ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gizemmm
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Şubat 2009 14:09
Son Ziyaret:
06 Kasım 2009 17:43
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gizem nalbant
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

CanlıDoğuran Aşkı

SON 10 MESAJI

Lepistes sorunu

Lepistes ve moli besliyorum. Başka tür de yok. Çıldırmamak içten değil. Ben çok değer veririm beslediğim her hayvana. Ağlıyorum hepsi ölünce artık iyice üzülmeye başladım. Hobiyi bırakacak kadar üzüldüm. Akvaryumum 80 uzunluk 32 yükseklik 25 genişlik 7 cm. Bitki kumu ve gübre keten kaplıyor.

Özen Gözcü2009-03-07 12:37:50
Lepistes sorunu

Akvaryum sıcaklığım 26–27 derece. İç filtre gap 2 kullanıyorum. Balıklar inanılmaz sağlıklı gözüküyordu ve akvaryumun en güzel balıkları nerdeyse. İsteseydim ben de onları isteyecektim adam kendi verdi. Dediğim gibi 1 gün boyunca inanılmaz sağlıklı, ertesi gün kuyruk kısıyorlar. Kırmızı ışık kullanıyorum günde 10 saat bitkiler için. Acaba o mu dokunuyor dedim. Kendi balıklarım çok sağlıklı ama yeni gelenlerde oluyor. Ama hangi akvaryumcudan alsam böyle oluyor.

Özen Gözcü2009-03-07 12:35:59
Lepistes sorunu
Dediğiniz gibi meriç bey kendi balıklarımda bir sorun yok , ama aldığım balıklar uzun zamandır takip ettim aldım dediğiniz gibi ama nedendir bilmiyorum farklı akvaryumculardanda alıyorum hep aynı sorunla karşılaşıyorum hep kuyruklarını kısıyorlar akvaryumcudan aldıgım balıkları bı kaba koyuyorum kendi suyunla sonra kendı akvaryumumda bı tasla su alıp su koyuyorum 15 dk bekletıyorum 15 dakika sonra gene akvaryumumdan su alıp koyuyorum yani akvaryumuma balıkçıdan aldığım suyuda koymuyorum ve akvaryum suyuma alıştırıyorum ama genede başarısız oluyorum ya cıldırıcak noktaya geldim hep kuyruk kısıyorlar :(
Lepistes sorunu
İyi aksamlar arkadaşlar yeni bir tank yaptım ve eski akvaryumumdan hepsini yeni akvaryuma transfer ettim yeni lepisler aldım ama nedendir bilmiyorum ne zaman yeni bir lepistes alsam 1 gün saglıklı 2 ci gün ısıtıcının yanından ayrılmıyor kuyruklarını kısıyorlar 1 hafta sonrada ölüyorlar 3 tane alıyorsam 2 si bu şekilde ölüyor 1 tane yasıyor veya 2 tane alıyorum 2 side ölüyor acaba nedeni nedir yardımınızı bekliyorum arkadaşlar lepistes besleyemez oldum Üzgün gizemmm2009-03-06 20:46:36
bitki-kum-ışık bilgilendirme
Sinan Bey ilginiz ve bilginiz için çok teşekkür ederim
bitki-kum-ışık bilgilendirme
Yazım hatalarım için çok özür dilerim daha dikkatli olucağım.Bilgileriniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim.İki kumuda alıp karıstırsam sorun olurmu ?
Mavi ve Kırmızı ışığın artı bir yönü olurmu şimdiden çok sağolun
bitki-kum-ışık bilgilendirme

İlk öncelikle bu zamana kadar söyledikleriniz ve yardımlarınız için teşşekür ederim. Araştırdım forumdan da ama herkes kendi işini sormuş. Benim sormak istediğim; yeni bir akvaryum aldım, canlı doğuran besleyeceğim. Büyük ihtimal saz bitkisi ona benzer ucuz bitkiler besleyeceğim. Sizden istediğim:

1)- Kullanabileceğim en uygun kum
2)-Nasıl bir aydınlatama yeterli olacaktır

Daha önceden kalın kuvars kumu kulandım ama ışıgın etkilerini bilmediğimden flürosan bile koymadım ve bitkilerimin solduğunu gördum. Hangi akvaryumcuya gidersem gideyim beş para etmez bir kum dedi kalın kuvars kumu için. Midye kırığı alıcaksın dedi dün izmirdeki en büyük akvaryumcuya gittim tamamen prof.çalışıyorlar. Akvaryumunu inanılmaz şekilde kirletir dedi midye kırığı kum için. Ne yapacağım kararsız kaldım, yardımlarını bekliyorum... 80 cm bir akvaryum için kırmızı ve mavı ışıklar bitkiler için gunde 8 saat sabah 4 aksam 4 iyi olur dediler. İkisinide kullanabilir miyim, 1 tanesi yeterli mi?
Midye kırıgı kumu kulanacaktım cok kirletir suyunu dediler  o yüzden yeni kum ceşitlerinide bilmiyorum yardımlarınız için şimdiden çok teşşekür ederim..Tebessüm
onuruygun2009-02-20 01:43:31
80*40*50 akvaryum için bilgi
Arkadaş hepinize çok teşekkür ederim.Özellikle bones adlı üyemize her forumda yardımları için. Canlı doguran beslicem vazgecilmezim olan tür hepinize tekarardan çok teşekkür ederim.
Radinant2009-02-18 09:23:41
80*40*50 akvaryum için bilgi
Merhaba arkadaşlar başlıkta verdiğim ölçülerde yeni akvaryum yaptıracam siparişini bugun verdım geldıkten kaç gün sonra doldurmalıyım ustunden ne kadar boşluk bırakıp kaç gün dinlerdirmeyeliyim suyuki balıklarım için iyi olur yeni bir dizayn kurmak istiyorum yeni kum ve yeni bitkiler su beklerken tuz haricinde başka birsey kullanmalımıyım şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Akvaryum Yapımı
Çok sağolun bende bakıyorum şuanda yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.