ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
enginilhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Kasım 2008 18:21
Son Ziyaret:
03 Mart 2014 15:51
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin İLHAN
Doğum Tarihi:
12 Nisan 1979
Yaş:
44
İl:
Tekirdag
Meslek:
İşçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yunuslarım-10.Sayfa(Serüven bitti)
Arkadafi fon çok traş olmuş kardeşim. Hemen değiştir...

akvaryumda bulanma
Arkadaş benim açtığım konuları takip edebilirsin sadece bekle su kendine gelecektir.
Tatil dönüşü felaket, ne yapmalıyım?
Harun bey, 200 lt bir tankta 3-4 gün için hiçbir filtre, hava motoru vs. çalıştırmasanız bile balıklarınız oksijen yetersizliğinden ölmesi mümkün değil. Hatta inanın 1 haftadan uzun bir süre bile yaşabilirler tabi balık sayınızlada orantılı da olsa yinede mümkün değildir. Bunu deneme yanılmama yöntemiyle test etmiş bulunuyorum. 60 lt bir tankta 5 cm boyunda 6 adet sp, 6 gün ne filtre ne hava motoru nede ısıtıcı olmadan gayet sağlıklıydılar, tabi bu duruma ev taşıdığımız için mecburiyetten katlandılar. Saygılar. enginilhan2009-09-23 14:34:08
Akvaryumundaki suyun renginin sarı olması
Su değişimi için en fazla %20 tavsiye edilmektedir bilginize.
sarı prenseslerim ölüyor
[QUOTE=blue_zombi]İlk öncelikle merhaba Alper kardeş demiyorum benden büyüktürsün ben saygımı yapıyım artık sen nasıl bi saygı yaparsın bilemem..Bak Alper abi 100 litrede ben kimsede iç filtre görmedim bal gibi olmaz lafınla burdaki hobicileri şaşırtıyorsun..Maşşallah dediğin içinde teşekkür ederim o lafın ardındaki gereksiz lafı hiç hoş değil burda ben bildikleri söylüyorum ve bilmediklerimide öğreniyorum mesaj gereksiz değildir benden şikayetçiysen bi yöneticiye bildirirsin ama sana bir şey yapmadan bana böyle konuşuyorsan demekki kıskanıyorsun..Hiç forumu takip etmediğin belli millet 60 70 litrede iç filtre kullanmaktan çekinip dış filtre kullanıyo senin dediğin iç filtre olur lafın beni şaşırttı bunuda yazdığının hiç farkına varmamışım msn de bi abime yardım ediyordum...Lütfen kışkırtıcı ve aşşalıyıcı,kötüleyici,rencide edici laflar kullanmayalım..İyi günler..Sağlıklı günler...[/QUOTE]
 
Merhabalar öncelikle burada birbirimizden öğrenecek çok şey olduğunu belirtmek isterim. 100 litre için iç filtre yerine dış filtre kullanmak daha akıllıca olur, 100 litre için iç filtre yetersiz kalacaktır, diye bir mesaj vermişsiniz.
 
Bir hatırlatmada bulunmak isterim, bu durum kullanacağınız iç filtre kalitesine göre kesinlikle değişir. Aslında kaliteli bir marka kullanıldığında 200 litre için bile iç filtre yeterli olacaktır, şimdi burda reklam olmasın diyerekten marka ismi vermek istemem.
 
Konuyu açan arkadaş, bu hobide yeni olduğunu belirtmiş, şimdi siz bu arkadaşa yardımcı oluyorsunuz iç filtre olmaz dışfiltre kullanmalısın diye, İşte benim sorumda size tam bu noktada geliyor ya bu arkadaş gidip sadece dışfiltre olsun diye adi kötü bir çin malı dışfiltre alırsa ne olacak? bu tür bir dış filtre kaliteli bir içfiltreden dahamı iyidir?
 
Biliyorsunuz ki dışarıda 50 TL ' ye bile dolu dış filtre bulmak mümkündür ve içinde büyük ihtimalle sadece elyaf basılıdır.
 
Lütfen konulara cevap yazarken daha dikkatli davranalım, yardım bekleyen arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim.
Sarı prenseslerdeki çizgiler
Bence balıklarınız kesinlikle kırmadır. Piyasadaki sarı prenseslerin %70 inin kırma olduğu düşünülürse zaten Sp besleyen arkadaşlar kırma balığın yavrusunun yavrusunun yavrusu yani zaten sürekli kırma balık besliyorlar ama farkında değiller ve bunu normal sanıyorlar çünkü kaliteli bir sp gördüklerini sanmıyorum ve bu yüzden bütün sp ler kararır diyorlar kesinlikle yanlış. İyi bir sp kesinlikle siyah çizgi çıkartmaz balıklarınızı değiştirin derim yada kırma balıklara yenisini eklemek için beslemeye devam edin karar sizin.
Silis kum mu?
Arkadaşlar kuvars ve silis kum diye bilinen kum bizim halk adıyla bildiğimiz çakıl taşının ufalanmış halidir. Salınım yapmaz ve bu yüzden su arıtmalarında kullanılır akvaryumlar için biçilmiş kaftandır. Başka bir özelliği yoktur. Daha 3 gün önce 1-2mm arası 50 kg lık bir çuval aldım çuvalı 10 tl, saygılar.
O da ne Akvaryumun camı niye garip?
Cam her zaman esner arkadaşlar eğer 1cm in üstünde bir esneme varsa tehlike arzeder yani cam çok gergin ve stresli olur buda ufak bir dokunuşta kırılması veya kırılma riskinin 2 katına çıkması demektir. Tavsiyem 1cm esneme olan cama hemen kuşak atılmalıdır. 1mm esneme esneme sayılmaz korkacak birşey yok saygılar.
silis kum
Tecrübeme dayanarak bir öneride bulunacağım, kesinlikle ve kesinlikle kıyıdan su görmemiş kum toplama başın fena halde alg'lerle (yosun) derde girecektir ve akvaryumunu atmana kadar giedecektir bu olay. Denizin içinde suda olanları al bir çuvalın içine koy, araba yıkamacısına git tazzikli suyla iyice yıkat ve gönül rahatlığıyla kullan. Eğer tavsiyemi dinlersen memnun kalacağından şüphen olmasın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.