ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustafa innr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Haziran 2009 16:56
Son Ziyaret:
14 Saat 22 Dakika önce
Toplam Mesaj:
360 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa İnanır
Doğum Tarihi:
24 Mart 1995
Yaş:
29
İl:
Kayseri
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

SON 10 MESAJI

Sokakta bulduğum köpek
Arkadaslar bugün yolda yürürken peşime yaklaşık 6 aylık tasmasız bir golden takıldı. Köpeği birisinin besleyip bakamayınca sokağa saldığı kesin. Çünkü köpek sokağa arabalara hic alışkın değil arabaları hiç bilmiyor önlerine atıyor kendini ve hayvancagız 1 2 gün daha sokakta kalsa açlıktan ölecek durumdaydı.
Durum böyle olunca dayanamadım en azından bir kaç gun karnını doyurayım dedim ve bahçedeki boş köpek kafesine koyup karnını doyurdum şuan halinden memnun anlayacağınız.

Kopegi ben sahiplenebirim ve yerimizde müsait bahçede fakat birkaç sorun var kafamda. Köpeği sahibi dışarı salmış olabilir ve o zaman sorun yok ama olur da köpek çalıntıysa ve bir süre sonra sahibi gelip bana hırsız muamelesi yaparsa ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
Sizce böyle bir durumda ne yapmalıyım? Bu ihtimal az aslında da kopegi sokaktan bulduğumu öğrenenler köpek kendinin olmasa da sahibiymiş gibi köpeği isteyebilir. Sizce bu durumlarda dogru söyleyenle yalan söyleyeni nasıl ayırt edebilirim?
Şişme Havuz Frontoza

Evin salonunda o havuz fazla çirkin durmuyor mu?

Dünden Bügüne hobide gelinen nokta

11 yaşındayken ilk akvaryumumu kurmuştuk babamla. O zamanlar bilgi alabilmek için bu siteyi bulmuştum ama 13 yaşından küçüklerin üye olması yasaktır diye bir şart vardı önceden(o dönemler hiç anlam veremediğim bir şart) ben de yaşımı 15 gösterip üye olmuştum  

İlk akvaryumumda sarı prenses ,acei, yaprak, yunus, imparator ne bulursam besliyordum üst komşumuzun tavsiyeleri üzerine balıklarıma 3 günde bir çiğ kıyma yediriyordum.(Daha hızlı büyütürmüş) Can çekişen balığı hemen yakalayıp 1 litre suya 1 su bardağı tuz katıp balığı burda güzelce çalkalayarak tedavi ediyordum.Bu yöntemde uzman komşumuzun tavsiyesiydi (tabi bu yöntemle hiç balık kurtaramamıştım )
Çocukluğun verdiği sabırsızlıkla balıklarımın yavru yapmasını beklemek yerine akvaryumcuları tek tek gezerek ağzı dolu balık arardım (türü sorun değil ciklet olsun yeter)
 
Eminim bu dönemleri yaşamayanlar olmamıştır ya da çok azdır. Böyle siteler,yazılan makaleler sayesinde bu hobiye yeni başlayanlar bilgileniyor ve acemilik evrelerini böyle rezilliklerle geçirmiyorlar. Böylece hayvanlar da daha az işgence görüyor insanlar da bu hobiye gereksiz para harcamaktan kurtulmuş oluyor.
 
Semender akvaryum dekorasyonu
Arkadaşlar 200 litrelik(100x40x50(H)) akvaryumum bugüne kadar birçok balığa yuva oldu.Şuan 45 cm boyunda koi balığım var.Kışı geçirir geçirmez mart ayı gibi bahçe havuzuna geri koyucam böylece akvaryumda yer açılmış olacak. 
 
Yer açılınca ne koysam diye internette bir araştırma yaptım semenderler ilgimi çekti ve hemen böyle bir akvaryum tasarladım kafamda.Bunu çizime aktarmaya çalıştım umarım anlaşılır olmuştur.
 
 
Elimde bulunan malzemeler;
tetratec600
100 wattlık ısıtıcı
20 wattlık ampul
grolüx florasan
midye kırığı kum
her boyuttan istenilen miktarda kaya
 
Dış filtremin çıkış hortumuna ek yapıp çizimdeki gibi suyun püskürtülerek girmesini sağlayıp yağmurlama görüntüsü vermeye çalışıcam.Dekoratif oldukları için 2 tane bambu eklemeyi düşünüyorum. Kara alanı olarak aynen şekildeki gibi tam ortaya büyük bir kaya koyucam ampülü de onun üstüne sallandırırım. Ayrıca koyacağım anubiasların yaprakları da bir nevi kara görevi görecektir diye düşünüyorum(özellikle kurbağalar için)
 
Canlı olarak 2 adet semender 2-3 adet akvaryumcularda bulunan albino kurbağa, birkaç tane tatlısu yengeci, ve salyangoz beslemeyi düşünüyorum.Ayrıca bir tane de beta ekleyebilirim.
 
