ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serkanakdemir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Nisan 2009 09:19
Son Ziyaret:
03 Aralık 2013 16:41
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan Akdemir
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1974
Yaş:
50
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


100X50X30

SON 10 MESAJI

Dış Filtre
Arkadaşlar yanıtlarınıza teşekkür ederim ama siz benim yazdığım yazıyı sanırım okumadınız...
Dış Filtre
Merhaba Arkadaşlar.
 
Ben 20 senedir akvaryum işiyle uğraşan ve bir çok konuya vakıf olan birisiyim. Ama bugüne kadar kesinlikle dış filtre kullanmadım. Tankımda 6 Ad. Yunus'um, 5 Ad. Sarı Prensesim ve 5 Ad.de İceman'ım var. Belli aralıklarla dip çekimi ve tuz ileveli olarak tankımı sağlıklı tutuyordum. Kesinlikle balıklarımda sürtünme veya herhangi rahatsız olduklarını düşündüğüm bir durum yoktu. Tankımda dış motor ve iç filtre vardı. Fakat ilk defa 2 gün önce gidip Eheim 2213 dış filtre aldım ve çalıştırdım. Balıklarımı gözlemliyorum hiç sürtünme olmayan balıklarım deli gibi sürtünmeye başladılar. Acaba suyun dengelerimi bozuldu veya değişti. Daha sonra oturacakmı bu geçici bir durummu. Bu konu ile ilgili daha önce bir arkadaşımın başına gelen bişey varmı, bilgilerinizi ve tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim. Bütün arkadaşlara sağlıklı balılar..
Japon Akvaryumu Bembeyaz
Hayır yıllardır kullanıyorum bu kumu temizlikle alakası yok. Ve ben her hafta %30 su değişimi yapıyorum ve yarım günde eski haline dönüyor. Yumurta döktükleri kesin. Ben sadece bu rakı kıvamı renkten kurtulma yolunu arıyorum.
Japon Akvaryumu Bembeyaz
Merhaba Arkadaşlar ;
200 lt'lik akvaryumumumda 10 tane damızlık japon balığım var. Fakat sanırım yumurta döküyorlar ve bu durum uzun süredir devam ediyor. Suyumun içine sanki rakı dökülmüş gibi bembeyaz, temizliyorum en fazla yarım günde yine eski haline dönüyor. Akvaryumumda görsellik denen bişey kalmadı. Beni bu durumdan kurtarabilecek arkadaşlardan acil cevap bekliyorum. Lütfen yardım edin... Göz%20Kirpma  Herkeze iyi günler... 
Tuz
Dün ıspanak haşladım verdim. Bugünde aç bırakacağım. Yarında su çekip birazdaha su ilave yapacağım.İnşallah birşey olmadan kurtarırım balıklarımı. Gerçi balıklarımda yüzmede ve sağlıkta bir problem gözükmüyor ama pullarındaki kabarma aynen duruyor hepisi aynı.
Tuz
Selam Arkadaşlar
 
Uzun süre yaptığım yunus ve sarıprenses den sonra tekrardan eski dostlarım Japonlara döndüm. Fakat aldığım günden bu yana devamlı çok şiddetli bir şekilde sürtünme yapıyorlardı. Biraz tuz attım biraz azaldı. Daha sonra biraz daha attım ve daha sonra biraz daha derken sanırım biraz fazla attım. Sonraki günlerde baktımki balıklarımın pullarında kabarma hissettim. Ve hemen suyun yarısını çekip tekrardan su doldurdum.Sanırım artık kabarma devam etmiyor ama o şekilde kaldılar vücutları. Acaba buna sebep tuzmudur ve eğer tuzsada artık suyu değiştirdiğim halde neden eski hallerine dönmüyorlar. Bu konudaki tavsiyelerinizi ve bilgilerinizi bekliyorum. İyi çalışmalar...
serkanakdemir2009-11-18 08:40:13
Tatil Yemi

Selam arkadaşlar

6 günlüğüne tatile gidecem. Otomatik yemleme makinelerine baktım çok pahalılar. Eskiden canlı doğuran yapıyordum tatile giderken içine iki tane atıyordum ve geldiğimde hiçbir sorun olmadığını görüyordum. Fakat şimdi tankımda toplamda 16 tane 5-6 cm lik yunus ve sp var. Tahmin ediyorum ki bu piyasada satılan o beyaz tatil yemleri bu balıkların bu süre zarfında işini görmez. Bana bu konuda yardım edebilirmisiniz başka ne gibi bir çözümü olabilir.

Dış filtre
Hava vardır içinde arkadaşların dediği gibi biraz sallarsan geçer. Eğer geçmezse birkaçkez fişi çıkarıp tekrar tak. Her filtrede hava alma için donanım olmayabilir. Marka ve modelinide yazarsanız daha iyi cevaplayabiliriz.
Alabalık Yemi
Herkeze selamlar;
Arkadaşlar bende yunus ve sarı prenses var. Onlara elimden geldiği kadar çeşit ve besleyici yem vermek için elimden geleni yapıyorum. Geçen gün köpek balığı besleyen bir arkadaşım balıklarına yakınımızda bulunan bir kültür alabalık çiftliğinden alabalık yemi getirtip balıklarına verdiğini söyledi. Bende kendisinden numune olarak biraz yem getirttim. Kokusu bildiğiniz çiğ balık gibi kokuyordu, bugün denemek için biraz o yemden verdim. Fakat gözlerime inanamadım balıklarım o yemi görünce sanki delirmiş gibiydiler. Birbirlerini ezdiler yemek için adeta balıklarım çıldırdı. Ben 21 senedir her türlü balık besledim ve her türlü yemi verdim, ama bukadar balıkların beğendiği ve yemek için birbirlerini ezdiklerini görmedim. Gelelim asıl konuyu açma sebebime ; acaba bu yem balıkların sindiriminine zarar verirmi. Sanki yem resmen çiğ balık kokuyordu. Yemler kibrit çöpünün başından biraz büyüktü. Parçalayıp verdim. Ama sanki yemleri delirmiş gibi yedikten sonra suyum biraz bulandı gibi. Bu konuda bilgisi olan veya tahminde bulunabilecek olan arkadaşlar varsa yorumlarını esirgemesinler. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim... 
Resimdeki Cichlid Türü Hangisi?

Jacopsen arkadaşıma katılıyorum balık flavus

serkanakdemir2009-05-13 16:49:44

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.