ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dalga_ras
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mart 2009 23:17
Son Ziyaret:
21 Mart 2021 17:24
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Buğra Özsoy
Doğum Tarihi:
15 Nisan 1992
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA





50 Litre Bitkili Neon Tetra

SON 10 MESAJI

Akvaryumumun kurulduktan 4 ay sonraki hali
Akvaryumunuzu çok beğendim, fakat fotoğraflarda köşede gözüken midyeler bitkileri kökünden çıkartmıyor mu? Benim akvaryumumda bir tane vardı baş edemedim ben.
Beyaz Benek Çaresiz Kaldım Artık
Tamamdır öncelikle ikinci öneriyi deneyeceğim olmazsa, ilkini deneyeceğim. Öncelik kayıpsız kurtarma tabi ki :) Teşekkür ederim iki öneriye de.
Beyaz Benek Çaresiz Kaldım Artık
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Balıklar üzerinde beyaz noktalar(özellikle kuyruk bölgesinde)

Akvaryum Kapasitesi (litre):50

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Lepistes, Kiraz Karides, Hayalet Karides, Katil Salyangoz, Adi Salyangoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Şelale Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Metilen Mavisi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryumum 50 litre. 1 ay önce falan kurdum akvaryuma balık atmadan önce 10 gün kadar bekledim. Akvaryum hobisinde yeni değilim. Kurulum aşamalarını ve yapılması gerekenleri biliyorum, hepsini uyguladım. Öğrencilik sebebiyle İstanbula gelince asıl akvaryumumu bırakıp artık burada öğrenci evinde en azından hevesimi alabileceğim kadar yeni bir akvaryum kurmak istedim. Kurduğumdan beri ne yaptıysam beyaz beneği yenemedim. Akvaryumumu 3 gün kararttım, dip çekimi yaptım, sıcaklığı 31 dereceye kadar çektim, beyaz benek azalacağı yerde yavrularıma da bulaştı üstelik 1 lepistesimi de kaybettim. Akvaryumdan aldığım bir bardak kadar suya tuz da ekledim bu karartma günlerinde. Arkadaşlar şimdi benim sorum şudur, acaba beyaz beneğe çok benzeyen bir mantar hastalığı veya başka bir hastalık var mıdır? Yoksa eğer ben neden bir türlü yenemedim şu illeti artık vallaha çıldıracağım . Karideslerimden de 2 tane( Kiraz) kaybettim. Forumda biraz araştırınca planarya cevabı ile karşılaştım. Dün akvaryumumda yüzer gibi gözüken ama tam emin olamadım 1-2 cm boylarında beyaz bi şey görmüştüm. Bütün bu sorunlara bunun sebep olma ihtimali var mıdır?

AKVARYUM BİLGİLERİ; Şelale filtre, ısıtıcı( 26-27 derece sabit ), 7 çeşit bitki, siyah quartz kum ve lav kırığı taban malzemeleri.

dalga_ras2012-12-29 17:16:06
Anüsünden Dışarı Çıkan Şey
Şu an durumu biraz daha iyi. Azıcık daha içine çekti. Başka forumlardan da yardım aldım ve "penis" olduğu konusunda kesin konuşmalar yaptılar. Suyun sıcaklığını artık daha yüksek tutuyorum, vitaminle kaplumbağamın vücudunu destekliyorum, kabuk sertleştirici de sürdüm kabuğuna. Yem yemiyordu artık yiyor :) Yani işler yoluna girmeye başladı. Sizlere de hem ilgi gösterdiğiniz için hemde yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim :)
Anüsünden Dışarı Çıkan Şey
Özel mesaj olarak atarsanız çok memnun olurum. Zaten amacımızın reklam olmadığını herkes iyi biliyor olmalı şu an.

Tamam özel olarak konuya yoğunlaşalım. Çok teşekkür ederim.
Anüsünden Dışarı Çıkan Şey
Merhaba arkadaşlar.

Biri 7 biri 8 yaşında iki adet su kaplumbağasına sahibim. Biri dişi diğeri de erkek. Akvaryumları 55 litre, kuru alanları mevcut. İç Filtre ve ışıkları var.Şimdi sorunumuza geçelim;

Üniversitede okuduğum için kaplumbağalarımla ailem ilgileniyor bayram tatilinden dolayı eve geldiğimde kaplumbağalarımdan birinde bir sorun olduğunu farkettim aslında farketmem zor olmadı çünkü oldukça görünür bir vaziyetteydi. Dışarı doğru bir şey çıkmış anüsünden ilk başta dışkı daha sonra cinsel organı sandım fakat her ikisi gibide değil. İlk başları kahverengi fakat sonlara doğru siyah sanki kurumuş gibi. Üstelik sürekli kuru alanda durma, yem yememe(sosis bile yemedi) gibi sorunlarımızda var. Lütfen yardım edin. Veterinere götürebilmem mümkün değil küçük bir şehirde bulunmaktayım.


Bitkili Neon Tankım..
Merhaba cantekin bey nasıl oldu da böyle gezerken gezerken birden sizin tankınıza rastgeldim anlayamadım. Benim çok hoşuma gitti fakat ben sizin yerinizde olsam zemini siyah quarts kum ile kaplardım hatta o kumun altına lav kırığı atardım hatta o şelaleyi çıkartır yerine bir iç filtre takarken o uyduruk bulduğunuz ısıtıcıyı da götürür sahibine verirdim :) madem uyduruk kullanma arkadaşım :)

Saygılar, sevgiler Cantekin Bey.
Akvaryuma gül gövdesi
Bence söğütte zarar vermeliydi ama vermemesini belki de "söğüt zaten suyu seven bir bitki hatta genellikle bataklık bitkisi" diyerek açıklayabailiriz; ama gül için aynı durum geçerli değil...Yani zarar verebilir.Bence riske girme.pasras2010-01-21 00:14:13
Java Moss olmadığına inandığım bitkim
evet tam anlamıyla buldum şimdi teşekkür ederim...peki yaprakları koparmalı mıyım renkleri iyice koyulaştı ama?
pasras2009-05-20 20:43:38
En "kolay" bitkiler ?
Java moss da olabilir gibime geliyor ama...

Limon benim akvaryumumda var bakımı çok kolay hatta bi bakımı yok =) daldan kopartılıp kuma dikmek yeterli oluyor büyümesi için.

Limon sizin aradığınız zebra olabilir Big%20smile
pasras2009-05-20 00:25:34

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.