ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gs_semih
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2008 01:38
Son Ziyaret:
18 Ağustos 2018 20:13
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
semih uzun
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Bilgisayar Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

semih uzun

SON 10 MESAJI

Gece - Gündüz pigment farkı
Teşekkürler Tolga Bey.
benim discuslardaki pigmentlerin sebebi gündüz gün ışığını akvaryumun fazla alması mı yani?
Su arıtma konusunda pek bilgim yok. bu sistemin maliyeti hakkında bilginiz var mı? Net üzerinden önerebileceğiniz bi yer? üretim aşamasına gelebilirsem bu sisteme sadece RO membran mı eklemem gerekiyor ?  
suyu akvaryuma kombiden direk basma imkanım da var. 100 lt akvaryumda ısıtarak da olabilir. anladığım kadarıyla sıcak su sadece kartuş filtrelerin ömürlerini kısaltıyor.

gs_semih2013-05-21 15:46:25
Gece - Gündüz pigment farkı
Arkadaşlar merhaba 
120*40*60h boyutlarındaki akvaryumumda yaklaşık 1 aydır 8 adet (Aksoy discus tan aldığım pigeon blood) discus beslemekteyim. şu ana kadar hastalık veya yem yememe gibi bir sorunla çok şükür karşılaşmadım. sisteminde 1000lt/h dış filtre, 300w ısıtıcı, 2 pipo filtre 100lt dinlendirme tankı var. su değişimlerini 3 günde bir %30-%35 olacak şekilde yapıyorum. 
Benim sormak istediğim discuslarım akşam saat 21-22 den gün aydınlanana kadar renkleri güzel. fakat gün aydınlandıktan sonra pigment sorunu ortaya çıkıyor. su değişimlerinde su 2 gün dinleniyor. dinlendirme tankının içerisine çorap içerisinde aktif karbon kömür de koydum. yine düzelmedi. Sorunu bi türlü bulamadım.
1. Pigmente discuslarda akvaryum cama cam olduğu için gündüz meydana gelen yansıma neden olabilir mi? 
2. Sudaki klor ve ağır metaller neden olabilir mi? 
3. UV filtre sudaki klor ve ağır metalleri alır mı? UV filtre hakkında araştırma yaptığımda da yararlı bakteriyi öldürüyor diye bir sürü karşı yorum var. Fakat ben kullandım memnun değilim, balıklarım hastalandı, öldü diyen de yok.
4. Su arıtma cihazı alsam minumum kaç kartuşlu almam gerekir?Discusları sağlıklı büyütebilmek için hangi kartuşlar olmazsa olmazdır? kartuş sıralarını yazar mısınız? Bursa da temin edebileceğim kaliteli ve ucuz yerler neresidir?

Arkadaşlar balıklarımın formu ve sorular hakkında görüşlerinizi bekliyorum. 

Gece çektiğim video
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=lF_4oAQ5MkU[/VID]

Sabah çektiğim video
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=HPJ9N3_20OA[/VID] 




Discus Arka Fon Resimli
Akvaryumum cama cam olacak ve yavru büyütmeyi hedefliyorum. o zaman sağ taraftakilerin arası bir renk mi olması daha uygun olur? 

Straforun mavi ve yeşili pek hoşuma gitmedi. ekstra bi fon alacaksam farklı bişey olsun istedim. Akvaryumun arka,sağ ve alt tabanına koymayı düşünüyorum.
Discus Arka Fon Resimli
Kök dekorlu bi arka fon bulamadım sorun da tam oradan kaynaklanıyor 2 büyük yapı market gezdim en mantıklı gelenler bunlardı.
Discus Arka Fon Resimli
Arkadaşlar Merhaba
120*40*60h ölçülerinde discus tankı kuruyorum. Arka fon olarak siyah düşünüyordum ama balıklar üzerinde sıkıntı çıkardığı söylüyorlar. o yüzden kararsız kaldım. Mavi ve yeşil straforlar da göze hitap etmediği için ikilemde kaldım. Bir akrabamın tavsiyesiyle (discusların kahverengi sularda yaşadığından) krem ve kahverengi tonu arası bişey düşünüyorum. Aşağıdaki fotolardaki gibi arka fon desenleri discus için uygun olur mu? Görüşlerinizi bekliyorum. ilk resim bana en iyisi gibi geldi ama kaya dekoru discusta biraz alakasız da oluyor. off kafam karma karışık :D

flaşlı çekim flaşsız çekim bu fotoyu flaşlı çekmemişim biraz fazla sarı çıkmış. flaşsız çekim flaşsız fakat farklı mağaza ışıklandırma farklı

Cama Cam Discus
Tolga Bey discus üstadı olarak görüşlerinizi eksik etmediğiniz için teşekkürler. Dış filtrem 3 sepetli ve ben daha önce (aldığım tavsiye nedeniyle) tropheus tankımda sadece seramik ve elyaf kullanıyordum. Discus tankında farklı bir malzeme koymama gerek var mı? Ve elimde çok az kullandığım, tuzlayıp temizleyip, kurutup sakladığım seramikler var. onları kullanmamda bi sıkıntı olur mu? 

