ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
micropin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ocak 2009 21:58
Son Ziyaret:
20 Şubat 2009 18:46
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sinan ak
Doğum Tarihi:
03 Şubat 1985
Yaş:
39
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

sinan akıncı

SON 3 MESAJI

Balıklarım öldü
[QUOTE=omercan]İlk önce dip yemi eğer 1ytl lik olanlarsa evinin çöpüne basket at daha sonra akvaryumu,kumu iyice yıkadıktan sonra çalışır vaziyette en az 3 gün bırak sera nın su düzenleyicilerinide kullanırsan süreyi azaltırsın git akvaryumcudan sera goldy,sera goldy royal ve 1kaç tane daha özel japon balığı yemi al dip yemi karaciğerin yağlanmasına neden oluyor.[/QUOTE]

Evet 1 liralık yemlerdendi attım çöpe. Dediğiniz ilaçlardan alıcağım. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Umarım tekrar aynı durumla karşılaşmam.

[QUOTE=sentinel][quote]Akvaryumcunun tavsiyesiyle 20-30 damla medical dezenfekte ilacı attım.[/quote]

60 lt'ye 20-30 damla da ne demek ? Bırakın balığı, siz yutsanız o sudan allah korusun... Akvaryumcunuz ondan tekrar balık almanız için mi yapmış bunu anlamadım.
[/QUOTE]

Büyük ihtimalle onun için yaptı. Zaten hiç gözüm tutmamıştı. Ama hemen ölmesi gerekmezmiydi balıkların 4 gün dayandılar. Birtanesi hala yaşıyor. Yaşayanı ben kendim seçmiştim :) Ayrıca ben o sudan akvaryumu boşaltırken sanırım çok az miktarda yuttum 10 saat geçti hala yaşıyorum :)


Balıklarım öldü
Ben yeni akvaryum kurdum. İçine suyunu kumunu koydum, Akvaryumcunun tavsiyesiyle 20-30 damla medical dezenfekte ilacı attım. Fakat kumunu yıkamayı unuttum, dolayısıyla su biraz bulanık oldu. Neyse böyle 2 gün bekledi, sonra gittim 2 japon birtanede pangasus aldım. Japon balığının birisinin derisinin karınının orta kısmındaki pullar dökülmüş, kuyruk kısmı siyah, beyaz beneklerle doluydu, ben heralde bunun cinsi böyle dedim ama sanırım hastalıklıydı. Yem yemesinde, hareketinde hiç bir sorun yoktu. Herkesden önce o kapıyordu yemleri.

    3 gün sonra yani dün bütün balıklarım dibe çöktü yem attığımda görürlerse yiyorlardı. Bugün sabah kalktığımda pulları soyuk olan balığı ölmüş vaziyette buldum. Ondan iki saat sonra, iki gün önce almış olduğum yavru teleskop öldü ve 6 saat sonrada pangasus hakkın rahmetine kavuştu. Şimdi birtane japon balığım kaldı.

    Hayatta kalan japonu 1 günlük dinlenmiş suya koydum hala ondan duruyor arada bir hareketleniyor sonra yine yatıyor bu gidişle oda ölecek sanırım.
Akvaryumdaki bütün suyu boşalttım.  Kumları, taşları vs. içindeki herşeyi ve akvaryumu bolca suyla yıkadım. Yeniden doldurdum dezenfekte ilacından döktüm bekletiyorum. Bir gün dinlenince kalan japon balığını eyer ölmez ise içine atıcağım. Şimdi benim balıklarımın ölme sebebi nedir acaba ? 3 çeşit yem kullandım biri dip yemi 2. kırmızı ithal yem diğeri ise yeşil kırmızı küçük pul gibi yem. Herbirisinden attım fazla attığımıda pek sanmıyorum. Bir hastalıktanmı öldüler eğer öyleyse yapmam gereken başka birşeyler var mıdır?

Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler: Öldükten sonra; japon balığında pulların döküldüğü yerde sanki deriye benzer kalkmış bir tabaka ve bunun aynısından pangasus balığının kafa kısmında. Pangasus ölmeden önce sürekli suyun üst kısmında gezdi. Küçük teleskop balığımın ise simsiyah rengi biraz sararmış gibiydi.

Akvaryum Kapasitesi (litre):60lt ebatlar; 60x40x25

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: 300lt/h

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Medical Dezenfekte ilacı.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : hiç değiştirmedim suyunu; en son balıklar ölmeden 1 gün önce filtreyi çeşme suyu ile tertemiz yıkadım. Yalnız bu sırada balıklar zaten dibde yatıyorlardı.

Pangasus ve japonları yemleme sorunu
Beni balıkçı kazıkladı ozaman uyumlu olanından ver dedim japonların yanına gitti bundan verdi yem atıyorum burnunun dibine hiç oralı bile olmuyor japonlar yiyor hepsini. Aç olan kiremidi ekmekle yer ölmek istemiyorsa uyanık olması gerek :) çok hareketli ama işine yarayan şeyler için kullanmıyor hareketini bakalım ne olacak birde karanlıkta yemleyim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.