Sürüngenler hakkında hiç tecrübem yok ama böyle bir işe girişmeye kararlıyım sizce eksiğim var mı yazdıklarımda ya da çizimimde?
Ayrıca saydığım canlıların uyumları nasıl olur?
 
İyi bayramlar şimdiden
 
 
45 cmlik koi balığım (fotoğraf sf 2)
Bence normal. Yemlemeyi fazla kaçırdığım zaman hemen şişiyor karnı bende öyle durumlarda bir gün aç bırakıyorum düzeliyor.Aldığım günden beri balık bu durumda.
Bu arada gelişmelerden haber vereyim. Astronot falan hikaye daha önce hiç bu kadar sadık bir balık görmedim sabah akşam elimden yediriyorum yemi hatta parmaklarımı da yemeye çalışıyo ama dişleri olmadığından acıtamıyor  Elimi ara ara suyun içine sokuyorum kafasını falan okşuyorum ilk zamanlardaki gibi kaçıp gitmiyor kendini sevdiriyor. Yem saati gelince akvaryumun sağ üst köşesinden ayrılmadan bekliyor çünkü alışır mı acaba diye test etmek için getirdiğim günden beri o köşeden yemini attım ve alıştı. Sonuç olarak gerçekten akıllı balıklarmış koiler.
45 cmlik koi balığım (fotoğraf sf 2)
Teşekkür ederim :) Değiniz gibi iri çakıl gibi bir şey sericem. Şuan sanki antirede birisi dolaşıyormuş gibi sesler geliyor çok gürültücü bir balık boyut itibariyle :)
45 cmlik koi balığım (fotoğraf sf 2)

Zaten bugün çıkartıcam onu akvaryumdan. Balık şuan baya iştahlı. Ne atsam anında atlıyor yeme hatta yerlere falan baya bi su sıçratıyor yem yerken.Tek sorun dibi çok karıştırıyor bundan dolayı da su biraz bulanık.

45 cmlik koi balığım (fotoğraf sf 2)
Soğuklar başlamadı biliyorum ama balıklar bağ havuzundaydı ve okullar nedeniyle şehir evine geldik dolayısıyla balıkları da bugün akşam getirdim. Telefonla çektiğimden çok net çıkmadı ama birkaç fotoğraf ekliyorum.Ayrıca boyutunu yanlış ölçmüşüm galiba balık 40 cm civarı.
 
 
 
Gözünüz kaplumbağaya ve 2 küçük koiye takılmasın  4 ü aynı havuzda yaşıyorlardı beraber hepsini getirmek zorunda kaldım yarın 2 balığı ve kaplumbağayı çıkartıcam.
 
Bu arada Allah korusun ama patlatabileceğini sanmıyorum.Cama falan vursam bile ani hareketler yapmıyor fazla.
45 cmlik koi balığım (fotoğraf sf 2)
Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bugün kenyi kolonimi sattım ve akvaryum boşa çıkmış oldu kumun çoğunu aldım ve altta 1-2 cm kalınlığında midye kırığı kaldı ve çok az miktarda kayayla dekoru sağladım.Akvaryum suyunun %60 ını döktüm ve tekrar dinlenmiş su ile doldurdum.2-3 günden de balığı getiricem akvaryuma. İnşallah değerler balığı olumsuz etkilemez. Balığı koyduğum zaman fotoğraflarını çekip eklemeye çalışıcam.
 
Şuan iki tane sorum var.
Birincisi elimde bol miktarda ; sera sprulina tablet , sera flora, tetra phyll , sera granugreen ,sera discus , sera vipan var.4 bitkisel 2 proteinsel yem yani.Bu yemleri bitirene kadar kullansam sorun olur mu? Yoksa daha iyi önereceğiniz yem var mı?
 
Diğer sorum ise midye kırığı ve kaya az da olsa ph ı yükseltmiştir.Dengelemek için mango kökü kullanmalı mıyım?
 
Cevaplarınız için tekrardan teşekkür ederim.
Saygılar,
Ağzı dolu mpangam
[QUOTE=MertTurkmen]Kusturmanı tavsiye etmiyorum. Ayır başka bir akvaryuma orada 19. gün kendi bırakacaktır. ağzına giren balıkları kustur sonrada dişiyi büyük akvaryuma geri bırak

[/QUOTE]
 
Dişiyi yavruları bırakır bırakmaz ana akvaryuma geri atmak dişiyi çok hırpalar hatta öldürebilir. Yavruları kustuktan sonra 1 hafta daha yavrularıyla birlikte besleyebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.