Ergun Bey görüşünüz için teşekkürler. Ben aslında altta sump düşünüyorum ama kuracağım daha büyük bir akvaryum içindi. Şu anda akvaryuma ekstra bir işlem yapmak pek istemiyorum. Amacım akvaryumu satıp daha geniş ve daha büyük akvaryum kurmaktı ama olmadı. 

Kuruluma dün akşam akvaryumu garajdan eve çıkartarak startı verdim. Sephasını da babama teslim ettim etrafına mdf den dolap yapsın diye. Bir de ışıklandırmadan hiç bahsetmedim. Elimde tropheus da verimle kullandığım 110 cm gün ışığı fluresan var. Discusa bu aydınlatmanın çok fazla veya çok az gelme gibi durum oluşmaz diye düşünüyorum.
Cama Cam Discus
Yorumlarınız için teşekkür ederim. dış filtrem çok kaliteli olmadığından dolayı çok fazla akıntı yapacağını tahmin etmiyorum. emiş borusunun ucuna da sünger takmayı düşündüğüm için pisliklerin dış filtre içerisine gitmesine engel olarak sadece biyolojik filtre olarak kullanmayı düşünüyorum.

Ben pipo filtreyi diskus akvaryumlarıyla özdeşleşmiş filtre olarak görüyorum. Discuslarda mekanik filtreleme dip çekimiyle yapıldığını, biyolojik filtreleme de pipoyla sağlandığını düşündüğüm için. eğer yanlış düşündüğüm bi yer varsa lütfen uyarın :D
Cama Cam Discus
Teşekkür ederim. Eski kurulumdan iç filtrem zaten var. ama discus akvaryumunun olmazsa olmazıdır pipo filtre. 
Cama Cam Discus
Fotoğraf: daha sonra ekleyeceğim

Boyut (cm):  120*40*60h
Kapasite (litre): 288lt
Canlılar: Yavru Discus

Malzemeler: 
* 1000 lt/h  sun sun dış filtre
*  pipo filtre (2 adet)
*  eheim jager 300W
*  80*35*45h dinlendirme tankı
*  hava motoru
*  ucuz kafa motoru dinlendirme akvaryumdan ana tanka su basmak için
*  dinlendirme tankı için atman 200w ısıtıcı
*  derece


Akvaryum Bakımı: haftada 2-3 kere su değişimi %30, ilk kurulumda nitrivec düşünüyorum.

Kullanılan Yemler: daha sonra düşüneceğim

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: daha sonra ilaç kullanmayı düşünmüyorum.

Arkadaşlar merhaba 
Akvaryumumu askerlik arasından sonra tekrar kurmaya karar verdim. Daha önce Malawi ve Tropheus ikola deneyimlerinden sonra 3d arka fonlu tanganyika biyotop düşünüyordum ama elimdeki akvaryumun genişliği uygun olmadığı için ani bi kararla DİSCUS beslemeye karar verdim. İşte burada sizlerden yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum. 

1. Akvaryumumun hacimi ve genişliği uygun mu?
2. Dinlendirme tankım yeterli mi? sephanın altına düşündüğüm için ölçüleri daha fazla büyütemiyorum.
3. Akvaryum soğuk odada (10-15 C) olacağı için Eheim jager 300w ısıtıcı almayı düşünüyorum. bu ısıtıcıyı tamamen su içerisine gömebiliyor muyuz? Tamamen daldırdığımızda içerisine su aldığını forumlarda yazanlar var. ve bu cihazın kalibrasyonu yapmak bu kadar zor mu? forumlarda kalibrasyon olayını çok büyütenler var?
4. 2 adet pipo filtre düşünüyorum.pipo filtrede marka önemli mi? tavsiye edeceğiniz marka var mı? benim akvaryuma ideal filtre boyutlarını belirtir misiniz? Siyah sünger ile beyaz sünger arasında fark var mı? (forumlarda kesinlikle siyah alma diyenler var ama sebebini yazmamışlar).
5. Akvaryumu cama cam kurmayı düşündüğüm için arka fon kağıdı nasıl bişey olabilir? nereden temin edebilirim. Siyah arka plan diskusları karartır diyolar, mavi fon stres yapar diyolar. Yeşil için iyi diyolar ama hiç örnek görmedim. 
6.Dış filtre içerisine sırayla hangi malzemeleri koyayım? elimde çok kısa bi süre eski akvaryumda kullandığım seramikler var ama kullanıp kullanmamakta tereddütteyim.
7.Dinlendirme tankı için elinde belirtiğim ölçülerde kelepir akvaryumu olan bana ulaşabilir.
8. Dinlendirme tankındaki suyu havalandırmaya gerek var mı?
9. pipo filtrelere ve dinlendirme tankı için kullanabileceğim hava motoru tavsiyesi?
10. Ve akvaryuma kaç tane yavru discus ideal olur ? 

Arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum...

Cinsiyet ve tür ? fotolu

Arkadaşlar fotoğraflardaki balıkların cinsiyetlerini konusunda yardımcı olabilir misiniz? Bu balıklar Golden Severum mu ?
gs_semih2011-10-16 13:51:37

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.