda doğada soğua maruz kalıp bir kısmı ölebiliyor besin İnciri böyle işler çünkü.

Adı üzerinde torpikal iklim balığıdır koi balıkları sevgili murat bey.
Bu balıkların dağıtımcısı, x bir siteden direkt olarak satış yapmakta isterseniz link verebilirim web siteside var. Kapalı bir alanda üretim yapıyorlar.
Seçim tabii ki sizin ama emin olun mükemmel bir seçim değildir bu balıklar.[EDIT]-Parliamo-,2016-04-21 11:37:08[/EDIT]
Koi Havuzu Hakkında Tavsiyelerinizi Bekliyorum
Erhan bey merhaba;
Daha önce böyle bir havuzda balık beslemiş insanlarla görüştünüz mü yüz yüze.
Çünkü kış aylarında sorun oluyor havuzun üstü donabiliyor. 1 metre derinlik olsa oradaki sıcaklık 4 derece oluyormuş, balığın metabolizması tamamen durma noktası o soğukluk. O gibi durumlarda balığa hiçbirşey olmaz diyeni ben görmedim. Çoğu arkadaşımız balık yağlıysa dayanır hastalık yoksa problem olmaz diyor.
Hiçbirşey olmaz yaşar denmiyor.
Balıkların sağlıklı yaşayabileceği sıcaklık belliyken neden buz gibi suya mahkum ediyoruz ki.




Aç Gözlü Koiler
Koi balıkları bence tek beslenmeli. Hızlı yüzdüğü için diğer balıkları zaman zaman strese sokabilirler. Kendi cinsi olmayan balıkların gözlerine saldırabiliyorlar. Ağzına sığacak ne varsa yutmaya niyetli bir tür.
Özellikle Buterfly Koi hiçbir cinsle anlaşamaz düşüncesindeyim.
Exo Terra Turtle Bank (görsel)
Tanıtım için teşekkürler.
Ağır bir kaplumbağada mıknatısların aşağı kayna riski yok mu ? Örneğin benim kaplumbağam 10 yaşında ciddi bir ağırlığı var. Ben akvaryum silikonuyla cam yapıştırdım bir tane kuru alan ve kuru alandan suya inen rampa üstü çim halıyla kaplı. Bu biraz uğraştırıcı oluyor, uygun sandığınız bir bölgeye yapıştırırsınız 2 gün sonra yeterli yükseklik gelmez size büyük problem olur. Ama böyle ayarlanabilir kuru bölge çok kullanışlı gibi.

Bu ürünün en büyük boyunu olsam problem olur mu?

Çok Hızlı Yüzüyor Ve Tüm Yemleri Yiyor
Oburluğundan dolayı kabız olma ihtimali çok yüksek. Ispanak haşlayıp vermeyi unutmayın. Yemleme sonrası diğer balıklar az yedi, biraz daha yem vereyim düşüncesine kapılmayın.
Diğer balıklar gerekirse az yesin.
O balık koi kırması muhtemel o yüzden hem obur hemde hızlı yüzücü.[EDIT]-Parliamo-,2016-04-07 03:36:14[/EDIT]
180/60/78h.Bitmiş hali son sayfa resimler video.
Merhaba Yağmur hanım;
Amerikan akvaryumunuzda siyah hagen kumun üzerine tam anlayamadım çok hoş duruyor turuncu yada sarı galiba hangi kumu serpiştirdiniz acaba ?
Cevap için teşekkürler şimdiden.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.