ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
horozbina
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Eylül 2008 09:51
Son Ziyaret:
16 Nisan 2024 22:54
Toplam Mesaj:
64 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan Yey
Doğum Tarihi:
15 Ağustos 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Taxidermist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/56885.jpg[/img]Kaan YEY İstanbul

SON 10 MESAJI

Resimdeki Balık İçin Bilgisi Olan
Merhabalar ...

Balık; Paratheraps synspilus (Ateş Kafa)
Kuşadası yerli tank

Merhabalar Caner Bey,

Tankınız çok güzel öncelikle hayırlı olsun. .Karabaş balığı harika gerçekten keşke buralarda olsada bende yerel tankıma koyabilsem. Yılan balığına benziyor dediğiniz balık deniz atı sülalesinden " Geniş Ağızlı Deniz İğnesi" dir. Bu canlı ağzına sığdırabildiği büyüklükte yavru balık, karides larvası ve küçük canlılarla beslenir. kesinlikle kuru yem almaz. Bu şekilde besleyemeyecekseniz salmanızı öneririm uzun süre aç dayanacak fakat sonunda ölecektir.
 
Saygılarımla,
Tube Worm (Tüp kurdu) Ölüyor mu?
Murat merhabalar,
 
Böyle birşey olmasına gerçekten üzüldüm ama sanırım yolda sallantıdan rahatsız olmuş ve kendini tüpünden atmış olabilir. Yeniden tüp yapacaktır sorun olacağını zannetmiyorum.
Yeşil alg
Merhabalar,
 
Daha önceleri tankımda oluşan yeşil su sorunu için bende azoo green water kullanmıştım. Tanka eklediğiniz andan itibaren yeşil algleri 1-2 saat içinde tamamen çökertiyor. Fakat birkaç hafta sonra sorun tekrar ediyor. Yine kullanıyorsunuz ve bu döngü devam ediyor.Kalıcı çözüm için UV sterilizatör almanızı tavsiye ederim. Uzun vadede kimasallardan daha sağlıklı ve daha ekonomik olacaktır.
 
Saygılarımla,
DenizAtı !
Merhabalar Emre Bey,
 
Deniz atı bakımı ve amfipod üretimi ile ilgili fikir alışverişi yaptığımız linki aşağıda veriyorum.
 
 
Saygılar
Astronot ve Papağan(ne yapmalıyım)
Merhabalar,
 
Balıklarınızı en kısa zamanda akvaryumcuya geri verip tank hacminize uygun balıklarla değiştirmelisiniz.
 
Marmara Denizine Özgü Akvaryum Yapma Çalışması

Rica ederim Erkan Bey, rahatsız olmak nedemek zevk duyarım.

Marmara Denizine Özgü Akvaryum Yapma Çalışması
Salih Bey yerli resif uyumlu yengeç türü bulunduğunu zannetmiyorum. Yukarıda bahsettiğim tür yengeç yerel akvaryumlarda bulunabilecek türlerin en sakini sadece. Ama tüm yerel yengeç türleri resif akvaryumlarında problem çıkaracaktır. Salyangozun ise resmini bu akşam eklemeye çalışırım.
 
 
Marmarada bulabilecek yengeçlerden bazıları;
 
Pavurya (Eriphia Verucosa)
 
 
 
Pachigrapsus Mormoratus
 
 
Carcinus Maenas
 
 
Pilumnus Hirtellus
 
 
Maalesef bu yengeç türlerinin hiçbiri resif uyumlu değildir. Ben kendi yerel tankımda Pavurya ve Pachigrapsus Mormoratus yengeçlerini besledim ve  bu yengeçlerin balıklara ve diğer tüm canlılara karşı saldırgan olduklarını söyleyebilirim.
hugeboy2009-07-29 19:30:03
Yenilenen 300 Lt Boğaz Yerel Tankım
Erkan Bey horozbinalar bence yerel tankta mutlaka olması gereken balıklar. İnanın sizde akvaryumunuza ekleyince hayran kalacaksınız. Başlığınız altında seve seve size yardımcı olmaya çalışcağım.
Marmara Denizine Özgü Akvaryum Yapma Çalışması
Merhabalar Erkan Bey,
 
Öncelikle yerel türlere olan ilginiz için sizi tebrik ediyorum ve hayal ettiğiniz gibi bir tank oluşturabilmenizi diliyorum.
 
Tankınızın suyunu denizden almak yerine kendiniz hazırlarsanız gereksiz hastalık ve yosun problemlerinden kurtulmuş olursunuz. Marmara denizi için 1025 tuzluluk yerine 1014 - 1018 arası tuzluluk yeterlidir. Tuzluluk akıntı durumuna ve mevsime göre bu aralıkta seyretmektedir. Sıcaklık durumu 8 derece ile 25 derece arasında mevsime göre fark etmektedir. Ben beslediğim kıyı dip balıklarında sıcakla alakalı bir problem gözlemlemedim. Tankım kış aylarında 20 derecede yazın ise 28 dereceye kadar çıkıyor fakat 9 aydır sıcaklık yüzünden balık kaybetmedim.
 
Tankınız için mutlaka sump yapmanızı öneririm. Sump kullanarak hem sessiz bir sisteminiz olur hemde yukarıda belittiğiniz ölçülerdeki tankınızı kaldırabilecek Sump tipi PS çeşidi çok daha fazladır.
 
Balık türlerine gelince, dip ve yüzey balıklarından seçme şansınız var. Fakat belirtmeliyimki dip ve kayalık balıklarından çok zevk alacaksınız. Tankınıza kesinlikle iskorpit, kalkan yavrusu ve trakonya türlerini koymamanızı öneririm. Bu türler canlı, cansız, kabuklu, kabuksuz ayırmadan herşeyi yiyorlarTebessüm. Horozbinalar, küçük kum kaya balıkları, çırçır türleri, küçük boy lapinler, küçük eşkina grupları, yine küçük ispari grupları, şu anda denizimizde bolca bulunan ufak 1-2 cm'lik kefal yavruları, taş altlarında bulunan mor kaya yengeçleri, keşiş yengeçleri,tekeler, domates anemon ve diğer mavi ve yeşil anemon türleri akvaryumunuza misafir edebileceğiniz türlerdir. yukarıda bahsettiğim mor yengeç haricinde tankınıza yengeç sokmanızı tavsiye etmem. Özellikle Pavurya'dan uzak durun. Ayrıca akaryumunuza midye koymayı düşünüyorsanız kesinlikle Rapana salyangozunu akvaryumunuza sokmayın. Salyangoz olarak sığ sularda taşların özerinde fındık büyüklüğünde olan salyangozlardan koyabilirsiniz bunlar alg yiyicidir.
 
Balıklarınıza ve diğer canlılara midye, karides ve balık yedirebilirsiniz. Yerel türlerde yeme problemi olmuyorTebessüm. İsterseniz kaliteli kuru yemlerde verebilirsiniz.
 
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Dilim döndüğünce tecrübe ettiklerimi paylaşmaktan zevk duyarım.
 
Saygılarımla,
hugeboy2009-07-29 19:31:11

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.